Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@13:41:45 GMT

وام دانشجویی ۹۸ شامل چه کسانی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۸۵۵۵۴

وام دانشجویی ۹۸ شامل چه کسانی می‌شود؟

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از تمدید مهلت پرداخت تسهیلات و ثبت نام وام‌ها در نیمسال اول ۹۹-۹۸ خبر داد. ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۵ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، وام دانشجویی یکی از تسهیلاتی است که صندوق رفاه دانشجویان به منظور حفظ امنیت روانی و کاهش فشار‌ها و استرس‌های وارده به دانشجو، خصوصاً دانشجویانی که در شهری غیر از محل سکونت خود تحصیل می‌کنند و هزینه‌هایی بعضاً سنگین همچون هزینه‌های رفت و آمد، اسکان دانشجو، تغذیه، تحصیل و … را متحمل می‌شوند، فراهم آورده است؛ ضمن مبلغ و زمان بازپرداخت مناسبی که این وام‌ها دارند، جمعیت کثیری از دانشجویان، از این تسهیلات کمکی، بهره‌مند می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از تمدید مهلت پرداخت تسهیلات و ثبت نام وام‌ها در نیمسال اول 99-98 خبر داد و اعلام کرد، با توجه به اعلام جدول زمانبندی نیمسال اول تحصیلی 99-98 و تغییرات انجام شده در سامانه فاز 2 و تأکید بر اتصال دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به سامانه تبادل اطلاعات وزارت علوم، مهلت ثبت‌نام وام‌های دانشجویی تا تاریخ 30 آذر 98 تمدید شد و دانشگاه‌ها باید تا تاریخ اعلام شده لیست‌های وام را به صندوق ارسال کنند.

برای ثبت نام وام دانشجویی و اطلاع دقیق از زمان ثبت‌نام در هر نیمسال تحصیلی، می‌بایست به سایت صندوق رفاه دانشجویان به نشانی swf.ir مراجعه کنید.

وام دانشجویی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

وام دانشجویی از تسهیلات تدارک دیده شده از سوی صندوق رفاه برای دانشجویان است که به تمامی افراد شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های دولتی (روزانه، شبانه)، آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور تعلق می‌گیرد. متقاضیان می‌توانند با مطالعه شرایط وام دانشجویی به طور کامل و دقیق، در صورت واجد شرایط بودن، نسبت به ثبت نام خود در وام مورد نظر، اقدام نمایند.

در دانشگاه‌های دولتی، اعطا و بازپس‌گیری انواع وام‌های دانشجویی که در جهت حمایت مالی دانشجویان در قالب 24 نوع وام پرداخت می‌شود، بر عهده صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم است که این مبالغ همگی تحت تأثیر عواملی، چون: مقطع تحصیلی، محل سکونت دانشجو (شهر‌های بزرگ یا دیگر شهرها)، وضعیت تأهل دانشجو و… است.

همان‌طور که قبلأ هم گفته شد، دانشگاه‌ آزاد نیز مجری ارائه انواع تسهیلات این چنینی در قالب وام دانشجویی دانشگاه آزاد به دانشجویان است، که روند متفاوتی نسبت به دانشگاه‌های دولتی داشته و در قالب تسهیلات قرض الحسنه‌ای کوتاه مدت (بازپرداخت حداکثر 6 ماهه)، میان مدت (بازپرداخت حداکثر 12 ماهه) و بلند مدت (بازپرداخت حداکثر 60 ماهه) به دانشجویان عرضه می‌گردد. تأمین این منابع مالی از طریق صندوق رفاه دانشگاه آزاد، صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بانک ملی ایران، پست بانک و کارآفرینی امید صورت می‌گیرد.

 

البته لازم به ذکر است که به برخی از وام‌های دانشجویی، کارمزد تعلق می‌گیرد که وام‌های کارمزددار و یا بدون کارمزد را در ادامه بیان خواهیم کرد:

 

وام‌های بدون کارمزد

وام تحصیلی

امکان استفاده حداکثر 60% دانشجویان از این وام، در طی هر نیمسال تحصیلی
بهره مندی حداکثر دو برابر سقف مجاز از این وام در صورت اقدام به اخذ، توسط دانشجویان ممتاز، بنا بر سقف اعتبارات و نظر ریاست صندوق رفاه
افزایش 50 درصدی وام تحصیلی، ویژه دانشجویان معلول
تعلق وام تحصیلی تا یک و نیم برابر وام دانشجویان معمولی، ویژه دانشجویان مرتبط با رشته‌های اولویت‌دار کشور و انرژی هسته‌ای

شرایط وام تحصیلی بدون کارمزد

دانشجویان مجرد مقطع کاردانی 450 هزار تومان، دانشجویان مجرد مقطع کارشناسی 500 هزار تومان، دانشجویان مجرد مقطع کارشناسی ارشد 550 هزار تومان، دانشجویان مجرد مقطع دکتری 625 هزار تومان، دانشجویان متأهل مقطع کاردانی 575 هزار تومان، دانشجویان متأهل مقطع کارشناسی 625 هزار تومان، دانشجویان متأهل مقطع کارشناسی ارشد 750 هزار تومان، دانشجویان متأهل مقطع دکتری 875 هزار تومان و بدون کارمزد است.

وام تحصیلی و ممتاز

این وام شامل تمامی مشمولان طبق قانون صندوق و حداکثر تا دو برابر مبلغ سقف وام تحصیلی و بدون کارمزد است.

وام ضروری

مبلغ وام 1 میلیون تومان برای تمامی مشمولان طبق قانون صندوق و بدون کارمزد است.

وام ضروری مبتکر
این وام تا سقف 2 میلیون تومان و بدون کارمزد و برای تمامی مشمولان طبق قانون صندوق است.

وام مسکن
این وام بدون کارمزد است و برای دانشجویان مجرد‌ تهران 750 هزار تومان، برای دانشجویان مجرد‌ 5 شهر بزرگ 625 هزار تومان، دانشجویان مجرد سایر شهر‌ها 500 هزار تومان، برای دانشجویان متأهل تهران 1 میلیون و 250 هزار تومان، برای دانشجویان متأهل 5 شهر بزرگ 1 میلیون و برای دانشجویان متأهل سایر شهر‌ها 850 هزار تومان است.

وام ضروری (خرید کتب تخصصی)
این وام نیز بدون کارمزد بوده و برای مقطع کارشناسی ارشد 500 هزار تومان و برای مقطع دکترای تخصصی غیر بورسیه 800 هزار تومان است.

وام ضروری ممتاز نمونه
وام ضرروی ممتاز نمونه بدون کارمزد بوده و برای مقطع کارشناسی 1 میلیون تومان و مقطع کارشناسی ارشد و دکتری 1 میلیون و 200 هزار تومان است.

وام ضروری روشندل
این وام بدون کارمزد بوده و در مقطع کاردانی و کارشناسی 2 میلیون تومان و تحصیلات تکمیلی 3 میلیون تومان است.

وام ضرروی قهرمان ورزشی
این وام بدون کارمزد بوده و برای تمامی مشمولان طبق قانون صندوق رفاه 1 میلیون تومان است.

وام حوادث غیر مترقبه
وام حوادث غیر مترقبه بدون کارمزد بوده و برای کلیه دانشجویان روزانه کلیه مقاطع به مبلغ 2 میلیون تومان است.

 

وام ودیعه مسکن دانشجویان متأهل غیر ایرانی

این وام بدون کارمزد و برای دانشجویان تهران در مقطع کاردانی و کارشناسی 5 میلیون تومان، در مقطع تحصیلات تکمیلی 10 میلیون تومان، و برای دانشجویان 5 شهر بزرگ در مقطع کاردانی و کارشناسی 4 میلیون تومان، مقطع تحصیلات تکمیلی 8 میلیون تومان و برای دانشجویان سایر شهر‌ها در مقطع کاردانی و کارشناسی 3 میلیون تومان و در مقطع تحصیلات تکمیلی 6 میلیون تومان است.

وام ودیعه مسکن مجردی
وام ودیعه مسکن مجردی بدون کارمزد بوده و در تهران 2 میلیون و 500 هزار تومان، 5 شهر بزرگ 2 میلیون تومان و سایر شهر‌ها 1 میلیون و 500 هزار تومان است.

وام تغذیه
این وام بدون کارمزد و برای تمامی مشمولان بر اساس دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی و هر سال، بر اساس نرخ ژتون غذا و تعداد وعده‌های مصرفی دانشجو تعیین می‌گردد.

وام زیارت عتبات عالیات کشور عراق
این وام بدون کارمزد و برای تمامی مشمولان طبق قانون صندوق (مجرد) 1 میلیون تومان، تمامی مشمولان طبق قانون صندوق (متأهل) 1 میلیون و 500 هزار تومان است.

وام ازدواج
وام ازدواج برای تمامی مشمولان طبق قانون صندوق 2 میلیون تومان و بدون کارمزد است.

ضروری دانش هسته‌ای
وام ضروری دانش هسته‌ای بدون کارمزد و برای دانشجویان مجرد کاردانی 675 هزار تومان، دانشجویان مجرد کارشناسی 750 هزار تومان، دانشجویان مجرد کارشناسی ارشد 825 هزار تومان، دانشجویان مجرد دکتری 937 هزار و 500 تومان، دانشجویان متأهل کاردانی هزار و 500 تومان، دانشجویان متأهل کارشناسی 937 هزار و 500 تومان، دانشجویان متأهل کارشناسی ارشد 1 میلیون و 125 هزار تومان، دانشجویان متأهل دکتری 1 میلیون و 312 هزار و 500 تومان، دانشجویان متأهل دکتری 1 میلیون و 312 هزار و 500 تومان است.

  

وام مسکن دانش هسته‌ای
وام مسکن دانش هسته‌ای بدون کارمزد و برای دانشجویان مجرد تهرانی 1 میلیون و 125 هزار تومان، دانشجویان مجرد 5 شهر بزرگ 937 هزار و 500 تومان و دانشجویان مجرد سایر شهر‌ها 750 هزار تومان، دانشجویان متاهل تهرانی 1 میلیون 875 هزار تومان، دانشجویان متأهل 5 شهر بزرگ 1 میلیون و 500 هزار تومان و دانشجویان متأهل سایر شهر‌ها 1 میلیون و 275 هزار تومان، کارشناسی 900 هزار تومان، کارشناسی ارشد 900 هزار تومان، دکترای تخصصی 900 هزار تومان است.

وام‌های با کارمزد

وام شهریه دانشگاه‌های دولتی و پیام نور

وام شهریه دانشگاه‌های دولتی و پیام‌نور با کارمزد 4 درصد و برای مقطع کاردانی و کارشناسی 750 هزار تومان، مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته 1 میلیون و 500 هزار تومان، مقطع کارشناسی ارشد پیوسته 1 میلیون، مقطع دکترای حرفه‌ای 1 میلیون 500 هزار تومان، مقطع دکتری تخصصی پیوسته 750 هزار تومان و دکتری تخصصی ناپیوسته 3 میلیون 500 است.

وام شهریه غیرانتفاعی
این وام با کارمزد 4 درصد و برای دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی 750 هزار تومان، کارشناسی ارشد ناپیوسته 1 میلیون و 500 هزار تومان، کارشناسی ارشد پیوسته 1 میلیون تومان، دکتری تخصصی ناپیوسته 3 میلیون و 500 هزار تومان است.

وام شهریه دانشگاه آزاد
این وام نیز با سود 4 درصد به دانشجویان در مقطع کاردانی و کارشناسی 750 هزار تومان، کارشناسی ارشد ناپیوسته 1 میلیون و 500 هزار تومان، دکتری حرفه‌ای 1 میلیون و 500 هزار تومان، دکتری تخصصی ناپیوسته 3 میلیون 500 هزار تومان است.

وام ویژه دکتری
این وام نیز با سود 4 درصد برای دوره تحصیلی ویژه دکتری 700 تا 600 هزار تومان است و وام ضروری ویژه دکتری 3 میلیون تومانی نیز بدون کارمزد به دانشجویان تعلق می‌گیرد.

وام شهریه دانشگاه جامع علمی کاربردی

این وام نیز با سود 4 درصد در مقطع کاردانی و کارشناسی 750 هزار تومان و کارشناسی ارشد ناپیوسته 1 میلیون و 500 هزار تومان است.

منبع:باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام /

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۵۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنواره «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟+فیلم

دو سال پس از برگزاری آخرین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» حالا نوید دوباره جان گرفتن این جشنواره که مهمترین گردهمایی دانشجویان اهل قلم است به گوش می‌رسد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: دو سال پس از برگزاری آخرین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» حالا با فراز و فرودهای بسیاری که در طول این مدت رخ داده، نوید دوباره جان گرفتن این جشنواره که مهمترین گردهمایی دانشجویان اهل قلم است به گوش می‌رسد.

با وجود وعده برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره تیتر در بهمن ماه ۱۴۰۲ اما، برگزاری اختتامیه جشمواره دوباره به تعویق افتاد تا انتظار دانشجویان همچنان پابرجا بماند این چشم انتظاری به تاریخ جدید موکول شود؛ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳.

 

سرانجام اما پس از وقفه‌های طولانی، در آخرین اطلاعیه از سوی معاونت فرهنگی واجتماعی، سیزدهمین جشنواره «تیتر» از تاریخ ۱۵ الی ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌گردد!

اطلاعیه را اینجا بخوانید

این مسئله باعث شد در برنامه شانزده آذر با حضور متین منتظمی، دییر جشنواره نشریات دانشجویی تیتر ۱۳ پیرامون سوالات و شبهات ایجاد شده گفت‌وگویی داشته باشیم.

 

چرا بین جشنواره تیتر ۱۲ و ۱۳ یک وقفه دو ساله افتاده است؟

منتظمی در ابتدا گفت: عاملی مثل بیماری کرونا نه تنها برای جشنواره نشریات دانشجویی بلکه برای اکثر برنامه‌ها وقفه جدی ایجاد کرد. چون برای تیتر لازم بود یک اجتماعی به‌وجود بیاید و داور‌ها و دانشجویان در کنار هم جمع شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



آیا جایگاه قلم و نشریات دانشحویی در دیدگاه مسئولین تنزل پیدا کردعه است؟

منتظمی گفت: اتفاقا برگزاری جشنواره دغدغه مسئولین بوده است. در کلیت ماجرا فعالیت دانشجویی ما کاهش پیدا کرد، چون دو ورودی ما دانشگاه را ندیدند و از سردر دانشگاه وارد نشدند که در آن فضا قرار بگیردند و آموزش مجازی بود. سعی شد پس از کرونا دانشجویان به عرصه بازگردند.

چرا اختتامیه جشنواره از بهمن سال ۱۴۰۲ به اردیبهشت سال ۱۴۰۳ منتقل شده؟

منتظمی پاسخ داد: اول باید جشنواره را تعریف کنیم، فراخوان و داوری مرحله اول و دوم انجام گرفته، اما اختتامیه به تعویق افتاده است. این ناهماهنگی نبوده و نباید از این اصطلاح استفاده کرد.

وی ادامه داد: در زمانی که دانشجویان در سال بعد از کرونا و حوادث ۱۴۰۱ قرار گرفته و با انتخابات و... درگیرند، رایزنی صورت گرفت و وزارت بهداشت گفت ما پیک برنامه داریم و از این جهت نگرانیم که امکان تهیه بلیط برای مشهد (محل برگزاری جشنواره) با مشکل مواجه شود. پس ما گفتیم روزه شک دار نگیریم و اختتامیه را بعد از ماه رمضان برگزار کنیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


علت تداخل میان نمایشگاه رسانه‌های ایران (مطبوعات) و جشنواره تیتر چه بود؟

منتظمی گفت: دلیل اصلی نحوه برگزاری نمایشگاه مطبوعات را باید از وزارت فرهنگ جویا شد.
وی با اشاره به ساختار شورای سیاستگذاری جشنواره نشریات تیتر افزود: ما اعتقاد داشتیم می‌شود استعداد‌های نشریات دانشجویی را کشف کرد و به رسانه‌ها متصل کرد.
تلاش ما این است که در سال آینده یک تلاقی شکل بگیرد تا نشریات دانشجویی در نمایشگاه مطبوعات هم در آن حضور داشته باشند.


منتظمی در پایان گفت: تیتر امسال یک فرقی با سال‌های قبل دارد، اولا اینکه بعد از دوسال وقفه و شرایط کرونایی برگزار می‌شود که قطعا بلند کردن این علم پس ز وقفه سختی‌هایی دارد تا دوباره مرتب شود و بازه ارسال آثار هم دوساله در نظر گرفته شده است.

چرا با وجود دو ساله شدن بازه ارسال آثار، مشارکت و آثار ارسالی کاهش پیدا کرده است؟
منتظمی بحث کرونا و دوری دانشجو از دانشگاه علت اصلی کاهش مشارکت دانشجویان پایین آمدن آثار ارسالی عنوان کرد و گفت: پس از همه‌گیری بیماری کرونا اثر فضای مجازی علت اصلی آن است که سعی کردیم امسال تابوی فضای مجازی بشکنیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

فیلم کامل

 

بیشتر بخوانید:

مرثیه‌ای ناسروده برای نشریات دانشجویی/ جشنواره‌ای که تیترش پرکشید! حذف نشریات دانشجویی جزئی از فرایند سیاست‌زدایی از دانشگاه است / نظارت قبل از چاپ خلاف قوانین مطبوعات و اصول آزادی بیان

دیگر خبرها

  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان
  • برزخ دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه ها
  • حائزان شرایط ورود به مسیر نخبگی بنیاد ملی چه کسانی هستند؟
  • زمان ثبت نام وام دانشجویی و مهلت درخواست
  • گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنواره «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟+فیلم
  • فراخوان بیستمین جشنواره فیلم کوتاه «نهال» منتشر شد
  • اعلام مبلغ وام‌های شهریه نیمسال دوم دانشگاه پیام نور/ ثبت‌نام آغاز شد
  • مبلغ وام شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور اعلام شد
  • تخلفات کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌ آزاد اسلامی شامل چه مواردی است؟
  • ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی آغاز شد