Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@03:29:05 GMT

ایستگاه بعدی ناآرامی‌های آمریکای لاتین کجاست؟

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۲۰۳۹

ایستگاه بعدی ناآرامی‌های آمریکای لاتین کجاست؟

اعتراض‌های ضددولتی در چند کشور آمریکای لاتین در ماههای اخیر این منطقه را که در سال های گذشته از ثباتی نسبتی برخوردار بود، دستخوش تحولات جدیدی کرده است. گویی معترضان در کشورهای این منطقه از یکدیگر الگو می گیرند و برای بدست آوردن مطالبات‌شان زمینه اعتراض‌ها را آغاز می کنند. در این بحبوحه برخی از کارشناسان پیش‌بینی گسترش این ناآرامی ها به کشورهای دیگر را مطرح کرده اند که با توجه به تحولات و شرایط سیاستهای دولت برزیل، این کشور پتانسیل زیادی برای مواجهه با ناآرامی های مشابه کشورهای آمریکای لاتین دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان نارضایتی ها از سیاست های «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری معروف به«ترامپِ برزیل» در حوزه های اقتصادی و زیست محیطی این پنانسیل را دارد تا شرایط غول اقتصاد آمریکای لاتین را دستخوش ناآرامی کند. رویکرد افراطی بولسونارو، ادامه موج خشونت ها، نارضایتی از عملکرد وی در مهار آتش سوزی جنگل‌های آمازون، افزایش نارضایتی از سیاستهای اقتصادی دولت، ادامه حمایت ها از لولا داسیلوا رئیس جمهوری دربند سابق برزیل همگی می توانند به چالش های جدی برای دولت برازیلیا در آینده تبدیل شوند.

روزنامه واشنگتن پست روز گذشته(سه‌شنبه) در این زمینه عنوان کرد: اوضاع آمریکای لاتین متشنج است. اعتراض های خشونت آمیز و یا تهدید به دست زدن به خشونت در هر جایی از امریکای لاتین دیده می شود.  در برزیل نیز با توجه به شرایط موجود و نارضایتی از سیاستهای دولت ژایر بولسونارو، پتانسیل ناآرامی احساس می شود. اخیر لولا داسیلوا رئیس جمهوری چپ‌گرای این کشور از زندان آزاد شده و قول داده هدایت مخالفان دولت بولسونارو را برعهده بگیرد. لولا داسیوا اخیرا طی سخنرانی هایش از حامیانش خواسته در خیابان ها حضور پیدا کنند و دست به اعتراض بزنند. وی طراحتا گفته است که برزیلی‌ها باید از اعتراض های اخیر آمریکای لاتین الگو بگیرند.

در حال حاضر خیابان های برزیل خالی از معترضان است و دولت فدرال به مخالفان هشدار داده بهتر است دست به اعتراض نزنند.

ژایر بولسونارو راست گرا که سابقه حمایت از دیکتاتوری نظامی سابق برزیل را دارد، اعتراض ها در شیلی و کلمبیا را اقدام تروریستی توصیف کرده و اخیرا از کنگره برزیل خواسته تا مجوز استفاده از ارتش را برای جلوگیری از خشونت احتمالی در صورت بروز ناآرامی ها صادر کند.

پسر بولسونارو و همچنین وزیر دارایی برزیل حتی هشدار جدی‌تر داده‌اند.

نارضایتی ها از سیاستهای بولسونارو از زمان حضورش در سمت ریاست جمهوری در برزیل مشهود بوده است . در این میان گزارش شده که ارزش واحد پولی این کشور  به پایین ترین میزان در برابر دلار طی ماههای اخیر رسیده است.

به نظر می رسد دولتمردان برزیلی خطر را احساس کرده اند و تلاش می کنند با تهدید مانع از آغاز اعتراض های مردمی شوند. با توجه به رویکرد افراطی دولت بولسونارو، اگر اعتراض هایی در برزیل آغاز شود ممکن است خشونت شدیدی در خیابان های این کشور رخ دهد.

بولسونارو اخیرا گفته بود: اعتراض متفاوت از خرابکاری و تروریسم است. اگر شما اتوبوس ها و بانک ها را آتش بزنید، مردم عادی را بکشید و به وزارتخانه ها حمله کنید، این دیگر اعتراض نیست.

برزیل در سال 2013 اعتراض های گسترده را تجربه کرد زمانیکه میلیون ها نفر در اعتراض به مسئله فساد مالی و عملکرد ضعیف در حکومت داری در خیابان ها حاضر شدند که در نهایت نیز منجر به برکناری دیلما روسف رئیس جمهوری سابق شد.

برچسب‌ها کلمبیا تظاهرات اعتراضی پرسش از خبر ژائير بولسونارو آمریکای لاتین شیلی برزیل بولیوی پروندهٔ خبری بحران در بولیوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کلمبیا تظاهرات اعتراضی پرسش از خبر آمریکای لاتین شیلی برزیل بولیوی کلمبیا تظاهرات اعتراضی پرسش از خبر آمریکای لاتین شیلی برزیل بولیوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۲۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی از عملکرد وزارت کار و تأمین اجتماعی: کارگران ساختمانی هنوز بیمه نشده‌اند!

اکبر شوکت نماینده کارگران ساختمانی اظهار داشت: نه تنها کسی بیمه نشده، بلکه بیمه ۳۰۰ الی۴۰۰ هزار بیمه شده هم در این دولت قطع شده است.

به گزارش ایلنا، وی درخصوص آخرین وضعیتِ بیمه کارگران ساختمانی گفت: نه تنها کسی بیمه نشده، بلکه بیمه ۳۰۰ الی۴۰۰ هزار بیمه شده هم در این دولت قطع شده است. در یک کلام بگویم که فعلا در مرحله‌ی یاس و ناامیدی هستیم؛ از یک طرف با عملکرد وزیر کار، معاون روابط کار ایشان و رئیس سازمان تأمین اجتماعی، صنف کارگران ساختمانی به طور کامل منحل شده است و از طرفی دیگر مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل نشده است.

شوکت گفت: کانون کارگران ساختمانی کشور دو سال بلاتکلیف است و انجمن‌های صنفی نیز به نوعی از حیز انتفاع ساقط شده‌اند. در دوره‌های قبل حدود یک میلیون بیمه شده ساختمانی داشتیم، اما متأسفانه تمام این اندوخته‌ها و تلاش‌ها برای بیمه کارگران ساختمانی از بین رفته است. در حال حاضر تعداد بیمه شدگان ساختمانی کمتر از ۶۰۰هزار نفراست.

وی بیان کرد: چهار سال در مجلس دوندگی کردیم و برآیند این وضعیت اصلاح بیمه کارگران ساختمانی و افزایش ۲۵ درصدیِ عوارض ساختمانی بود. اگر چه به این مصوبه انتقاداتی وارد است، اما ما تلاش کردیم تا اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمای به نتیجه برسد. مسئله این است که بی‌توجهیِ وزیر کار، معاون روابط کار ایشان و رئیس سازمان تأمین اجتماعی نسبت به کارگران ساختمانی و انجمن‌های آن‌ها مشهود است. این بی‌توجهی آنهم در مورد کارگرانی که شغل آن‌ها سخت و زیان‌آور و از پرخطرترین مشاغل است، ظلم مضاعف است.

شوکت گفت: رئیس‌جمهور بر حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی تاکید کردند و دستور به حل این مشکل دادند، اما اقداماتی که تاکنون صورت گرفته به نوعی دهن کجی به دستور ایشان است. نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه کاملا در تضاد با دستور ایشان عمل شده و همه چیز را به ویرانی کشاندند. نزدیک به ۵۰۰ هزار خانواده در نوبت بیمه اجتماعی هستند و عملا هیچ عملکرد مثبتی ندیدم. ما کاملا از عملکرد وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی ناراضی هستیم.

وی در مورد استفساریه جدید مجلس در مورد بیمه کارگران ساختمانی گفت: ببینید برخی نمایندگان مجلس به دنبال این بودند که منابع بیمه کارگران ساختمانی را محدود کنند که خوشبختانه کمیسیون اجتماعی اجازه این کار را نداد.

شوکت تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی از سال ۵۲ تا کنون ۸ الی ۱۶درصد از پیمان‌های ساختمانی پول دریافت کرده، اما این پول را صرف بیمه کارگران ساختمانی نکرده است. همچنین این سازمان از محل عوارض ساختمانی نیز مبلغ دیگری دریافت کرده که این مبلغ در حال حاضر به ۲۵درصد پروانه ساختمانی رسیده است.

وی بیان کرد: ما باید به سمت دریافتِ یکسانِ این منابع برویم و این موضوع را در مجلس جدید پیگیری خواهیم کرد. یعنی دریافتیِ تأمین اجتماعی از محل پیمان‌ها، با ۲۵ درصدی که از عوارض ساختمانی می‌گیرد، این دو باید با هم تلفیق و در یک محل ذخیره شوند. در این صورت ما منابع خوبی برای بیمه کارگران ساختمانی خواهیم داشت. الان این دو منابع با هم تلفیق نمی‌شوند و سازمان تامین اجتماعی هم در قبالِ هزینه‌ی این منابع پاسخگو نیست.

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین گنج گمشده ایران کجاست؟
  • یک شهرستان جدید به کشور اضافه شد | ترکمانچای کجاست و چرا شهرستان شد؟
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی
  • نارضایتی از عملکرد وزارت کار و تأمین اجتماعی: کارگران ساختمانی هنوز بیمه نشده‌اند!
  • رای مثبت مردم اکوادور به همه‌پرسی تشدید سرکوب باندهای تبهکاری
  • بهترین آموزشگاه مهارت‌های فنی با ضمانت بازگشت وجه در صورت نارضایتی
  • جنجال‌آفرینی مجدد بولسونارو در برزیل
  • نارضایتی وست‌هم از عملکرد کالوین فیلیپس؛ هافبک انگلیسی به منچسترسیتی باز می‌گردد
  • لانینا به ایران می‌رسد؛ پدیده «لانینا» چیست؟
  • (ویدیو) رویا کجاست؟