Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سال ۸۹  آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها بود، در آذرماه این سال، بنزین سهمیه‌ای که پیش از آن ۱۰۰ تومان بود با ۳۰۰ درصد افزایش به ۴۰۰ تومان رسید. بنزین آزاد نیز از ۴۰۰ به ۷۰۰ تومان صعود کرد. طبق گزارش بانک مرکزی در سال ۸۹ تورم مصرف‌کننده به ۱۲.۴ درصد رسید. این عدد نسبت به سال ۸۸ حدود ۱.۶ درصد رشد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۹۳ با اجرای گام دوم هدفمندی یارانه‌ها نرخ بنزین سهمیه‌ای به ۷۰۰ تومان و نرخ بنزین آزاد به هزار تومان رسید؛ یعنی یک تغییر ۷۵ درصدی و ۴۲ درصدی و بانک مرکزی تورم مصرف‌کننده در سال ۹۳ را ۱۵.۶ درصد اعلام کرد.

در سال ۹۴ با تک نرخی کردن بنزین و حذف سهمیه بندی، قیمت بنزین تک‌نرخی  ۱۰۰۰ تومان تعیین شد، یعنی نرخ بنزین ۴۲ درصد رشد را به ثبت رساند.

البته از آنجا که قیمت بنزین آزاد تغییری نکرده بود، میانگین رشد قیمت بنزین حدود ۲۵ درصد بود و داده‌های بانک مرکزی در این سال، تورم ۱۱.۹ درصدی ثبت کرد.

افزایش ۳ هزار درصدی قیمت بنزین در ۹ سال!

از بامداد روز جمعه ۲۴ آبان ماه، بنزین سهمیه‌بندی شد، بر این اساس قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای ( ماهانه ۶۰ لیتر برای خودروهای شخصی) از قرار هر لیتر ۱۵۰۰ تومان، قیمت بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای از قرار هر لیتر ۳۰۰۰ تومان و قیمت بنزین سوپر نیز از قرار هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شد.

از سال ۹۸ (قیمت ۱۰۰ تومان) تا سال ۹۸ (قیمت ۳۰۰۰ تومان) میزان افزایش قیمت بنزین، ۳ هزار درصد یا ۳۰۰ برابر شده است؛ این افزایش قیمت در هیچ نقطه‌ای از جهان سابقه ندارد. این در حالی است که دولتمردان معتقدند پول از حاصل از افزایش قیمت بنزین صرف رفاه مردم شده است. اعتراضات مردم ایران نسبت به افزایش قیمت بنزین نشان می‌دهد که آن‌ها چنین اعتقادی ندارند.ببینید: اعتراضات مردم به افزایش قیمت بنزین   دولت باید درآمدش را صرف گسترش ناوگان حمل و نقل کند

آلبرت بغازیان اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد ۲۴ در مورد افزایش قیمت بنزین و افزایش پرداخت یارانه نقدی می‌گوید: در این شرایط و با توجه به تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی اقدام دولت برای افزایش نرخ بنزین و پرداخت یارانه آن به مردم کار مناسبی نبود و باید به جای افزایش یارانه نقدی این درآمد را صرف گسترش ناوگان حمل و نقل شهری و برون شهری می‌کردند.

او ادامه می‌دهد: اگر هدف اصلی کاهش مصرف بنزین و تامین کسری بودجه است نیازی نبود تا مقصد دیگری (پرداخت نقدی) برای این موضوع تعریف شود، این در حالی است که با کاهش مصرف بنزین و افزایش قیمت‌ها می‌شد به خدمات و حمل و نقل شهری توجه شود.

بغازیان ادامه می‌دهد: در حال حاضر اصلاح جاده‌ها و بخش‌های مربوط به خدمات شهری و بین شهری و حمل و نقل در اولویت است و دولت تا حد امکان باید هزینه حمل و نقل شهری را ثابت نگه دارد.

این اقتصاددان می‌گوید: سوالی که پیش می‌آید این است که میزان مصرف در فصل‌های مختلف سال و در تابستان و زمستان متفاوت است و دولت چطور می‌خواهد این پرداخت منظم را مدیریت کند؟

او می‌گوید: متاسفانه الان و پس از تصویب این قانون برای پیشنهاد دادن بابت چگونگی اجرای آن دیر است، اما در صورتی که میزان سهمیه را بالاتر و نرخ‌ها را نیز پایین‌تر اعلام می‌کردند این آشوب‌ها به وجود نمی‌آمد. به عنوان مثال ۳۰ درصد مصرف بنزین را با مبلغ ۳ هزار تومان و ۷۰ درصد بعدی را با رقم ۱۵۰۰ تومان اعلام می‌کردند نه اینکه میزان سهمیه را پایین (۶۰ لیتر در ماه) و نرخ بنزین را بالا اعلام کنند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه خودروهای عمومی و بین شهری به جز هزینه سوخت نیاز به لاستیک و باطری و ... هم دارند می‌گوید: هر چند گفته شده برای ناوگان شهری و برون شهری سهمیه در نظر گرفته شده، اما با افزایش قیمت بنزین همه کالا‌ها روندی افزایشی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:
خودروهای داخلی پرمصرف هستند، ایراد از مردم نیست/ مبلغ یارانه جدید با توجه به تورم، ۲۰ هزار تومان ارزش دارد

نحوه شناسایی۶۰ میلیون یارانه بگیر مشخص نیست

او با بیان این سوال که این ۶۰ میلیونی که به حسابشان مابه التفاوت نرخ بنزین واریز می‌شود چگونه شناسایی شدند؟ می‌گوید: این قانون این طور می‌گوید که تاکنون بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون نفر از یارانه بنزین بی بهره بودند و الان برخوردار می‌شوند و این درآمد مجدد به مردم برمی‌گردد، اما با تجربه‌ای که وجود دارد و با توجه به فاصله نرخ بنزین با فوب خلیج فارس به نظر نمی‌رسد قاچاق سوخت کم شود.

بغازیان می‌گوید: با سیاست کنونی از حجم کاروان‌های قاچاق بنزین کم نخواهد شد یا حتی از میزان مصرف بنزین نیز کم نمی شود و احتمال افزایش نرخ ارز نیز همچنان وجود دارد و ضرورت دارد دولت نظارتش را بر قیمت‌ها بیشتر کند.

او می‌گوید: این سیاست باید به گونه‌ای اجرا می‌شد تا میزان مصرف بنزین افراد برخوردار در جامعه را کمتر از قبل می‌کردند و زیرساخت‌های شهری گسترش می‌یافت، اما در حال حاضر تنها این سرمایه را صرف هزینه جاری خانوار‌ها می‌کنند.

برچسب ها: رویداد24 ، آلبرت بغازیان ، افزایش قیمت بنزین ، اعتراضات به گرانی بنزین ، اعتراض مردم به گرانی بنزین سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 افزایش قیمت بنزین اعتراضات به گرانی بنزین اعتراض مردم به گرانی بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۲۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات بنزین روسیه از بلاروس افزایش یافت

روسیه واردات بنزین از بلاروس را در مارس افزایش داده است تا کمبود احتمالی در بازار داخلی به دلیل تعمیرات برنامه ریزی نشده پالایشگاه‌های روسیه پس از حملات پهپادهای اوکراین را رفع کند.

به گزارش ایسنا، روسیه معمولا صادرکننده بزرگ سوخت و تامین کننده بازارهای بین‌المللی است، اما اختلال در فعالیت پالایشگاه‌های نفت، شرکت‌های نفتی روسیه را مجبور به واردات کرده است.

پس از حملات مکرر پهپادهای اوکراینی به پالایشگاه‌های روسیه از ابتدای سال، روسیه صادرات بنزین را از اول مارس ممنوع کرد تا بتواند سوخت کافی برای بازار داخلی خود تامین کند.

روسیه معمولا سوخت بسیار اندکی از بلاروس وارد می‌کند، اما در فاصله اوت تا اکتبر سال گذشته، پس از این که با کمبود سوخت و افزایش سریع قیمت بنزین مواجه شد، به واردات از همسایه خود روی آورد.

منابع آگاه به رویترز گفتند: روسیه امسال، دوباره واردات بنزین از بلاروس را افزایش داده است و میزان وارداتش در نیمه اول مارس، به حدود ۳۰۰۰ تن رسیده است. روسیه در فوریه، ۵۹۰ تن وارد کرد، در حالی که در ژانویه هیچ وارداتی از بلاروس انجام نشد.

دو منبع صنعتی که مایل نبودند نامشان فاش شود، اظهار کردند: بحث درباره واردات بیشتر بین دولت‌ها و شرکت‌های نفتی در حال انجام است. یکی از این منابع آگاه گفت: مذاکرات دشوار بود زیرا بلاروس، صادرات سوخت خود را به بازارهای بین‌المللی، در اولویت قرار داده است. دیگری اظهار کرد: میزان نیاز روسیه به واردات، به زمان تعمیرات پالایشگاه بستگی دارد.

منابع صنعتی گفتند که شرکت‌های نفتی روسیه می‌توانند در ازای دریافت فرآورده های نفتی اضافی برای عرضه به روسیه، عرضه نفت به پالایشگاه‌های بلاروس را افزایش دهند.

بلاروس عموما تحت قراردادهای ترانزیتی بلندمدت بین دولتی، محصولات نفتی خود را از طریق بنادر روسیه در دریای بالتیک، به بازارهای بین‌المللی صادر می‌کند.

بلاروس دو پالایشگاه نفت دارد که یکی، پالایشگاه نفت نفتان در نووپولوتسک و دیگری پالایشگاه نفت موزیر است. ظرفیت تولید سالانه هر کدام از این دو پالایشگاه، ۱۲ میلیون تن (۲۳۰ هزار بشکه در روز) است اما معمولا با ظرفیت پایینتری کار می‌کنند و هر کدام حدود ۹ میلیون تن نفت در سال (حدود ۱۸۰ هزار بشکه در روز) پالایش می‌کنند. هنوز معلوم نیست که بلاروس چه میزان می‌تواند تولید را افزایش دهد و منابع صنعتی گفته اند محدودیت‌های فنی وجود دارد.

بر اساس گزارش رویترز، پالایشگاه‌های بلاروس عمدتا از نفت روسیه به عنوان خوراک استفاده می‌کنند، در حالی که شرکت‌های نفتی روسی که زیرمجموعه‌های بلاروسی دارند، برای تامین جایگاه‌های سوخت بلاروس خود، از این پالایشگاه‌ها بنزین می‌خرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصرف حدود ۱۲۷ میلیون لیتر بنزین در هشتمین روز بهار / ثبت رشد ۲۲ درصدی
  • مصرف حدود ۱۲۷میلیون لیتر بنزین در هشتمین روز بهار/ثبت رشد ۲۲ درصدی
  • هر باک بنزین معادل قیمت 9 بار شارژ کامل خودروی برقی!
  • واردات بنزین روسیه از بلاروس افزایش یافت
  • افزایش ۴.۶ درصدی مصرف روزانه بنزین نسبت به سال قبل
  • افزایش ۴.۶ درصدی میانگین مصرف روزانه بنزین نسبت به مدت مشابه پارسال
  • بنزین ارزان سی ان جی را از رونق انداخت
  • آغاز عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و راه‌اندازی ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳/ افزایش ۷ درصدی تولید بنزین در سالی که گذشت
  • افزایش ۹ درصدی مصرف بنزین در خراسان شمالی
  • آغاز عملیات پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و راه‌اندازی ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳/ افزایش ۷ درصدی تولید بنزین در سالی که گذشت