Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@02:01:40 GMT

پیش‌بینی قیمت "دلار" بعد از اعتراضات بنزینی

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۶۹۸۱

پیش‌بینی قیمت 'دلار' بعد از اعتراضات بنزینی

فرارو- همزمان با افزایش قیمت بنزین، دلار نیز از روز شنبه آهنگ رشد به خود گرفت و وارد کانال ۱۲ هزار تومانی شد، این روند در روز‌های یکشنبه و دوشنبه نیز ادامه پیدا کرد، اما از روز سه‌شنبه و همگام با فروکش کردن اعتراضات ناشی از افزایش قیمت بنزین، بهای دلار سیر کاهشی به خود گرفت و دوباره وارد کانال ۱۱ هزار تومانی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، حال در چنین شرایطی باید دید ارز در کوتاه مدت چه مسیری را در پیش خواهد گرفت و اینکه آیا تا پایان سال می‌توان انتظار داشت، دلار روند کاهشی و ثبات خود را حفظ کند.   حیدر مستخدمین حسینی می گوید دلار تا پایان سال در کانال ۱۱ هزار تومان قرار خواهد داشت
تاثیر افزایش قیمت بنزین و اعتراضات اخیر در بازار ارز تخلیه شد
حیدر مستخدمین حسینی کارشناس بازار ارز در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه تاثیر افزایش قیمت بنزین و اعتراضات اخیر در بازار ارز تخلیه شده است، گفت: «با توجه به اینکه این اثرگذاری در کوتاه مدت بوده، قیمت ارز سه شنبه و چهارشنبه سیر کاهشی به خود گرفته و به نوعی سیر افزایش قیمت که از ابتدای هفته در پی افزایش قیمت بنزین در بازار ارز شروع شده بود، متوقف شد و روند معاملات به حالت عادی بازگشته است.»
وی با بیان اینکه دلار در حال حاضر ازکانال ۱۲ به ۱۱ هزار تومان وارد شده است، اظهار داشت: «به نظر می‌رسد دلار پایان هفته را با همین روند به کار خود خاتمه دهد، این در حالیست که یورو دیگر ارز بین‌المللی نیز به مانند دلار مسیر کاهشی را طی می‌کند و در حال نزدیک شدن به قیمت خود در قبل از افزایش قیمت بنزین است.»
مستخدمین حسینی در مورد پیش‌بینی قیمت دلار در کوتاه مدت نیز اظهار داشت: «اگر اتفاق خارج از کنترلی رخ ندهد، پیش‌بینی بنده این است که دلار در کانال ۱۱ هزار تومان در نوسان باشد و این امر را حداقل تا پایان سال می‌توان انتظار داشت.»
معاون اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه دلیل اصلی توقف روند رشد نرخ دلار آرام شدن و فروکش کردن اعتراضات بود، بیان داشت: «با توجه به وضعی که وجود دارد، به نظر می‌رسد اعتراضات تا پایان هفته نهایتا برچیده خواهد شد و از هفته بعد دوباره همه چیز به روال سابق خود باز خواهد گشت، در بازار ارز نیز تغییر معناداری را شاهد نخواهیم بود.» بیشنر بخوانید: عقبگرد دلا‌ر پس از ۸ روز قیمت دلار؛ تعادل جدید در بازار ارز؟
بعید است دلار در کوتاه مدت به کانال ۱۰ هزار تومان وارد شود
وی با اشاره به اینکه بعید است دلار در کوتاه مدت با توجه به شرایط موجود به کانال ۱۰ هزار تومان وارد شود، اضافه کرد: «پیش‌بینی‌ها در حال حاضر این است که دلار در محدوده قیمتی ۱۱ هزار تومان در نوسان باشد، که البته این نوسان طبیعی خواهد بود و جای نگرانی وجود ندارد.»
این‌کارشناس مسائل ارزی با اشاره به اینکه به فصل بودجه‌ریزی نزدیک می‌شویم و این امر برای بازار ارز نیز دارای اهمیت است، ادامه داد: «اینکه دولت در بودجه دلار را به چه نرخی تعیین کند، این امر بر روی بازار آزاد نیز تاثیرگذار است و می‌تواند مسیر حرکتی بازار را در تا پایان سال مشخص کند.»
مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه شواهد حکایت از آن دارد که دولت نرخ ارز در بودجه را دیگر ۴۲۰۰ تومان تعیین نخواهد کرد، گفت: «پیش‌بینی بنده این است که کف نرخ ارز نیمایی به عنوان ارز مرجع تعیین خواهد شد، این برنامه‌ای است که دولت از اواسط سال گذشته آغاز کرد و در امسال نیز آن را ادامه داد، بر این اساس که برای واردات کالا‌های اساسی به تدریج ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرد.»
این‌کارشناس مسائل ارزی با اشاره به اینکه اکنون اقلامی مانند چای، کره و کاغذ که در گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کردند، در حال حاضر با ارز نیمایی وارد می‌شوند، افزود:« این روند قرار است گسترش بیشتری بگیرد، بطوریکه دیگر در سال آینده به هیچ کالایی ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق نخواهد گرفت.»    کارشناسان ارزی معتقدند بعید است دلار در کوتاه مدت به کانال ۱۰ هزار تومان وارد شود
استدلال دولت برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی
معاون اسبق بانک مرکزی با اشاره به استدلال دولت برای برچیدن دلار ۴۲۰۰ تومانی، تصریح کرد: «از ابتدای سال ۹۷ که التهابات ارزی آغاز شد، دولت بنا را بر این گذاشت که به منظور جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌های اساسی، آن‌ها را با نرخ دولتی وارد کند، تا گرانی ایجاد نشود، اما در عمل عکس این اتفاق افتاد.»
وی ادامه داد: «به بیان دیگر اگرچه کالا‌های اساسی با نرخ ارز دولتی وارد شدند، اما آن‌ها با نرخ آزاد در بازار به فروش رفتند و در عمل این سیاست دولت با شکست مواجه شد، از سوی دیگر تنها در این بین عده‌ای از این رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره بردند و فساد‌های زیادی در رابطه صورت گرفت و دادگا‌هایی که در هفته‌های گذشته در مورد تخلفات ارزی مشاهده کردید، نتیجه این سیاست است.»
مستخدمین حسینی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی کاهش قیمت دلار در چندین ماه گذشته دخالت بانک مرکزی در بازار ارز است، گفت: «از سوی دیگر نیز با توجه به محدودیت‌های ارزی که در نظر گرفته شد، به طور فراینده‌ای از میزان تقاضا برای ارز کاسته شد و به دلیل عرضه ارز به اندازه کافی از سوی بانک مرکزی در بازار، عرضه از تقاضا پیشی گرفت و دلار سیر کاهشی به خود گرفت.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: قیمت ارز بازار ارز افزایش قیمت بنزین اعتراضات بنزینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت نزولی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کاهش تنش‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی و تمرکز بازار بر عوامل بنیادین سبب شد قیمت نفت روز دوشنبه (سوم اردیبهشت‌) بیش از یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۴ درصد کاهش به ۸۶ دلار و ۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا برای تحویل در ماه مه نیز روز دوشنبه با ۹۷ سنت یا ۱.۲ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۱۷ سنت برای هر بشکه معامله شد. این در حالی است که برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و ۲۳ سنت افت به ۸۰ دلار و ۹۹ سنت برای هر بشکه رسید.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: با پیش‌بینی‌های گسترده مبنی بر فروکش‌کردن تنش‌های ژئوپلیتیک بین ایران و رژیم صهیونیستی، قیمت نفت خام برنت نتوانست افزایش اولیه خود را حفظ کند.

وی افزود: به همین دلیل بازارها ریسک ژئوپلیتیک مرتبط با اختلال احتمالی در عرضه نفت را همچنان کاهش می‌دهند. اختلال در عرضه، در زمان کنونی بعید به نظر می‌رسد.

به‌گفته ییپ، افزایش ذخیره‌سازی نفت خام آمریکا نیز به فروش نفت فشار بیشتری وارد کرده است.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافت که حدود دو برابر پیش‌بینی تحلیلگران بود. تحلیلگران افزایش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای را برای ذخیره‌سازی آمریکا پیش‌بینی کرده بودند.

تینا تانگ، تحلیلگر مستقل بازار نیز اعلام کرد: نگرانی‌های اقتصادی بار دیگر به عامل کاهشی در بازار نفت تبدیل می‌شود و افزایش ذخیره‌سازی ایالات‌متحده و تندروی بانک مرکزی آمریکا و درنتیجه افزایش ارزش دلار، قیمت نفت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. افزایش ارزش دلار سبب بالارفتن قیمت نفت برای دارندگان ارزهای دیگر می‌شود.

کد خبر 6085654 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت دلار ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • ردپای آرامش در بازار‌ها
  • پیش‌بینی قیمت دلار برای فردا
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ثبات دلار کوتاه‌مدت است؟
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • قیمت نفت نزولی شد
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟