Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-04-19@22:29:45 GMT

مصرف گاز در کشور رکورد زد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۰۱۶۰

به گزارش ایسنا، مهدی جمشیدی‌دانا، مصرف گاز کشور را در مقایسه با دهه‌های گذشته بی‌سابقه خواند و گفت: در دهه‌های گذشته هیچ‌گاه شاهد چنین سرما و بارندگی در آبان‌ماه نبودیم بنابراین مقدار مصرف گاز نیز همواره پایین‌تر از رقم کنونی بوده است.

وی افزود: روز سه‌شنبه ۲۸ آبان‌ماه میزان مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی کشور از مرز ۵۱۶ میلیون مترمکعب عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان مصرف گاز بخش صنعتی ۱۲۷ میلیون مترمکعب و بخش نیروگاهی نیز ۵۰ میلیون مترمکعب بود. به این ترتیب با مصرف ۶۹۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در داخل کشور رکوردی تازه‌ در مصرف این سوخت پاک ثبت شد.
مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: گازرسانی به بخش خانگی در سراسر کشور بی‌وقفه ادامه دارد. شبکه انتقال گاز از سلامت و ایمنی کامل برخوردار است و با توجه به توان پالایشگاهی، در گازرسانی به بخش‌های صادراتی، صنعتی و نیروگاهی هیچ مشکلی وجود ندارد.
جمشیدی‌دانا ادامه داد: با توجه به اطلاعات مرکز دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران، استان تهران بیشترین میزان مصرف گاز خانگی را به خود اختصاص داده است. با توجه به فرارسیدن فصل سرما، رعایت نکات ایمنی و صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی به عنوان نعمت ارزشمند الهی برای همه مصرف‌کنندگان ضروری است.
گفتنی است، طبق آماری که در سال 2015 درباره میزان مصرف گاز در کشور‌های مختلف منتشر شد، مصرف گاز در ایران 191 هزار و 200 میلیون متر مکعب بود، در حالیکه کشوری مثل چین با جمعیتی معادل 16 برابر ما فقط 177 هزار و 300 میلیون متر مکعب مصرف داشت. انگلیس نیز با بیش از 65 میلیون نفر جمعیت کمتر از نصف کشور ما مصرف دارد.
ایران با داشتن 34 هزار میلیارد مترمکعب ذخایر گازی، رتبه اول ذخایر گازی دنیا را در اختیار دارد و چهارمین تولیدکننده گاز دنیا است ولی در مصرف، در رتبه سوم مصرف‌کننده با یک درصد از جمعیت دنیا قرار گرفته است. مصرف بی‌رویه شده و روند نگران‌کننده‌ای دارد. این در حالی است که سهم ما در بخش تجارت جهانی برای شرکت گاز در 1404 باید ۸ تا 10 درصد تجارت جهانی باشد اما در حال حاضر این عدد زیر دو درصد است. از سوی دیگر میزان اسراف بالا بوده و راندمان دستگاه‌های گرمایشی هم بسیار پایین است.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجاره‏‏ بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟

صبح روز گذشته احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت در نشست با خبرنگاران، سراغ بازار مسکن رفت و در واکنش به «اوضاع اجاره نشین‌ها در کشور» گفت: دولت‌های دهه ۹۰ در بازار مسکن غایب بودند و نقش تنظیم گری نداشتند، اما دولت سیزدهم این رویکرد را تغییر داد و سیاست تنظیم اجاره بها را تصویب کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، این ادعای عضو کابینه دولت درباره «تنظیم اجاره بها در کشور»، تا چه حد با «واقعیت اوضاع اجاره نشین ها» سازگار است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد، «بازار اجاره مسکن در دولت سیزدهم، رکورد بیشترین رشد اجاره بها را در تاریخ ثبت داده‌های رسمی از اجاره، به ثبت رسانده است.»

ماجرا چیست؟

ارقام رسمی مربوط به تورم اجاره مسکن در تهران نشان می‌دهد، از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲، «اجاره بها، سالانه به ترتیب ۴۵ درصد، ۴۴‌ درصد و ۵۲‌ درصد جهش کرد.»

از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰، «بالاترین رشد سالانه اجاره بها، برای سال ۷۵ بود و به میزان ۴۱.۵درصد.» بنابراین، «ملتهب‌ترین دوره اجاره نشینی» برای سال‌های دولت سیزدهم بوده است و نه دولت‌های قبل تر. پس اگر از روی «داده رسمی»، قرار باشد کارنامه دولت رئیسی در بازار اجاره مسکن مورد قضاوت نسبی قرار بگیرد، این دولت در «تنظیم اجاره بها»، موفقیتی نداشته است.

همچنین تورم اجاره در کشور نیز طی دو سال گذشته، از «متوسط سالانه دوره‌های قبل»، سبقت گرفت. نسبت تورم عمومی به تورم اجاره در کشور، همیشه عدد ۱.۵ بوده است. اما سال گذشته به علت «رشد تاریخی اجاره بها در کشور»، این نسبت به مرز عدد یک رسید.

دولت تاکنون اقدام موثری برای تنظیم تورم مسکن و تورم اجاره به این معنا که باعث «بازگشت قیمت‌ها به سطح متعارف شود» انجام نداده است.

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • دبی رکورد زد
  • رکورد ۷۵ ساله بارندگی در دبی شکست
  • بارش‌های مناطق جنوبی رکورد نیم قرن اخیر را زد
  • صادرات نفت روسیه رکورد زد
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • اجاره ‏‏‌بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟
  • ذخیره سد زاینده رود ۳۸۳ میلیون مترمکعب/ آب امشب به زاینده‌رود می‌رسد
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسید
  • اجاره‏‏ بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟