Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-25@03:40:46 GMT

فراورده‌های نفتی ایران لیتری چند؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۷۴۹۳

فراورده‌های نفتی ایران لیتری چند؟

خرداد؛ قیمت فراورده‌های نفتی در ایران تنها در بخش بنزین دچار تغییراتی شده است اما در سایر فراورده‌های نفتی شاهد ثبات قیمت هستیم.
به‌گزارش ایسنا، آمارها حاکی از آن است که ظرفیت تولید بنزین پایه در سال ۱۳۹۱، معادل ۵۲ میلیون لیتر در روز بوده که با ۱۱۲ درصد رشد در پایان سال ۱۳۹۷ به حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده که این میزان افزایش تولید بنزین، در تاریخ صنعت نفت کشور بی‌سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر واردات گازوئیل که بعد از فراز و نشیب‌های بسیار به صفر رسیده است، همین اعداد را در طول ۴۰ سال گذشته تعقیب کرده و به رقم ۸۵ میلیون لیتر در روز تا ۹ ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ رسیده است، هم‌چنین ظرفیت تولید نفت گاز در سال ۱۳۹۱، حدود ۹۴ میلیون لیتر در روز بوده که در پایان سال ۱۳۹۷ با ۱۲ درصد رشد به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.
در این بین، آمار منتشره از سوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران بیانگر این است که قیمت بنزین موتور معمولی سهمیه‌ای ۱۵۰۰ ریال در هر لیتر قیمت بنزین موتور معمولی غیر سهمیه‌ای، ۳۰ هزار ریال در هر لیتر بنزین سوپر، ۳۵ هزار ریال در هر لیتر، نفت‌گاز ۳۰۰۰ ریال در هر لیتر، نفت‌کوره ۳۰۰۰ ریال در هر لیتر، نفت سفید ۱۵۰۰ ریال در هر لیتر، گاز مایع ۲۳۰۰ ریال در هر کیلوگرم ثبت شده است.


در این میان، می‌توان به این نکته نیز اشاره کرد که در فاصله سال‌های ۵۷ تا ۵۹، به‌طور میانگین روزانه ۱۴ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید شده که این مقدار در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۹۷ (۹ ماه ابتدای سال) با افزایش ۵.۹ برابری به میانگین روزانه ۸۳ میلیون لیتر افزایش یافته است، این در حالی است که مصرف روزانه بنزین در کشور نیز رقمی در همین حدود را تعقیب کرده است؛ به نحوی که در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۹۷ به‌طور میانگین روزانه حدود ۸۸ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است.
واردات این فرآورده در کشور اما در فاصله سال‌های ۵۷ تا ۵۹ صفر بوده و به تدریج با افزایش تعداد خودروها و رشد زندگی شهرنشینی به ۳.۷ میلیون لیتر در روز در فاصله سال‌های ۶۴ تا ۶۷ رسیده و در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۸۷ به بالاترین حد خود (۱۶.۸ میلیون لیتر در روز) رسیده است و پس از آن با روندی کاملاً کاهشی به ۷.۶ میلیون لیتر در روز در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۵ (دولت یازدهم) رسیده است.
اما رقم واردات بنزین در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۹۷ (۹ ماهه سال) ۵.۹ میلیون لیتر ثبت شده است که این رقم به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از محل راه‌اندازی فازهای سه‌گانه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس و دستیابی به خودکفایی در تأمین بنزین مورد نیاز کشور، ابتدای مهرماه ۹۷ به صفر رسیده و دیگر بنزینی وارد کشور نشده است.
علاوه‌بر این، در فاصله سال‌های ۵۷ تا ۵۹ (دولت موقت) روزانه حدود ۲۴ میلیون لیتر گازوئیل در کشور تولید می‌شد که این رقم با افزایش چهار برابری به روزانه ۹۸ میلیون لیتر در طول سال‌های ۹۶ تا ۹۷ (۹ ماهه ابتدای سال) رسیده است.
مصرف گازوئیل در کشور نیز به رقم ۸۵ میلیون لیتر در روز تا ۹ ماهه سال ۱۳۹۷ رسیده، همچنین ظرفیت تولید نفت گاز در سال ۱۳۹۱، حدود ۹۴ میلیون لیتر در روز بوده که در پایان سال ۱۳۹۷ با ۱۲ درصد رشد به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.
برچسب ها: فراورده‌های نفتی ایران

منبع: خرداد

کلیدواژه: فراورده های نفتی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۷۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیخ‌احمدی: داوری ژیمناستیک ایران به سطح بین‌المللی رسیده است

امید شیخ احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت داوری ژیمناستیک ایران اظهار داشت: خوشبختانه در طی سال‌های اخیر حمیدرضا هاشمی که در کمیته فنی آسیا هم حضور دارد با حمایت فدراسیون ژیمناستیک و تلاش های خودش موفق شد شانس قضاوت در رویداد معتبر المپیک پاریس را به دست بیاورد. این مساله نشان می‌دهد داوری ژیمناستیک ایران جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده است و حتی رئیس کمیته فنی آسیا در صحبت‌های خود از پیشرفت ژیمناستیک ایران تشکر کرد.

وی افزود: در حال حاضر دنیا، ژیمناستیک ایران را به رسمیت می‌شناسد و در بحث داوری هم روزهای موفق‌آمیزی را طی می کنیم. فدراسیون ژیمناستیک بر اساس شایسته سالاری آزمون های مختلف داوری را برگزار می کند تا بهترین ها به مسابقات بین المللی اعزام شوند.

داور بین‌المللی ژیمناستیک ایران عنوان کرد: داوران ما در دنیا قضاوت های بسیا خوبی انجام می دهند و همانند گذشته نیست که اگر ژیمناست ما در مسابقات داخلی نمره ۱۴ کسب کند در مسابقات بین‌المللی نمره کمتری کسب کند و این مسئله نشان می‌دهد داوری ژیمناستیک ایران به سطح بین‌المللی رسیده است.

شیخ احمدی تصریح کرد: در سال های اخیر داوران ما به عنوان مربی و آنالیزور حضور داشتند و همین مسئله باعث رشد فنی ژیمناست های کشورمان شده است. ما در آزمون سیکل ۱۵ که آخرین سیکل داوری بین‌المللی است نمره ۹۶ به بالا را کسب کنیم. این موفقیت‌ها مرهون حمایت های فدراسیون بوده است.

وی عنوان کرد: قطعا در آینده اخبار خوب بیشتری از ژیمناستیک خواهیم شنید. سهمیه المپیک پاریس اتفاق بسیار بزرگی برای ورزش کشور است و آغازگر یک راه پرامید برای ژیمناتسیک کشور خواهد بود.

کد خبر 6087972

دیگر خبرها

  • شیخ‌احمدی: داوری ژیمناستیک ایران به سطح بین‌المللی رسیده است
  • تامین نفت سفید ۱۱ هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • واکنش یک حقوقدان به اظهارات جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید
  • کشف ۲۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی
  • صادرات ۲۸۶ میلیون دلاری ایران به پاکستان در ۳ ماه