Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید فولادیان در ارتباط با تاثیر آثار نمایشی در رفتار واخلاق در اجتماع گفت: حدود 60 درصد سریال هایی که در آمریکا پخش می شود مجموعه‌هایی مبتنی بر خشونت هستند و درواقع شخصیت اصلی شروع کننده خشونت است و به علت خشونتی هم که پیش گرفته به عقوبتی دچار نمی شود یعنی نه تنها مواخذه نمیشود بلکه حتی شخصیت اصلی فردی هست که نجات دهنده است و انگار با آن خشونتش حل مسئله می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید فولادیان جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا در ارتباط با تاثیر آثار نمایشی بر اخلاق و رفتار اجتماعی گفت: سال‌های زیادی نتایج تحقیقات در حوزه روانشناسی اجتماعی در تمام دنیا نشان داده که سریال‌ها، برنامه‌ها و کارتون‌ها اثرگذاری جدی بر بینندگان خود دارند.

او در ادامه تصریح کرد: این روزها مردم بیشترین اوقات خود را کنار تلویزیون‌ها سپری می‌کنند و این رسانه به گونه مشخصی بر اجتماعی شدن آنها تاثیر به سزایی دارد. از جمله تاثیری که بر آدم‌ها می گذارد این است که آنها چه ویژگی‌هایی را داشته باشند و چگونه به حل مسئله بپردازند.طی تحقیقات انجام شده حدود 60 درصد سریال‌هایی که در آمریکا پخش می‌شود مجموعه‌هایی مبتنی بر خشونت هستند و تقریبا نصف این برنامه‌ها،  در واقع شخصیت اصلی شروع کننده خشونت است و به علت خشونتی هم که پیش گرفته به عقوبتی دچار نمی شود یعنی نه تنها مواخذه نمی‌شود بلکه حتی شخصیت اصلی فردی هست که نجات دهنده است و انگار با آن خشونتش حل مسئله می‌کند.

فولادیان اظهار داشت: هنگامی که قهرمان تمامی برنامه‌ها، سریال‌ها و کارتون‌ها با روش‌های خشن و هر روشی که مناسب حل مسئله کردن نیست به رفع گرفتاری‌های خود می‌پردازند مخاطبان آن سریال‌ها همان شیوه‌ها را برای حل مشکلات خود استفاده می‌کنند و نتایج نشان می‌دهد به میزانی که در جامعه خشونت بیشتری دیده شود و مورد عقوبتی قرار نگیرد قطعا خشونت تکرار می‌شود.

او در ادامه افزود: زمانی که در رسانه‌های ما و سریال‌هایی که پخش می‌شوند شیوه‌های حل مسئله روش‌های قهری است و از طریق گفت‌وگو و مفاهمه نیست به‌طور قطع  برای حل مشکلات مختلف از همان مکانیسم‌هایی که از طریق سریال‌ها یاد گرفتیم استفاده می‌کنیم. این مکانسیم‌هایی که آموزش می‌دهند بیشتر جنبه احساسی و یا خشونت آمیز دارد و جنبه عقلانی، ارتباطی و ارتباط از طریق مفاهمه ندارند. چیزی که در جامعه نمود دارد این است که افراد برای رفع مشکلات خود از همان شیوه‌هایی که در سریال‌ها دیدند استفاده می‌کنند. آثار نمایشی که تولید می‌شود؛ تاثیرات گسترده‌ای بر رفتار انسان‌ها و اتفاقاتی که در جامعه رخ می‌دهد دارد.

بیشتر بخوانید: رامبد جوان با مردم باشد!/حریم خصوصی محفوظ؛ خشم مردم غیرقابل کنترل است! فیلمسازان خطوط قرمز جامعه را نشانه گرفتند

خبرنگار: مینا سجادی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون خشونت سینما جامعه شناس آثار نمایشی سریال های آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۱۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مسئله ضرورت حجاب غیرقابل توجیه است، گفت: حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دیوان عالی کشور، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری با اشاره به حدیث صِیانَةُ المَرأةِ أنعَمُ لِحالِها وَ أدوَمُ لِجَمالِها از امیرالمومنین (ع) در کتاب غرر الحکم پیرامون موضوع حجاب اظهار کرد: در حال حاضر بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی از کسانی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی اعلام می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است؟، در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین است و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده است و این مسئله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مسئله حجاب اشاره شده است.

حجت الاسلام منتظری تصریح کرد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است، اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

وی تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم‌ الاتباع است.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: مسئله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

حجت الاسلام منتظری با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب در حال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مسئله مدیریت و برنامه‌ ریزی کرده است.

وی اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ لذا همه دلسوزان نظام اسلام باید بر مسئله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تأمین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان به خصوص در مسئله حجاب گفت: تأمین امنیت اخلاقی جامعه امری ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه‌ ریزی و تدبیر عمل شود و همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تأثیرگذار خواهد بود.

حجت الاسلام منتظری با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب خاطرنشان کرد: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

کد خبر 747475

دیگر خبرها

  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • ورزش باستانی بین آحاد جامعه ترویج شود
  • باید بتوانیم هنرمندانه آرمان شهدا را در جامعه ترویج دهیم
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است