Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@20:27:18 GMT

رباتی که انسان‌ها را تحقیر می‌کند!

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۶۵۱۳

رباتی که انسان‌ها را تحقیر می‌کند!

پژوهشگران "دانشگاه کارنگی ملون"، نوعی ربات ارائه داده‌اند که می‌تواند مانند انسان‌ها، جملات تحقیرآمیز بگوید.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، تحقیر کردن و صحبت در مورد نکات منفی، به ابزاری کارآمد در ورزش‌ها، بازی‌ها و اهداف رقابتی برای برخی افراد تبدیل شده است. ایده بسیاری از افراد این است که صحبت‌های تحقیرآمیز فقط میان دو انسان صورت می‌گیرند اما پژوهشگران "دانشگاه کارنگی ملون" (CMU) با ارائه یک فناوری جدید، این ایده را نقض کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها رباتی ارائه داده‌اند که پس از برنامه‌ریزی می‌تواند مانند انسان‌ها، سخنان تحقیرآمیز بگوید.

این ربات، یکی از ربات‌های خودکار موسوم به "پپر"(Pepper) است که به شرکت "سافت‌بانک"(Softbank) تعلق دارد و تاکنون برای اهداف بسیاری از جمله پاسخ به سوالات در موزه یا راهنمایی مسافران در فرودگاه به کار گرفته شده است. این ربات پس از برنامه‌ریزی توانست جملاتی مانند "باید بگویم که تو بازیکن بسیار بدی هستی" یا "بازی تو در مسابقه، خجالت‌آور بود" را بگوید.

جملات پپر طی آزمایش صورت گرفته روی انسان‌ها، نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه نداشت. پژوهشگران، پپر را روی ۴۰ شرکت‌کننده آزمایش کردند که می‌دانستند ربات برای گفتن جملات تحقیرآمیز برنامه‌ریزی شده است. نتایج آزمایش نشان داد که شرکت‌کنندگان، با وجود صحبت‌های پپر هم بهبودی در بازی نداشته‌اند.

این پژوهش نشان داد که صحبت‌های تحقیرآمیز رباتی مانند پپر، لزوما نتیجه مثبتی ندارند. همچنین، این پژوهش ثابت می‌کند که ممکن است روزی ربات‌ها و یا حتی دستیارهای صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی بتوانند عملکرد انسان‌ها را داشته باشند و بر تصمیم‌گیری و سلامت روحی آنها اثر بگذارند.

از سوی دیگر، این امکان وجود دارد که ربات‌ها با پاسخ به نظرات یا سوالات انسان‌ها، واقعا برای بهبود سلامت روانی آنها مفید باشند و نهایتا با گفتن جملات تشویق‌آمیز، به همراهان خوبی برای انسان‌ها تبدیل شوند.

با وجود همه این نکات مثبت، اگر دستیار شخصی یا هوش مصنوعی خودکار، به سوی اهدافی حرکت کنند که خلاف منافع انسان هستند، احتمال سوء استفاده از نتایج این پژوهش نیز وجود خواهد داشت. برای مثال تصور کنید که یک ربات دستیار خرید در فروشگاه، طوری برنامه‌ریزی شود که مشتریان را به سوی خرید کالاهای گران‌تر هدایت کند و احساس ناخوشایندی را در مورد خرید کالاهای ارزان‌تر به آنها انتقال دهد.

نهایتا می‌توان گفت که شاید نحوه پاسخ یک ربات یا سیستم هوش مصنوعی به انسان و همچنین احساسات و عبارات مورد استفاده آن بتوانند بسیار مهم‌تر از دقت در درک و بازخورد آن باشند.

این پژوهش، در نشست بین‌المللی "IEEE" ارائه شد.

انتهای پیام                                  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ربات هوش مصنوعی فناوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۶۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس/ از زدیم خوب هم زدیم تا تحقیر صهیون تیتر روزنامه‌های دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳

ایران دروازه جهنم را به روی اسرائیل گشود، تنبیه تاریخی، بارقه رهایی قدس، تحقیر صهیون،زدیم خوب هم زدیم، تیتر برخی از روزنامه‌های دوشنبه ۲۷ فروردین است.

دیگر خبرها

  • گلزنی در فوتبال با چاشنی تحقیر مدافعان حریف! / فیلم
  • رباتی برای پمپاژ آب در مکان‌های سیل زده + فیلم
  • ایکس از کاربران جدید پول می‌گیرد
  • ایکس از کاربران جدید کارمزد می گیرد
  • ساخت ربات‌های صنعتی هوشمند برای خطوط تولیدی
  • اظهارات تحقیرآمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل
  • ربات سه‌پا سیارک‌ها را کاوش می‌کند
  • ربات سه پا سیارک‌ها را کاوش می‌کند
  • عکس/ از زدیم خوب هم زدیم تا تحقیر صهیون تیتر روزنامه‌های دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
  • رباتی که روی سیارات می‌جهد