Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی حاتمی زاده روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ادامه ۲ دهه پدیده خشکسالی ، افت سطح آب های زیرزمینی و پر آبخواه بودن این محصول ، علت کاهش تولید است.

وی بابیان اینکه از مجموع ۶۰۰ هکتار اراضی زیر کشت ذرت در استان ، ۴۰۰ هکتار آن به ذرت علوفه ای اختصاص دارد ، اظهارکرد: متوسط تولید در واحد سطح ۶۰ تن و در بعضی مزارع استان تا ۸۰ تن هم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاتمی زاده بابیان اینکه این میزان تولید ذرت با چهار دستگاه « چاپر»  بیشتر در شهرستان‌های خاتم ، ابرکوه و بهاباد برداشت شد ، ادامه داد: محصول تولیدی بیشتر برای دام های سنگین استان مصرف می‌شود.

این مسئول با اشاره به تبعات خشکسالی و کم‌آبی، توسعه کشت محصول ذرت به روش نشایی را از جمله سیاست‌ها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی در استان یزد برشمرد.

به گفته وی این روش کاشت با هدف افزایش راندمان  آب در سطح ۲۰ هکتار اراضی استان انجام شد که  ۲هزار مترمکعب آب در هر هکتار ( تا سه نوبت آبیاری )صرفه ‌جویی شد.

حاتمی زاده تأکید کرد: کشاورزانی که بخواهند در سال آتی نسبت به کاشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای اقدام کنند ، باید علاوه بر توسعه کاشت نشایی نسبت به تجهیز مزارع به آبیاری نوین (تیپ ) از هم‌اکنون اقدام کنند.

وی با اشاره به تبعات خشکسالی و افت سطح آب‌های زیرزمینی تصریح کرد: تلاش داریم در کاشت ذرت علوفه‌ای در سال‌های آتی علاوه بر استفاده بذر جدید از ارقام زودرس ، کشت علوفه‌های کم آبخواه را در استان توسعه دهیم.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: افزون بر هزار و ۵۰۰ کشاورز در امر تولید محصول ذرت در استان فعالیت دارند.

ذرت علوفه‌ای با داشتن مواد نشاسته‌ای، به عنوان علف سبز در خوراک دام مورد استفاده قرار می‌ گیرد و باعث هضم بهتر غذای حیوانات می‌شود و هر سال، از ابتدای تیرماه کشت و مهرماه برداشت می‌شود که بخشی از آن برای خوراک دام منطقه و مقدار هم  به عنوان خوراک دام در سایر شهرها و استان‌های همجواز به مصرف می‌رسد.

اراضی قابل کشاورزی استان یزد حدود ۱۷۰ هزار هکتار است که به علت کمبود آب و تداوم ۲دهه خشکسالی ، ۱۱۴ هزار هکتار آن به کاشت انواع محصول زراعی و باغی اختصاص دارد.

استان یزد حدود سه میلیون واحد دامی، ۷۰ هزار رأس گاو شیری و یک هزار و ۱۰۰ واحد طیور دارد که از این میزان ، ۲۸۶ هزار تن شیرخام ، ۱۸ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز ، ۶۰ هزار تن گوشت مرغ ، ۲۷ هزار و ۹۰۰ تن تخم‌مرغ ، چهار هزار و ۴۰۰ تن گوشت سایر ماکیان و ۲۴۷ تن سایر فراورده ها تولید می شود.

برچسب‌ها برداشت محصول کشاورزی یزد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول کشاورزی یزد برداشت محصول کشاورزی یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۳۲.۶ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ حسنی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه ۳۰۶ هزار و ۵۸۹ تن محصول تولید می‌کنند.

وی افزود:  پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل ۸۳۹ هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل ۴۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی و ۸۳ هزار و ۴۲۸ هکتار اراضی باغی می باشد.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه بیش از ۳۳۸ هزار هکتار از زمین‌های زراعی استان دیم و بیش از ۱۰۶ هزار هکتار آبی است، ادامه داد: هزار و ۳۲۵ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان زنجان  نیز دیم و ۸۲ هزار و ۱۰۳ هکتار آبی است.

حسنی سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان را ۲۶.۷ درصد بیان کرد و گفت: این میزان در میانگین کشوری ۱۲.۵۷ درصد است.

وی کشاورزی را به عنوان محور پیشران اصلی توسعه اغلب شهرستان‌های استان خواند و افزود: ۳۷ درصد جمعیت استان زنجان ساکن مناطق روستایی هستند که این میزان نیز نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: استان زنجان دارای یک میلیون و ۵۹۰ هزا رو ۵۹۲ راس دام سبک و سنگین، ۷۹۱ واحد آبزی پروری، ۳۲۰ واحد طیور صنعتی، ۱۸۹ واحد صنایع تبدیلی است.

دیگر خبرها

  • کشت چغندرعلوفه‌ای در ۱۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین بصورت پایلوت 
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • سهم ۳۲.۶ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها