Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دژپسند گفت: بودجه مدنظر ما برای سال آینده به قیمت دلار ارتباط پیدا نمی‌کند. تاریخ انتشار: 16:46 - 29 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۹۶۸۵

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از شادا، فرهاد دژپسند در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه تراکنش ایران درخصوص قیمت دلار در بودجه سال آینده اظهار کرد: بودجه مدنظر ما در سال آینده زیاد به قیمت دلار ارتباطی پیدا نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران با بیان اینکه بانک‌های ما هوشمند نیستند، افزود: بانک‌های ما اگر بخواهند نقش پویا و بالنده‌ای در اقتصاد داشته باشند باید خودشان را به فناوری‌های نو مجهز کنند.

دژپسند با تاکید بر لزوم تجهیز بانک‌ها به فناوری‌های نو برای تحقق بانکداری دیجیتال، تصریح کرد: برای عبور از بانکداری سنتی باید کار را با بانکداری الکترونیکی شروع کنیم و سپس به بانکداری دیجیتال و در نهایت به بانکداری هوشمند برسیم.   وی با بیان اینکه اقتصاد هوشمند یک آرمان باقی نمی‌ماند، تاکید کرد: این طرح را با اشراف بر توانمندی‌های نیروی انسانی تحصیل کرده و متخصص کشور در این عرصه ارائه کردم.

دژپسند ضرورت‌های اقتصادی، فناورانه و اجتماعی را دومین دلیل برای اجرای اقتصاد هوشمند بیان کرد و گفت: این ضرورت‌ها اجازه تعلل در هوشمند سازی اقتصاد را به ما نمی‌دهد.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: لازمه سرعت یافتن پیاده سازی اقتصاد هوشمند در کشور، بکارگیری آن در توسعه بازار‌های پولی و مالی است.

دژپسند با اشاره به تدوین و ابلاغ سیاست‌ها و راهبرد‌های بانکداری دیجیتال به بانک‌ها تاکید کرد: متنوع سازی خدمات بانکی، پایدار سازی درآمد‌ها و مستمرسازی کاهش هزینه‌های کشور از مهمترین نتایج اقتصاد هوشمند است.

وزیر اقتصاد با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی تاکید کرد: دارا بودن رتبه‌های نخست ذخایر نفت و گاز خوب است، ولی درآمد‌های نفتی نباید باعث وابستگی بودجه به نفت و اقتصاد نفتی شود.

وی همچنین با اشاره به سهم ۱.۲ درصدی ایران از نظر جمعیت و مساحت در دنیا تصریح کرد: در عرصه اقتصاد بین الملل رتبه ما با احتساب نفت فقط ۲ دهم درصد است.

وزیر اقتصاد و دارایی افزود: علی رغم تمام فشارها، نسبت ایجاد اشتغال خالص در تابستان سالجاری نسبت به تابستان سال گذشته، افزایش چشمگیری داشته و بر اساس آمار‌ها در زمان مذکور ۸۴۰ هزار شغل در کشور ایجاد شده است.

دژپسند همچنین اخبار رشد اقتصادی غیرنفتی، رشد ۲۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی، عدم استقراض دولت از بانک مرکزی، برگزاری جشنواره افتتاح طرح‌های بزرگ، رشد ۱۷ درصدی صادرات از لحاظ وزنی در هفت ماهه ابتدای سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، از جمله نشانه‌های روند مثبت اقتصادی کشور است.

وزیر اقتصاد بیان کرد: تجربه اقتصاد کشور نشان می‌دهد که با تکیه بر سرمایه انسانی متخصص و فارغ التحصیل زبده دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی و همچنین با استقرار اقتصاد هوشمند می‌توان به رشد اقتصادی کشور شتاب بخشید.   بیشتر بخوانید دولت مانع افزایش قیمت ها می شود   انتهای یپام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بودجه سال آینده وزیر اقتصاد اقتصاد و دارایی اخبار اقتصادی بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی

بر اساس گزارش جدیدی که روز دوشنبه توسط موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم یا SIPRI منتشر شد، مجموع هزینه‌های نظامی کشور‌ها در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۲.۴۴۳ تریلیون دلار رسید.

به گزارش جماران؛ اندیکشده آمریکایی Responsible Statecraft در گزارشی در این باره نوشت: هزینه‌های نظامی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ به میزان ۶.۸ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش از سال ۲۰۰۹ است. همه مناطق شاهد افزایش بود، اما اروپا، آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه بیشترین رشد را داشتند.

به گفته نان تیان، نویسنده ارشد این گزارش، «افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی پاسخی مستقیم به وخامت وضعیت صلح و امنیت جهانی است. دولت‌ها قدرت نظامی را در اولویت قرار می‌دهند، این کار خطر یک مارپیچ اقدام- واکنش را در چشم‌انداز ژئوپلیتیک و امنیتی جهان ایجاد می‌کند.»

مانند همه این سالها، ایالات متحده با ۹۱۶ میلیارد دلار در صدر فهرست هزینه‌های نظامی قرار گرفت. پس از آن چین با ۲۹۶ میلیارد دلار، روسیه با تخمینی ۱۰۹ میلیارد دلار و هند با ۸۳.۶ میلیارد دلار قرار دارند.

عربستان سعودی، یک خریدار عمده تسلیحات، با ارزش تخمینی ۷۵.۸ میلیارد دلار، در جایگاه پنجم قرار گرفت و بریتانیا (۷۴.۹ میلیارد دلار)، آلمان (۶۶.۸ میلیارد دلار)، اوکراین (۶۴.۸ میلیارد دلار) بدون احتساب ۳۵ میلیارد دلار کمک نظامی اضافی به این کشور و سرانجام فرانسه (۶۱.۳ میلیارد دلار) در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی جهانی یا تولید ناخالص داخلی، در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی ۲.۳ درصد ۲۰۲۳ افزایش یافت و هزینه‌های نظامی جهان برای هر نفر بالاترین میزان از سال ۱۹۹۰ بود.

مجموع نزدیک به ۲.۵ تریلیون دلار هزینه نظامی تقریباً دو برابر مبلغی بود که جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی متعهد شده است.

بر اساس گزارشی که اواخر سال گذشته توسط ابتکار سیاست آب و هوا منتشر شد، تامین مالی جهانی مرتبط با آب و هوا در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسید و برای اولین بار از یک تریلیون دلار گذشته و به نزدیک به ۱.۳ تریلیون دلار رسید.

بر اساس گزارش جدید SIPRI، هزینه‌های نظامی ۳۱ کشور عضو ناتو در مجموع ۱.۳۱ تریلیون دلار یا ۵۵ درصد از هزینه‌های نظامی جهانی را به خود اختصاص داده است. ایالات متحده بیش از دو سوم (۶۸ ٪) از کل بودجه نظامی ناتو را تشکیل می‌دهد، در حالی که اعضای اروپایی ناتو ۲۸ ٪ اضافی را تشکیل می‌دهند که بالاترین درصد در دهه گذشته است. ترکیه و کانادا ۴ درصد باقی مانده را تشکیل دادند.

بر اساس این گزارش، یک دهه پس از آن که اعضای ناتو متعهد شدند حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای ارتش خود هزینه کنند، ۱۱ کشور در سال ۲۰۲۳ به این هدف دست یافتند یا از آن فراتر رفتند.

به گفته یکی از محققان، لورنزو اسکارازاتو، «جنگ دو سال گذشته در اوکراین اساساً دیدگاه امنیتی بسیاری از کشور‌های اروپایی عضو ناتو را تغییر داده است». بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳، هزینه‌های نظامی روسیه ۲۴ درصد افزایش یافت که از سال ۲۰۱۴، زمانی که مسکو کریمه را ضمیمه کرد، ۵۷ درصد افزایش محسوب می‌شود.

بودجه نظامی ۵.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که اوکراین ۳۷ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش کرده است، البته بدون احتساب کمک‌های خارجی که دریافت کرده است. اگر این کمک‌ها در نظر گرفته شود، کل مبلغ اختصاص یافته به ارتش اوکراین به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار یا ۹۱ درصد از بودجه نظامی مسکو می‌رسد.

بر اساس این گزارش، چین با بودجه نظامی نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار، نیمی از کل هزینه‌های نظامی در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه را در سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص داده است. این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲ و بیست و نهمین سال متوالی افزایش بودجه نظامی پکن، ۶ درصد افزایش داشته است.

این گزارش خاطرنشان کرد که به نظر می‌رسد چندین همسایه چین هزینه‌های نظامی خود را با چین تطبیق می‌دهند. ژاپن که دهمین مخارج نظامی بزرگ جهان در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده بود، بودجه خود را با ۱۱ درصد افزایش به ۵۰.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رساند. تایوان هزینه‌های نظامی خود را به ۱۶.۶ میلیارد دلار افزایش داد که ۱۱ درصد افزایش محسوب می‌شود.

در مورد خاورمیانه، کل هزینه‌های نظامی در سال ۲۰۲۳ به طور کلی ۹ درصد افزایش یافت و به ۲۰۰ میلیارد دلار رسید که بالاترین نرخ رشد سالانه منطقه در دهه گذشته است.

رژیم اسراییل در نتیجه جنگ غزه بودجه خود را ۲۴ درصد افزایش داد و به ۲۷.۵ میلیارد دلار رساند که آن را به پانزدهمین هزینه نظامی بزرگ جهان، درست جلوتر از کانادا و بسیار جلوتر از سومین خرج کننده بزرگ منطقه، یعنی ترکیه با بودجه نظامی، نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار تبدیل کرد.

بر اساس این گزارش، هزینه‌های نظامی نیز در قاره آمریکا افزایش یافته است، به ویژه در آمریکای مرکزی و مکزیک که دولت‌های آن‌ها در دهه گذشته تلاش کرده‌اند نیرو‌های امنیتی خود را در برابر جنایات سازمان‌یافته تقویت کنند. در این گزارش آمده است که بودجه نظامی از سال ۲۰۱۴ در این کشور‌ها حدود ۵۵ درصد رشد داشته است.

برزیل هزینه‌های نظامی خود را در سال گذشته ۳.۱ درصد افزایش داد و به نزدیک به ۲۳ میلیارد دلار رساند، زیرا کنگره این کشور اصلاحیه قانون اساسی را ارائه کرده است که بودجه نظامی را به حداقل سالانه ۲ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • اجلاسیه سراسری روسای شورا‌های اسلامی کشور به میزبانی قم برگزار می‌شود
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟