Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دکترای برنامه ریزی شهری گفت: تامین بودجه مورد نیاز برای مرمت، بازسازی و احیای بناهای تاریخی از طرف سازمان‌های مسئول اهمیت زیادی دارد تا این بناهای ارزشمند در شهرها به چرخه حیات شهری بازگردد.

مهدی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: متولی بافت تاریخی شهرها درکشور وزارت میراث فرهنگی است در حالی که سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی سهم بسیار ناچیزی از بودجه اختصاص یافته دولت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مرمت و حفظ بناها و بافت‌های تاریخی هزینه بسیار زیادی دارد زیرا اقدامی کاملا تخصصی است به علاوه پس از مرمت و بازسازی استفاده درآمدزای مناسبی از این بناها نمی‌شود بنابراین چنانچه مدیران و برنامه‌ریزان قصد دخالت در بافت تاریخی را دارند حتما باید بحث درآمدزایی را نیز برای این بافت‌ها در نظر بگیرند.

این کارشناس شهرسازی تصریح کرد: درآمدزایی صرفا از طریق بازدید گردشگران از بناهای تاریخی و فروش بلیط امکان‌پذیر نیست و نمی‌تواند پاسخگوی هزینه‌های بالای نگهداری این بناها آن هم در سطح گسترده و در کلانشهری تاریخی مثل اصفهان باشد که حداقل دارای ۳۰۰ اثر تاریخی است، بنابراین مدیران و برنامه‌ریزان باید به فکر راه حل‌های دیگری باشند.

وی تاکید کرد: یکی از رویکردهای مناسب نسبت به بافت‌های تاریخی، حفظ اصالت و ارزش بنا در کنار زنده نگه داشتن روح حیات و زندگی در آنها است، شهر یزد تا حدودی در اجرایی کردن این رویکرد موفق بوده است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: بیشتر آثار تاریخی یزد به سبک قدیمی حفظ شده است و گردشگران از بناهای آن بازدید می‌کنند، اما در عین حفظ اصالت این بافت‌ها استفاده تجاری و اداری مناسب نیز از فضاهای تاریخی انجام می‌شود.

این کارشناس شهرسازی گفت: امکان پیاده‌سازی این روش و استفاده تجاری، اقامتی و پذیرایی از بناهای مختلف تاریخی شهر اصفهان نیز وجود دارد تا با توجه به بافت متراکم شهر نیازی به ساخت و سازهای جدید نباشد، در این راستا تامین بودجه مورد نیاز برای مرمت، بازسازی و احیای این بناها از طرف سازمان‌های مسئول اهمیت زیادی دارد تا این بناهای ارزشمند در شهرها به چرخه حیات شهری بازگردد.

کد خبر 397955

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بافت تاریخی شهر کلانشهر مرمت و بازسازي بناهای تاریخی درآمدزایی برنامه ریزی شهری مدیران شهری گردشگران ميراث فرهنگي دولت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۸۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل میراث ‌فرهنگی،گردشگری و صنایع ‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجراست.

مرتضی صفری افزود: اعتبار این اداره ‌کل در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص پنج برابر رشد داشته است و با حمایتهای استاندار آذربایجان‌غربی درحال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ طرح در حال اجراست.

صفری، با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته گفت: یکی از اولویتهای این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

وی اظهارکرد: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاههای اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاههای متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، در ادامه از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی