Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران بازنشسته کارخانه «فرآوری ساخت قطعات خودرو ایران» مستقر در شهر صنعتی رشت از خانه کارگر گیلان تقاضای رسیدگی به مطالباتشان را دارند.

این کارگران که شمار آنها در حدود ۳۵ نفر است و طی سال‌های ۹۶ تا ۹۸ بازنشسته شده‌اند، مدعی‌اند به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات به اجبار کارفرما ۴ درصد هزینه بازنشستگی سخت و زیان‌آور خود را از جیب پرداخت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این کارگران بازنشسته به ایلنا گفتند: کارفرما برای پرداخت این هزینه از کارگران متقاضی؛ تعهدنامه محضری گرفته که به موجب آن درصد زیادی از مزایای سنوات پایان کار کارگر بازنشسته (مشارکت در پرداخت) بابت هزینه بازنشستگی وی هزینه می‌شود.

به گفته یکی از کارگران بازنشسته شرکت فرآوری ساخت قطعات خودرو ایران، هزینه بازنشستگی (با مشاغل سخت و زیان‌آور) هر یک از آنها حدود ۲۰ میلیون تومان بود که کارفرما ۱۰ میلیون آن را نقدا و مابقی را از مطالبات مزدی و سنواتی هر یک از کارگران کسر کرده است.

این کارگر درباره پیگیری مطالبات خود گفت: ما از یکسو از ترس وصول نشدن مطالباتمان از سوی کارفرما به اداره کار گیلان طرح شکایت نکرده‌ایم و از سوی دیگر، کارفرما هیچگونه وعده مشخصی برای بازنشستگی‌مان نمی‌داد. در عین حال تعهدی که کارفرما موقع بازنشستگی از ما گرفته بود، امکان شکایت را از ما سلب کرده بود برای همین ناچار شدیم از مسئولان خانه کارگر گیلان تقاضا کنیم به مشکل ما رسیدگی کنند.

 به گفته وی، متداول شدن این رویه در کارخانه «فرآوری ساخت قطعات خودرو ایران» درحالی‌ست که به موجب قانون تامین اجتماعی مسئولیت پرداخت هزینه یاد شده برعهده کارفرماست و کارگران نباید برای این کار از جیب خود و به ویژه از محل عواید مالی ناشی از سنوات پایان کار هزینه‌ای پرداخت کنند.

این کارگر با بیان اینکه هر روز این مشکل برای تعداد زیادی از کارگران متقاضی بازنشستگی در این کارخانه تکرار می‌شود، در ادامه گفت: بهانه کارفرمای شرکت فرآوری قطعات خودرو برای ادامه این رویه این است که تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون جدید به آنان تحمیل کرده و آنها توان پرداخت همه هزینه بازنشستگی کارگران زیرمجموعه خود را ندارند.

به گفته این کارگر بازنشسته، در شرایط کنونی آنچه برای او و سایر بازنشستگان این کارخانه حائز اهمیت است دریافت هزینه هایی است که از جیب پرداخت کرده‌اند. او در همین باره گفت: از مسئولان خانه کارگر گیلان تقاضا داریم تا به مشکل ما رسیدگی نمایند.

حسن ایزدی (دبیر اجرایی خانه کارگر استان گیلان) درباره مشکل به‌وجود آمده برای کارگران این واحد صنعتی گفت: حدود ۳۵ نفر از کارگران بازنشسته شرکت «فرآوری ساخت قطعات خودرو ایران» به خانه کارگر مراجعه کرده و از ما خواستند پیگیر وصول مطالباتشان باشیم.

او با بیان اینکه این کارگران بازنشسته مدعی‌اند ۴ درصد از هزینه‌ بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آوری خود را در زمان بازنشستگی از جیب پرداخت کرده‌اند، افزود: مطالبات این کارگران را در جلسه کمیسیون کارگری استان  مطرح و مورد بررسی قرار خواهیم داد.

او با بیان اینکه با افزایش هزینه بازنشستگی پیش از موعد کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، متاسفانه برخی کارفرمایان به‌جای پرداخت این هزینه، تلویحا از کارگران مشمول می‌خواهند که مسئولیت پرداخت آن را برعهده بگیرند، در ادامه افزود: تا پیش از این هزینه مربوط به بازنشستگی پیش از موعد هر کارگر مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور معادل ۴ درصد حق بیمه دوران اشتغال وی در کارهای سخت و زیان‌آور بود اما در حال حاضر مدتی است که این هزینه تا ۷ درصد افزایش یافته است و در نتیجه برخی کارفرمایان درصدد برآمده‌اند تا این هزینه‌ را از جیب کارگران متقاضی بازنشستگی پیش از موعد پرداخت کنند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان گیلان گفت: به عنوان نمونه کارفرمایانی هستند که برای پرداخت این هزینه از کارگران متقاضی رضایت‌نامه کتبی می‌گیرند که به موجب آن تا بیش از ۶۰ درصد مزایای سنوات پایان کار کارگر بازنشسته بابت هزینه بازنشستگی پیش از موعد وی هزینه می‌شود.

به گفته وی؛ متداول شدن این رویه در حالی است که به موجب قانون تامین اجتماعی مسئولیت پرداخت هزینه یاد شده برعهده کارفرماست و کارگران نباید برای این کار از جیب خود و به ویژه از محل عواید مالی ناشی از سنوات پایان کار هزینه‌ای پرداخت کنند.

ایزدی با بیان اینکه هر روز این مشکل برای تعداد زیادی از کارگران متقاضی بازنشستگی تکرار می‌شود، در ادامه گفت: بهانه کارفرمایان واحدهای صنعتی این است که تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون جدید به آنان تحمیل کرده و آنها توان پرداخت همه هزینه بازنشستگی کارگران زیرمجموعه خود را ندارند.

طبق اظهارات وی، در گذشته شرکت «فرآوری ساخت قطعات خودرو ایران» یکی از واحدهای نمونه استان گیلان محسوب می‌شد که با حداقل امکانات فعالیت تولیدی خود را در گیلان آغاز کرد اما در جریان نوسانات اقتصادی سالهای ابتدایی دهه ۹۰ دچار مشکل شد که نتیجه آن وضعیت کنونی است.

ایزدی با بیان اینکه یکی وظایف اصلی تشکیلات خانه کارگر استان گیلان رسیدگی به مشکلات صنفی کارگران در صنایع مختلف است، گفت: امروز شاهد هستیم که خانه کارگر به خانه امن کارگران تبدیل شده و آنها هر روزه جهت حل مشکلات و طرح مطالبات خود به دفاتر خانه کارگر در استان‌ها مراجعه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خانه کارگر حل و فصل دعاوی صنفی کارگری قبل از طرح شکایت در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر محاکم قضایی است.

دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان در خاتمه یادآور شد: در پیگیری مطالبات کارگران بازنشسته شرکت فرآوری ساخت قطعات خودرو ایران نیز خانه کارگر تمام تلاش خود را برای وصول مطالبات آنها با حمایت مسئولان استانی انجام خواهد داد و موضوع را پیگیری می‌کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شهر صنعتی رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا دستمزد پائین کارگران می‌تواند، جوابگوی مسکن، پوشاک و خوراک آنها باشد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، چنگیز اصلانی امروز در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه نیاز کارگران این است که دولت و مجلس در جهت حمایت‌های واقعی از این قشر گام بردارند، افزود: ۱۸ میلیون نفر نیروی کارگری در کشور وجود دارد که این تعداد در همدان ۳۱۷ هزار بیمه‌ شده است، امیدواری این قشر عظیم و پرتلاش، حمایت بی چون و چرای قانون گذاران و دولت در تمام سطوح است.

وی با بیان اینکه یکی از چالشی‌ترین موضوع ما با دولت دستمزد است که براساس واقعیت‌ها و قانون به آن پرداخته نشده است، گفت: دولت باید برای بهبود کسب‌وکار و روان‌سازی تولید به شرکای اجتماعی خود اعتماد داشته باشد البته کارفرما هم یکسری مشکلات مثل مالیات و ... دارد بنابراین لازم است دولت تسهیلات تشویقی به سرمایه‌گذاران واقعی بپردازد.

اصلانی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم در ابتدا باید توان، قدرت و توانمندی نیروی کار دیده شود و بر این اساس دستمزد برای کارگران درنظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: اصلی‌ترین خواسته جامعه کارگری، اجرای قانون است و تشکل‌های کارگری خواستار رعایت قانون از سوی دولت‌ها هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر همدان با بیان اینکه ماده ۴۱ قانون کار در بحث تعیین دستمزد کارگران حجت را تمام کرده است و متأسفانه یکی از چالش‌های اساسی قشر کارگری همین ماده است، تصریح کرد: در سالجاری حداکثر دستمزد تعیین شده حدود ۱۱‌ میلیون تومان است، آیا این دستمزد جوابگوی تامین مسکن، خوراک، پوشاک، تحصیلات و درمان کارگران خواهد بود؟

دبیر اجرایی خانه کارگر همدان با تأکید بر اینکه باید به صورت تخصصی و با ارزش قائل شدن به تولید، اقتصاد و صنعت دستمزد تعیین شود، به شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره کرد و یادآور شد: منظور از مشارکت مردم در تولید یعنی کسانی‌ که سرمایه دارند، پای کار بیایند و این نیروی کار است که در کنار سرمایه و خط تولید خواهد بود.

اصلانی با تأکید بر اینکه برای داشتن تولید در کشور کارگر و کارفرما لازم و ملزوم هم هستند، اظهار داشت: باید در اصلاح قوانین کار و تأمین اجتماعی به صنعت کمک شود؛ یعنی طوری حرکت شود که سرمایه‌گذار با اطمینان‌خاطر بتواند سرمایه‌گذاری کند به گونه‌ای که دولت باید به قدری به سرمایه‌گذاری توجه ویژه‌ای داشته باشد که افراد به دنبال دلالی نروند.

وی با بیان اینکه در نهایت بحث حمایت از تولید در تمام مباحث کشور مورد توجه قرار گیرد، افزود: پیشنهاد داریم موانع تولید برداشته شود ضمن اینکه شعار جهش تولید به شرطی تحقق خواهد یافت که از نیروی کارگری حمایت شود.

اصلانی با بیان اینکه پاشنه آشیل جامعه کارگری امنیت شغلی، غذایی، مسکن و حمایت از تشکل‌های قانونی است، گفت: ۵۸ هزار نفر بازنشسته در استان همدان وجود دارد که ۷۰ درصد آنها حقوق، حداقلی دریافت می‌کنند.

وی در ادامه به عضویت ۶۸ هزار نفر در خانه کارگر همدان اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۵۳۹۵ نفر به عضویت خانه کارگر همدان درآمدند.

اصلانی با بیان اینکه ۱۰۲۰ دانشجو در مرکز علمی کاربردی خانه کارگر مشغول به تحصیل هستند، به آموزش‌های کوتاه‌مدت این تشکل نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۸۷۳ نفر در آموزش‌های ۱۳گانه خانه کارگر از جمله دوره‌های خیاطی گلدوزی، کامپیوتر و زبان شرکت کردند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898367

دیگر خبرها

  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نخواهد شد
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نمی‌شود
  • آیا دستمزد پائین کارگران می‌تواند، جوابگوی مسکن، پوشاک و خوراک آنها باشد؟
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال و کمتر رسیده است
  • مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی، شعار هفته کار و کارگر
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسید؟
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسیده است؟
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسید
  • میانگین سن بازنشستگی در ایران به کمتر از ۴۰ سال رسید! | افزایش تقاضاهای کذب برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور