Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مراسم که امروز پنجشنبه برگزار شد مدیر پروژه ثبت جنگل های هیرکانی پس از تشریح مراحل ثبت این اثر طبیعی در لیست میراث جهانی گفت: ثبت جهانی جنگل های هیرکانی مزایای بسیاری دارد که جلب توجه سایر کشور، تخصیص اعتبارات ملی برای حفاظت، تحقیقات و ارزیابی جنگل های هیرکانی و اختصاص ردیف بودجه مستقل از طرف یونسکو از جمله این مزایا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رمضانعلی قائمی اظهار داشت: ثبت جهانی جنگل های هیرکانی به تنهایی کافی نیست و باید علاوه بر حفاظت مطلق از این میراث و تقویت ساختار نیروی انسانی برای مراقبت بیشتر از آن، تعارضات موجود رفع و بازسازی مناطق تخریب شده جنگل های هیرکانی در دستور کار قرار گیرد.

این کارشناس و پژوهشگر محیط زیست افزود: جنگل های هیرکانی با قرار گرفتن در فهرست میراث جهانی قابلیت فراوانی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی پیدا کرده که اگر برنامه درستی برای استفاده از این ظرفیت طراحی نشود فرصت های فراوان توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال با محوریت جنگل های هیرکانی از دست خواهد رفت.

 طبق داده های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان وسعت جنگل های هیرکانی در این استان ۴۵۲ هزار هکتار است که محل رویش این عرصه ها در نوار جنوبی استان از نوکنده بندرگز آغاز و تا گلیداغ در شرق گلستان ادامه دارد.

۱۴ تیر امسال  و در چهل و سومین اجلاس کارگروه میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) که در کشور آذربایجان برگزار شد، مناطقی از جنگل‌های هیرکانی یا جنگل‌های شمال تحت نام میراث طبیعی ایران با تایید اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.

این مناطق شامل پارک ملی گلستان، جنگل ابر، افراتخته و جهان‌نما در استان گلستان و مناطق  بولای دودانگه و چهاردانگه، جنگل الیمستان هراز در آمل، جنگل واز حوزه کجور نوشهر، چهارباغ چالوس، جنگل خشکه‌داران، جنگل رودخان، سیاه رودبار گیلان، منطقه حفاظت شده لیسار گیلان، مازندران، سمنان و خراسان شمالی و در مجموع منطقه ای به مساحت ۳۰۷ هزار هکتار است که سهم گلستان از این مساحت دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتاری حدود ۲۱ درصد است.

برچسب‌ها محیط زیست گلستان منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست گلستان منابع طبیعی محیط زیست گلستان منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۳۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سرشماری بهاره قرقاول در گلستان

محمود شکیبا گفت: پرنده قرقاول به عنوان یک گونه حمایت شده در حاشیه جنگل‌های پهن برگ در گلستان زیست می‌کند و پراکندگی آن از غرب استان حوزه شهرستان بندرگز تا شرق استان پارک ملی گلستان به طول ۲۰۹ کیلومتر در بوته زار‌های تمشک، زمین‌های کشاورزی و باغات و حاشیه جنگل‌هاست.

وی با اشاره به اینکه همه ساله در استان گلستان دوبار سرشماری قرقاول انجام می‌شود، گفت: یک بار آن در فصل بهار و آغاز جفت گیری این گونه در زمانی که جنس نر شروع به آوازخوانی در زیستگاه می‌کند بر اساس ثبت صدا و مشاهده مستقیم و بار دوم فصل پاییز بعد از برداشت محصولات کشاورزی با توجه به پوشش مناسب گیاهی منطقه، از طریق مشاهده مستقیم انجام می‌شود.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست گلستان افزود: با توجه به پراکنش قرقاول در استان و پایش مستمر و ثبت آمار‌ها می‌توان زیستگاه‌های حساس این گونه حمایت شده را هر ساله شناسایی و برای حفاظت و حراست از آنها برنامه ریزی و زیستگاه‌های مهم و حساس در حوزه استحفاظی شهرستان‌ها را مشخص و برای آنها سایت‌های سرشماری تعیین کرد.

شکیبا بیان کرد: سرشماری قرقاول با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی تا ۱۰ خرداد در پارک ملی گلستان، کلاله (منطقه شکار و تیراندازی ممنوع عزیز آباد)، منطقه جنگلی شش آب رامیان، مینودشت (منطقه شکار و تیراندازی ممنوع نیشاک و منطقه حفاظت شده لوه)، علی آباد کتول، کردکوی، بندرگز و گرگان انجام می‌شود.

وی افزود: نتایج آخری سرشماری حاکی از زیست ۶۰۶ عدد قرقاول در مناطق مختلف استان گلستان دارد که انتظار می‌رود با توجه به وضعیت بارندگی مناسب چند ماه اخیر جمعیت آنها افزایش یابد.

قرقاول گونه‌ای از تیره ماکیان است که بیشتر در جنگل‌های مرطوب و بوته زار‌های تمشک و گاهی درختان پهن برگ آشیانه سازی می‌کند، جمعیت این گونه منحصر بفرد از زیبایی خیره کننده برخوردار است.

قرقاول نر با سری به رنگ سبز براق، پوست برهنه دور چشم به رنگ قرمز گلی، گوش پر‌های کوتاه و بدن به رنگ قرمز گلی با رگه‌های سیاه موج دار از قرقاول ماده که به رنگ قهوه‌ای خاکستری رنگ بوده، متمایز است.

قرقاول نر ۸۵ سانتی متر و ماده ۶۰ سانتی متر با احتساب دم طول داشته و به واسطه دم بلند و رنگین و راه رفتن باشکوه از سایر ماکیان متمایز است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • قلعه رودخان؛ دژی بر فراز جنگل‌های هیرکانی
  • میراث جهانی روستای میمند پاکسازی شد
  • حفاظت از تخت جمشید با تعیین تکلیف اسناد عرصه و حریم
  • روایتی از شمشاد‌های جنگل‌های هیرکانی از زبان شهروند خبرنگار
  • سند مالکیت تخت جمشید رونمایی شد
  • فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • آغاز سرشماری بهاره قرقاول در گلستان
  • روزی به نام بناهای تاریخی/ از آسیب‌های میراث فرهنگی غافلیم