Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-18@05:02:23 GMT

چرا حیدر العبادی ساز مخالفت با ایران کوک کرده است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۳۸۹۸

چرا حیدر العبادی ساز مخالفت با ایران کوک کرده است؟

فرارو- حیدر العبادی، نخست‌وزیر سابق عراق و رئیس ائتلاف النصر گفت که ایران باید در سیاست‌های خود در قبال عراق تجدید نظر کند. انتقاد این مقام عراقی در حالی مطرح می‌شود که مقتدی صدر و عمار حکیم، دیگر چهره‌های تاثیرگذار در سیاست عراق هم به تازگی مواضعی در تضاد با مواضع ایران اتخاذ کرده اند و خواهان برکناری عادل عبدالمهدی، نخست وزیر فعلی عراق هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه این سیاستمداران پیشتر رابطه خوبی با ایران داشتند، تغییر مواضع این افراد پرسش‌های را به وجود می‌آورد.

به گزارش فرارو، روز چهارشنبه بیست و نهم آبان، حیدر العبادی در گفتگو با العربیه ایران را به دخالت در امور داخلی عراق متهم کرد. حیدر العبادی اظهار داشت تهران باید طرف‌های ایرانی را که در تشکیل دولت عراق نقش دارند، مجازات کند.

به گفته نخست‌وزیر سابق عراق آنچه در نیویورک تایمز آمده است، میزان دخالت ایران در عراق را افشا می‌کند. اشاره العبادی به گزارش روز دوشنبه نیویورک‌تایمز است که بر اساس برخی اسناد ادعایی، مدعی دخالت ایران در امور داخلی عراق شده بود.

با توجه به روابط ایران و عراق در دوره نخست وزیری عبادی، نمی‌توان گفت مواضع او همواره با مقامات ایرانی همسو بوده است. عبادی در آخرین ماه‌های نخست‌وزیری خود از همکاری با تحریم‌های آمریکا علیه ایران سخن گفت و در حالی که حجم تجارت دو کشور گسترده بود اظهار کرد عدم همراهی بغداد با سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران، به ضرر عراق است.   حیدر العبادی ایران را به دخالت در امور داخلی عراق متهم کرد
با این وجود اظهارات اینچنین تند روز گذشته عبادی در قبال ایران در گفتگو با یک شبکه سعودی بی سابقه است. علاوه بر عبادی، مقتدی صدر و عمار حکیم که روابط نزدیکی با ایران داشتند و هرکدام رئیس یک ائتلاف پارلمانی هستند خواستار برکناری نخست وزیر فعلی عراق شدند که مخالف دیدگاه ایران است.

مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بین الملل و استاد دانشگاه معتقد است اظهارات مخالف ایران از سوی این مقام‌های عراقی در راستای تلاش غرب برای مقابله با بازو‌های ایران در منطقه و همچنین همسویی این جریانات عراقی با تحولات موجود در جامعه عراق است.   بیشتر بخوانید: آیا وساطت ایران اوضاع عراق را آرام می کند؟ واکاوی دلایل بروز خشونت در عراق نقش حساس آیت الله سیستانی در تحولات عراق چرا برخی نخبگان عراقی با ایران مخالفت می‌کنند؟ این کارشناس مسائل بین الملل در تحلیل علت اظهارات عبادی و زاویه گرفتن مقتدی صدر و عمار حکیم از مواضع ایران به فرارو گفت: نگاه به ایران از منظر سیاسی-امنیتی در میان لایه‌های گوناگون رهبری کننده و مدیریت جریانات سیاسی کلان و کلان‌روند‌های حاکم بر روابط بین الملل با دو استعاره رو به روست: استعاره اژد‌ها و استعاره اختاپوس.   مهدی مطهرنیا
مطهرنیا ادامه داد: عده‌ای از تحلیلگران و نظریه پردازان سیاسی- امنیتی در کلان روند‌های جهانی در اتاق‌های فکر و جهت دهی‌های استراتژیک، ایران را به مثابه اژد‌هایی تصور می‌کنند که تلاش دارد در پرتو یک نظام ایدئولوژیک، زمینه‌های گسترش قدرت خود را در منطقه و سپس بسط آن در نظام بین الملل را شکل دهد. اینکه محتوای این نظام چیست یا دارای اصول پذیرفته شده هست یا نیست چندان اهمیت ندارد. آنچه که اهمیت دارد این است که در این گذار باید بر اساس این منطق، سر این اژد‌ها را زد و با یک حمله نظامی به ایران زمینه‌های تغییر و تحول در ارتباط با ایران در منطقه و استحکام منطقه بر اساس کلان روند‌های حاکم بر نظام بین الملل به ویژه خواست قدرت‌های بزرگ و هماهنگی آن‌ها با ابر قدرت جهانی را شکل داد.

این استاد دانشگاه افزود: دیدگاه و استعاره دوم اختاپوس است. اینکه ایران بازوان قدرتمندی در منطقه دارد که باید ابتدا این بازوان را قطع و از عقل و مرکزیت تهران در مسیر دیگر بهره برد. این دیدگاه در کشور‌های غربی به ویژه آمریکا دیدگاه قالب‌تر است و این چیرگی اکنون خود را در ارتباط با نفوذ ایران در منطقه نشان می‌دهد.

مطهرنیا گفت: در عراق جدیدا اسنادی توسط یکی از عامل‌های امنیتی عراق درز پیدا کرده است که گفته می‌شود بالغ بر ۱۵۰۰ سند است که این اسناد توسط رسانه‌های غربی در حال انتشار است. در این اسناد نفوذ ایران در عراق و کل منطقه به صورت اسناد رسمی و دارای اعتبار از منظر پخش کنندگان و در جهت راستی آزمایی در حال انتشار است.

او گفت: با انتشار این اسناد اکنون بسیاری از فعالان سیاسی در عراق با پرسش‌های جدی رو در رو خواهند شد و این پرسش‌های جدی در شرایطی مطرح می‌شود که عراق درگیر تظاهرات گسترده‌ای در ماه‌های اخیر بر علیه دولت حاکم بر بغداد و حتی چارچوب قانون اساسی بوده است که اکنون به صورت سایه‌ای از قانون اساسی حاکم بر عراق خود را به نمایش می‌گذارد. در لبنان هم همین تظاهرات عمده بر علیه حکام و کارگزارانی وجود دارد که به هر تقدیر تبعات پیامد‌های آن در این بستر به عنوان بافت تغییرات خود را نشان می‌دهد.

مطهرنیا در پایان گفت: فلذا می‌بینیم بسیاری از نخبگان عراقی-علی رغم اینکه از آن‌ها انتظار نمی‌رود- بر اساس آنچه که جریان حاکم بر افکار عمومی عراق است در این مسیر و با توجه به این وضعیت خواهان ایجاد دگرگونی هستند و موضع انتقادی در پیش می‌گیرند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: حیدر عبادی سیاست عراق ایران در عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات منطقه؛ محور رایزنی تلفنی ولیعهد سعودی و نخست‌وزیر عراق

ولیعهد سعودی و نخست‌وزیر عراق در جریان تماسی تلفنی با یکدیگر به بررسی تلاش‌ها در راستای ممانعت از تشدید تنش در منطقه پرداختند.

به گزارش ایسنا، پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت در دمشق، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی تماس تلفنی برقرار کرد و دو طرف در جریان این گفت‌وگوی تلفنی به بررسی ممانعت از تشدید تنش در منطقه پرداختند.

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، بن سلمان و السودانی در جریان این تماس تلفنی درخصوص اقدامات تنش‌زا در منطقه و پیامدهای خطرناک آن بر امنیت و ثبات به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

دو طرف همچنین بر اهمیت تلاش‌ها در راستای ممانعت از وخامت اوضاع و دوری گزیدن منطقه از خطرات تشدید تنش تاکید کردند.

از سوی دیگر، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با خالد بن سلمان، همتای سعودی خود تماس تلفنی برقرار کرد و دو طرف درجریان این تماس تلفنی به بررسی تحولات تنش نظامی در منطقه و تلاش‌های برای پشت سر گذاشتن آنها پرداختند.

وزرای دفاع آمریکا و عربستان طی این تماس تلفنی همچنین درباره همکاری راهبردی میان دو کشور دوست در زمینه‌های نظامی و دفاعی و راه‌های تقویت آن رایزنی کردند.

دو طرف همچنین تحولات نظامی در منطقه و خطرات پیامدهای آن و تلاش‌ها در راستای حفظ امنیت و صلح جهانی را مورد بررسی قرار دادند.

وزارت خارجه عربستان روز یکشنبه ضمن اعلام نگرانی خود نسبت به تحولات نظامی در منطقه و خطرات پیامدهای آن خواستار خویشتنداری شد.

روابط عمومی کل سپاه بامداد یکشنبه در اطلاعیه‌ای از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در سوریه، از حمله و اصابت موفق ده‌ها فروند موشک و پهپاد به اهدافی درون سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

این حملات علاوه‌بر تخریب مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه اطلاعاتی در منطقه «جبل الشیخ» و پایگاه هوایی «نواتیم»، هزینه‌های هنگفتی نیز برای رژیم صهیونیستی و سامانه‌های پدافند هوایی آن به همراه داشته است.

در همین راستا، رسانه‌های عبری‌زبان فاش کردند که تلاش رژیم صهیونیستی برای رهگیری پهپادها و موشک‌های ایران ۱.۳ میلیارد دلار هزینه روی دست صهیونیست‌ها گذاشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران
  • در سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن چه گذشت؟
  • در سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن چه گذشت؟/ از قرارداد نظامی 140 میلیون دلاری تا سکوت رسمی درباره پاسخ نظامی ایران به اسرائیل
  • السودانی خواستار جدول زمانی برای خروج ائتلاف از عراق شد
  • عراق: خواهان گسترش درگیری‌ها در منطقه نیستیم
  • عراق: به دنبال پایان مأموریت ائتلاف بین المللی هستیم
  • جو بایدن در دیدار با نخست وزیر عراق: آمریکا متعهد به حفاظت از شرکا در منطقه است
  • السودانی: داشتن روابط همزمان با ایران و آمریکا امتیازی برای عراق است
  • تحولات منطقه؛ محور رایزنی تلفنی ولیعهد سعودی و نخست‌وزیر عراق