Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@13:31:03 GMT

راه‌حلی که بیشتر به معجزه شباهت دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۰۸۷۱

راه‌حلی که بیشتر به معجزه شباهت دارد

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند به تازگی یک روش برای انجام عمل جراحی روی بیماران محتضر ابداع کرده‌اند، بدین صورت که فرد را به واسطه کاهش دمای بدن در حالت تعلیق قرار می‌دهند تا انجام عمل جراحی ممکن شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو ساینتیست، گروهی از دانشمندان که به نظر می‌رسد از طرفداران فیلم‌های علمی-تخیلی هم هستند، سالهاست که درباره "تحریک معلق"(suspended animation) صحبت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اصطلاح نشان دهنده این ایده است که عملکردهای بدن انسان را به نوعی می‌توان به طور موقت متوقف و دچار مکث کرد تا انجام اقدامات پزشکی و جراحی‌های نجات دهنده زندگی روی بیماران در حال مرگ یا شخصی که به فضا فرستاده می‌شود، میسر شود.

این ایده مدت‌ها بود که غیرقابل تحقق بود، تا اینکه طبق گفته پایگاه نیو ساینتیست، پزشکان برای اولین بار در یک عمل جراحی بیمار را در حالت "تحریک معلق" قرار دادند. این کار می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در آینده جراحی‌های اتاق اورژانس داشته باشد.

این روش به طور رسمی "حفظ و احیا اضطراری"(EPR) نامیده می‌شود و اکنون در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند روی بیمارانی با ترومای حاد مانند زخم چاقو یا اسلحه آزمایش می‌شود. این بیماران با توجه به ماهیت آسیب وارده، به طور معمول کمتر از پنج درصد احتمال زنده ماندن دارند.

در روش EPR، بدن بیمار با جایگزین کردن سریع خون با محلول نمکی که به اندازه یخ سرد است، به سرعت خنک می‌شود و به دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد می‌رسد. سپس قلب از حرکت باز می‌ایستد و فعالیت مغز نیز تقریباً به طور کامل متوقف می‌شود.

سلول‌ها در دمای طبیعی بدن، برای زنده ماندن به یک منبع ثابت اکسیژن نیاز دارند، اما سرما واکنش‌های شیمیایی موجود در سلول‌ها را کند یا متوقف می‌کند، در نتیجه به اکسیژن کمتری احتیاج دارند.

مغز انسان قبل از بروز آسیب جدی می‌تواند حدودا پنج دقیقه بدون اکسیژن زنده بماند، اما پزشکان دانشگاه مریلند با بهره گیری از روش EPR می‌توانند دو ساعت روی بیمار جراحی انجام دهند.

در انتها بدن بیمار دوباره گرم می‌شود و قلب وی دوباره شروع به تپش می‌کند.

به گفته "ساموئل تیشرمن" که عضوی از این گروه است، انتظار می‌رود نتایج کامل این آزمایش تا پایان سال ۲۰۲۰ اعلام شود. هنوز عواملی وجود دارد که باید روی آنها کار کرد.

در حالی که محققان به مدت دو ساعت بدن بیمار را در حالت "تحریک معلق" قرار دادند، اما دقیقاً مشخص نیست که فرد بدون اینکه دچار عوارض جانبی شود، چه مدت می‌تواند در این حالت بماند. با این وجود "تیشرمن" می‌گوید تیم در حال یادگیری چیزهای زیادی است که با آزمایش به جلو می‌رود.

وی گفت: من می‌خواهم روشن کنم که ما در تلاش نیستیم مردم را به زحل بفرستیم. ما در تلاش هستیم تا زمان بیشتری برای خودمان برای نجات جان‌ها بخریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جراحي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شباهت ماموریت دشوار مربیان تیم ملی فوتسال و کشتی!

به گزارش ورزش سه، شاید تیم ملی کشتی آزاد و تیم ملی فوتسال تنها تیم‌های ایرانی باشند که در آسیا هیچکس عنوانی کمتر از قهرمانی را از آنها انتظار ندارد و این موضوع فشار زیادی را روی مربیان، کادر فنی و ورزشکاران آنها وارد می‌کند.

تیم ملی فوتسال شب گذشته مقابل بحرین 5-3 به پیروزی رسید اما این نتیجه هم باعث نشد تا منتقدان به وحید شمسایی، کادر فنی و بازیکنانش فشار وارد نکنند و از آنها نمایشی پرشورتر نخواهند.

فارغ از اینکه بازیکنان بحرین با ساختن دیوار گوشتی مقابل دروازه همه روزنه‌ها را بسته بودند و بارها به سبک فوتبال بازی کردنشان با تمارض بازی را از سرعت انداخته و زمان بیشتری را برای ترکیب اصلی مهیا می‌کردند تا به اصطلاح فوتسالی‌ها «نفس» بگیرند و البته کم دقتی و بدشانسی بازیکنان، باید قبول کرد که فوتسال نسبت به گذشته تفاوت بسیاری کرده و بررسی نتایج مقدماتی تا همین امروز نشانگر نزدیک شدن کشورها به هم یا استفاده از تاکتیک‌های دفاعی برای پارک کردن اتوبوس و مینی‌بوس جلوی تیم‌های بزرگتر است. هیچ تیمی برای تفریح به بانکوک نیامده و همه دنبال ارائه نمایشی سزاوارانه از خود هستند.

وحید شمسایی به واسطه تجربه طولانی در سطح ملی و البته مربیگری در لیگ قطعاً در ادامه راه مقابل حریفان راهبردهای جدیدی را تست خواهد کرد. او که در همین مسابقات حتی از سوی رقیبان به عنوان یک «اسطوره» مورد احترام قرار می‌گیرد، روزهای تلخ و شیرین زیادی را تجربه کرده و به خوبی می‌داند که روی چه صندلی داغی نشسته است. جایی که برخی از هواداران کمتر حرفه‌ای فوتسال، به یاد گذشته پرشکوه فوتسال و بدون توجه به تغییرات نسلی و سرمایه‌گذاری حریفان فقط بازی‌های یکطرفه و پیروزی‌های پرگل می‌خواهند. شمسایی که روحیه مبارزه‌طلبی دوران جوانی‌اش را حفظ کرده است در ادامه راه با کمک تیم فنی‌اش و البته توجیه بازیکنان در قبال ارزشمندی لباسی که به تن کرده‌اند، می‌تواند هواداران را پای تلویزیون‌ها از فوتسالی شناور و منسجم سیراب کند.

او در کنار خود شهاب سفال‌منش را دارد که یکی از مدرسان مورد اعتماد AFC در حوزه فوتسال است و در سال‌های گذشته به توسعه فوتسال در کانادا، ویتنام و ترکمنستان کمک کرده و در کارنامه‌اش مربیگری تیم ملی لبنان را هم دارد.

سفال‌منش به عنوان یک مربی تحصیلکرده دستیار اولی شمسایی است و در طراحی تمرینات، آنالیز حریفات و تعیین استراتژی تیم نفش کلیدی را ایفا می‌کند. او به واسطه شناختی که از فوتسال آسیا و رویکرد فوتسال در جهان دارد می‌تواند کارآمدی فنی تیم را بالا ببرد. در تصاویر تلویزیونی او بیش از دو مربی دیگر تیم ملی با شمسایی مشاوره می‌کند و در تصمیمات به ویژه در لحظات کلیدی تاثیرگذار است.

سیامک داداشی دیگر مربی تیم ملی یکی از بازیکنان نسل طلایی فوتسال ایران است، او کم حرف و عملگراست. بازیکنی که پنج عنوان قهرمانی آسیا و دو حضور در جام جهانی را در کارنامه دارد یکی از افراد مورد اعتماد شمسایی است. داداشی در لیگ برتر ایران و باشگاه‌های آسیا به همراه تیم‌های مختلف سابقه حضور و کسب عناوین برجسته دارد و در تمرینات به خوبی می‌داند بازیکنان تیم ملی فوتسال چه بار مسئولیت سنگینی بر دوش می‌کشند.

ضلع سوم مربیان تیم ملی را اصغر قهرمانی مربی دروازه‌بان‌ها تشکیل می‌دهد. او هم در کنار شمسایی و داداشی سالها سابقه عضویت در تیم ملی و فتح عناوین آسیایی دارد و تمام تجربه سالیان دراز حضورش در فوتسال را به دو شاگردش باقر محمدی و سعید مومنی منتقل کرده است تا بتوانند با کمترین اشتباه ایران را به سوی قهرمانی هدایت کنند.

این چهار نفر اردیبهشت پرفشاری را در بانکوک سپری می‌کنند، جایی که علاوه بر هوای شرجی، اشتیاق بی‌حد و حصر حریفان برای بازی مقابل پرافتخارترین تیم قاره و حضور مربیان برجسته و صاحب‌نام دنیا در تورنمنت باید پوستی از جنس کرگدن برای نقدهای داخل کشور بر تن کنند. اینجا کسی از این تیم نایب قهرمانی هم نمی‌خواهد، این فشار قطعاً در لحظاتی روی ساق‌های بازیکنان تاثیر می‌گذارد اما چاره دیگری وجود ندارد. تیم ملی فوتسال ایران محکوم به قهرمانی است. و وظیفه هدایت سربازان ملی‌پوش به این چهار نفر سپرده شده است. چیزی مثل ماموریتی برای وطن.

دیگر خبرها

  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی
  • انجام موفقیت جراحی باز در بیمارستان اردکان
  • جراحی موفق خونریزی مغزی اپیدورال، برروی دختر ۹ ساله سراوانی
  • شباهت ماموریت دشوار مربیان تیم ملی فوتسال و کشتی!
  • جراحی موفقیت‌آمیز خونریزی مغزی کودک در شهر مرزی سراوان
  • رضا عطاران «صدام» می‌شود!
  • درباره مزایا و معایب جراحی چاقی بیشتر بدانیم
  • عمل جراحی موفقیت‌آمیز خونریزی مغزی کودک ۹ ساله در بیمارستان رازی سراوان