Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-25@09:51:18 GMT

مهر؛ دومین ماه گرم جهان در 140 سال اخیر

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۹۳۸۳

مهر؛ دومین ماه گرم جهان در 140 سال اخیر

به گزارش جام جم آنلاین از فارس ، بنابر بررسی‌های جدید، «اکتبر» ( ۹ مهر تا ۹ آبان) دومین ماه گرم در ۱۴۰ سال اخیر بود زیرا نقشه نشان می‌دهد، گرمایش کره زمین رو به افزایش است.

اداره ملی اقیانوسی و جوی نقشه گرمایش زمین را ترسیم کرده‌اند و بواسطه اطلاعات به دست آمده از آن، بخش‌هایی از آفریقای جنوبی، اقیانوس آرام و مناطقی از قطب شمال گرمتر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در منطقه شمال غربی ایالات متحده، بخش‌هایی از نروژ بسیار سردتر به نظر می‌رسید؛ این سازمان دمای زمین و اقیانوس را در سراسر جهان ترکیب کرد و بررسی آن نشان داد، اکتبر ۲۰۱۹ دومین ماه گرم در ۱۴۰ سال اخیر بوده است.

به گفته کارشناسان، درجه حرارت ۱.۷۶ درجه فارنهایت افزایش یافته است که بالاتر از میانگین قرن بیستم است.

علاوه بر رکورد گرمای ماه گذشته، یخ های قطب شمال نیز بیشترین میزان خود را از سال ۱۹۷۹ از دست داده است.

داده‌های هواشناسی نشان می‌دهند سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ گرم‌ترین سال های تاریخ زمین بوده‌اند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مهر اکتبر گرمایش زمین آفریقای جنوبی اقیانوس آرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۹۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبه قمر زمین از ماه کنده شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، یک شی نزدیک زمین به نام Kamo oalewa با قطر ۴۰تا ۱۰۰متر است که در نتیجه برخورد سیارکی با ماه حدود یک تا ۱۰ میلیون سال قبل به وجود آمده است. طی این برخورد دهانه ای با عرض ۲۲ کیلومتر به نام جیوردانو برونو روی ماه به وجود آمده است.

Kamo oalewa یا ۴۶۹۲۱۹ Kamoʻoalewa در سال ۲۰۱۶ میلادی به وسیله تلسکوپ تحقیق سیارکی Pan-STARRS۱ کشف شد که در هاوایی قرار دارد. این بخشی از دفاع سیاره ای ناسا برای کشف صخره های فضایی با احتمال برخورد با زمین بود.

بعدا مشخص شد Kamo oalewa همگام با زمین دور خورشید مدار می زند اما سرعت آن برای یک سیارک بسیار سریع است. این ویژگی های سردرگم کننده سبب شد محققان درباره منشا شبه قمر تحقیقاتی انجام دهند. تحقیقی در سال ۲۰۲۱ نشان داد ترکیبات این جسم آسمانی مشابه صخره هایی است که از ماه به دست آمده است و همین امر نشان می داد منشا آن همین سیاره بوده است.

پاتریک میشل محقق ارشد مرکز CNRS ، آژانس دولتی تحقیقاتی فرانسه در این باره می گوید: یافته های ما نشان می دهد منشا این صخره از ماه است و به کمربند سیارکی تعلق دارد، ما مانند کارآگاهان از تمام اطلاعات موجود درباره آن و همچنین سطح ماه استفاده کردیم تا سناریویی برای منشا این شی بسازیم و نقطه آغاز تحقیقات ما برخوردی بود که دهانه جیوردانو برونور را به وجود آورد.

محققان با استفاده از مدل های رایانشی جهت تقلید نوع برخوردی که صخره فضایی مشابه این شبه قمر را به وجود آمده، Kamo oalewa را به دهانه جیوردانو برونو مرتبط کردند. میشل در این باره می گوید: نتایج تحقیق ما نشان دادKamo oalewa احتمال بخشی از سطح ماه باشد که ارتباط مستقیم با دهانه مورد نظرمان دارد.

او در ادامه توضیح داد: مدار Kamo oalewa با ثبات نیست و همین امر سبب شد محققان آن را به دهانه ای که چندان قدیمی نیست و احتمالا بین یک تا ۱۰ میلیون سال قبل به وحود آمده است.

کد خبر 6087259 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره شهادت یک آتش‌نشان
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره حادثه‌ شهادت یک آتش‌نشان
  • این شهر بحرانی‌ترین کانون فرونشست زمین در کشور
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • قصه عکس تلخی که جهانی شد/ گونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • چگونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • (تصاویر) دومین دادگاه امیر تتلو؛ تتلو به تنظیمات قبلی برگشت!
  • دستاورد‌های مهم موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی در تولید گندم
  • دومین جلسه برای بررسی افزایش حقوق بازنشستگان کارگری