Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@15:11:03 GMT

تمرکز سند مرجعیت علمی قرآن بر علوم انسانی و اسلامی

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۲۴۹۱

تمرکز سند مرجعیت علمی قرآن بر علوم انسانی و اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در نشست هم اندیشی «کارگروه مرجعیت علمی قرآن» که با موضوع مرجعیت علمی قرآن و تأثیر آن بر علوم برگزار شد، اظهار کرد: سند مرجعیت علمی قرآن کریم، یک سندی است که از دریچه علوم مختلف بررسی شده و می توان به آن نگریست و این نکته را در نظر گرفت که به تعداد علوم نمی شود سند نوشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی نگاه سند به علوم مختلف را، به شدت نگاه حداکثری خواند و گفت: در تعریف مرجعیت علمی، هر دانش ساخت یافته، شامل مصادیقی است که علم نمی باشد؛ برای مثال، «هنر» که یک فن است و فرآورده انسانی بوده، علم نیست لذا هر چند بررسی تاریخ هنر یا بررسی تاریخ ادبیات یک دانش است ولی خود هنر دانش نیست؛ از این رو، عبارت ها باید متواضعانه باشد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به عرصه های مختلف علوم، تصریح کرد: نباید در سند رسمی مرجعیت علمی قرآن کریم، دامنه را گسترده و به شدت حداکثری ببینیم.

وی افزود: در اینجا چند سؤال نیز مطرح می گردد: در مراجعه به متن (قرآن و حدیث)، آیا بحث درون گفتمانی مورد نظر است یا برون گفتمانی؟ آیا تولید علم، یک بحث درون گفتمانی است با برون گفتمانی؟ آیا ما به ظاهر قرآن یا به باطن قرآن آگاهیم و باید عمل کنیم؟

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با بیان اینکه ما نسبت به علوم تجربی ساکت هستیم، خاطرنشان کرد: در نسخه اول سند مرجعیت علمی قرآن کریم، باید در علوم اسلامی و انسانی متمرکز شویم و عنوان سند هم «مرجعیت علمی قرآن در علوم اسلامی و انسانی» باشد.

کد خبر 4781503

منبع: مهر

کلیدواژه: احمد واعظی قرآن علوم انسانی اسلامی کنفرانس وحدت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی علامه طباطبایی فلسفه وحدت اسلامی علوم انسانی اسلامی مجمع عالی حکمت اسلامی نشست علمی بنزین فعالیت های قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گام دوم انقلاب فلسفه اسلامی معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۲۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی با همکاری موسسه آموزش عالی ادیب مازندران، مرکز علمی تقدیس و دانشکده‌های علوم انسانی به طور سالانه در تاریخ 04 خرداد 1403 در موسسه آموزش عالی ادیب مازندران برگزار می‌شود.

هدف اصلی برگزاری کنفرانس ایجاد فضای تبادل اطلاعات در موضوعات مختلف علمی، پژوهشی و اجرایی و بوجود آوردن فرصت های بررسی واکنش جامعه نسبت به آن موضوع و ایجاد تحولات اجتماعی و ارائه آخرین دستاوردها در محورهای کنفرانس می‌باشد. محورهای اصلی کنفرانس به شرح ذیل است:

زبان و ادبیات کشورهای اسلامی جغرافیای کشورهای اسلامی علوم ورزشی اسلامی آب و هواشناسی کشورهای اسلامی تاریخ و تمدن کشورهای اسلامی علوم اجتماعی و جمعیت شناسی اسلامی علوم قرآن و حدیث ادیان و عرفان فلسفه و کلام اسلامی آموزش و پروش اسلامی روانشناسی اسلامی تعلیم و تربیت اسلامی علم اطلاعات و دانش شناسی اسلامی علوم مالی و حسابداری اسلامی باستان شناسی در تمدن اسلامی محیط زیست کشورهای اسلامی مطالعات زنان اسلامی معارف اسلامی اقتصاد اسلامی ارتباطات و جامعه‌شناسی اسلامی علوم سیاسی اسلامی حقوق و فقه اسلامی مدیریت اسلامی شهرسازی و معماری اسلامی هنر اسلامی مدیریت تحول علوم انسانی الگوی ایران پشرفته اسلامی سیاست گذاری و حکمرانی اسلامی فرهنگ و تمدن اسلامی رسانه اسلامی

مهلت ارسال اصل مقالات: 1403/02/27/ اعلام نتایج داوری: 1403/02/30/ اعلام نتایج داوری زود هنگام: 10 روز کاری/ مهلت ثبت نام: 1403/02/30/ برگزاری کنفرانس: 1403/03/04.

برای شرکت در اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بجنورد تکمیل شود