Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-18@01:33:59 GMT

حقایق تکان‌دهنده درباره زباله

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۱۴۳۲

حقایق تکان‌دهنده درباره زباله

تا به حال به این فکر کردهاید که ما انسان‌ها چقدر از منابع این سیاره را در طول عمرمان مصرف می‌کنیم؟ ما منابع را سریع‌تر از زمانی که زمین برای جایگزین کردن آن‌ها نیاز دارد مصرف می‌کنیم و اگر همه مردم جهان مثل کشورهای توسعه یافته زندگی می‌کردند، به حداقل ۴ زمین دیگر نیاز بود تا نیاز‌ها و خواسته‌هایمان را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب حقایق جالب و هشداردهنده‌ای درباره آسیب‌هایمان به زمین مشاهده می‌کنید که امیدواریم رفتارمان را نسبت به محیط زیست تغییر دهد.

زباله‌ای که تولید می‌کنیم

در طول عمرمان چقدر زباله تولید می‌کنیم؟ اعداد و ارقام زیر درباره زباله‌ها واقعا هشداردهنده هستند:

هر فرد روزانه ۲۰ گالن فاضلاب تولید می‌کند؛ که معادل ۵۶۷۵۷۵ گالن در طول عمر است. هر فرد در طول عمرش ۶۴ تن زباله به محل دفن زباله می‌فرستد. آمریکا سالانه ۲۴۶ میلیون تن زباله جامد تولید می‌کند. آمریکایی‌ها سالانه ۱۱ میلیون تن بطری شیشه‌ای دور می‌اندازند؛ که ۴۴۰ برابر وزن تایتانیک است. هر ثانیه ۶۹۴ بطری پلاستیکی دور ریخته می‌شود که معادل ۶۰ میلیون بطری در روز است. هر روز ۱۰۰ میلیون قوطی فلزی دور ریخته می‌شود که این مقدار برای ساخت یک شهر کافی است. ما حدود ۲۲۰ میلیون تن زباله در سال تولید می‌کنیم که با آن می‌توان ۸۲۰۰۰ زمین فوتبال را به ضخامت ۱.۸ متر با زباله پوشاند. کشور‌های توسعه یافته بیش از ۵۰ درصد زباله جهان را تولید می‌کنند.

_______________________________________________________________________________

بیشتر بخوانید: این فرد هیچ زباله ای تولید نمی‌کند (+عکس)

_______________________________________________________________________________

در حال حاضر هیچ آماری درباره زباله کل جهان وجود ندارد. اما اگر فرض کنیم آمریکا ۴درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد، زباله تولیدی این سیاره ۴ تا ۵میلیارد تن در سال است.

چقدر طول می‌کشد همه زباله‌ها تجزیه شوند؟

 

بیشتر زباله‌هایی که تولید می‌کنیم به محل‌های دفن زباله برده می‌شوند که دومین منبع بزرگ تولید گاز متان در جهان هستند. مقدار گاز متان منتشر شده از آن‌ها به مرور زمان بیشتر و برای محیط زیست خطرناک‌تر می‌شود. چون متان ۲۵ برابر کربن دی‌اکسید گرما را در اتمسفر زمین به دام می‌اندازد؛ بنابراین سوال اینجاست: بعد از دور ریختن زباله‌ها، چقدر طول می‌کشد آن‌ها تجزیه شوند؟

زباله‌های پلاستیکی

پلاستیک محصول بسیار رایجی است که هر روز از آن استفاده می‌کنیم، اما مشکل بزرگی برای محیط زیست به حساب می‌آید. ما هر سال حدود ۱.۶ میلیون بشکه نفت فقط برای تولید بطری‌های پلاستیکی استفاده می‌کنیم. علاوه بر این زباله‌های پلاستیکی یکی از بدترین انواع زباله هستند، چون دیر تجزیه می‌شوند. به طور کلی حدود ۱۰۰۰ سال طول می‌کشد تا پلاستیک تجزیه شود.

 

تجزیه کیسه‌های پلاستیکی که هر روز استفاده می‌کنیم ۱۰ تا ۱۰۰۰ روز سال طول می‌کشد. تجزیه بطری‌های پلاستیکی ۵۰۰ سال طول می‌کشد. تجزیه قوطی‌های پلاستیکی فیلم ۲۰-۳۰ سال طول می‌کشد. تجزیه فوم‌های پلاستیکی ۸۰-۹۰ سال طول می‌کشد.

پوشک‌های یکبار مصرف

هر سال حدود ۲۰میلیارد پوشک یکبار مصرف دور ریخته می‌شود. تجزیه پوشک‌ها حدود ۲۵۰-۵۰۰ سال طول می‌کشد. علاوه بر این آن‌ها ۲درصد زباله جامد اروپا را تشکیل می‌دهند. یک نوزاد معمولی قبل از اینکه رفتن به توالت را یاد بگیرد حدود ۶۰۰۰ پوشک استفاده می‌کند، یعنی حدود ۲ تن زباله! در حال حاضر برنامه زیست محیطی بازیافت پوشک برای مبارزه با این معضل مطرح شده است.

قوطی‌های آلومینیومی

هر روز حدود ۱۲۰۰۰۰ قوطی آلومینیومی در آمریکا بازیافت می‌شود. زباله‌های فلزی که در یک دوره سه ماهه تولید می‌شود برای ساخت یک شهر کافی هستند. علاوه بر این حدود ۸۰-۲۰۰ سال طول می‌کشد تا آلومینیوم تجزیه شود.

 

شیشه

بازیافت شیشه بسیار رایج است و بسیاری از کشور‌ها این کار را انجام می‌دهند. استفاده از شیشه‌های بازیافتی مقرون به صرفه‌تر است. به طور کلی بازیافت شیشه آسان است و با شکستن شیشه‌ها و ذوب کردن آن‌ها انجام می‌شود. با این حال بسیاری از زباله‌های شیشه‌ای دفن می‌شوند و میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا تجزیه شوند. شیشه‌های بازیافتی را می‌توان چند بار استفاده کرد و در این فرآیند زباله بسیار کمی تولید می‌شود.

 

زباله کاغذی

محصولات کاغذی از نظر حجم بیشترین فضا را در محل‌های دفن زباله اشغال می‌کنند. تجزیه آن‌ها ۲-۶ هفته طول می‌کشد که بسیار سریع‌تر از سایر مواد است. با این حال به دلیل حجم زیاد زباله کاغذی که تولید می‌کنیم اگر آن‌ها را بازیافت کنیم، فضای زیادی صرفه جویی می‌شود. علاوه بر این مصرف انرژی و منابع طبیعی را کاهش می‌دهد.

 

مواد غذایی

مواد غذایی از نظر وزن، سنگین‌ترین زباله‌ها هستند. زمان لازم برای تجزیه آن‌ها به نوع ماده غذایی بستگی دارد. مثلا تجزیه پوست لیمو ۶ ماه و تجزیه پوست موز ۴ هفته طول می‌کشد. علاوه بر این برای بازیافت آن‌ها نیاز به فضا و دسته بندی مناسب براساس زمان تجزیه است.

_______________________________________________________________________________

بیشتر بخوانید: می دانستید که در مالدیو رویایی، یک جزیره ی زباله دانی وجود دارد؟

_______________________________________________________________________________

در اینجا رایج‌ترین چیز‌هایی که در مقادیر زیاد در محل‌های دفن زباله یافت می‌شوند و زمان لازم برای تجزیه آن‌ها را مشاهده می‌کنید:

ورق فویل زیست تخریب پذیر نیست.

پشم ۱-۵ سال

ته سیگار: ۱۰-۱۲ سال

کفی پلاستیکی کفش: ۵۰-۸۰ سال

لیوان پلاستیکی: ۵۰ سال

کفش چرمی: ۲۵-۴۰ سال

پاکت شیر: ۵ سال

یونولیت زیست تخریب پذیر نیست.

قوطی حلبی: ۵۰ سال

باتری: ۱۰۰ سال

نوار بهداشتی: ۵۰۰-۸۰۰ سال

 

منبع: برترین ها

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زباله تولید زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۱۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، حبیبه هراتی در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: در معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله وجود دارد به طوری که خریداری و نگهداشت آنها علاوه بر ایجاد نازیبایی بصری در برخی موارد، هزینه‌های هنگفتی برای مدیریت شهری ایجاد می‌کند.

وی با تشریح کم و کیف طرح حذف باکس‌های زباله با بیان اینکه از اردیبهشت ماه بخش اول طرح در شهرک‌های زعفرانیه و رشدیه اجرایی می‌شود، گفت: این طرح در مرحله اول به صورت منطقه‌ای در مناطق ۲ و ۵ شهرداری از اول اردیبهشت و از ساعت ۹ شب شروع می‌شود.

هراتی خاطرنشان کرد: تفکیک از مبدا، جمع آوری آنلاین پسماندهای خشک و خشکاله توسط اپلیکیشن بهروب، حفظ محیط زیست، مبارزه با پدیده اجتماعی زباله گردی و حذف نازیبایی‌های بصری و زیست محیطی از جمله مزایای این طرح است و در ۶ ماهه نخست سال جاری این طرح در تمام مناطق دهگانه تبریز اجرا خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز گفت: تغییر ساعت جمع آوری زباله‌های شهری از روزانه به شبانه در کنار جمع آوری تدریجی باکس‌های زباله در سطح معابر یکی از رویکردهای شهرداری تبریز و اولویت اصلی سازمان مدیریت پسماند در سال جدید است.

وی با بیان اینکه تبریزی‌ها به طور متوسط روزانه یکهزار تن زباله تولید می‌کنند و شهرداری تبریز برای مدیریت و دفن پسماندها تدابیر ویژه در قالب احداث لندفیل ها اتحاذه کرده است، گفت: توسعه آموزش‌های شهروندی در حوزه پسماند نقش بسزایی در کاهش حجم زباله و تفکیک از مبدا دارد.

هراتی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز در سال گذشته برای نخستین بار سامانه «بهروب» را با هدف کاهش دفن زباله و تفکیک از مبدا راه اندازی کرده است، گفت: توسعه زیرساخت‌های شهر هوشمند گامی اساسی برای ارتقای رتبه تبریز در شاخص‌های توسعه پایدار است و فرهنگ سازی استفاده حداکثری شهروندان تبریز از سامانه «بهروب» می‌تواند در تفکیک از مبدا زباله کمک کار و تسهیل کننده باشد.

وی با بیان اینکه حجم تولید زباله در شهرها و کلانشهرهای کشور فاصله معناداری با استانداردهای جهانی دارد، گفت: کاهش تولید پسماند یکی از ملزومات شهرها برای ارتقای رتبه از حیث توسعه پایدار شهرهاست.

هراتی با اشاره به اینکه سرانه روزانه تولید پسماند در مقیاس جهانی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است اما هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۶ برابر وزن خود زباله تولید می‌کند، افزود: تولید این حجم از پسماند شهری علاوه بر تحمیل هزینه‌های سرسام آور موانع و چالش‌های بسیاری همچون آسیب‌های زیست محیطی متعدد برای شهرها به وجود می‌آورد.

وی اظهار کرد: شهرداری تبریز امسال در کنار تداوم بی وقفه اجرای پروژه‌های زیست محیطی همچون لندفیل های دفن پسماند، عزم راسخی در حوزه پسماند و کاهش حجم زباله‌ها از طریق توسعه آموزش‌های همگانی دارد به طوری که سامانه بهروب و تغییر نوبت جمع آوری زباله‌ها از درب منازل از جمله طرح‌های امسال است که موفقیت‌شان در گرو حمایت همه جانبه رسانه‌های محلی و نیازمند مشارکت حداکثری شهروندان است.

هراتی با بیان اینکه کاهش تولید زباله و کاستن از مخاطرات زیست محیطی قدمی مؤثر برای بهبود وضعیت کلانشهر تبریز از حیث توسعه پایدار است، گفت: نیل به توسعه پایدار و همه جانبه شهر جز با هماهنگی ارگان‌های خدمت رسان در تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز و مشارکت و همراهی شهروندان امکان تحقق ندارد.

کد خبر 6079111

دیگر خبرها

  • ببینید | روایت تکان‌دهنده صالحی‌امیری از میزان تمایل جامعه ایران به مهاجرت؛ یک رقم شوکه‌کننده!
  • (ویدئو) ماجرای تکان‌دهنده گم‌شدن سه دختر چوپان ۱۲ تا ۲۰ ساله
  • عضو اصلی گارد جاویدان دستگیر شد + اعترافات تکان دهنده «دکتر»
  • ببینید | افشای آمار تکان‌دهنده ارزپاشی دولت‌ها در بازار توسط کارشناس صدا و سیما
  • دلایل عدم‌تجاری‌سازی کیت‌های‌تشخیص‌دهنده برپایه DNA مطرح شد
  • روایت جدید و تکان‌دهنده فاطمه فهیمی همسر ناصر عبداللهی از مرگ پرابهام خواننده مشهور
  • تولید آنزیم‌های بهبود دهنده
  • شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟
  • معابر شهر تبریز پنج هزار و ۳۸۳ باکس زباله دارد
  • به پلاستیک بگو نه!