Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر «صولت ثنا»  روز چهارشنبه در پنجمین همایش ملی کاربرد فناوری هسته‌ای حوزه کشاورزی و منابع‌طبیعی در یزد افزود: استفاده مناسب و به موقع از این فناوری می‌تواند در حفظ و نگهداری مواد غذایی بخصوص در بخش کشاورزی و استفاده در مواقع ضروری کمک کند.

وی به آلودگی برخی از مواد غذایی وارداتی از بعضی کشورها به عنوان یک مشکل یادکرد و ادامه داد: پرتودهی علاوه بر نابودی میکروب‌ها ،  تمام مواد مغذی را حفظ می‌کند ، بنابراین تولیدکنندگان در راستای رعایت حقوق مصرف‌کنندگان از نشان (لیبل) پرتودیده استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با اشاره به اینکه مردم ، تولیدکنندکان و مصرف کنندگان نباید هیچ نگرانی و ابایی از مصرف چنین موادی داشته باشند بر بهره‌گیری صحیح علمی آن برای امنیت غذایی و حفظ و نگهداری آن در کشور تاکید کرد.

ثنا به افزایش  زمان ماندگاری محصولات کشاورزی با استفاده از پرتودهی و تاثیر آن در ارتقای صادرات محصولات بدون آفت‌زدگی اشاره کرد و  استفاده از پرتوها در نابودی آفات درختان میوه و  استفاده از آن در دفع آفات پرداخت.

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در سازمان انرژی اتمی در ادامه به اثرات خوب این فناوری در ارتقای تولیدات دام، طیور و شیلات اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود ظرفیت‌های فراوانی که در این فناوری‌  وجود دارد هنوز سامانه‌ پرتودهی به تعداد کافی نیست.

ثنا به گردش مالی  ۴۰۰ میلیارد دلاری صنعت استفاده از پرتوهای انرژی هسته‌ای در دنیا اشاره کرد و جلب مشارکت بخش‌خصوصی را در این عرصه مهم و اثربخش مورد تاکید قرار داد و  توسعه آن را  خواستار شد.

به گفته وی، سازمان انرژی اتمی کشورمان قبل از سال ۱۳۸۸ بیشترین تمرکز خود را روی مباحث نیروگاهی و سوخت هسته‌ای متمرکز کرده بود ولی در ادامه بر حسب ضرورت ، فعالیت خود بیشتر را در زمینه کاربرد فناوری هسته‌ای انجام می‌دهد.

ثنا همچنین به برخی از کاربری‌های استفاده از پرتوهای انرژی اتمی در صنایع پرداخت و گفت: کاربرد این انرژی در بهداشت و پزشکی در فعالیت‌هایی مانند تهیه رادیوداروها، انجام رادیولوژی و انواع اسکن‌ها برای مردم کاملا شناخته شده است.

وی تصریح کرد:  با استفاده از پرتوهای انرژی اتمی می‌توان زباله‌های عفونی را عاری از خطر و به زباله‌های معمولی تبدیل کرد طوری که حتی شیرابه‌ آنها در هنگام دفن نیز تاثیری روی منابع آب زیرزمینی نخواهند داشت.

پنجمین همایش ملی کاربرد فناوری هسته‌ای حوزه کشاورزی و منابع طبیعی امروز در دانشگاه یزد آغاز به کار کرد و به مدت ۲ روز ادامه دارد. 

برچسب‌ها سازمان انرژی اتمی ایران مواد غذایی یزد کشاورزی همایش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان انرژی اتمی ایران مواد غذایی یزد کشاورزی همایش سازمان انرژی اتمی ایران مواد غذایی یزد کشاورزی همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۵۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هسته‌ای تولید شده در این نیروگاه اظهار داشت: ‌ در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اسلامی: تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران افزایش خواهد یافت

وی افزود: سال ۱۴۰۲ جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از ۸ میلیارد دلار است.

اسلامی خاطرنشان کرد: تاکنون با تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

وی با بیان اینکه تحقق تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای از موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ گفت: این طرح مهم با جدیت در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و بلوغ هسته‌ای کشور از طریق تولید انرژی و برق هسته‌ای با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم ۱۱ درصدی برق هسته‌ای تولیدشده در نیروگاه‌های اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت انرژی هسته‌ای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی کشور خود برداشته‌ایم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228126 برچسب‌ها سازمان انرژی اتمی

دیگر خبرها

  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  •  استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • تامین امنیت غذایی با منابع پایه فراسرزمینی
  • استفاده از فناوری هسته‌ای برای افزایش کیفیت محصولات نفتی
  • کشت فراسرزمینی منجر به تقویت تولید داخلی و تامین امنیت غذایی می‌شود