Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-20@00:06:51 GMT

چربی‌های معجزه‌گر برای سلامتی!

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۵۷۲۵

چربی‌های معجزه‌گر برای سلامتی!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آوای سلامت، در اینجا 13 خوراکی که حاوی بیشترین میزان چربی های غیر اشباع و مفید هستند، و باید روزانه مصرف شوند، معرفی شده است

روغن زیتون

اصلی ترین چربی سالم است و پژوهش های بلند مدت نشان می دهد که مصرف مداوم آن منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجزای مختلف روغن زیتون شامل اسید اولئیک وsecoiridoidsمنجر به کند شدن روند پیری می شود. تحقیقات همچنین نشان می دهد سبزیجات سرخ شده توسط روغن زیتون حاوی میزان آنتی اکسیدان بیشتری هستند.

ماهی

همیشه از نسل های مختلف شنیده ایم که ماهی غذای مغز است و آنهم به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا 3 در این ماده غذایی. مغز برای سالم ماندن نیاز به مصرف این چربی ها دارد. دستورالعمل های جدید غذایی توصیه به مصرف 8 اونس در هفته اسیدهای چرب امگا 3 می کند و آن هم برای مبارزه با التهاب و بیماری های مزمن.

آووکادو

منجر به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. محققان مکزیکی در سال 2014 اعلام کردند که مصرف منظم آووکادو علائم سندرم متابولیک را کاهش داده، قند خون را کنترل می کند و منجر به کاهش سطح کلسترول تام و تری گلیسیرید می شود.

تخم مرغ

تحقیقات نشان می دهد که مصرف صبح هنگام تخم مرغ می تواند احساس سیری را افزایش داده و در برابر مصرف شیرینی مقاومت ایجاد می کند.

آجیل

آجیل ایده آل ترین میان وعده از سوی طبیعت است و سرشار از ویتامینEو اسیدهای چرب آمینه، به همراه اسیدهای چرب غیر اشباع. خوردن مصرف منظم گردو خطر ابتلا به دیابت را 50 درصد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را 30 درصد کاهش می دهد. ضمن این که خوراکی موثری در کمک به جلوگیری از بروز سکته مغزی است.

کره بادام زمینی

مصرف منظم این خوراکی خطر ابتلا به سرطان سینه را به نحو چشمگیری کاهش می دهد و احساس سیری کامل ایجاد می کند.

روغن نارگیل

نوعی اصلی از چربی های اشباع شده به نام اسید لوریک در روغن نارگیل وجود دارد که دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری است ضمن این که به عنوان منبع انرژی مفید شناخته می شود.

شکلات تیره

یک تکه شکلات تیره و مصرف آن در روز، محافظی برای قلب است. محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا گزارش داده اند که مصرف شکلات تیره، میکروب های خوب روده مانند بیفیدوباکتریوم و باکتری های اسیدلاکتیک را را رشد می دهد و منجر به تولید ترکیبات ضد التهابی برای بهبود سلامت قلب و عروق می گردد.

ماست یونانی

در برابر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان و بیماری های قلبی محافظت ایجاد می کند و یک منبع خوب چربی های مفید بخصوص برای گیاه خواران است.

زیتون

سرشار از اسید اولئیک و اسیدهای چرب اشباع نشده است که به حفاظت از سلامت قلب کمک م یکند. همچنین حاوی پلی فنول های آنتی اکسیدان یاست که منجر به محافظت در برابر آسیب سلولی می شود؛ و غنی از آهن، مس و فیبر است.

دانه ها

دانه هایی مانند دانه کدو، کنف، کتان، چیا، آفتاب گردان و ... سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که منجر به سرکوب التهاب می شود. همچنین منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامینEو آهن و منیزیوم محسوب می شود.

سویا

منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب غیر اشباع است که می تواند جایگزین گوشت باشد. سویا همچنین غنی از فیبر و ایزوفلاون؛ نوعی استروژن گیاهی است.

پنیر

پنیرهای کم نمک و مصرف مداوم آنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش سطح کلسترول ال دی ال را کاهش می دهد. پنیرهای کهنه منبع خوبی از پروبیوتیک ها هستند و هضم غذا را راحت تر می کنند. پنیر سرشار از فسفر، پروتئین و کلسیم است و به حفظ وزن سالم نیز کمک می کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: روغن زیتون زیتون شکلات تلخ روغن ماهی امگا3 آجیل پنیر سویا چربی غیر اشباع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد

علیرضا بیگمی متخصص طب سالمندی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با بالارفتن سن و کاهش ایمنی سلول‌های بدن فرد سالمند با بیماری های مختلفی درگیر می‌شود که روش درست زندگی تا دوران سالمندی می‌تواند تا حدود زیادی از میزان ابتلا به این بیماری‌ها بکاهد.

او تاکید کرد: افسردگی، اضطراب و استرس و آلزایمر ازجمله مشکلات روانی است که برخی از سالمندان در دوران کهنسالی با آن درگیر می‌شوند که این وظیفه اطرافیان است که احساس ناامیدی را در فرد کهنسال از بین ببرند. 

او توضیح داد: افسردگی یک بیماری روانی شایع در بین کهنسالان است که با احساس ناراحتی، ناامیدی و بی ارزشی همراه است. فرد سالمند با بالارفتن سن مدام گمان می‌کند که دیگر مانند گذشته نمی‌تواند برای خودش و خانواده تاثیر گذار باشد به همین دلیل دچار افسردگی می‌شود که این موضوع می‌تواند تاثیر بدی بر روند و کیفیت زندگی فرد سالمند داشته باشد. 

او براین باور است که این افسردگی با خود اضطراب را نیز به همراه می‌آورد و سبب می‌شود فرد سالمند مدام احساس نگرانی، عصبی بود و بی قراری داشته باشد. این اضطراب می‌تواند بر روی خواب، تمرکز و حافظه فرد سالمند تاثیر گذار باشد. 

بیگمی افزود: در دوران سالمندی ما با جنون هذیانی روبرو می‌شویم در این دوران فرد سالمند گاهی بر روی باور‌های غلط و غیر منطقی خودش پافشاری می‌کند که این موضوع می‌تواند می‌تواند مشکلاتی را در روابط اجتماعی و شغلی فرد سالمند ایجاد کند.زیرا دیگران این را نمی‌دانندکه او با یک بیماری روانی دست و پنجه نرم می‌کند و در این مواقع فرد سالمند کمتر از سوی اطرافیان درک می‌شود. 

این متخصص طب سالمندی زوال عقل را نیز در دوران سالمندی شایع عنوان کرده و اظهار کرد: با بالارفتن سن فردی افراد دچار یک اختلال عصبی می‌شوند تدریجا حافظه خود را از دست می‌دهند و قدرت تفکر و حافظه شان دچار مشکل می‌شود در واقع زوال عقل بیماری جدی است که در صورت ابتلای فرد سالمند خانواده نیز درگیر شده و فرد نیاز به مراقب‌های بیشتری پیدا می‌کند. 

عواملی که خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در افراد مسن افزایش می‌دهند

بیگمی گفت: نوع تغذیه نامناسب در طول زندگی می‌تواند ابتلا به موارد مطرح شده را افزایش دهد. سابقه خانوادگی، بیماری‌های روانی در فامیل و برخی از شرایط پزشکی زمینه‌ای، مانند بیماری آلزایمر، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهند.

بیگمی بر این باور است که در دوران سالمندی برخی افراد ناچارند دارو‌های مختلفی برای کنترل فشار خون، دیابت و یا چربی خود مصرف کنند که خود این دارو‌ها می‌تواند امکان ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهد.

این متخصص طب سالمندی تاکید کرد: با مراقبت‌های جسمی و روانی می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در دوران پیری کاهش داد. ورزش، کاهش استرس‌های زندگی و تقویت حافظه با خواندن کتاب یا جدول می‌تواند این مشکلات را در افراد سالمند کاهش دهد.اما از این مهمتر داشتن رژیم غذایی مناسب است چرا که تغذیه می‌تواند بسیار تاثیرگذار عمل کند و در داشتن سلامت عمومی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی کمک کننده باشد. خواب کافی، ارتباط با دوستان و خانواده و کاهش میزان استرس در زندگی برای سالمندان به شدت حیاتی است و می‌تواند در کاهش بیماری‌های دوران سالمندی نقش تاثیر گذاری را ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چهار فایده بی‌نظیر فندق
  • خواص شگفت‌انگیز روغن ماکادمیا برای سلامتی، پوست و مو
  • خواب کافی و راحت یکی از پایه‌های اصلی سلامتی است
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟