Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@23:35:24 GMT

کانون بحرانی تولید ریزگرد درقم وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۲۷۷۵

کانون بحرانی تولید ریزگرد درقم وجود ندارد

سید رضا موسوی مشکینی روز چهارشنبه درکارگروه زیست بوم دراستانداری قم افزود:‌گردوغبار مهمترین چالش زیست محیطی استان قم است.
وی اضافه کرد: قم مانند برخی کلان‌شهرهای دیگر با مشکل سموم ناشی از آلایندگی‌های صنعتی و فعالیت ناشی از خودروهای سواری مواجه نیست، اما باید نسبت به این امور درآینده حساس بود.
وی با اشاره به برنامه کوتاه مدت دستگاه‌های اجرایی دررابطه با مقابله با گردو غبار اضافه کرد: شناسایی کانون‌های داخلی تولید گرد و غبار با استفاده ازتصاویر ماهواره‌ای درحال مطالعات نهایی است و تا پایان سال ۹۹ تکمیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موسوی مشکینی بیان کرد: عملیات نهال‌کاری، جنگل‌کاری، ساماندهی چرای دام، شناسایی و تهیه ذخیره گاه‌های جنگلی و تامین و تولید نهال توسط اداره‌کل منابع طبیعی استان برای مبارزه با ریزگردها دردست اجراست.
وی گفت:‌مراکز اورژانس درمناطق بحرانی و گردو غبار درقم توسعه و تجهیز می‌شود، همچنین برای مبارزه با کانون‌های گردوغبار، تامین حقابه‌های تالاب و رودخانه‌های استان دردست پیگیری است.
موسوی مشکینی افزود:‌مدیریت کاهش مصرف آب زیرزمینی استان و پلمپ چاه‌های غیرمجاز وحذف کامل آب شرب شهری در فضای سبز شهری از برنامه‌های دیگر محیط زیست استان قم برای مقابله با ریزگردهاست.
وی با اشاره به اهمیت و پایداری پساب‌های شهری اضافه کرد: این پساب‌ها باید جایگزین آب شرب مورد استفاده در فضای سبز شهری شود.
وی گفت:‌طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده هرسال باید ۱۰ درصد برحجم کمربند سبز شهری قم اضافه شود تا مباحث پدافند زیستی در این رابطه به درستی عملیاتی گردد.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات درحوزه آبخیز دریاچه نمک توسط سازمان برنامه و بودجه استان نیز برای تامین حقابه‌ها در برنامه کوتاه مدت استان درمسیر مقابله با گرد وغبار پیش بینی شده‌است.
موسوی مشکینی با انتقاد از عدم اجرای درست دررهاسازی‌های زیست محیطی گفت: سد الغدیر ساوه به شرط رهاسازی زیست محیطی احداث شد اما بعد از بهره‌برداری رهاسازی‌های پیش بینی شده به دست فراموشی سپرده شده‌است.

برچسب‌ها محیط زیست قم گرد و غبار صنعت آلودگی هوا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست قم گرد و غبار صنعت آلودگی هوا محیط زیست قم گرد و غبار صنعت آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۲۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که پوشیدن شلوار جین مد سریع (فست مد) می‌تواند به اندازه رانندگی با ماشین برای محیط زیست مضر باشد.

هزینه زیست‌محیطی شلوار جین

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه فناوری گوانگدونگ چین تصمیم گرفتند تأثیرات زیست‌محیطی شلوار جین کلاسیک از مزارع پنبه تا محل دفن زباله را بررسی کنند. آنچه آنان پیدا کردند بسیار تکان‌دهنده است.

طول عمر شلوار جین کوتاه اما تاثیر بر محیط زیست زیاد

شلوار جین مد سریع به‌طور قابل‌توجهی با شلوار جین سنتی در دفع سریع آنها متفاوت است. کیفیت پایین آنها و تاکید بر روندهای زودگذر باعث می‌شود آنها فقط چند بار قبل از زباله‌ شدن پوشیده شوند. هر بار که کالای مد سریع تولیدوحمل می‌شود، مقدار قابل توجهی (۲.۵ کیلوگرم) دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. این ردپای کربن ۱۱ برابر بیشتر از شلوار جینی است که در طول زمان فرسوده می‌شود.

هزینه پنهان ارزانی

شرکت‌های مد سریع برای پایین نگه‌داشتن قیمت‌ها، به چند روش کلیدی ناپایدار تکیه می‌کنند:

مواد با کیفیت پایین، لباس‌ها از پارچه‌های مصنوعی مشتق شده از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شوند که در طول تولید باعث آلودگی می‌شوند. پارچه‌ها به سرعت فرسوده می‌شوند که منجر به چرخه تعویض سریع‌تر می‌شود.

استثمار کارگران، بسیاری از شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌ها، کارگران کارخانه‌های خارج از کشور خود را استثمار می‌کنند که نیروی کار ارزان است و مقررات در این مورد ضعیف هستند. برای همگام شدن با روند، شرکت‌ها اغلب لباس‌ها را از طریق هوا به جای دریا ارسال می‌کنند که انتشار گازهای گلخانه‌ای بسیار بیشتری را منتشر می‌کند.

تفاوت جین مد سریع با شلوار جین سنتی

کیفیت بالاتر به معنای پوشیدن طولانی‌تر است؛ شلوار جین کلاسیک برای ماندگاری ساخته شده است. آنها از مواد بادوام‌تری ساخته شده‌اند که می‌توانند در برابر سایش مکرر، شست‌وشوی و زمان خود مقاومت کنند.

پتانسیل برای تولید اخلاقی و پایدار؛ در حالی که مشکلاتی در تمام تولیدات پوشاک وجود دارد، شرکت‌هایی با قیمت‌های بالاتر اغلب فرصت‌های بیشتری برای اطمینان از تولید اخلاقی و کشف انتخاب‌های مواد پایدار مانند پنبه ارگانیک دارند.

دکتر یا ژو، نویسنده اصلی این مقاله اظهار کرد که شلوار جین تأثیر قابل‌توجهی بر محیط‌ زیست دارد. این چیزی نیست که اکثر ما هنگام بررسی جدیدترین سبک‌ها به آن فکر می‌کنیم.

شلوار جین، ترندها و زباله‌های محیطی

مشکل مد سریع، خود شلوار جین نیست. اینگونه است که ما آنها را می‌خریم و دور می‌اندازیم؛ حقیقت سخت اینجاست.

توهم نیاز

مد سریع فقط در مورد فروش لباس نیست، بلکه ایجاد حس مصنوعی نیاز به چیزهای بیشتر است. با روندهای دائمی در حال چرخش، چرخه‌های تولید سریع و تبلیغات رسانه‌های اجتماعی و برندها، به‌طور فعال این احساس را ایجاد می‌کنند که همیشه جدیدترین اقلام را بخرید.

دکتر ژو افزود که «تغییر گرایش‌های مد، مردم را وادار می‌کند تا به‌طور مکرر لباس بخرند و از آنها برای پیروی از آخرین روندها برای مدت کوتاهی استفاده کنند». چنین مصرف بی‌رویه‌ای منجر به افزایش چشمگیر مصرف منابع و انرژی در صنعت پوشاک شده است.

مد سریع با پایین نگه داشتن قیمت‌ها به‌طور فریبنده، خرید را بی‌اهمیت جلوه می‌دهد. ممکن است سه تیشرت بخرید اما تاثیر آن را مانند کالای با کیفیت بالاتر احساس نکنید. این عدم ارتباط بین هزینه و ارزش واقعی (محیط زیستی، اجتماعی) باعث می‌شود که ما بدون فکر زیاد، بیش از حد مصرف کنیم.

لباس‌های مد سریع به دلیل ساختار نامرغوب و طرح‌های متمرکز بر روند، این ذهنیت را تشویق می‌کند که لباس‌ها ذاتا یکبار مصرف هستند و آنها قرار نیست جزء اصلی کمد لباس شما باشند، بلکه به اشیایی قابل تعویض تبدیل می‌شوند.

سطل زباله جهانی

مشکل با دور انداختن وسایل مد سریع خاتمه نمی‌یابد. بسیاری از این لباس‌ها بازیافت نمی‌شوند و به‌دلیل ترکیبات مصنوعی آن به‌طور طبیعی به خوبی تجزیه نخواهند شد. در عوض، برای کشورها با کوه‌هایی از لباس‌های دست دوم که نمی‌توانند آن را مدیریت کنند، به مشکل تبدیل می‌شوند و خطرات بهداشتی و زیست‌محیطی را ایجاد می‌کند که مدت‌ها پس از از مد افتادن لباس‌ها ادامه می‌یابد.

تولید شلوار جین برای محیط زیست

این تحقیق فقط مشکل را آشکار نکرد، بلکه راه‌های قدرتمندی را برای تغییر نحوه خرید ارائه کرد. افزایش طول عمر یک لباس، منحصر به فرد بودن و خلاقیت و مقرون به صرفه بودن و دسترسی هستند.

هر بار که به مد سریع «خیر» می‌گویید و رویکردی پایدارتر در پیش می‌گیرید، پیامی ارسال می‌کنید. بیایید این روندهای آلاینده را تغییر دهیم و مد را به چیزی تبدیل کنیم که بتوانیم در مورد آن برای سیاره و کمدهایمان احساس خوبی داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • تولید روزانه ۹۰۰ تن پسماند شهری و خانگی در استان مرکزی
  • شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟
  • تجلیل سازمان بسیج هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد از هنرمندان
  • واکنش گروهی از مردم ایران به هر بحرانی
  • بخش تولید در کانون توجه دولت سیزدهم است
  • نقش موثر شرکت سایپاگام به عنوان کانون تولید قطعات الکترونیکی گروه سایپا/ افزایش ظرفیت تولید سایپاگام از اواسط اردیبهشت ماه
  • خودکفایی شهرداری قم در تولید گل و گیاه برای فضای سبز شهر
  • محرومیت‌زدایی یک میلیاردی خادمان رضوی در آران و بیدگل
  • احداث دو ورزشگاه برای معلولان در دست اقدام است
  • قطب‌الدین صادقی و ۴ پروژه تئاتری/ از کاخ سعدآباد تا کانون