Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@06:13:58 GMT

پمپئو به‌دنبال فرار از کاخ سفید

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۳۸۸۴

پمپئو به‌دنبال فرار از کاخ سفید

به گزارش همشهری آنلاین،  مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، به ۳ جمهوریخواه ارشد گفته است که برای خروج بی‌دردسر از کاخ سفید برنامه‌ریزی می‌کند تا برای انتخابات سنا در ایالات کانزاس در سال بعد آماده شود، اما نمی‌داند چطور از دولت خارج شود که تبعات کمی به همراه داشته باشد.

این ۳ جمهوریخواه در گفت‌و گو با تایم، قصد پمپئو برای خروج زودهنگام از دولت را تأیید کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این پمپئو قصد داشت تا بهار سال آینده در دولت بماند اما تحولات اخیر به‌خصوص استیضاح دونالد ترامپ در مجلس نمایندگان به اعتبار سیاسی او لطمه زده و باعث شده‌اند روابط او با دونالد ترامپ هم تیره شود.

شهادت سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا علیه ترامپ

این ۳ جمهوریخواه گفته‌اند که زمان استعفای پمپئو وقتی دقیقا مشخص می‌شود که او بتواند بی‌دردسرترین و کم‌حاشیه‌ترین روش برای خروج از دولت را پیدا کند. یک نفر از این ۲ جمهوریخواه پیش از این در دولت ترامپ بوده و ۲ نفر دیگر از آنها همچنان دردولت هستند.

مشخص نیست که آیا پمپئو درباره خروج خود از دولت با ترامپ صحبت کرده است یا نه. با این حال مدت‌هاست که شایعاتی درباره تصمیم پمپئو برای شرکت در انتخابات سنا در ایالت کانزاس مطرح است و او هم پیش‌تر، شرکت در انتخابات سال آینده را رد نکرده است. ترامپ، معمولا نسبت به افرادی که به او پشت می‌کنند حساسیت زیادی دارد و بارها به افرادی حمله کرده است که در مقابل او ایستاده‌اند.

یکی از دستیاران پمپئو در واکنش به شایعه جدایی او از دولت گفته است: «پمپئو تنها به پیاده کردن اهداف سیاست‌های خارجی ترامپ فکر می‌کند. »  دیروز همچنین برخی از روزنامه‌نگاران آمریکایی در توییتر به نقل از مورگان اورتاگوس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشتند که پمپئو، اصالت این گزارش تایم را به‌صورت اصولی رد کرده است.

شرایط ادامه همکاری پمپئو با کاخ سفید، با جدی‌تر شدن روند استیضاح ترامپ پیچیده‌تر شده است. از یک سو، هرچه او بیشتر در سمت خود باقی بماند، انتقادها از او به این خاطر که از دیپلمات‌های باتجربه و مورد احترام وزارت خارجه دفاع نمی‌کند بیشتر می‌شود. او همچنین متهم است که در مقابل سیاسی کردن اهداف وزارت خارجه از سوی دونالد ترامپ، منفعلانه رفتار کرده و به تضعیف جایگاه وزارت خارجه کمک کرده است.

۹ مقام آمریکایی علیه ترامپ شهادت می‌دهند توصیه رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ترامپ | کناره‌گیری کن

از سوی دیگر، ترامپ و نزدیکان وفادار به او، از پمپئو به‌خاطر شهادت کارمندان وزارت خارجه علیه رئیس‌جمهور در پرونده استیضاح و اوکراین به‌شدت عصبانی هستند و معتقدند او به اندازه کافی از ترامپ دفاع نکرده است.


خود ترامپ هم اخیرا از اینکه پمپئو به اندازه کافی در پرونده شهادت کارمندان زیر دستش از او دفاع نکرده، گله کرده بود. یکی از ۳منبع تایم گفته است که گله‌های رئیس‌جمهور باعث شده پمپئو درمورد اینکه آیا ماندن در کنار ترامپ در انتخابات سنا به نفع او خواهد بود یا نه، تجدیدنظر کند. ترامپ همچنین‌ماه گذشته از اینکه پمپئو، ویلیام تیلور را به‌عنوان نماینده آمریکا در امور اوکراین استخدام کرده در توییتر مورد انتقاد قرار داده بود.
بزرگ‌ترین نگرانی فعلی پمپئو این است که زمانبندی خروجش از دولت، روی شانس او برای پیروزی در انتخابات در کانزاس تأثیر منفی نگذارد. کانزاس به‌صورت سنتی به جمهوریخواهان گرایش دارد اما رقابت بین جمهوریخواهان برای تصاحب کرسی سنا به‌شدت فشرده است و چند نامزد سرشناس، با پمپئو به رقابت خواهند پرداخت.
یک نگرانی بزرگ‌تر برای پمپئو تأثیری است که جنگ تعرفه‌ای دولت ترامپ با چین روی کشاورزان کانزاس گذاشته است. هر چند برای پیش‌بینی زود است اما برخی کارشناسان معتقدند، کشاورزان این ایالت که عموما جمهوریخواه هستند، به‌شدت از سیاست‌های تجاری دولت ضربه دیده‌اند و ممکن است مشارکت آنها در انتخابات، پایین باشد.


ایالت کانزاس، بزرگ‌ترین تولیدکننده گندم در آمریکاست و چین یکی از خریداران عمده محصولات کشاورزان این ایالت است. با این حال، در پی اعلان جنگ تجاری آمریکا علیه چین، پکن برای مقابله‌جویی اعلام کرد که خرید محصولات کشاورزی از آمریکا را متوقف خواهد کرد.
یک مقام جمهوریخواه در ایالت کانزاس گفته است که شرایط به‌وجود آمده‌، می‌تواند برنامه‌ریزی‌های پمپئو برای استفاده انتخاباتی از روابط ویژه‌اش با ترامپ را به هم بزند. او گفته است:‌ «احتمالا پمپئو این‌طور فکر می‌کرد که می‌تواند با کمک ترامپ از خط پایان بگذرد، اما احتمالا او حالا باید فکر دیگری کند. »
پمپئو که پیش از این رئیس سیا بوده است، از سوی ترامپ جانشین رکس تیلرسون، وزیر خارجه پیشین آمریکا شد. رسانه‌های آمریکایی تا پیش از این، از او به‌عنوان وفادارترین عضو کابینه ترامپ نام می‌بردند. او در کنار جان بولتون، مشاور امنیت ملی برکنار شده ترامپ، تندروترین اعضای کابینه ترامپ بودند. بعد از برکناری بولتون، پمپئو نفوذ بیشتری در دولت ترامپ پیدا کرد و گفته می‌شود نفوذ زیادی روی رئیس‌جمهور آمریکا دارد.

کد خبر 464547 برچسب‌ها آمریکا - مایک پمپئو استیضاح آمریکا - دونالد ترامپ

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آمریکا مایک پمپئو استیضاح آمریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۳۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است

یک کارشناس برجسته انگلیسی روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا را بخصوص خطری برای اروپای شرقی دانسته و از اروپایی‌ها خواست برای استقلال در امنیت و دفاع از خود وارد عمل شوند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بن آنسل، استاد علوم سیاسی در کالج نوفیلد دانشگاه آکسفورد و یکی از کارشناسان برجسته دموکراسی بریتانیا در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تحولات بین المللی غرب اقتدار خود را از دست داده است گفت: غرب نسبتا قدرت خود را از دست داده است. قبل از سال 1989، حمله به غرب توسط قدرت‌های غیر غربی، امری عادی بود. سپس اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و ایالات متحده آمریکا خود را به عنوان قدرت مسلط تثبیت کرد. در آن زمان، بسیاری معتقد بودند که دموکراسی بالاخره پیروز شده است. اما اینطور نبود. کم کم روسیه و چین همزمان بالا رفتند و اوج گرفتند که این منجر به از دست رفتن نسبی قدرت جهانی در غرب شد، همانطور که امروز مشاهده می کنیم.

وی درباره خطرات روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا گفت: من معتقد نیستم ترامپ ساختار به اصطلاح دموکراسی آمریکا را تهدید می کند. او تصمیمی برای دور زدن کنگره یا محدود کردن حق رای نمی گیرد. اما او تهدیدی برای دموکراسی در اروپای شرقی است. او در صورت وقوع جنگ از استونی، لتونی یا لیتوانی دفاع نخواهد کرد. بنابراین کشورهای اروپایی باید وارد عمل شوند. اروپایی‌ها اکنون متوجه شده‌اند که دیگر نمی‌توانند به آمریکایی‌ها برای محافظت ازخود تکیه کنند. اروپای ها باید سال ها پیش، زمانی که ایالات متحده قبلاً در این باره شکایت می کرد، درباره معنای آن بحث می کردند. اما هیچ کس این شکایات را جدی نگرفت.

وی در ادامه همچنین به افزایش محبویت احزاب راست پوپولیستی در آستانه انتخابات اروپا پرداخته گفت: بسیاری از نارضایتی ها و بی اعتمادی در غرب از این واقعیت ناشی می شود که رشد اقتصادی در اکثر کشورها برای دو دهه راکد بوده است. سیاست ما در این شرایط منفی‌تر و توزیع‌کننده‌تر می‌شود. با توجه به این موضوع، خوشحال کردن مردم بسیار دشوار است، زیرا همه معتقدند که زندگی برای آنها سخت تر از والدینشان است.

ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشتترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • راز فرار رونالدو از سفر به آمریکا چیست؟
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند