Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تارنمای روزنامه کویتی "القبس"، العتیبی که در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره یمن سخن می‌گفت، با استقبال از کاهش اقدامات نظامی در شهر الحدیده در غرب یمن، آن را یک اقدام تشویق کننده خواند و ابراز امیدواری کرد که با ادامه این روند زمینه انجام مذاکرات سازنده میان طرف‌های درگیر فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اوضاع بشردوستانه در یمن هم گفت: بسیاری از آژانس‌های بشردوستانه فعالیت خود را در بخش‌های زیادی از یمن از سر گرفته‌اند که این مسأله نیز از روند مثبت حل بحران این کشور حکایت دارد.

العتیبی بار دیگر بر تعهدات کویت در حمایت از اقدامات بشردوستانه در یمن تأکید کرد و گفت: نباید مانع کمک‌های بشردوستانه به یمن شد.

وی با بیان اینکه بحران یمن راه‌حل نظامی ندارد، خواستار اجرای کامل توافق صلح استکهلم سوئد از سوی تمامی طرف‌های درگیر شد.

العتیبی اضافه کرد: ما شاهدیم که حوادث مثبت و سازنده‌ای در مورد حل بحران یمن جریان دارد که در مقدمه آن می‌توان به توافق دولت یمن (عبدربه منصورهادی) و شورای انتقالی جنوب اشاره کرد که پنجم ماه جاری میلادی (۱۴ آبان ماه) در ریاض عربستان صورت گرفت.

از مهم‌ترین بندهای توافق ریاض می‌توان به استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن طی مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانه‌های کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه اشاره کرد.

کویت اردیبهشت ۹۵ در دومین دور از مذاکرات صلح یمن به مدت سه ماه میزبان گفت وگوی طرف‌های یمنی بود. این مذاکرات با کارشکنی ائتلاف سعودی بی‌نتیجه پایان یافت.

نخستین نشست صلح برای حل بحران یمن، دی ماه سال ۱۳۹۴ در ژنو سوئیس برگزار شد که این مذاکرات نیز راه به جایی نبرد.

در آخرین دور از مذاکرات صلح یمن  که ۱۱ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۰ آذر ۹۷) در استکهلم سوئد برگزار شد، طرف‌های درگیر توافق کردند که با مبادله اسرای جنگی زمینه صلح را در این کشور فراهم کنند.

یمن از فروردین ۹۴ شاهد جنگی همه جانبه از سوی عربستان، امارات و  چند کشور دیگر عربی با حمایت آمریکا است.  

مقامات سعودی با حمله به یمن به عنوان فقیرترین کشور عربی قصد داشتند به اهداف و زیاده خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند، اما این جنگ نه تنها نتیجه‌ای برای سعودی‌ها در برنداشت بلکه به باتلاقی برای آنها تبدیل شد.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد جنبش انصارالله مذاکرات صلح ائتلاف سعودی کویت عربستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد جنبش انصارالله مذاکرات صلح ائتلاف سعودی کویت عربستان سازمان ملل متحد جنبش انصارالله مذاکرات صلح ائتلاف سعودی کویت عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۱۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض

همزمان با تشدید جنگ اسرائیل در غزه و ناکامی در اجرای قطعنامه آتش بس و مذاکرات سیاسی برای دستیابی به توافق میان اسرائیل و حماس، آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا پس از سفر به چین به عربستان سعودی می رود.

به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی اکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از دو مقام آمریکایی و یک مقام عرب گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از سفرش به چین، این هفته قصد دارد به عربستان سعودی سفر کند.

به گفته این منابع، انتظار می رود بلینکن در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد که ۲۸ تا ۲۹ آوریل (۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳)  در ریاض برگزار می شود، شرکت کند.

بلینکن همچنین با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و دیگر رهبران منطقه ای دیدار خواهد کرد.

دولت بایدن به کار به سمت یک توافق بالقوه که می تواند راه را برای عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل هموار کند، ادامه می دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می کنند.

مقامات آمریکایی می گویند بلینکن همچنین در نظر دارد با سفر به سرزمین های اشغالی,  با بنیامین نتانیاهو  نخست وزیر اسرائیل  و دیگر مقامات ارشد این رژیم دیدار کند.

بلینکن هفته گذشته در دیدار با رهبران یهودی-آمریکایی گفت که امیدوار است در اواخر آوریل یا اوایل ماه می در اسرائیل باشد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی  امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح  با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد  مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را  از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار  دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بلینکن : سعودی ها همچنان مایل به عادی سازی روابط با اسرائیل هستند بلینکن باز هم راهیِ اسرائیل می شود

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • واکنش ایران به ادعای کویت درباره میدان آرش | به کویت توصیه می‌کنیم ...
  • کنعانی: مفاد بیانیه مشترک کویت و اردن در مورد میدان آرش مردود است
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
  • بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت
  • آخرین وضعیت ایران برای میزبانی از بازی‌های آسیایی ناشنوایان
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است