Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی شادلو نائب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر خرید توافقی گوجه فرنگی در بازار اظهار کرد: با توجه به فراوانی تولید و زیان چشمگیر کشاورزان و نبود ظرفیت لازم کارخانجات رب سازی برای خرید محصول از کشاورزان هر روز شاهد افت شدید قیمت محصول در بازار بودیم که به همین خاطر سازمان تعاون روستایی اقدام به خرید توافقی گوجه فرنگی از کشاورزان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: اگر چه خرید توافقی گوجه فرنگی از کشاورزان راه نجات نیست، اما در شرایط فعلی تا حدودی بر کاهش زیان کشاورزان موثر بوده است چرا که به سبب افزایش هزینه‌های تولید اعم از نهاده‌های کشاورزی، هزینه نیروی انسانی، حمل و نقل و ... ادامه روند کاهش قیمت می‌توانست به نابودی تولید این محصول منجر شود.

شادلو بی‌توجهی به اجرای الگوی کشت را عامل اصلی نوسانات شدید قیمت محصولات کشاورزی در بازار دانست و گفت: با وجود آنکه اجرای الگوی کشت می‌تواند تعادل تولید و مصرف را به همراه داشته باشد، اما متاسفانه این مصوبه مورد بی توجهی قرار گرفته است که به همین خاطر همه ساله شاهد روند مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی و نوسانات قیمت هستیم به طوری که یک سال از مازاد تولید کشاورزان و سال دیگر از افت تولید مصرف کنندگان متضرر می‌شوند.

این مقام مسئول با بیان اینکه خرید توافقی محصولات تنها مسکن موقتی برای کاهش زیان کشاورزان در بازار به شمار می‌رود بیان کرد: دولت برای برقراری تعادل میان تولید و مصرف باید مصوبه الگوی کشت را در تمامی استان‌ها اجرا کند و تنها بحث نظاره‌گری در بازار را انجام دهد.بیشتر بخوانید: نوسان قیمت گوجه فرنگی در بازار/تولید مرکبات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت
نائب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه تولید گوجه نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از دو برابر رشد داشته است گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی امسال در بسیاری از محصولات همچون گوجه فرنگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد چند برابری داشته‌ایم به طوری که برخی روستا‌ها که به دلیل کمبود آب در چند سال اخیر رها شده بودند امسال به سبب شرایط مساعد اقلیمی مجدد زیر کشت رفتند که همین امر بر افزایش بهره‌وری تاثیر به سزایی داشت.

به گفته او با وجود رشد چند برابری تولید محصولات کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال قبل و مازاد بر نیاز داخل از مسئولان امر انتظار می‌رفت که با به کارگیری برخی تدابیر اقدام جدی برای صادرات انجام می‌دادند تا کشاورزان به سبب تولید بیش از نیاز داخل متضرر نمی‌شدند.

شادلو در پایان تصریح کرد: اگر مسئولان امر تعادل بخشی در تولید محصولات کشاورزی را اعمال کنند دیگر نیازی به یارانه و خرید توافقی نیست چرا که همه ساله به سبب عدم اجرای الگوی کشت در استان‌ها شاهد مازاد و کاهش تولید محصولات کشاورزی و نوسانات قیمت در بازار هستیم.

انتهای پیام/ اجرای الگوی کشت تنها راهکار تعادل بخشی تولید و مصرف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اخبار کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۱۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه

به گزارش قدس خراسان، مدتی است در بازار لوازم خانگی، دو برند معروف اقدام به پیش‌فروش محصولات خود می‌کنند و در برخی موارد زمان تحویل محصولات به بیش از سه ماه نیز می‌رسد.

یکی از مخاطبان در این باره به قدس می‌گوید: از دی ماه سال گذشته یخچال سایدبای‌سایدی را از یک برند معروف به صورت پیش‌خرید تهیه کرده‌ایم و مبلغ آن را همان ابتدا به صورت کامل داده‌ایم؛ اما هنوز کالا به ما تحویل داده نشده است.

یکی دیگر از مخاطبان نیز در این باره بیان می‌کند: اوایل اسفند سال گذشته ماشین ظرفشویی را به صورت پیش‌خرید از یک برند ایرانی خریداری کرده و همه مبلغ آن را همان ابتدا نقدی پرداخت کردیم؛ اما پس از حدود دو ماه، به تازگی به ما تحویل داده شد.

برای بررسی صحت این موضوع سری به چند نمایندگی فروش لوازم خانگی می‌زنم تا در این باره پرس‌وجو کنم.

یکی از مغازه‌داران درباره موجودی و پیش‌فروش یخچال ساید می‌گوید: یخچال سایدبای‌ساید موجود نداریم و در سال جدید نیز شرکت شرایط پیش‌فروش را اعلام نکرده است.

به سراغ یکی دیگر از نمایندگی‌های فروش لوازم خانگی می‌روم. او با بیان اینکه اکنون یخچال ساید موجود نداریم، می‌افزاید: باید برای خرید یخچال نام‌نویسی کنید تا هنگامی که موجودی شرکت اعلام شد، با شما تماس بگیریم.

این فروشنده ادامه می‌دهد: این محصولات با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسد؛ چرا که از موجودی‌های فعلی انبار شرکت است.

افزایش ۳۰ درصدی قیمت لوازم خانگی

در ادامه به سراغ یک نمایندگی دیگر می‌روم. او می‌گوید: از این برند معروف هیچ یخچالی موجود نداریم و پیش‌خرید نیز اکنون اعلام نشده؛ چرا که شرکت می‌خواهد ۳۰ درصد افزایش قیمت روی محصولات داشته باشد.

وی می‌افزاید: از یک برند ایرانی دیگر یخچال سایدبای‌ساید موجود داریم و خرید آن به صورت نقدی و تحویل یک هفته‌ای است.

از یک فروشنده دیگر لوازم خانگی درباره موجودی لباسشویی می‌پرسم و او می‌گوید: از هر دو برند موجود داریم و فروش تنها به صورت نقدی است.

با توجه به پاسخ فروشندگان لوازم خانگی، پیش‌فروش محصولات مربوط به سال گذشته است و تولیدکنندگان هنوز قیمت محصولات را در سال جاری تعیین نکرده‌اند تا نمایندگی‌ها شرایط این نوع فروش را به خریداران اعلام کنند.

برای بررسی دقیق‌تر این موضوع به سراغ رئیس اتحادیه لوازم خانگی مشهد می‌روم تا کم و کیف این نوع فروش و چگونگی افزایش قیمت لوازم خانگی در سال جدید را جویا شوم.

سیدرسول ابن‌الرضا در این باره می‌گوید: با توجه به نوسان‌های قیمت دلار در چند هفته اخیر، قیمت لوازم خانگی هیچ تغییری نداشته، به وفور در بازار موجود است و به قیمت سال گذشته فروخته می‌شود.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی مشهد می‌افزاید: با توجه به افزایش ۳۰تا ۳۴ درصدی حقوق‌ها در سال جدید، به‌ طور حتم افزایش قیمت در لوازم خانگی خواهیم داشت؛ اما اینکه چه میزان باشد، بستگی به وضعیت بازار دارد.

وی متذکر می‌شود: با اینکه رکود شدیدی بر بازار لوازم خانگی حاکم بوده و محصولات با قیمت سال گذشته در بازار موجود است؛ اما اگر یک کالا در برخی از مغازه‌ها موجود نیست، نمی‌تواند ملاکی برای موجودی سایر کالاها در بازار باشد.

شکایتی برای تحویل دیرهنگام پیش‌فروش لوازم خانگی نداشتیم

ابن‌الرضا خاطرنشان می‌کند: امروز با مسئولان دو برند معروف لوازم خانگی صحبت می‌کردم و آن‌ها می‌گفتند در حال فروش کالا به صورت پیش‌فروش، فروش فوری و اقساطی هستند؛ اما خریدار ندارند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی مشهد در زمینه تأخیر در تحویل محصولات پیش‌فروش دو برند لوازم خانگی می‌گوید: تاکنون از زمان تعیین شده، کالاها را دیرتر تحویل نداده‌اند و شکایتی در این زمینه ثبت نشده است.

اگر پیش‌فروش‌ها نباشد، بازار سیاه ایجاد می‌شود

وی با بیان اینکه اگر پیش‌فروش‌ها نباشد، بازار سیاه ایجاد می‌شود، اظهار می‌کند: با این مدل فروش، نیازهای مردم برطرف می‌شود و اگر در بازار موجود نباشد، آن‌ها با پیش‌خرید می‌توانند لوازم خانگی موردنظر خود را تهیه کنند.

ابن‌الرضا می‌افزاید: مدت زمان تحویل بیشتر محصولات پیش‌فروش، دو ماه است مگر اینکه کالای خاص و پرفروشی باشد که امکان دارد تا سه ماه تحویل آن کالا زمان ببرد؛ اما بیشتر از این زمان نداشته‌ایم. بیشتر کالاهای پیش‌فروشی در مدت ۱۵ تا ۳۰ روز تحویل داده می‌شوند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی مشهد با بیان اینکه تاکنون هیچ تولیدکننده لوازم خانگی افزایش قیمت نداشته است، می‌گوید: برای افزایش قیمت لوازم خانگی صحبت‌هایی در شرکت‌ها شده؛ اما آن‌ها را تأیید نمی‌کنم؛ چرا که با وجود تورم و رکود بازار اگر تولیدکننده‌ای بخواهد ۳۰ درصد افزایش قیمت اعمال کند، خودش ضرر می‌کند.

وی می‌افزاید: تولیدکنندگان برای افزایش قیمت باید از چندین ارگان مرتبط با این موضوع مجوزهای لازم را دریافت و دلایل افزایش قیمت را ارائه کنند.

با این اوصاف باید منتظر بود و دید تولیدکنندگان لوازم خانگی برای اعمال چه میزان افزایش قیمت از ارگان‌های مربوطه مجوز دریافت می‌کنند و آیا سیاست‌های شرکت‌ها برای پیش‌فروش محصولات در سال جاری تغییر می‌کند یا به همان سیاق سال گذشته ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تولید بذر گندم در اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و پایداری در خودکفایی گندم کشور
  • بازار برنج در مازندران از رکود خارج شده است
  • تولید ۴۰۰ هزار تن گوجه فرنگی در جنوب استان بوشهر
  • کشاورزی زنجان و تلاش برای سازگاری با کم آبی
  • نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار
  • راهنمای خرید مانیتور ال جی و سامسونگ
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • خرید توافقی ۳۱ هزار تن سیب زمینی