Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماجرای سریال «به رنگ خاک» در جنوب ایران می‌گذرد اما موسیقی جنوب در این سریال جایگاه چندان پررنگی ندارد و به جایش موسیقی پاپ خودنمایی می‌کند. ۰۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، موسیقی نواحی ایران ریشه در فرهنگ و اندیشه‌ی مردمان مختلف ایران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر منطقه از ایران موسیقی خاص خودش را دارد. هر کدام از مردمان غرب، شرق، شمال، جنوب و مرکز ایران ملودی‌ها و نغمه‌های بسیاری دارند که قرن‌های بسیاری با این نغمه‌ها زیسته‌اند، کار کرده‌اند، عاشق شده‌اند، گریسته‌اند و شادی کرده‌اند.

جفتی نوازی خالو قنبر در کنار گروه "بیرمن کیدی" + فیلم

شکی نیست که موسیقی نواحی مختلف ایران، به شدت مهجور مانده است و آنگونه که شایسته است به مردم معرفی نشده است.

بی‌شک اگر قرار باشد ژانری در موسیقی ایران مورد حمایت قرار گیرد و از سوی رسانه‌ها به مردم معرفی شود، بهترینش همین موسیقی نواحی ایران است.

خوشبختانه مدتی است که سریال‌سازان تلویزیون اهمیت پرداختن به فرهنگ‌های مختلف ایران و پرداختن به زندگی اقوام ایرانی را تا حدودی درک کرده‌اند و در طول چند سال گذشته سریال‌هایی با محوریت فرهنگ اقوام ساخته شده است.

یکی از این سریال‌ها «به رنگ خاک» است که به فرهنگ مردمان جزیره‌های خلیج فارس می‌پردازد. انتخاب چنین موضوعی فارغ از کیفیت فنی سریال، جای تقدیر و تحسین دارد. به هر روی باید به فرهنگ‌های مختلف ایران پرداخت تا فرهنگ اقوام مختلف ایران به خوبی به تمام مردم ایران معرفی شود.

در این میان اما جزئیات مهمی هست که باید به آن دقت کرد تا کیفیت کار بیشتر شود.

وقتی می‌خواهیم سریالی درباره مردمان خلیج نشین بسازیم، کژسلیقگی است اگر از موسیقی همین منطقه بهره نبریم. موسیقی جنوب ایران نغمه‌ها و ریتم‌ها و سازهای بسیای دارد که می‌تواند هم موسیقی متنِ سریال و هم تیتراژِ سریال را به بهترین شکل ممکن تامین کند.

متاسفانه سازندگان سریال «به رنگ خاک» آنگونه که باید، از موسیقی جنوب ایران برای سریال‌شان بهره نگرفته‌اند. نه در موسیقی متن و نه در تیتراژ این سریال، نغمه‌های چندانی از موسیقی جنوب شنیده نمی‌شود.

تهیه کننده‌ی سریال «به رنگ خاک» ترجیح داده که تیتراژ پایانی سریالش در قالب موسیقی پاپ باشد و در آن میانه برای خالی نبودن، در حد چند ثانیه از صدای «خالوقنبر راستگو» هم استفاده شده است. آهنگساز و تنظیم کننده تیتراژ پایانی سریال «به رنگ خاک» حمیدرضا یراقچیان است و علیرضا یگانه و نیما عشقی هم خوانندگانش هستند.

این اتفاق در حالی رخ داده که همین «خالوقنبر راستگو» با جفتی‌نوازی و همراهی سازهای کوبه‌ای می‌توانست یکی از نغمه‌های معروف موسیقی هرمزگان را بخواند و همین قطعه هم تیتراژ پایانی این سریال باشد.

در موسیقی متن سریال هم بهتر این بود که سازهای موسیقی هرمزگان و مناطق جنوبی ایران به کار گرفته شود. آهنگسازان بسیاری در ایران هستند که می‌توانند با بهره بردن از سازهای موسیقی جنوب، موسیقی متن چنین سریالی را بنویسند.

سعید آقاخانی در سریال «نون خ» این کار را کرد و بازخورد بسیار خوبی هم میان مخاطبان داشت. آقاخانی برای تیتراژ پایانی سریالش از صدای حسین صفامنش استفاده کرد که یکی از تصنیف‌های موسیقی کردی را خوانده بود. آقاخانی در آن سریال به خوبی درک کرده بود که وقتی موضوع سریالی حولِ مردمان کُرد زبان می‌چرخد، بی‌شک برای موسیقی آن سریال هم باید از موسیقیِ کُردی استفاده کرد.

سریال پربیننده پایتخت نیز به همین گونه بود و از موسیقی نواحی شمال ایران بهره برد.

به هر روی امید است که مسئولان صدا و سیما این مهم را در دستور کارشان قرار دهند تا در کنار معرفی فرهنگ اقوام مختلف ایران، موسیقی اقوام هم به گوش مردم برسد.

سریال «به رنگ خاک» این روزها از شبکه یک سیما پخش می‌شود. برزو ارجمند، پوریا پورسرخ، محمود پاک نیت، بیتا سحرخیز، علیرضا استادی، فرشته سرابندی، سیاوش طهمورث، محمد متوسلانی، مهدی صبائی، سپند امیرسلیمانی، زهرا سعیدی، عزت الله مهرآوران، یوسف بختیاری، هستی فرهی، مجید سعیدی، حسین سلیمانی و امیر کاظمی بازیگران سریال هستند.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT4 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون سریال ایرانی موسیقی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون سریال ایرانی موسیقی رسانه ملی تلویزیون موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۲۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود

جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فرشاد کشاورزیان با بیان اینکه جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری شب‌های موسیقی تاک به مدت یک هفته در جهان شهر ملایر برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره برای نخستین بار به مدت یک هفته از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ماه 1403 در مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره موجب شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی در راستای سیاست‌های دولت خدمتگزار است، از تلاش‌ها و پیگیری‌های مجدانه انجمن موسیقی ملایر به نمایندگی رضا قدسی و آموزشگاه موسیقی همراز به مدیریت علی میرشاه ولد و حمایت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فرمانداری ویژه شهرستان ملایر، نمایندگان مردم ملایر در مجلس و شهرداری ملایر برای اجرای این رخداد تقدیر کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت: جشنواره موسیقی «شب‌های موسیقی تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود. این جشنواره در واقع یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است که اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی برگزاری جشنواره «شب‌های موسیقی تاک» را در راستای تحقق شعار دولت پر تلاش سیزدهم مبنی بر عدالت‌محوری دانست و گفت: تمرکززدایی یکی از شاخصه‌های عدالت‌محوری است که بر این اساس برنامه‌ها و رویداد‌های ملی، منطقه‌ای و استانی در شهرستان‌ها نیز برگزار شود.

کشاورزیان افزود: این جشنواره در پنج بخش شامل: اجرا‌های صحنه‌ای( کنسرت) موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی متنوع با موضوعات مختلف شعر و موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

وی به جدول زمان‌بندی جشنوراه اشاره کرد و افزود: ششم اردیبهشت مراسم افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار و در روز‌های بعد، از ساعت 9 تا 10:30 و 11 تا 12:30 کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع 12 کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: این کارگاه‌ها با موضوعات پیوند شعر و موسیقی، تأثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و رگلاژساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه نوازی، ریتم‌شناسی و وزن خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبک‌ها و مکتب‌های مختلف آواز و مناسب خوانی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرا‌های صحنه‌ای(کنسرت‌ها) نیز هر شب در دو سانس از ساعت 18 تا 19:30 و 20 تا 21:30 شب اجرا و در مدت هفت شب، 14 اجرای صحنه‌ای برگزار می‌شود، گفت: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت 14 تا 16 عصر نیز هر روز تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه دومین دوره نمایشگاه ساز با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان برپا خواهد شد، گفت: در حال حاضر 250 کارگاه سازگری در این شهرستان فعال است و برای بیمه تعداد زیادی از این هنرمندان اقدام کردیم و افرادی که مجوز کارگاه، نمونه آثار و مهر داشته باشند، می‌توانند با عضویت در صندوق اعتباری هنر، از خدمات و حمایت‌های آن شامل برخورداری از مزایای بیمه تآمین اجتماعی، بیمه تکمیلی، دریافت هنر کارت و تسهیلات کم‌بهره با بازپرداخت بلندمدت برخوردار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • راز و رمزهای موسیقی سنتی خراسان: پیوندی فرامرزی از اعماق تاریخ
  • پرکارترین خواننده پاپ مشخص شد
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود