Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@20:21:01 GMT

اعتراضات بنزینی؛ جیغ گرسنگان؟!

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۶۲۸۹

اعتراضات بنزینی؛ جیغ گرسنگان؟!

فرارو- «مسائلی که این بار با آن مواجه ایم اصلا وجه سیاسی و حزبی ندارد کاملا وجه اقتصادی و محرومیت اقتصادی دارد که بخش‌هایی از جامعه درگیر آن شده اند. بچه وقتی گرسنه است داد می‌زند. از روی داد کشیدن بچه متوجه می‌شویم گرسنه است و باید به او مواد غذایی برسانیم. این بخش از جامعه هم اینطور است. بخشی از جامعه است که نمی‌تواند کتاب و مقاله بنویسد، رسانه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه کسی با این‌ها صحبت می‌کند و درد‌ها را منعکس می‌کند که آن‌ها متوجه شوند درهایشان منعکس می‌شود؟ می‌توانیم وضعیت اعتراضات اخیر را به جیغ گرسنگان تشبیه کنیم.»   سید حسن حسینی، عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران درباره اعتراضات بنزینی به فرارو گفت: این شکل از اعتراض از طرفی بالا رفتن سطح خشونت در جامعه را نشان می‌دهد، اما از طرف دیگر خشونت‌هایی مثل آتش زدن و تخریب به برنامه ریزی‌های قبلی بر می‌گردد که محدود است.   وی افزود: اما اینکه چرا کار به اینجا می‌کشد باید توجه کنید در تظاهرات کشور‌های اروپایی هم این وضعیت به وجود می‌آید. مثلا در قضیه جلیقه زرد‌های در نوامبر سال گذشته که هنوز ادامه دارد، روز‌های اول مغازه‌های شیک در شانزلیزه غارت شد. بخش زیادی از افرادی که چنین کاری می‌کنند کسانی هستند که دنبال اغتشاش و بهره برداری از اغتشاش هستند. کسانی که شغلی ندارند و زندگی آن‌ها از راه سرقت و زورگیری می‌گذرد، بهترین فرصت را گیر می‌آورند که از این فرصت استفاده کنند و از آب گل آلود ماهی بگیرند.   حسن حسینی: می‌توانیم وضعیت اعتراضات اخیر را به جیغ گرسنگان تشبیه کنیم

این جامعه شناس گفت: وقتی سطح خشونت در جامعه بالا می‌رود کنترل از دستشان می‌رود. مثلا در فرانسه، چون جلیقه زرد‌ها تشکیلاتی نداشتند جمع کردن آن‌ها سخت بود، ولی وقتی سندیکای حمل و نقل اعتصاب می‌کند و راهپیمایی می‌کند، چون خود سندیکا کنترل می‌کند و به عنوان یک نیروی انتظام دهنده هم عمل می‌کند، اینگونه نمی‌شود. نمایندگان سندیکا بعد از تظاهرات با مسئولان دولتی صحبت می‌کنند و درخواست هایشان را می‌گویند، دولت هم امکانات را می‌گوید و به توافقی می‌رسند و قضیه تمام می‌شود.

این استاد دانشگاه گفت: ما چنین واسطه‌هایی نداریم. مردم یک دفعه به خیابان می‌ریزند، ممکن است با مشکلات اقتصادی و فقر و بیکاری و... مواجه باشند، ولی کسی نیست با این‌ها صحبت کند. در قضیه اخیر هم متاسفانه سران سه قوه بد عمل کردند. این‌ها باید با راننده تاکسی‌ها و نماینده آن‌ها و صنف‌هایی که گرانی بنزین روی زندگی و درآمدشان تاثیر دارد و روی بالا رفتن سایر قیمت‌ها تاثیر می‌گذارند صحبت می‌کردند. باید از آن‌ها می‌پرسیدند چقدر بنزین نیاز دارند که قیمت‌ها بالا نرود. تمام این‌ها باید برنامه ریزی می‌شد. کسی که فقط خودروی شخصی دارد نمی‌تواند اعتراض کند. اعتراض بیشتر برای حمل و نقل و مواد غذایی است. چیز‌هایی که باعث می‌شود سایر قیمت‌ها بالا برود و کسانی که درآمد ثابت دارند باید هزینه آن را بپردازند.

حسینی ادامه داد: ضرب الاجلی عمل کردن، آنهم بدون گفتگو با اصناف و تعیین تکلیف از قبل و اعلام کردن متاسفانه این وضع هیجانی را به وجود آورد. ما این تجربه را داریم که وقتی بنزین گران شود کالا‌های دیگر هم گران می‌شود و استثناپذیر نیست. بنابر این چرا از تجربیات قبلی استفاده نمی‌کنیم که شعله ور شدن نارضایتی مردم را تشدید نکنیم؟ این‌ها همه دست به دست هم می‌دهد و این وضعیت را به وجود می‌آورد.

این استاد دانشگاه گفت: این اتفاقات تبعات بدی برای ما دارد. به این دلیل که هرچقدر خشونت‌ها بیشتر شود، عده‌ای دستگیر می‌شوند و کشته می‌شوند و می‌کشند و در نتیجه فاصله دولت و ملت افزایش می‌یابد و اعتماد کاهش می‌یابد. روند سیاستگذاری باید طوری باشد که میزان اعتماد مردم به حکومت ودولت بالا برود نه اینکه کاهش یابد. نابرابری اجتماعی و رادیکال شدن اعتراضات این جامعه شناس ادامه داد: اگر بخواهیم در مفهوم جامعه شناختی به این اتفاقات بپردازم هر مقدار میزان نابرابری در جامعه بیشتر شود، خود به خود میزان نارضایتی کسانی که در طبقات پایین‌تر هستند بیشتر می‌شود و چون مرجعی ندارند که حرف خودشان را به آن‌ها بزنند و نارضایتی خود را بگویند متاسفانه این اقدامات را از خود بروز می‌دهند که برای دولت و حکومت هم مشکل ساز می‌شود.

حسینی گفت: این اعتراضات به دلیل بحث سیاسی نبوده است. یکی از ویژگی‌های اعتراضات اخیر این است که اتفاقات بیشتر در مناطق محروم و کارگر نشین اتفاق افتاده است. این اعتراضات به دلیل فشار اقتصادی بر زندگی روزمره مردم است. هرچند الان گفتند با مبالغی به شما کمک می‌کنیم، اما این نوش داروی پس از مرگ سهراب است؛ چرا که این اقشار اجتماعی دو سال است در حال دست و پا زدن در گرانی‌ها هستند. بنابر این نگه داشتن آن‌ها در این وضعیت آن‌ها را جری می‌کند و به هم می‌ریزد. کسی که چیزی برای از دست دادن ندارد دست به هر کاری می‌زند.

این جامعه شناس در پایان گفت: مسائلی که این بار مواجه ایم اصلا وجه سیاسی و حزبی ندارد کاملا وجه اقتصادی و محرومیت اقتصادی دارد که بخش‌هایی از جامعه درگیر آن شده اند. بچه وقتی گرسنه است داد می‌زند. از روی داد کشیدن بچه متوجه می‌شویم گرسنه است و باید به او مواد غذایی برسانیم. این بخش از جامعه هم اینطور است. بخشی از جامعه است که نمی‌تواند کتاب و مقاله بنویسد، رسانه ندارد. چه کسی با این‌ها صحبت می‌کند و درد‌ها را منعکس می‌کند که آن‌ها متوجه شوند درهایشان منعکس می‌شود؟ می‌توانیم وضعیت فعلی را به جیغ گرسنگان تشبیه کنیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گرانی بنزین اعتراضات بنزینی اصلاح قیمت سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۶۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد

آیین رونمایی از نخستین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی که در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.
دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

گفتنی است، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ببینید | جهش ایران در تولید قوای پیشرانه، با ساخت نخستین موتور شش سیلندر بنزینی
  • فیلم| رونمایی از نخستین موتور بنزینیِ ۶ سیلندر؛ ساخت ایران
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • بیایید با هم صحبت کنیم!
  • آیین رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه