Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ابراهیم سوزنچی کاشانی» معاون خط مشی‌گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره عدم استفاده صنعت از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گفت: در حال حاضر صنایع ما رقابتی و در فضای دانش نیستند، به همین دلیل نیازی به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی احساس نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث ما این است که صنایع را رقابتی کنیم و یا به تعبیر دیگر صنایع ما وارد فضای رقابتی شوند، چرا که آن وقت است که به دانش نیاز پیدا می‌کنند و وقتی احساس نیاز کنند به سمت جذب فارغ‌‌التحصیلان دانشجویان می‌‍روند.

وی در واکنش به این سوال که بعضا صنعت این ادعا را دارد که دانشگاهیان آن طور که باید دانش لازم را ندارند و به این دلیل از آنها بهره نمی‌گیرند، گفت: خیر، اینطور نیست. دانشگاه می‌تواند به صنعت دانشمند بدهد، اما صنعت ما نیاز به دانشمند ندارد و بیشتر تکنسین‌ها در آنجا کار می‌کنند.‌ زمانی که صنعت اصلا واحد R&D (واحد تحقیق و توسعه) ندارد، فارغ‌التحصیل دانشگاهی را برای چه کار می‌خواهد؟!

سوزنچی درباره چرایی بهره‌ نبردن صنعت خودروسازی از طرح‌های نخبگان گفت: بخاطر اینکه نیازی ندارند و در میان آنها فضای رقابت و دانش وجود ندارد و اغلب مونتاژ می‌کنند. حتی رهبری هم به این مساله اشاره کردند و فرمودند؛ عدم ارتباط صنعت و دانشگاه در سال‌های اخیر شاید بیشتر ما را به سمت مونتاژکاری سوق داده است. وقتی که مسئله، مسئله مونتاژکاری است نوآوری دیگر خیلی معنا پیدا نمی کند. وقتی نوآوری وجود نداشت، پس تحرک علمی و کار علمی وجود ندارد.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تناسب بین رشته‌ها بیان کرد: بیشتر تناسب رشته با اشتغال در صنایعی است که ما به آنها  science based می‌گوییم مثل داروسازی همچنین رشته‌های professional یا تخصصی مثل وکالت بیشترین تناسب را دارند.

وی با بیان اینکه در یک سری از حوزه‌ها از نخبگان به خوبی استفاده می‌شود، گفت: به عنوان مثال در زمینه بودجه تا جایی که من می‌دانم سازمان برنامه و بودجه از اساتید بسیار نخبه‌ای استفاده می‌کند. یکی از همکاران ما در این سازمان روی موضوع ساختار بودجه کار می‌کند و از هیات علمی دانشگاه شریف است. این شخص نخبه است و در خارج از کشور تحصیل کرده و به سختی در اصلاح ساختار بودجه تلاش می‌کند. علاوه بر اینها از فارغ التحصیلان و نخبگان رشته‌های علوم انسانی نیز استفاده می‌شود.

سوزنچی در ادامه توضیح داد: به کارگیری نخبگان و نتیجه دادن اقدامات و تلاش‌های آنان خیلی زمان‌بر است. تحولات اجتماعی به هر حال زمان می‌برد، برخلاف اینها مهندسان در برنامه‌‎های مهندسی زودتر به نتیجه می‌رسند. البته شاید صنعت ما خیلی تقاضای مهندسی نداشته باشد و مثلا آنطور که باید در این رشته از نخبگان خیلی استفاده نشود اما در علوم انسانی استفاده از نخبگان وجود دارد. به خصوص با وجود بیانیه گام دوم این مساله تشدید شده و در حوزه‌های مختلف از نخبگان استفاده می‌شود. از زمانی که رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را ارائه دادند روند به کارگیری جوانان و نخبگان بیشتر شده زیرا گام دوم انقلاب روی جوانان تمرکز کرده است.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان اظهار داشت: اگر شخصی ایده خوبی برای ارائه داشته باشد از او استفاده می‌شود. البته این مساله در مهندسی چندان اتفاق نمی‌افتد زیرا تقاضا برای آن وجود ندارد به جز بخش‌های نظامی که در زمینه تکنولوژی تقاضای‌های زیاد دارند، شاید صنعت ما نسبت به نخبگان احساس نیاز نکند، اما حالا قرار است آن هم با سند اقتصاد دانش بنیان که ما در حال تدوین آن هستیم و تغییر پارادایم‌های لازم، صنایع به سمت استفاده از نخبگان بیایند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی ستاد علم و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۰۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سیدمحمود حسینی پور  در کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول، بیان کرد: طرحی که وزارت علوم با عنوان پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول در دست اقدام دارد، راهی برای برون رفت از مشکلاتی است که دانشگاه‌ها اکنون با آن مواجه هستند.

وی با بیان اینکه در پیاده سازی طرح تحول نباید به دنبال گزینه‌های دم دستی و غیر کارشناسی باشیم، تصریح کرد: باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، توانمندسازی دانشگاه مازندران هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی در دستور کار باشد.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه در طرح تحول باید از خواسته‌های صنفی و بخشی پرهیز و به خواسته‌های ملی توجه شود، گفت: باز تعریف و ساماندهی رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز‌های توسعه‌ای مازندران باید مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.

حسینی پور، رشته‌های دامپروری، کشاورزی و گردشگری صنعتی و همچنین اقتصاد دریا محور را از جمله نیاز‌های دانشگاه مازندران عنوان کرد و افزود: ایجاد رشته‌های توسعه محور در این استان باید مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.

وی با اشاره به آمار بالای بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی این استان، گفت: این امر بیانگر این است که متناسب با نیاز‌های جامعه در مراکز دانشگاهی کشور و از جمله این استان رشته دانشگاهی تعریف نشده است.

استاندار مازندران با بیان اینکه مردم مازندران باید اثرات تحول در آموزش عالی را لمس کنند، افزود: ماحصل این تحول باید منجر به ثروت آفرینی مادی و معنوی برای مردم باشد.

حسینی پور با بیان اینکه ما به دنبال تحول بازنده نیستیم و تحول برنده مد نظر ماست، گفت: به غیر از دانشگاه مازندران چهار واحد دانشگاهی دولتی دیگر نیز در این استان فعال است که هر کدام از این واحد دانشگاهی می‌توانند در تقویت دانشگاه مازندران نقش آفرینی کنند.

دیگر خبرها

  • نیازمندی؛ شرط اصلی هدایت جوانان به حوزه فناوری/ دست سرنوشت باعث شد در این عرصه فعالیت کنم
  • مسئولان با افزایش تعداد دروس تک ماده راه فرار را به دانش آموزان یاد می‌دهند
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی
  • دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • شیوه‌نامه مشوق‌های خدمتی برای کسب مهارت دانش‌آموختگان دانشگاهی ابلاغ شد
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می‌شوند
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی