Web Analytics Made Easy - Statcounter

« عیسی گلشاهی» روز پنجشنبه در گفت و  گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: پارسال بیش از یک میلیون و  ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی‌پروری در کشور تولید شد که از این میزان بیش از ۱۴۳ هزار تن به ارزش ۵۲۸ میلیون دلار صادر شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته بازار آبزیان با التهاب نرخ ارز مواجه بود، اظهار داشت: حجم تولید آبزیان امسال به گونه‌ای بوده که نسبت به سال گذشته ۱۷ تا ۲۸ درصد در برخی گونه‌ها کاهش قیمت داشتیم که موجب متعادل شدن بازار محصولات شیلاتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان تصریح کرد: علت‌های کاهش و افزایش قیمت آبزیان در فصل سرما، به منطقه و زمان صید بستگی دارد و بر اساس بازه زمانی و مقدار عرضه متغیر است.

گلشاهی گفت: با توجه به افزایش حجم تولیدات آبزی‌پروری، پیش‌بینی‌ها این است که با کاهش قیمت‌ها مواجه شویم.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران از افزایش قیمت نهاده‌های تولید آبزیان خبر داد و افزود: در بحث تولیدات آبزی‌پروری، قیمت نهاده‌ها نسبت به سال گذشته نه تنها کاهش پیدا نکرده است، در برخی موارد افزایش قیمت هم داشته‌ایم؛ شرایط ایده آل برای پرورش دهندگان این است که قیمت بازار با قیمت تمام شده کالا متعادل باشد.

وی برای ایجاد تعادل در بازار محصولات شیلاتی برنامه ریزی برای صادرات را یک اصل برشمرد و اظهار داشت: صادرات برای مازاد تولید علاوه بر ارزآوری برای کشور می تواند موجب انگیزه برای تولید کنندگان شود.

گلشاهی درباره نرخ کنسرو ماهی گفت: با توجه به کاهش قیمت هرکیلو گرم از تن ماهیان، توانسته‌ایم با همکاری سندیکای کنسرو کشور و تولیدکنندگان قیمت این محصول را کاهش بدهیم به طوری که قیمت مصوب کنسرو ماهی تن در روغن گیاهی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است اما اکنون بین ۱۲ هزار تا ۱۳ هزار تومان فروخته می‌شود.

وی ادامه داد: مشکل تن‌ماهیان این بود که در یک مقطع زمانی میزان صید کاهش پیدا کرد و به سمت انتهای صید تن ماهیان رفتیم و در مقابل به دلیل بروز حوادث و بلایای طبیعی در کشور همانند زلزله کرمانشاه بخش قابل توجهی از کنسروهای تن توسط دستگاه های امدادی خریداری و به مناطق آسیب زده ارسال شد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران افزود: همین امر باعث کاهش موجودی کارخانه‌ها و به ناچار خرید آنها در زمان کاهش صید شده بود.

گلشاهی تصریح کرد: اکنون در استان‌های جنوبی یا شمالی کشور صید گاه‌های پره کاری انجام می‌دهند تحت عنوان چوب زنی یا حراج ماهی که به صورت سنتی انجام می شود و به بالاترین قیمت ماهی را می فروشند ممکن است خریدار یک عمده فروش، خرده فروش یا مصرف کننده خانگی باشد.

وی از برگزاری جشنواره های فروش ویژه آبزیان در مناطق خاص کشور خبر داد و افزود: با همکاری سندیکای کنسرو کشور تلاش داریم تا در مناطق خاص جشنواره های فروش ویژه آبزیان داشته باشیم که همین امر نیز در کاهش قیمت محصولات شیلاتی در کشور موثر است.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان ادامه داد: هرگونه تجارت ماهیان صید شده روی آبهای جنوب کشور  به صورت عمده ممنوع است و باید بار در اسکله تخلیه و خریداران عمده ماهی خود را در اسکله و بنادر تامین کنند؛ غیر این صورت، معامله با حجم بالا روی آب تخلف یه شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: سال گذشته با توجه به اینکه مواردی از این قبیل در خصوص ماهیان تجاری داشتیم که توانست برای مصرف‌کنندگان از لحاظ افزایش قیمت‌ها مشکلاتی ایجاد کند.

گلشاهی افزود: بنابراین تمامی شناورهای استان‌های ساحلی جنوب کشور موظفند درصد مشخصی از ماهی را در بازار و مناطق تعریف شده بفروشند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی نبی الله خون میرزایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار

علی مروی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص روند قیمتی دلار اظهار کرد: زمانی که در مورد قیمت ارز صحبت می‌کنیم متغییر‌های اقتصادی و غیر اقتصادی به صورت توامان درگیر خواهند بود.

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: آنچه که برای شرایط فعلی یعنی فروردین ماه ۱۴۰۳ مطرح است، وضعیت مطلوب شاخصه‌های اقتصادی و وضعیت نامطلبوب شاخصه‌های غیراقتصادی است. از همین رو قابل ذکر است که جهش قیمتی که اتفاق افتاد به دلیل نابسامانی شاخصه‌های غیر اقتصادی بود.

مروی تصریح کرد: مشخصا موضوع جنگ غزه و احتمال تقابل ایران و رژیم صهیونیستی، همانطور که اقتصاد این رژیم را با شوک وحشتناکی روبرو کرد؛ کمی هم بر نرخ ارز در کشور ما تاثیرگذار شد.

وی ادامه داد: به لحاظ برابری متغییر‌های اقتصادی از جمله عرضه و تقاضا در حال حاضر در شرایط بسیار مطلوبی هستیم. شایان ذکر است که هم اکنون با عرضه مازاد ارز نیز روبرو هستیم.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: از این نظر شرایط بازار قابل اتکا است. قابل ذکر است که صحبت‌های رییس کل بانک مرکزی در مورد کنترل بازار ارز رسمی کاملا صحیح و متناسب با واقعیت‌ها است.

مروی در ادامه گفت: نکته حائز اهمیت این است که در بازار ارز با دو نوع تقاضا روبرو هستیم. نوع اول تقاضا‌های قانونی برای واردات و صادرات و سفرهاست و نوع دوم تقاضا‌هایی است که با نیت‌های سفته بازانه انجام می‌شود.

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مردم برای پوشش ریسک تورم نیاز به کالایی دارند که بتوانند از دست رفتن سرمایه به دلیل تورم را پوشش دهد و به همین جهت به ذخیره ارز رو می‌آورند. این بخش از تقاضا غیر قابل پیش بینی است و برآورد دقیقی از آن وجود ندارد.

بخشی از تقاضای ارز ناشناخته است

مروی تاکید کرد: برای تقاضا‌های سفته بازانه و یا سرمایه گذاری در بازار هرگز قانونی هم تصویب نشده است. ما قانون داریم که معاملات کاغذی دلار را محدود می‌کند، اما هیچ قانونی وجود ندارد که اگر شخصی دلار در خانه اش ذخیره کند مرتکب جرمی شده است یا خیر. به همین جهت این بخش از تقاضای ارز برای ما ناشناخته است.

وی تصریح کرد: اکثر اتفاقات هیجانی که بازار ارز را ملتهب می‌کند نیز به دلیل همین نوع تقاضای غیر رسمی است. در جمع بندی مطالب ذکر شده می‌توان گفت که اکنون برای پاسخگویی به تقاضا‌های واقعی مناسب است و مشکلی نداریم. به علت نبود برآورد از تقاضای غیر رسمی نیز نمی‌توان در مورد این باز پیش بینی کرد. دلار ارزان می‌شود؟


نرخ ارز چه زمانی روند کاهشی خواهد داشت

مروی در خصوص روند قیمتی دلار تا پایان سال جاری گفت: بالاخره تنش‌های منطقه‌ای باید به آرامش ختم شوند. در این صورت می‌توان انتظار داشت که نرخ ارز کاهش یابد. همچنین با نگاهی بلند مدت تر، انتخابات آمریکا را در پیش داریم که بر اقتصاد کل جهان موثر است.

هیئت علمی اندیشکده کسب و کار ادامه داد: در داخل ایران نیز تغییراتی در جریان است و ممکن است در میزان یارانه حامل انرژی شاهد تغییراتی باشیم. شایان ذکر است کف قیمت دلار رقمی معادل پایان سال ۱۴۰۲ است و پیش بینی می‌ماند که دلار به اتت‌های کانال ۵۰ هزار تومان باز گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی بازار‌های جهانی برای صادرات آبزیان از خوزستان
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳؛ محصول جدید سایپا در بازار چقدر ارزش دارد؟
  • پیش‌بینی طلا و سکه؛ آینده طلا درخشان‌تر می‌شود
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد
  • رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد؟
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / دلار در منطقه جدید کف‌سازی کرد؟
  • قیمت طلا به ۲۳۸۳ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۱۴ سنت رسید