Web Analytics Made Easy - Statcounter

بندرعباس- قدمت بسیاری از فضاهای آموزشی در استان‌هایی هم چون هرمزگان به بیش از ۵۰ سال می‌رسد و باوجوداینکه دولتمردان و خیران مدرسه‌ساز تاکنون تلاش بی‌شماری برای مقاوم‌سازی و هم‌چنین احداث بناهای جدید داشتند اما هنوز افزون بر ۹۱۹ مدرسه در این استان غیراستاندارد و ناامن است.

قدس آنلاین-گروه استان ها:شرایط آب و هوایی و رطوبت بالا در این استان و هم‌چنین حادثه طبیعی احتمالی همچون زلزله و بارندگی‌های شدید مدارس فرسوده و کلاس‌های ناامن را آسیب‌پذیر می‌کند و بر ضرورت مقاوم‌سازی هر چه زودتر و جهاد برای حل این مشکل می‌افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گفته نوید احمدی مدیرکل سابق نوسازی مدارس هرمزگان ۹۱۹ مدرسه غیراستاندارد و ناامن در قالب یک هزار و ۶۰۰ کلاس درس تخریبی و ۲ هزار و ۴۲۷ کلاس درس ناامن در هرمزگان وجود دارد که برای بازسازی و مقام سازی نیاز به چهار هزار میلیارد ریال اعتبار است.

گفتنی است مسئولان استانی بر این موضوع اعتراف دارند که به‌رغم افزایش بودجه‌های ساخت‌وساز اما با اعتبارات دولتی امکان مقاوم‌سازی و بازسازی این‌همه کلاس درس وجود نداشته و تنها کمک خیران مدرسه‌ساز در این راستا می‌تواند کارساز باشد.

اعتبارات دولتی پاسخگو نیست

در همین راستا نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی‌آباد، بندر خمیر بوموسی در مجلس شورای اسلامی اظهار می‌کند: هرچند فراهم کردن زیرساخت‌های آموزشی از تکالیف دولت است اما با توجه به اینکه درت امین منابع دولتی با مشکلات مواجه هستیم نباید به آن اکتفا کنیم.

احمد مرادی می‌گوید: درسفرهای اخیر رئیس‌جمهوری به هرمزگان موضوع اختصاص ۵۰ درصد مازاد درآمد استان را مطرح کردم که اگر این اعتبار واریز می‌شد، مردم هرمزگان  مشکل مدارس تخریبی و بیمارستان نداشتند.

وی با اشاره به اینکه با پیگیری‌هایی که انجام داده‌شده حدود ۷۰ میلیارد ریال اعتبار از سازمان نوسازی مدارس کشور و حدود ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار ملی برای هرمزگان اخذشده است اظهار می‌کند: انتظار است به‌اندازه اعتباراتی که نمایندگان از جاهای مختلف برای امر مدرسه‌سازی می‌گیرند نوسازی نیز مبلغی را به این امر اختصاص دهد.

وی هم‌چنین با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های صنایع و به‌ویژه منطقه آزاد تجاری نیز بیان می کند: صنایع و مناطق آزاد تاکنون آن‌طور که باید به مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل کنند اما جامع عمل نپوشاندند.

محرومیت از ابتدایی‌ترین امکانات

محرومیت مدارس استان هرمزگان چیزی نیست که بتوان آن را پنهان کرد و درحالی‌که بسیاری از مردم در سایر استان‌های برخوردار دغدغه‌ای مانند تجهیز سرویس‌های بهداشتی به مایع دستشویی یا ساماندهی سرویس مدارس و کلاس‌های رباتیک دارند اما دانش آموزان این استان بنا بر گفته مدیرکل آموزش و پرورش حتی از آب و برق هم محروم هستند.

در شهرستان بشاگرد ۱۳۰ مدرسه بدون برق است لذا در مدارسی که بدون آب و برق و تجهیزات اولیه هستند؛ چطور می‌توان به دنبال کیفیت آموزشی بود؟موسی دادی زاده سرخایی در این رابطه توضیح می‌دهد: تنها در شهرستان بشاگرد ۱۳۰ مدرسه بدون برق است لذا در مدارسی که بدون آب و برق و تجهیزات اولیه هستند؛ چطور می‌توان به دنبال کیفیت آموزشی باشیم.

مدیرکل آموزش پرورش هرمزگان می‌گوید: بیش از ۲۰۰ مدرسه در این استان از نعمت آب و برق که جزو اولین ابتدایی‌ترین نیاز بشری است محروم هستند.

دادی زاده سرهایی بابیان اینکه سال گذشته حدود ۱۰۰ مدرسه و امسال نیز ۴۷ مدرسه از محل اعتبارات استانی، برق‌رسانی شده است اذعان می‌کند: متأسفانه ردیف بودجه جداگانه‌ای برای تأمین آب و برق و تجهیز مدارس پیش‌بینی‌نشده است لذا انتظار می‌رود برای حل این مشکل نیز چاره‌اندیشی شود.

سقف‌های مدارس لرزان است

مدیرکل آموزش پرورش هرمزگان می‌گوید: جمعیت عظیمی از دانش آموزان هرمزگانی در این مدارس مشغول به تحصیل هستند که به‌محض بارش باران، زلزله و یا دیگر حوادث غیرمترقبه امکان ریزش این سقف‌های لرزان است.

دادی زاده سرخایی ابراز می‌کند: بندرعباس و میناب بیشترین مدارس تخریبی غیراستاندارد رادارند که تراکم جمعیتی دانش آموزان در این مدارس به ۴۷ نفر می‌رسد.

مدیرکل آموزش پرورش هرمزگان بابیان اینکه در این استان حدود ۴ هزار مدرسه وجود دارد که ۶۵۰ مدرسه در قالب سه هزار کلاس درس، تخریبی و غیراستاندارد است می‌افزاید: از این ۶۵۰ مدرسه، ۲۰۰ مدرسه صد درصد تخریبی و ۴۵۰ مدرسه نیز نیاز به مقاوم‌سازی دارند.

دادی زاده با اشاره به اینکه استان هرمزگان از عقب‌ماندگی در توزیع اعتبارات رنج می‌برد تأکید می‌کند: این استان با توجه به پراکندگی و بعد مسافتی که در مناطق و جزایر آن وجود دارد، نیاز است که در تقسیم اعتبارات کشوری توجه ویژه شود.


 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هرمزگان مدرسه مدارس تخریبی بافت فرسوده آموزش وپرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۸۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟

مدارس آموزش از راه دور نوعی از مدارس هستند که یادگیری آموزش در آن‌ها غیر حضوری و برای افرادیست که به هر نحوی امکان حضور در مدرسه را ندارند و از راه دور به کمک اینترنت می‌توانند تحصیل جامانده خود را جبران کنند.

دوگروه دانش‌آموزان لازم‌التعلیم در شرایط خاص که امکان دسترسی به آموزش را ندارند و دانش‌آموزان بزرگسال، کسانی که بالای ۱۸ سال سن دارند و به هر دلیلی نتوانسته‌اند در مدارس عادی حضور یابند، می‌توانند در این مدارس ثبت نام و تحصیل خود را ادامه دهند.

احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با بیان اینکه مدارس از راه دور مطابق آیین نامه‌های آموزشی مصوب شورای عالی آموزش‌وپرورش فعالیت دارند گفت: این مدارس موظف به برگزاری کلاس‌های هدایت آموزشی و رفع اشکال به ازای هر واحد درسی «۶ ساعت» در هر نیم سال تحصیلی هستند.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان بر حسب نیاز در مدرسه حضور پیدا می کنند افزود: برای هر دوره تحصیلی مشکلات حوزه آموزش آن‌ها حل می شود؛ البته آموزش چهره به چهره را در دوره‌های لازم التعلیم و واجب التعلیم دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی تعداد دانش آموزان تحصیل کننده در این مدارس را حدود ۱۳۰ هزار نفر در سراسر کشور اعلام کرد و ادامه داد: آموزش این دانش‌آموزان با محوریت بزرگسالان است.

محمودزاده با بیان اینکه با توجه به مجوز کمیسیون خاص منطقه و استان حدود ۴۰۰۰ دانش‌آموز از تعداد کل محصلان این مدارس، لازم التعلیم (زیر ۱۸ سال) هستند گفت: این افراد امکان حضورشان در مدرسه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه این مدارس تمام شرایط مدارس عادی را از نظر دروس و امتحانات نهایی و امتحانات داخلی و ... دارند افزود: شهریه مدارس از راه دور براساس شهریه ثابت و متغیر هر واحد درسی و بنا به پیشنهاد موسسان و تایید شورای نظارت استان تعیین می شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ضمن اشاره به طرح مدرسه مجازی بزرگسالان در راستای کاهش تنوع مدارس گفت: بدنبال این کار هستیم چرا که هدفمان این است که همه بزرگسالان را در قالب مدرسه مجازی ببینیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • احداث مدارس خیر ساز نسبت به مدارس دولتی از سرعت عمل بیشتری برخوردار است
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور
  • مازندران نیازمند قطار محلی و آزادراه ساحلی است
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟