Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا، وام دادن به روستاییان و عشایر یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دو سال اخیر برای ایجاد اشتغال اجرا کرده است. مسئولان مدعی هستند با اجرای این طرح‌ها حدود ۱۵۰ هزار شغل ایجاد شده است. در یکی از آخرین اظهارنظرات در این باره عیسی منصوری (معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) عنوان کرد: تا پایان امسال جمعا ۲۵۰ هزار اشتغال روستایی با احتساب سال گذشته خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول در اظهارات جدید خود اشاراتی هم به بحث بیمه داشته و عنوان کرده است: با توجه به آنکه بر اساس تمام‌شماری که در این زمینه کردیم، عدد قابل توجهی از افراد شاغل در این طرح بیمه نشده بودند با سازمان تامین اجتماعی به ویژه صندوق روستاییان و عشایر، صندوق بیمه محصولات معدنی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی به شکل شبکه‌ای توافق کردیم تا هر کسی که از تسهیلات اشتغال روستایی استفاده کرد نیروهای کارش الزاما در این مکانیسم بیمه شوند. تا قبل از اقدام ما برای بیمه، حدود ۳۵ درصد افراد در این طرح بیمه شده بودند. بر اساس تمام شماری که از طریق سامانه ناظر صورت دادیم متوجه شدیم که تعداد بیمه‌شدگان کم است، بنابراین، این سازوکار را طراحی کردیم که بعد از این همه شاغلان بالاجبار یکی از بیمه‌های مذکور را انتخاب کنند و تحت پوشش بیمه قرار بگیرند تا بتوانند از مزایای وام اشتغال روستایی برخوردار شوند.

اشاره منصوری به یکی از اساسی‌ترین نقد‌هایی است که به طرح ایجاد اشتغال روستاییان و عشایر می‌شد. کارشناسان عنوان می‌کردند مشاغل ایجاد شده شغل بی کیفیت هستند. با اجباری شدن بیمه مشاغل روستاییان و عشایر می‌توان تا حدی این مشکل را برطرف کرد، اما چنین اجباری اما و اگر‌هایی هم دارد.

بیمه ابتدایی‌ترین حمایت اجتماعی است

هادی ابوی (دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه بیمه ابتدایی‌ترین حمایت اجتماعی از شهروندان است، می‌گوید: بیمه ضروروت دارد و بدون استثنا همه باید بیمه باشند. بر این اساس وقتی قرار است طرحی را اجرا کنیم باید بیمه را نیز لحاظ کنیم.

او با بیان اینکه فارغ از بحث اینکه طرح اشتغال روستاییان و عشایر چقدر در ایجاد اشتغال پایدار موفق بوده است، می‌گوید: یکی از اشکالات اساسی این بود که بیمه در این طرح به درستی دیده نشده بود.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران عنوان می‌کند: البته ما در بحث بیمه در سال‌های اخیر بیمه قالیبافان و کارگران ساختمانی را داشتیم که در مواردی صوری بود، یعنی اینکه اشتغالی ایجاد نشد، اما افراد از امتیازات اشتغال بهره‌مند شدند. اکنون که عنوان می‌شود برای اشتغال روستایی بیمه اجباری می‌شود نباید به گونه‌ای باشد که افراد بدون ایجاد اشتغال از این مزایا بهره بگیرند.

او در جواب این سوال که یکی از مباحث مطرح شده این است که اگر قرار باشد هزینه‌های بیمه بر کارآفرینان روستایی تحمیل شود، آنها نمی‌توانند از پس هزینه‌های خود برآمده و کارشان با مشکل رو‌به‌رو می‌شود، می‌گوید: این اتفاق ممکن است رخ دهد. به هر حال کسی که کسب و کاری راه می‌اندازد برآورد هزینه‌ای می‌کند. اینکه یک دفعه و وسط طرح عنوان شود که فلان و بهمان چیز اجباری است و هزینه‌هایی بر افراد تحمیل کنیم ممکن است باعث شود آنها متضرر شوند. از طرف دیگر آنها نمی‌توانند راه رفته را بازگردند و مثلا تسهیلات گرفته شده را پس بدهند، چون آن را هزینه کرده‌اند.

ابوی تصریح می‌کند: باید قبل از اجرای طرح چنین مسائلی مورد توجه قرار می‌گرفت. اصل بیمه ضروری است، اما تحمیل کردن هزینه به کارآفرینان نیز ممکن است آنها را ورشکست و بدهکار کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایجاد اشتغال کارآفرینی بیمه کارآفرینان مشاغل روستایی وام مشاغل روستایی بیمه اجباری وام روستاییان و مشاغل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا در اشتغال‌زایی نسل جوان نقش دارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست حامد افشاری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهرقدس/ملاردو صفادشت با مسئولان ادارات و مدیران شهرک‌های صنعتی و صاحبان صنایع در عرصه کسب‌وکار با محور بررسی راهکار‌های تعامل و همکاری دانشگاه با صاحبان صنایع اجرای رویداد صدرا در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

حامد افشاری در این نشست اظهار کرد: دانشگاه آزاد متعلق به مردم است و حضور فعال صنایع می‌تواند یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور و حتی جهان را ایجاد کند.

وی افزود: نمونه بارز این تلاش و شعار ما می‌توانیم در عملیات غرورآفرین وعده صادق بود. ۲۵ سال پیش نمی‌توانستیم حتی یک سیم‌خاردار تولید کنیم؛‌ اما اکنون توانایی کشور به جایی رسید که جزء قدرتمندترین کشور‌های موشکی دنیا شده؛ بنابراین در بحث علمی هم می‌توانیم در خیلی از حوزه‌ها نقش‌آفرینی کنیم و نه تنها در عرصه علمی؛ بلکه در عرصه بین‌المللی می‌توانیم نقش‌آفرین باشیم که همه اینها احتیاج به خودباوری دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهرقدس/ملاردو صفادشت گفت:‌ در منطقه غرب استان تهران ظرفیت‌هایی شامل صنایع، دانشگاه و بنگاه‌های اقتصادی وجود دارد و با توجه به اینکه اکنون مشکل  کشور بحث امید است. با وجود اینکه نسبت به گذشته و دوران قبل از انقلاب رفاه و امکانات رفاهی نسبت به دوران قبل از انقلاب بیشتر شده؛ رسانه‌های غربی همیشه سعی در ایجاد ناامیدی و پوچ‌گرایی برای نسل جوان داشتند و همیشه باعث نگرانی مردم در منطقه و درباره آینده بودند که چه خواهد شد.

افشاری عنوان کرد: مهم‌ترین کار دانشگاهیان ایجاد امید، خودباوری و عمل کردن به شعار ما می‌توانیم و تحقق وعده‌های رهبری در شعار سال است. درصدد هستیم تا رویداد‌هایی نظیر رویداد صدرا را در حوزه اشتغال و کارآفرینی دانشجویان نظیر داشته باشیم و برنامه‌های تنظیم‌شده را در آینده نزدیک اجرایی خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • وجود ۱۴۸ هزار و ۷۴۲ کارگر دارای بیمه اجباری در استان
  • رویداد صدرا در اشتغال‌زایی نسل جوان نقش دارد
  • حمایت از کارآفرینی برای افزایش تولید و اشتغال ضروری است
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسید/ ارسال پیامک تعداد روز‌های اشتغال به بیمه‌شدگان
  • جلوگیری از تحمیل هزینه‌های بسیار زیاد به صنعت توزیع برق
  • شرکت ۱۱ هزار تبعه خارجی در طرح سپرده گذاری اتباع در البرز
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • اشتغال مددجویان کمیته امداد میامی با ۳۳۰ میلیارد ریال محقق شد