Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیر عامل انجمن دیابت ایران در خصوص زخم پای دیابتی و عوامل موثر در بروز آن، گفت: خشکی پوست ناشی از قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت یکی از عوامل مهم بروز این زخم است.
به گزارش خبرگزاری آریا از مهر، زخم پای دیابتی یکی از عوارض قابل توجه دیابت و نتیجه دیابت کنترل نشده است که تشکیل شده از درهم شکستن بافت های پوست و در معرض قرار گرفتن لایه های زیرین پوست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زخم پای دیابتی می تواند در زیر انگشتان بزرگ پا و برآمدگی های آن به وجود آید و در مواردی می تواند بر روی استخوان ها نیز تاثیر گذارد.
علت بروز زخم پای دیابتی
دیابت با چند مکانیسم موجب زخم پای دیابتی می شود. معمولا علت اصلی ایجاد زخم فقدان حس درد در زمینه نوروپاتی است، همچنین به دلیل مشکلات قند خون بالا در افراد دیابتی سطح پوست پا با خشکی و شکنندگی همراه است و به همین دلیل استعداد ترک برداشتن پوست افزایش می یابد، از طرف دیگر به دلیل اختلال سیستم ایمنی بدن ساز و کار مقابله با میکروب ها در افراد دیابتی اختلال دارد و زخم این افراد در معرض عفونی شدن قرار دارد و به دلیل درگیری عروق، خون رسانی به بافت های آسیب دیده مختل شده و همین امر ترمیم بافت را با اختلال مواجهه خواهد ساخت.
به طور کلی همه افراد دارای دیابت می توانند دچار زخم و درد پا شوند اما مراقبت کردن از پاها می تواند به جلوگیری از بروز آنها کمک کند؛ درمان زخم پای دیابتی و درد ناشی از آن بسته به نوع زخم متفاوت است، بنابراین تشخیص صحیص و درمان زخم پای دیابتی فقط توسط پزشک امکان پذیر است.
قند خون بالا عامل بروز زخم دیابتی
امیر کامران نیکوسخن مدیرعامل انجمن دیابت ایران در خصوص بروز زخم پای دیابتی گفت: زخم دیابتی عموما در افراد دیابتی با میزان قند خون بالایی که به مدت طولانی به شکل کنترل نشده ای بالا است، بروز می کند زخم دیابتی حاصل یک اختلال نوروپاتی است به این منظور که فرد مبتلا به زخم دیابتی حس درد، فشار، گرما و سرما در پاها را از دست می دهد بدین ترتیب پا مستعد آسیب می شود.
وی افزود: افراد مبتلا به زخم پای دیابتی در زمستان و تابستان با سرما و گرمای هوا با مشکلاتی از جمله تنگی عروق پا که وظیفه خون رسانی به اندام ها را دارند روبه رو هستند و بدین ترتیب زخم این افراد ترمیم نمی شود.
مصرف سیگار عامل تشدید زخم دیابتی
مدیر عامل انجمن دیابت ایران، با اشاره به اینکه قند خون بالا منجر به ایجاد عفونت درافراد مبتلا به این زخم می شود، گفت: در افراد مبتلا به دیابت قند خون بالا و اختلالات حسی منجر به مشکلات عروقی می شود که این مسئله باعث به وجود آمدن عفونت می گردد.
وی با اشاره به این نکته که همه افراد دیابتی دچار زخم پای دیابتی نمی شوند، گفت: کنترل قند خون، فشار خون و چربی خون می تواند از بروز زخم پا دیابتی جلوگیری کرده؛ همچنین افراد مبتلا به دیابت که اقدام به مصرف سیگار می کنند باید بدانند که بیش از بقیه افراد در معرض ابتلا به این زخم هستند چرا که سیگارکشیدن زخم پا دیابتی را تشدید می کند.
راه های تشخیص زخم پای دیابتی
نیکوسخن، برای تشخیص زخم پای دیابتی به ارائه راهکار هایی پرداخت و گفت: افراد مبتلا به دیابت به طور مستمر باید مراقب پاهای خود باشند. اختلالات عصبی و عروقی در این افراد باید توسط پزشک مورد نظر بررسی شود تا قبل از بروز زخم پا دیابتی بتوان این بیماری را تشخیص داد.
وی در ادامه اظهار داشت: افراد دیابتی که حس پاهایشان ضعیف شده است باید به طور مرتب پاهای خود را بررسی کنند و اگر به لحاظ جسمانی قادر به این کار نیستند با کمک افراد دیگری اقدام به انجام این کار کرده تا در صورت مشاهده هر گونه علائمی مانند قرمزی، تورم، زخم، پینه لای انگشتان پا به سرعت به پزشک خود اطلاع دهند.
مدیر عامل انجمن دیابت ایران، با اشاره به اینکه افراد دیابتی باید با دقت تک تک انگشتان پا را بررسی کنند تا دچار قارچ نشوند، بیان کرد: ناخن ها در افراد دیابتی باید به صورت عرضی به شکلی که داخل گوشت پا فرو نرود گرفته شوند همچنین افراد دیابتی باید مدام به شستشوی پاها بپردازند.
وی همچنین اظهار داشت: عدم استفاده از جوراب های تنگ و استفاده از کفش های مناسب با پنجه پهن و پاشنه حدود سه سانت، همچنین به دلیل خشکی پوست در افراد مبتلا به دیابت چرب کردن انگشتان پا به وسیله وازلین طبی می تواند در عدم بروز زخم پا دیابتی موثر باشد، البته این افراد همواره به این نکته که نباید لای انگشتان به سبب بروز قارچ چرب شود توجه کنند. گفتنی است؛ افرادی که دچار اختلالات پاهستند از کشیدن سیگار جلوگیری کنند.
اهمیت آموزش در پیشگیری از بروز زخم دیابتی
نیکوسخن در آخر در خصوص اهمیت آموزش های مراقبتی به افراد دیابتی، اظهار داشت: آموزش برای افراد دیابتی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال طبق مطالعات بررسی شده ای مشخص شده است که کشورهایی که با قطع عضو به دلیل زخم پا دیابتی مواجهه بودند پس از آموزش مناسب جهت مراقبت موارد قطع عضو به میزان قابل توجهی پایین آمده است. کنترل قند خون، فشار و چربی خون توسط افراد مبتلا به دیابت و بررسی پاها از نظر حسی و عروقی توسط پزشک در کنار آموزش می تواند به میزان قابل توجهی بروز زخم پای دیابتی را کاهش دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۷۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

سید محمد موسوی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با انجام اقدام به موقع برای لایروبی و ساماندهی یکی از نقاط حادثه‌خیز رودخانه بابلک در شهرستان سوادکوه شمالی از وقوع خسارت ناشی از طغیان این رودخانه طی روز‌های اخیر و آسیب به زیرساخت‌ها و تاسیسات حاشیه رودخانه جلوگیری شد.

او با بیان این‌که لایروبی رودخانه‌های مازندران بر اساس اولویت و با شناسایی نقاط حادثه‌خیز در حال انجام است، افزود: انباشت رسوبات سیلاب سال‌های اخیر در بستر جاری و آبرو رودخانه بابلک در محدوده بالادست روستای امامکلا از توابع دهستان لفور شهرستان سوادکوه شمالی، این محدوده از رودخانه را به یکی از نقاط حادثه‌ساز در زمان طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب تبدیل کرده بود که با لایروبی و ساماندهی به موقع از بروز خسارت ناشی از سیل در هفته جاری جلوگیری شد.

موسوی گفت: در این نقطه حادثه‌خیز چند بار شاهد طغیان رودخانه و خارج شدن سیلاب از مسیر اصلی بودیم که به جاده دسترسی و تاسیسات مجاور رودخانه خسارت می‌زد و بخشی از روستا نیز دچار آبگرفتگی می‌شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: پیش از بارندگی‌های اخیر اجرای عملیات خروج مصالح رودخانه‌ای مازاد، لایروبی و ساماندهی رودخانه در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (تهاتر مصالح) و بخش خصوصی، بخش‌هایی از مسیر رودخانه ساماندهی و امکان عبور جریان سیلاب ایجاد شد.

موسوی گفت:با انجام این اقدامات جریان سیلاب روز‌های ۳ و ۴ اردیبهشت بدون انحراف در بستر رودخانه جاری شد و خسارتی به جاده دسترسی روستایی و اماکن گردشگری حاشیه رودخانه وارد نکرد.

او افزود: در صورت همکاری بیشتر منابع طبیعی برای قطع و جمع‌آوری درختان موجود در بستر جریانی رودخانه، عملیات لایروبی با سرعت بیشتری انجام می‌شود و با افزایش عرض آبگذری رودخانه، بستر بابلک سیلاب‌های بزرگ‌تری را هم عبور خواهد داد که در نهایت باعث کاهش خسارات احتمالی در سیلاب‌های آینده خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون