Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی فکر می کردند که با قطعی اینترنت جهانی زندگی مردم کشورمان مختل می شود اما در این زمان بانک ها و اداراتی که کار خدمات رسانی به مردم را انجام می دادند به فعالیت خود ادامه دادند. ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۹ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، پس از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در برخی ازنقاط کشور تجمعات اعتراض آمیزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تجمعات در ابتدا حالت مسالمت آمیز داشت و برخی از معترضین دیگران را نسبت به شعارها و اقدامات انحرافی هشدار می دادند اما به یکباره شاهد بروز موج خشونت به طور بسیار عجیبی در این تجمعات بودیم. تا زمانی که این اعتراضات به صورت مسالمت آمیز برگزار می شد اینترنت جهانی وصل بود اما بعد از اینکه این تجمعات به سمت تخریب و آتش زدن اموال عمومی و شخصی گرایش پیدا کرد، مسئولات تصمیم گرفتند که اینترنت را محدود کرده و تنها اینترنت لوکال وصل باشد.

اتفاقاتی که در شرایط بروز اولیه آشوب ها با وجود وصل بودن اینترنت جهانی رخ دارد نشان می دهد که اینترنت به بستری برای دادن فراخوان جهت تخریب اموال عمومی تبدیل شد و همچنین شبکه های معاند نیز از این بستر برای التهاب آفرینی بیشتر و ارسال پیغام های آشوب استفاده کردند. در این شرایط اوج تخریب های چند روز اخیر را شاهد بودیم.

اینترنت جهانی بستری برای آشوب آفرینی

پس از این زمان بود که اینترنت قطع شد و بلافاصله مشاهده شد که فضای اعتراضات نیز فروکش کرد و کم کم کشور رو به آرامی رفت. پیش از این اشرار به طور هدایت شده به اماکن عمومی حمله برده و دست به تخریب و آتش زدن این اماکن می کردند. البته این تخریب ها دامن اموال و دارایی شخصی مردم را هم گرفت.

با قطع شدن اینترنت جهانی اما بستر اینترنت لوکال یا همان داخلی هنوز فراهم بود. برخی فکر می کردند که با قطعی اینترنت جهانی زندگی مردم کشورمان مختل می شود اما در این زمان بانک ها و اداراتی که کار خدمات رسانی به مردم را انجام می دادند به فعالیت خود ادامه دادند. از سوی دیگر اپلی کیشن های موبایلی همچون سرویس های خدمات دهی تاکسی شهری و بانکی فعال بودند و مردم به راحتی می توانستند از این خدمات استفاده کنند. حتی سرعت اینترنت نیز برای دانلود و استفاده از این اپلی کیشن ها نیز بیشتر بود.

هر چند بایستی گفت که در این بستر اشکالاتی وجود داشته است که باید رفع شود و در این جهت زیرسازی های لازم انجام بپذیرد تا برخی از موانع نیز برطرف و بستر استفاده کاربر ایرانی از اینترنت ملی به طور کامل فراهم شود.

این موضوع بستگی به فعالیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد. بسیاری از کارشناسان مطرح می کنند که موانعی که بر سر راه تحقق و آماده سازی شبکه ملی اطلاعات وجود دارد از کم کاری وزارتخانه ارتباطات زیر نظر «محمد جواد آذری جهرمی» نشات می گیرد.

هدف از این اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات بالا بردن امنیت سایبری است که در آن داده‌های حساس کشور بر روی زیرساخت داخلی قرار گیرند. در این حوزه عدم وجود یک موتور جستجوی اینترنتی یکی از مشکلات کشورمان است که بایستی وزارت ارتباطات در این حوزه برای تکمیل روند اینترنت ملی اقدام لازم را مبذول دارد. عدم سازگاری مسیر ارتباطی برخی شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت با شرایط کنونی یکی دیگر از مشکلاتی است که باعث اخلال در خدمات دهی برخی سایت ها شده است.

کشورهایی که اینترنت ملی را مورد توجه قرار داده‌اند

این روند زمانی مهم می شود که بدانیم کشورهای دیگر نیز در این عرصه برای ارتقای سطح امنیت ملی خود به شبکه ملی اطلاعات توجه ویژه ای داشته اند. در همین زمینه کشورهای مختلفی از جمله هند، کویت، چین، کره جنوبی، برزیل، روسیه، استرالیا و ... اقدامات قابل توجهی برای بستر سازی جهت استفاده از اینترنت ملی خودشان انجام داده اند.

در همین راستا، کشور کره جنوبی که از نظر آمادگی الکترونیک و پهنای باند رتبه نخست را در دنیا دارد و مقامات وقت وزرات ارتباطات بارها در مورد راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، این کشور را مورد مثال قرار داده‌اند، 80 درصد پهنای باند داخلی است. یعنی شبکه‌‌ای دارد که بی‌نیاز از ارتباطات خارجی، 80 درصد ارتباطات کره در آن داخل به گردش در می‌آید.

چین نیز یکی از کشورهایی است که در کنار استفاده از اینترنت سالهاست شبکه اینترنت ملی خود را راه اندازی کرده است. گفتنی است چین در برابر هجمه الکترونیکی آمریکا بیشترین مقاومت بین المللی را تا کنون از خود نشان داده به طوری که تا کنون بیشترین تعداد بازی های ملی رایانه ای، موتور جستجوی ملی، میل سرور های ملی و از همه مهمتر سیستم عاملی ملی را طراحی کرده است.

کشور هند نوعی از شبکه ملی اطلاعات را با نام شبکه ملی دانش داراست. نام‌گذاری شبکه ملی دانش هند از آن جهت است که جمع‌آوری اطلاعات منتج به دانش می‌شود. همچنین در کشور هند مانند ایران، سازمانی به نام سازمان فناوری اطلاعات در زیرمجموعه وزارت ارتباطات این کشور، مسئول شبکه ملی دانش است.

منبع:راه دانا

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

وفائی نژاد با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وی تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و تصریح کرد: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و اظهار داشت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم کند.

دیگر خبرها

  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی به کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری سایبری دارند
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • هشدار احمدیان به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • تسریع اجرای پروژه فیبرنوری استان بوشهر
  • اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت کنکور سراسری