Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@00:54:48 GMT

دانستنی‌هایی درباره ویتامین F

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۶۱۰۸

دانستنی‌هایی درباره ویتامین F

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حفظ یک نسبت سالم از اسید لینولئیک به اسید آلفا لینولنیک در رژیم غذایی ممکن است عاملی کلیدی برای بهینه سازی فواید ویتامین F باشد.

ویتامین F در واقع یک ویتامین به معنای سنتی این واژه نیست. در عوض، ویتامین F اصطلاحی است که برای دو چربی به نام‌های اسید آلفا لینولنیک (ALA) و اسید لینولئیک (LA) استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو چربی برای عملکرد‌های مختلف بدن، از جمله ابعاد سلامت مغز و قلب ضروری هستند.

 اسید آلفا لینولنیک یکی از اعضای خانواده اسید‌های چرب امگا-۳ است، در شرایطی که اسید لینولئیک به خانواده اسید‌های چرب امگا-۶ تعلق دارد. منابع رایج هر دو چربی شامل روغن‌های گیاهی و مغزدانه‌ها می‌شوند.

اسید آلفا لینولنیک و اسید لینوئیک در دهه ۱۹۲۰ کشف شدند، زمانی که دانشمندان دریافتند که رژیم‌های غذایی بدون چربی دارای اثرات منفی بر موش‌های مورد آزمایش هستند. در ابتدا، دانشمندان گمان می‌کردند که موش‌ها با کمبود ویتامینی جدید که آن را ویتامین F نامگذاری کرده بودند، مواجه هستند. بعدا مشخص شد دلیل این شرایط با اسید آلفا لینولنیک و اسید لینوئیک مرتبط است.

در ادامه با ویتامین F بیشتر آشنا می‌شویم.

عملکرد‌های کلیدی در بدن

همان گونه که اشاره شد، دو نوع چربی اسید آلفا لینولنیک و اسید لینوئیک به نام ویتامین F شناخته می‌شوند. این دو به عنوان اسید‌های چرب ضروری دسته بندی می‌شوند، به این معنی که بدن برای حفظ سلامت خود به آن‌ها نیاز دارد. از آنجایی که بدن انسان توانایی تولید این چربی‌ها را ندارد، پس به رژیم غذایی برای دریافت آن‌ها وابسته است.

اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک نقش‌های مهمی در بدن ایفا می‌کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خدمت به عنوان یک منبع کالری. به عنوان چربی، هر گرم از اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک می‌تواند ۹ کالری ارائه کند.

حضور در ساختار سلولی. اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک و چربی‌های دیگر در شکل گیری ساختار و انعطاف پذیری تمام سلول‌ها در بدن انسان به عنوان جزئی اصلی از لایه خارجی نقش دارند.

کمک به رشد و نمو. اسید آلفا لینولنیک نقش مهمی در رشد عادی، و تکامل بینایی و مغز ایفا می‌کند.

تبدیل شدن به چربی‌های دیگر. بدن انسان می‌تواند اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک را به دیگر چربی‌های مورد نیاز برای حفظ سلامت خود تبدیل کند.

کمک به ساخت ترکیبات انتقال سیگنال. اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک برای ساخت ترکیبات انتقال سیگنال (پیامرسانی) استفاده می‌شوند که مواردی مانند تنظیم فشار خون، انعقاد خون، واکنش‌های سیستم ایمنی و دیگر عملکرد‌های اصلی بدن کمک می‌کنند.

کمبود ویتامین F نادر است. با این وجود، کمبود اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک می‌تواند به بروز برخی علائم مانند خشکی پوست، ریزش مو، روند کند بهبودی زخم، رشد ضعیف در کودکان، زخم‌های پوستی، و مشکلات مغزی و بینایی منجر شود.

فواید سلامت بالقوه

بنابر پژوهش‌های صورت گرفته، چربی‌هایی که ویتامین F را شکل می‌دهند ممکن است برخی فواید سلامت منحصر به فرد را ارائه کنند.

فواید سلامت اسید آلفا لینولنیک

اسید آلفا لینولنیک یکی از اعضای خانواده اسید‌های چرب امگا-۳ است که این گروه از چربی‌ها ممکن است فواید سلامت بسیاری را ارائه کند. اسید آلفا لینولنیک می‌تواند در بدن به اسید‌های چرب امگا-۳ مفید دیگر از جمله اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) تبدیل شود.

به همراه هم، این اسید‌های چرب فواید سلامت بالقوه بسیاری را ارائه می‌کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش التهاب. افزایش مصرف اسید‌های چرب امگا-۳، مانند اسید آلفا لینولنیک، به نظر می‌رسد با کاهش التهاب در مفاصل، دستگاه گوارش، ریه‌ها و مغز پیوند خورده است.

بهبود سلامت قلب. اگرچه نتایج مطالعات در این زمینه یکدست نیستند، به نظر می‌رسد افزایش دریافت اسید آلفا لینولنیک از رژیم غذایی ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. در یک مطالعه، افزایش یک گرمی مصرف اسید آلفا لینولنیک در روز با کاهش ۱۰ درصدی خطر بیماری قلبی مرتبط بود.

کمک به رشد و نمو. زنان باردار نیازمند ۱.۴ گرم اسید آلفا لینولنیک در روز برای پشتیبانی از رشد جنین هستند.

پشتیبانی از سلامت روانی. اگرچه همچنان به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، اما برخی شواهد نشان داده اند که مصرف منظم اسید‌های چربی امگا-۳ ممکن است به بهبود علائم افسردگی و اضطراب کمک کند.

فواید سلامت اسید لینولئیک

اسید لینولئیک یکی از اعضای خانواده اسید‌های چرب امگا-۶ است. این ماده نیز می‌تواند در بدن انسان به چربی‌های دیگر تبدیل شود.

اسید لینولئیک فواید سلامت بالقوه زیادی را در صورت رعایت حد اعتدال در مصرف، به ویژه زمانی که به عنوان جایگزینی برای چربی‌های اشباع استفاده می‌شود، ارائه می‌کند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. مطالعه‌ای که شرایط بیش از ۳۰۰ هزار بزرگسال را بررسی کرد، نشان داد که مصرف اسید لینولئیک به جای چربی اشباع با کاهش ۲۱ درصدی خطر مرگ مرتبط با بیماری قلبی مرتبط بوده است.

ممکن است خطر دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه که شرایط بیش از ۲۰۰ هزار نفر را بررسی کرد، نشان داد که استفاده از اسید لینولئیک به جای چربی اشباع با کاهش ۱۴ درصدی خطر دیابت نوع ۲ مرتبط بوده است.

ممکن است کنترل قند خون را بهبود ببخشد. چندین مطالعه نشان داده اند زمانی که اسید لینولئیک به جای چربی‌های اشباع استفاده می‌شود، ممکن است به کنترل قند خون کمک کند.

دوز‌های توصیه شده

حفظ یک نسبت سالم از اسید لینولئیک به اسید آلفا لینولنیک در رژیم غذایی ممکن است عاملی کلیدی برای بهینه سازی فواید ویتامین F باشد.

این به دلیل سیگنال‌های متضادی است که این چربی‌ها در بدن ارسال می‌کنند. در شرایطی که اسید لینولئیک و دیگر اسید‌های چرب امگا-۶ معمولا به تولید التهاب تمایل دارند، اسید آلفا لینولنیک و دیگر اسید‌های چرب امگا-۳ معمولا به مهار التهاب کمک می‌کنند.

بنابر برآورد برخی کارشناسان، نسبت اسید‌های چرب امگا-۶ به اسید‌های چرب امگا-۳ در رژیم‌های غذایی غربی ممکن است به اندازه ۲۰:۱ باشد. مطالعات نشان داده اند که این شرایط ممکن است به بروز التهاب و افزایش خطر بیماری قلبی منجر شود.

اگرچه همچنان یک نسبت ایده آل مشخص نشده است، توصیه عمومی حفظ نسبت ۴:۱ یا کمتر است.

اما به جای رعایت کردن یک نسبت، دنبال کردن توصیه‌های موسسه پزشکی (Institute of Medicine) آمریکا ممکن است ساده‌تر باشد. این موسسه مصرف ۱.۱ تا ۱.۶ گرم اسید آلفا لینولنیک و ۱۱ تا ۱۶ گرم اسید لینولئیک در روز را برای بزرگسالان پیشنهاد کرده است.

غذا‌های سرشار از ویتامین F

اگر یک رژیم غذایی متنوع حاوی اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک را مصرف کنید نیازی به استفاده از مکمل‌های ویتامین F نخواهید داشت.

اگرچه بیشتر منابع غذایی معمولا حاوی هر دو چربی هستند، بسیاری از آن‌ها دارای نسبت بیشتری از یک چربی به دیگری هستند.

میزان اسید لینولئیک در برخی منابع غذایی رایج به شرح زیر است:

روغن سویا: ۷ گرم در هر قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر)

روغن زیتون: ۱۰ گرم در هر قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر)

روغن ذرت: ۷ گرم در هر قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر)

دانه‌های آفتابگردان: ۱۱ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

گردوی آمریکایی: ۶ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

بادام: ۳.۵ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

بسیاری از مواد غذایی با محتوای زیاد اسید لینولئیک حاوی اسید آلفا لینولنیک نیز هستند، البته به میزان کمتر.

با این وجود، از منابع غذایی با محتوای زیاد اسید آلفا لینولنیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

روغن بذر کتان: ۷ گرم در هر قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر)

بذر کتان: ۶.۵ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

دانه‌های چیا: ۵ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

دانه‌های شاهدانه: ۳ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

گردو: ۲.۵ گرم در هر اونس (۲۸ گرم)

محصولات حیوانی مانند ماهی، تخم مرغ، و گوشت و لبنیات دام تغذیه شده با علف حاوی مقداری اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک هستند، اما محتوای اسید‌های چربی امگا-۳ و امگا-۶ دیگر در آن‌ها بیشتر است.

منبع : عصرایران

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۶۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کله پاچه برای چه کسانی مضر است؟

کله پاچه یکی از غذاهای محبوب برای ایرانی‌ها است که طعم بسیار لذیذی هم دارد. اما برخی از افراد در خوردن آن زیاده‌روی می‌کنند و دچار آسیب و درگیر با مضرات کله پاچه می‌شوند. در این مقاله قصد داریم با این عوارض و مشکلات ناشی از خوردن زیاد کله پاچه آشنا شویم.

خوردن ماهانه یک بار از این غذا، برای تقویت قوای جسمانی بسیار توصیه می‌شود، چراکه کله پاچه غنی از چربی، پروتئین و فیبر است. با این‌ حال برای افرادی که دچار بیماری‌های قلبی عروقی یا فشار خون و بیماری‌های دیگر هستند، مصرف این غذا توصیه نمی‌شود و باید بیشتر از سایر افراد دیگر، در خوردن آن مراقب باشند.

معرفی مضرات کله پاچه برای افرادی که دچار بیماری‌های قلبی هستند!

باید به این موضوع توجه داشت که خوردن کله پاچه برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی هستند، خیلی مضر است و به‌هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود. این موضوع ربطی به مصرف قسمت‌های خاصی از این غذا ندارد و این افراد همیشه باید از خوردن آن اجتناب کنند. اما گفته می‌شود مغز و چشم در کله پاچه قسمت‌هایی هستند که بیش‌ترین مقدار چربی و کلسترول را دارند.

اگر دارای چربی خون نرمالی هستید، می‌توانید با نخوردن این قسمت‌ها، خود را از لذت خوردن این غذا منع نکنید. گفته می‌شود میزان کلسترول موجود در مغز گوسفند، برابر با زرده 8 عدد تخم مرغ است که این مقدار بسیار قابل توجه است. چربی موجود در چشم از نوع ترانس بوده که برای بیماران قلبی بسیار مضر است.

مضرات کله پاچه بیشتر است یا مزیت‌های آن؟

اگر قرار باشد به‌صورت کلی به این موضوع توجه داشته باشیم، باید بگوییم که مصرف زیاد کله پاچه به‌دلیل داشتن مقدار بالای چربی و پروتئین، علاوه ‌بر افراد بیمار، برای کسانی که از سلامت بدنی خوبی هم برخوردارند، مضر است. چربی زیاد در بهترین حالت باعث افزایش وزن می‌شود و شما را دچار چاقی خواهد کرد.

این مورد در درازمدت باعث ایجاد بیماری‌های فشار خون و نقرس در بدن می‌شود. اما به‌دلیل طعم بی‌نظیری که دارد، خیلی سخت می‌توان در برابر نخوردن این غذا مقاومت کرد. با این ‌حال خوردن آن خیلی هم خالی از مزیت نیست و موادی که درون آن وجود دارد، برای بدن بسیار هم لازم خواهد بود. برخی از این منفعت‌ها، به‌شرح زیر هستند:

کاهش دردهای مفصلی و استخوان اصلاح ضعف معده تقویت قوای جنسی تقویت رشد نوجوانان

این موارد ازجمله مزیت‌های مصرف درست و کافی از کله پاچه است که می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

کاهش دردهای مفصلی

کلاژن موجود در کله پاچه، به‌خصوص در قسمت پاچه آن، برای افرادی که ضعف و درد در استخوان و مفاصل خود دارند، بسیار مفید است و می‌تواند موجب بهبود بسیاری از بیماری‌های این ‌چنینی شود.

اصلاح ضعف معده

خوردن کله‌ پاچه برای افرادی که دچار ضعف معده هستند، مفید است. مصرف کله پاچه همراه با کمی اصلاح غذایی و ایجاد قولنج، در درمان این بیماری تاثیرگذار است.

تقویت قوای جنسی

خوردن این غذا اگر ماهانه یک بار انجام شود، نه‌تنها مضرات کله پاچه را ندارد، بلکه برای کسانی که ضعیف هستند و می‌توانند این غذا را به‌درستی هضم کنند، موجب تقویت قوای جنسی‌شان می‌شود.

تقویت رشد نوجوانان

به ‌طورکلی کله پاچه به‌دلیل داشتن مواد مقوی و انرژی‌زایی که دارد، برای افراد و کودکان در حال رشد بسیار مفید و کارآمد است. به‌همین دلیل خوب است استفاده و تهیه آن در رژیم غذایی خانواده‌ها گنجانده شود.

بهترین رسپی برای تهیه کله پاچه چیست؟

کله پاچه به‌عنوان یکی از بهترین و مقوی‌ترین غذاهای ایرانی، دارای طرز پخت‌های مختلفی است که هر فرد به شیوه مورد علاقه خود آن را تهیه می‌کند. اما درست کردن کله پاچه به صورت خانگی یکی از روش‌های عالی برای تهیه این غذا محسوب می‌شود که از نمونه‌های بازاری خود خیلی طعم‌دارتر و لذیذتر می‌شود.

روش درست کردن کله پاچه

برای تهیه یک کله پاچه لذیذ در ابتدا نیاز است که آن را به‌خوبی تمیز کنید و در مرحله بعدی مطمئن شوید که به مقدار بالایی بوی نامطبوع آن را گرفته‌اید. برای درست کردن این غذا نیاز به داشتن مواد اولیه و پایه‌ای است که بسته به نوع هر منطقه می‌تواند تغییر کند، اما به ‌طور معمول شامل موارد زیر می‌شود:

سیر نمک و زردچوبه پیاز فلفل سیاه برگ بو زنجبیل دارچین کرفس نخود

برای تهیه یک دست کله و 4 عدد پاچه، شما نیاز به تمامی این مواد اولیه دارید. البته بهتر است بدانید که استفاده از نخود را برای ساخت آب گوشتی خوشمزه، به شما معرفی کرده‌ایم.

وجود سیر و پیاز و برگ بو در این غذا بسیار مهم و ضروری است، چراکه گرفته‌ شدن بوی نامطبوع غذا توسط این مواد صورت می‌گیرد. بنابراین، شروع پخت را با خرد کردن پیازها به ابعاد بزرگ آغاز کنید. سپس سیرها را بسیار ریز خرد کرده و برگ بو را به مخلوط اضافه کنید. الباقی ادویه و چاشنی‌ها را همراه مقدار مورد نیاز آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به‌جوش بیاید.

یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، افزودن نمک در آخرین مرحله است که باعث طعم بهتر غذا در پخت می‌شود. برخی در طرز تهیه کله پاچه از آب لیمو تازه و آبغوره هم استفاده می‌کنند که این بسیار سلیقه‌ای است. خیلی از افراد ترجیح می‌دهند که آبلیمو را در آب گوشت خود به‌صورت جدا اضافه کنند.

زمان مورد نیاز برای پخت کله پاچه

پختن کله پاچه یکی از کارهایی است که نیاز به زمان زیادی دارد و باید در این روند بسیار صبور باشید. این زمان‌بندی بسته به نوع پخت شما متغیر است، اما به‌طور معمول بین 6 یا 7 ساعت طول می‌کشد. این غذا باید روی شعله بسیار کم یا ملایم پخته شود.

از آن‌جایی‌که این غذا به‌عنوان صبحانه سرو می‌شود، می‌توانید پخت آن را از شب شروع کرده و اجازه دهید تا کله و پاچه‌ها همراه با چاشنی‌ها تا صبح در آب بجوشند. در این مدت، گوشت به‌صورت کامل می‌پزد و آب‌گوشتی غلیظ و طعم‌دار را برایتان درست می‌کند.

استفاده از چه موادی می‌تواند میزان مضرات کله پاچه را کاهش دهد؟

اگر در تهیه این غذا به دستور پخت خود مقدار قابل توجهی سیر اضافه کنید، می‌توانید علاوه ‌بر ازبین ‌بردن بو و دادن طعمی بهتر به غذا، میزان سلامت کله‌پاچه را هم افزایش دهید. وجود ادویه‌هایی مثل دارچین و زنجبیل نیز در پخت بهتر این خوراک، بسیار موثر است.

جمع‌بندی

کله پاچه علاوه ‌بر این‌که بسیار لذیذ است، یکی از غذاهای سنتی ایرانی‌ها نیز محسوب می‌شود. از آن‌جایی‌که این غذا کالری بسیار بالایی دارد، برای نیروی کارگر همیشه بهترین گزینه برای شروع روز به‌حساب می‌آمده است اما برای افرادی که دچار بیماری‌ها قلبی و فشار خون هستند، یا تحرک کافی ندارند، مصرف بیش از اندازه این غذا می‌تواند مضر باشد. مضرات کله پاچه به‌دلیل داشتن چربی و کلسترول بالا، بسیار است و باعث بروز بیماری‌های گوناگون شده و حتی منجر به سکته قلبی یا مغزی می‌شود.

کد خبر 744766

دیگر خبرها

  • این ۵ عادت سلامت پوست را به خطر می‌اندازند
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • نوشابه های بدون قند رژیمی سرطان زا هستند؟/ شیرین کننده هایی که سبب ناباروری می شوند
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو
  • عرق بدن‌تان بوی بدی می‌دهد؟ دچار کمبود این دو ویتامین هستید
  • چگونه از ابتلا به فشار خون پیشگیری کنیم؟
  • کله پاچه برای چه کسانی مضر است؟
  • مصرف کره بادام زمینی چه تاثیری بر فشار خون دارد؟
  • نوشیدن چای کامبوچا می تواند به کاهش چربی کمک کند