Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمود  کمره‌ای ضمن بیان این مطلب به تشریح شخصیت علمی و اخلاقی پروفسور فضل الله رضا چهره ماندگار کشور و رئیس اسبق دانشگاه تهران پرداخت و گفت: پروفسور رضا فردی اندیشمند، دانشمند و فیلسوف برجسته در سال ۱۲۹۳ در شهر رشت متولد شد و تحصیلات ابتدایی را در رشت متوسطه را در تهران و در دبیرستان ایرانشهر به پایان رساند و بیش از ۶۵ سال از عمر خود را صرف تحصیل و تحقیقات علمی نمود که موجب پیشرفت علوم در جهان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: پروفسور رضا جزو  اولین ورودی‌های دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ و یکی از ۷ نفر اولین دوره فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۷ به شمار می‌رود. به گونه‌ای که ایشان بعد از فارغ التحصیلی چند سالی در این دانشگاه تدریس کرد و سپس عازم کشور آمریکا شد.

رئیس اسبق دانشکده فنی دانشگاه تهران همچنین خاطر نشان کرد: پروفسور رضا کارشناسی ارشد مهندسی برق را  از دانشگاه کلمبیا دریافت نمود و در سال ۱۳۲۸ نیز دکتری مهندسی برق را از دانشگاه پلی تکنیک نیویورک دریافت کرد.

دکتر کمره‌ای خاطر نشان کرد: پروفسور رضا علاوه بر فعالیت‌های علمی که تحولات عظیمی در علم مخابرات در دوره خود ایجاد نمودند و فعالیت‌های گسترده‌ای که در این زمینه انجام داد، علاقه زیادی به ادبیات فارسی داشت و در این زمینه نیز آثاری را به جا گذاشت ضمن این که ۴ کتاب علمی به زبان انگلیسی و ۱۲ کتاب نیز به زبان فارسی در حوزه‌های علمی از ایشان منتشر شده است.

رئیس هیات مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: پروفسور رضا حدود ۴.۵ سال پیش آخرین سفر را به ایران داشت و ما این افتخار را داشتیم که از ایشان به عنوان هیات علمی دانشگاه تهران تقدیر به عمل آوریم. اگرچه ایشان رئیس سابق دانشگاه تهران و رئیس سابق دانشگاه شریف نیز بودند.

به گفته وی، پروفسور رضا علیرغم کهولت سن حدود ۴.۵ سال پیش دعوت دانشگاه تهران را که به مناسبت تقدیر از ایشان برگزار شده بود پذیرفت و در این مراسم سخنرانی‌های زیادی را انجام داد و علاوه بر مسائل علمی صحبت‌هایی در زمینه فرهنگ، ادبیات و تاریخ ایران انجام داد که بسیاری از این صحبت‌ها در کتاب‌های نظیر برگ بی برگی، حدیث آرزومندی، مهجور و مشتاقی، دیده‌ها واندیشه‌ها، نگاهی به شاهنامه و غیره تالیف کرده است.

دکتر کمره‌ای همچنین تصریح کرد: پروفسور رضا تنها یک چهره علمی به شمار نمی‌رفت، بلکه یک چهره فرهنگی نیز بود و در جلسه‌ای که با ایشان در دانشگاه تهران برگزار کردیم چندین جمله از ایشان را یادداشت کردم از جمله اینکه: "استوارترین پیوند میان ایرانیان پراکنده در جهان همدلی فرهنگی و همزبانی است"، "وارستگی و آراستگی فردی و ملی ما این است که در این عرصه در سطح اول علمی و فرهنگی قرار بگیریم و این امر نیز غیر ممکن نیست بلکه همت عالی می‌خواهد و باید همکاری وجود داشته باشد و من ایمان دارم که همه خصوصیت‌های خوب در بین مردم ایران وجود دارد، مردمان بزرگ گرانمایه ترین چشمه‌های فرهنگ و معرفت هستند"، " آدمی وقتی غرق در جزئیات زندگی عادی شود اصول حیات انسانی ودرخشان آفتاب را دیگر نمی‌بیند باید از خود رها شد تا آفتاب دید" جملاتی گران مایه هستند که ایشان در سخنرانی‌های خود عنوان کردند.

وی همچنین تاکید کرد: پروفسور رضا بعد از این که به آمریکا سفر کردند به صورت رسمی با دانشگاه تهران ارتباطی نداشت، در واقع ایشان بعد از سال ۱۳۲۲ که از ایران مهاجرت کردند مجددا بازده زمانی کوتاهی را به ایران بازگشتند و ریاست دانشگاه تهران و شریف را در دهه ۴۰ عهده دار شد و مجددا به آمریکا سفرکرد و بعد از پیروزی انقلاب نیز در فرصت‌هایی که می‌توانستند به ایران برمی‌گشتند و ما ملاقات‌های با ایشان داشتیم.

کد خبر 464499 برچسب‌ها دانشگاه تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۸۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور با حضور ۱۷۵۱۴ نفر در قم

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همزمان با سراسر کشور آزمون ورودی دانشگاه‌ها در نوبت اول در استان قم طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

شمار داوطلبان کنکور سراسری اردیبهشت ماه در استان قم، ۱۷ هزار و ۵۱۴ داوطلب است که از این آمار، ۱۰ هزار و ۹۶۴ نفر داوطلب خانم و ۶ هزار و ۵۵۰ نفر داوطلب آقایان هستند.

این آزمون‌ها در ۵ رشته گروه ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان‌های خارجه در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد.

آزمون سراسری نوبت اول سال ۱۴۰۳ در دانشگاه‌های قم، مفید، آزاد اسلامی، شهاب دانش و دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.

آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه و آزمون گروه آزمایشی هنر بعد از ظهر همین روز برگزار خواهد شد.

آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آزمون گروه آزمایشی زبان‌های خارجی بعدازظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شوند.

در گروه آزمایشی علوم تجربی که بیشترین داوطلب را در استان قم دارد؛ ۷ هزار و ۶۰۹ داوطلب حضور دارند که ۵ هزار و ۷۷ نفر خانم و ٢ هزار و ۵۳۲ نفر از این داوطلبان از آقایان هستند.

گروه آزمایشی علوم انسانی نیز ۵ هزار و ۷۳۳ داوطلب در استان قم دارد که از این تعداد، ۳ هزار و ۶۹۷ نفر خانم و ۲ هزار و ۳۶ نفر آقا هستند.

در گروه آزمایشی ریاضی و فنی از مجموع ٢ هزار و ۱۶۷ داوطلب؛ ۷۴۹ نفر خانم و هزار ۴۱۸ نفر آقا در استان قم به هم به رقابت می‌پردازند.

تعداد داوطلبان در گروه آزمایشی هنر نیز ۸۳۲ داوطلب اعلام شده که از این تعداد ۶۱۴ نفر خانم و ۲۱۸ نفر آقا هستند.

در گروه آزمایشی زبان‌های خارجی نیز هزار و ۱۷۳ داوطلب در استان قم برای راهیابی به دانشگاه با هم رقابت خواهند کرد که از این تعداد ۸۲۷ نفر از بانوان و ۳۴۶ نفر از آقایان هستند.

امسال، آزمون دروس اختصاصی و سوابق تحصیلی داوطلب هر کدام ۵۰ درصد تأثیر قطعی دارند.

داوطلبان که در آزمون پذیرش دانشجو-معلم ثبت نام کرده‌اند باید علاوه بر پاسخ دادن به دفترچه‌های گروه آزمایشی اصلی باید به دفترچه سوالات تعلیم و تربیت اسلامی، هوش و استعداد معلمی شامل ۴۰ سوال در ۶۰ دقیقه پاسخ دهند.

کد خبر 6086634

دیگر خبرها

  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • جملات عجیب رونالدو قبل از زدن کاشته (فیلم)
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیس جمهور
  • برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور با حضور ۱۷۵۱۴ نفر در قم
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • حضور نخبگان در لایه‌های حکمرانی
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس