Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@07:54:51 GMT

آینده خورشیدی اروپا، درخشان‌تر از همیشه

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۱۶۸۰

آینده خورشیدی اروپا، درخشان‌تر از همیشه

در دنیای امروز انرژی خورشیدی سریع‌ترین و پیشرفته‌ترین منبع تولید انرژی به حساب می‌آید و آینده بسیار روشنی در پیش رو دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، انرژی خورشیدی یکی از موفق‌ترین فن‌آوری‌های دهه اخیر است که تا ۱۰ سال پیش هزینه‌ای بسیار بالاتر از سوخت‌های فسیلی در بر داشت و تبدیل شدن آن به یکی از اصلی‌ترین انرژی‌های جهان کاملا دور از ذهن بود؛ با این حال در دنیای امروز یکی از فن‌آوری‌های در حال رشد به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزینه‌های مربوط به راه‌اندازی این بخش نسبت به یک دهه اخیر به طور چشمگیری کاهش یافته و از آن نیرویی در دسترس برای تمامی نقاط دنیا به وجود آورده است که قیمت تمام شده‌اش از مرحله تولید تا مصرف بسیار پایین‌تر از سوخت‌های فسیلی معمولی و رایج است، به‌طوری‌که از میان تمام انواع انرژی موجود و مورداستفاده در سراسر جهان، اول انرژی خورشیدی و پس از آن انرژی باد، از ارزان‌ترین منابع جدید تولید انرژی در اقتصادهای بزرگ (البته به جز ژاپن) به حساب می‌آید.

ملت‌های‌‎ آسیایی در این زمینه با پیشرفت چشمگیری مواجه بوده‌اند؛ یکی از این دولت‌ها که کاملا بر امور تولید و نصب پنل‌های خورشیدی تسلط یافته، کشور چین است بطوریکه  از ۵۰۰ گیگاوات پنل خورشیدی نصب‌شده در سراسر جهان، ۱۵۷ گیگاوات آن در چین قرار دارد و مابقی در کشورهای آلمان، ژاپن و ایالات متحده، هر یک به میزان ۵۰ گیگاوات وجود دارد.

با این حال بازار خورشیدی اروپا نیز کاملا در حال شکل‌گیری و رشد اقتصادی است؛ پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش ۸۰ درصدی انرژی خورشیدی و رسیدن به ظرفیت ۲۰ گیگاوات تا پایان سال جاری و نیز رشد ۱۸ درصدی و دستیابی به ظرفیت ۲۴.۱ گیگاواتی تا پایان سال ۲۰۲۰ در مرزهای اروپا است. این رکورد جدید بیانگر رشد ۲۲.۵ گیگاواتی صنعت خورشیدی اروپا نسبت به سال ۲۰۱۱ است که پیشرفت چشمگیری به حساب می‌آید. علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، این منطقه شاهد افزایش ۳۲درصدی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش میزان نصب پنل‌های خورشیدی خود باشد.

کاهش مداوم هزینه‌ها به دنبال رشد اقتصادی اروپا در اثر گسترش و پیشرفت فن‌آوری‌های نوین جهانی در بخش صنایع و همچنین افزایش قدرت اهداف موردنظر اتحادیه اروپا در راستای ارتقای انرژی‌های تجدیدپذیر، باعث حصول این میزان از رشد در بخش انرژی اروپا شده است. جایگزینی مواد تشکیل‌دهنده سلول‌های فتولتائیکی با ورقه‌های نازک غیرسیلیکونی و موادی هم‌چون پروسکایت منجر به افزایش انعطاف‌پذیری، سبکی و یکنواخت نبودن این سلول‌های تولیدکننده نیرو شده است که مزیت بسزایی در پیشرفت صنعت خورشیدی این بخش به حساب می‌آید. این سلول‌ها در انواع پیشرفته‌تری هم وجود دارد که دوجداره است و هر یک از جداره‌ها می‌تواند به تنهایی نیرو تولید کند. این ویژگی با افزایش ۳۰درصدی تولید نیز همراه است.

با توجه به این اقدامات، هزینه‌های فتولتائیک در اروپا نسبت به سال ۲۰۰۰ با کاهش ۹۶درصدی مواجه بوده است که این امر در کنار تمایل به استفاده از فن‌آوری‌های انرژی پاک، عواملی قوی در سوق دادن دولت‌ها به سمت انرژی خورشیدی است.

از سوی دیگر شبکه‌های هوشمند انرژی با ادغام پنل‌های خورشیدی و شبکه‌های برق با یکدیگر، مجموعه‌ای قوی‌تر، مناسب‌تر و کارآمدتر فراهم می‌آورد. ترکیب انرژی خورشیدی و سیستم ذخیره‌سازی انرژی با یکدیگر نیز منجر به تأمین یک انرژی پایه کافی در سراسر اروپا می‌شود که این اقدام به سرعت در حال محقق شدن است، به‌نحوی‌که در حال حاضر دوسوم از خریداران نیروهای خورشیدی در آلمان، در حال ذخیره انرژی هستند.

با وجود این صنعت در حال رشد و پیشرفت، شبکه‌های برق که فعلا تنها چهار تا پنج درصد کل انرژی برق را تشکیل می‌دهد، در صورت ایجاد چارچوب سیاست‌گذاری مناسب می‌تواند تا سال ۲۰۳۰، تولید حدود ۲۰ درصد از تقاضای برق اتحادیه اروپا را تحت پوشش خود قرار دهد.

جالب آن‌که جاه‌طلبی‌های بعضی از کشورهای اروپایی هم‌چون اسپانیا در این بخش، چنین ایده‌ای را تحقق‌پذیر می‌کند. این کشور قصد دارد انرژی خورشیدی خود را از ۸.۵ گیگاوات پیش‌بینی‌شده برای سال ۲۰۲۰ به ۳۷ گیگاوات در سال ۲۰۳۰ برساند.

هم‌زمان با توسعه این بخش، چارچوب بازار اروپا نیز در حال تغییر است. با کاهش هزینه‌ها، یارانه‌ها نیز ارزش و اهمیت خود را از دست داده‌اند و خریداران شرکت‌ها در حال تبدیل شدن به بخش مهمی از بازار هستند که روزانه بر ارزش و اهمیت آن‌ها افزوده می‌شود.

با توجه به توافق‌نامه خرید نیرو (PPAs)، تمامی شرکت‌های بزرگ به تعهداتی جدی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر پای‌بند شده‌اند. البته علی‌رغم این که انرژی خورشیدی کربن کمتری را انتقال می‌دهد و در حال حاضر کارآمدترین و متنوع‌ترین فن‌آوری به حساب می‌آید، این شرکت‌ها می‌توانند منابع تولید انرژی‌های تجدیدپذیر جدید را به‌ عنوان منابع دیگری از تقاضا نصب کنند.

لازم به ذکر است که هر چند در حال حاضر اروپا در زمینه سلول‌های خورشیدی و مدل‌های جدید موجود، از چین عقب مانده است ولی دارای زمینه‌های شغلی و فرصت‌های خوبی است. کمیسیون جدید اروپا با تمرکز ویژه روی یک استراتژی جدید صنعتی، خواستار تبدیل شدن انرژی خورشیدی به انرژی مرکزی خود است و درصدد است با معرفی این انرژی به‌عنوان یک فن‌آوری دوستدار محیط زیست، آن را به یکی از ارکان اصلی استراتژی خود تبدیل کند. این اقدام رشد چشمگیری در این بخش برای اروپا به ارمغان می‌آورد و می‌تواند هزاران شغل محلی ایجاد کند.

کد خبر 397619

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انرژی خورشیدی پنل خورشیدی اتحادیه اروپا انرژی انرژی تجدیدپذیر انرژی پاک چین اسپانيا کشورهای اروپایی اروپا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۱۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دل‌پیرو: چرا به مادرید نقل مکان کردم

به گزارش "ورزش سه"، الکس دل پیرو به تازگی پس از گذراندن چند سال در لس آنجلس به اروپا بازگشته و تصمیم به نقل مکان به مادرید، پایتخت اسپانیا، به همراه خانواده اش گرفت.

او در این رابطه توضیح داد: «بله، ما قبلاً در لس آنجلس زندگی می کردیم و به دنبال مکانی راحت و بین المللی در اروپا بودیم. ما آن را پیدا کردیم و فکر می کنم بهترین شهر برای ما مادرید باشد.»

دل پیرو ادامه داد: «بچه ها اینجا خوشحال هستند و همه آنها فوتبال بازی می کنند. توبیاس از ختافه به آلکورکون پیوست، ساش هنوز در ختافه است و دوروتیا در المپیا. سطح آموزش در اسپانیا برای پسران و دختران بسیار بالا است.»

دل پیرو در مورد آینده فوتبال ایتالیا گفت: «ما در فصل آینده پنج باشگاه در لیگ قهرمانان خواهیم داشت و نتایج در اروپا در چند فصل گذشته فوق‌العاده بوده است. اگر به جنبه مالی، تلاش ها و سرمایه گذاری هایی که در مقایسه با کشورهای دیگر می توانیم انجام دهیم نگاه کنیم، این می تواند نیمه پر لیوان باشد. ایتالیا با ایده و خلاقیت توانسته نقش مهمی در فوتبال اروپا داشته باشد. راه طولانی برای بازگشت به آنچه در دهه 2000 بودیم در پیش است، اما ما حتی بدون استادیوم های مدرن و با وجود بسیاری از جنبه های منفی در فوتبال خودمان، بازهم گام های مهمی به جلو برداشته ایم.»

دیگر خبرها

  • پنل خورشیدی چسبان ، تولید انرژی رایگان برای همه (فیلم)
  • حمید درخشان: واگذاری سرخابی‌ها بهترین راه برای حل مشکلات آنها بود/ مدیریت کردن شرایط دو باشگاه بعد از واگذاری بسیار مهم است
  • برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • ایده‌های جالب مردم غزه در برابر توحش همه جانبه صهیونیستها
  • دل‌پیرو: چرا به مادرید نقل مکان کردم
  • ساخت سامانه خورشیدی جلوگیری از سرمازدگی درختان
  • سامانه‌ خورشیدی جلوگیری از سرمازدگی درختان ساخته شد
  • شارژ پهپاد‌ها با سلول‌های خورشیدی ۲۰ برابر نازک‌تر از مو