Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به همت جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران با هدف تجلیل از چهره های ماندگار و موثر در عرصه تهیه کنندگی همچنین شناخت و تجلیل از تهیه کنندگانی که به تازگی وارد این عرصه شده و ارج نهادن به همت والای تهیه کنندگانی که در این عرصه خوش درخشیدند برگزار شد.

سیدضیاءهاشمی تنها سخنران این جشن به  اصالت فرهنگ در تمام ارکان جامعه اشاره کرد و گفت: هنر هم مانند دیگر نیازهای بشر در فرهنگ خلاصه می شود پس هنری اصیل است که بتواند فرهنگسازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اوصاف تهیه‌کننده که خود گرد آورنده و مغز متفکر یک اثر است باید از هرآنچه که اصالت فرهنگ را زیر سوال می برد، بپرهیزد.

وی ادامه داد: امروزه بسیاری معتقدند تا سرمایه نباشد امکان خلق هنر نیست اما به شخصه معتقدم باید سرمایه در خدمت هنر قرار گیرد نه آن که اصالت آن را زیر سوال ببرد و برای هنرمند تعیین تکلیف کند. بهتر است تلاش کنیم سرمایه را در خدمت فرهنگ و هنر قراردهیم واز ورود سرمایه افرادی که فرهنگ و هنر را تفرجگاه خود قرار می دهند پرهیز کنیم.

هاشمی به اهمیت ایجاد چتری واحد در حوزه تهیه کنندگی اشاره کرد و گفت: دغدغه شخصی ام یکپارچگی و همبستگی در صنف تهیه کنندگی است و امیدوارم این آیین سپاس بتواند قدم هایی هرچند کوتاه در این جهت باشد. از سالها پیش قصد برگزاری این مراسم را داشتم و مصر بودم که با همت هر چهار صنف برگزار شود که تاکنون میسر نشد و تنها با همت جامعه صنفی تهیه کنندگان این مراسم برپاست. امید است در دوره های بعد با همت هرچهار صنف برگزار شود.

وی در خاتمه تاکید کرد: معتقدم ورود دولت در هر امور صنفی و خصوصی کارها را مختل کرده و مسیر فعالیت را منحرف می کند از این جهت جشن کاملا خصوصی وبدون حمایت و دعوت از بخش دولتی برگزار می شود. به عقیده من دولت  واسپاری امور به بخش خصوصی را باید در اولویت هایش قرار دهد و در حوزه فرهنگ و هنر  باید دخالتش را کاسته و امور را به  بخش خصوصی واگذار کند تا بیش از گذشته شاهد شکوفایی بخش خصوصی در این عرصه باشیم.

مدیریت هنری نخستین آیین سپاس تهیه کنندگان به محمدرضا شریفی نیا تهیه کننده و بازیگر فعال سینمای ایران سپرده شد.   احسان علیخانی تهیه کننده و عضو جامعه صنفی تهیه‌کنندگان اجرای مراسم را برعهده داشت. مدیریت اجرایی جشن را نیز  نگین سپیدروح عهده دار شد. در نخستین آئین سپاس تندیس ابوریحان بیرونی به سه تهیه کننده با عناوین چهره ماندگار، چهره موثر و تهیه کننده موفق اهدا شد.

برگزیدگان نخستین آئین سپاس تهیه‌کنندگان سینمای ایران؛

تندیس ابوریحان بیرونی نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به هارون یشایایی (چهره ماندگار) اهدا شد.

تندیس ابواریحان بیرونی نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به مسعود جعفری جوزانی (چهره موثر) اهدا شد.

تندیس ابوریحان بیرونی نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به سید جمال ساداتیان (تهیه کننده موفق) اهدا شد.

تندیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به پیمان معادی و زینب تقوایی (تهیه کننده اول مرد و زن) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به سید حامد جعفری (تهیه کننده انیمیشن) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به محمدرضا رخشان (تهیه کننده پرمخاطب ترین فیلم سینمایی کمدی) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به رضا عطاران (چهره موثر در فیلم های پرمخاطب کمدی) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به بهرام رادان(تهیه کننده  فیلم با دستاوردهای هنری) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به علیرضا سرتیپی (پخش کننده فعال و موفق) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به حبیب اسماعیلی (پخش کننده فعال و موفق) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به تینا پاکروان (سینماگر فعال در حوزه زنان) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به نیکی کریمی (سینماگر فعال در حوزه زنان) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به سید ابراهیم  عامریان (تهیه کننده رکوردار مستمر فیلم های پرمخاطب) اهدا شد.

پردیس سپاس نخستین آئین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران به سعید ملکان (جسارت در تولید آثار سینمایی ارزشمند) اهدا شد.

برچسب‌ها خانه سینما جشنواره مسعود جعفری جوزانی سینما تهیه کننده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خانه سینما جشنواره مسعود جعفری جوزانی سینما تهیه کننده خانه سینما جشنواره مسعود جعفری جوزانی سینما تهیه کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۵۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران آنلاین غیرمنصفانه و ناعادلانه است/ چرا «کاپیتان» قربانی شد؟

محمد حمزه ای کارگردان فیلم سینمایی «کاپیتان» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره اکران آنلاین این فیلم و اینکه چرا فیلم اکران فیزیکی نشد، توضیح داد: در مورد فیلم سینمایی «کاپیتان» با توجه به صحبت‌هایی که با تهیه‌کننده داشتم و پیشتر نیز با مدیران بنیاد سینمایی فارابی در این مورد صحبت شده بود، بنا بود که در پاییز ۱۴۰۲ اکران شود و حتی با پخش‌کننده نیز در مورد اکران و زمان مناسب صحبت شده بود اما با توجه به شرایطی که پیش آمد و جابه‌جایی مدیران بنیاد فارابی، طبیعتاً خبری به ما ندادند جز اینکه از حضور در فستیوال‌های خارج از کشور مطلع بودیم، چون «کاپیتان» علیرغم محدودیت‌هایی که برای بخشی از سینمای ایران اعمال شده است، در پخش بین‌الملل بسیار خوب پیش می‌رفت.

اکران آنلاین در ایران مثل یک شوخی است

وی گفت: با توجه به فضای کلی سینما پیش بینی می‌کردیم که شرایط برای اکران «کاپیتان» در سینماها مناسب نیست و ممکن است فیلم‌هایی از این دست به زعم دوستان مورد اقبال مخاطب عام به مفهوم کلی قرار نگیرند، چراکه عمدتاً در شرایط فعلی ظاهراً کمدی‌ها خوب فروش می‌کنند. با این توصیف، تصور می‌کردیم اکران فیزیکی فیلم قدری به عقب افتاده که به ناگاه و در شب عید (۲۷ اسفند ماه) متوجه شدیم که قرار است فیلم اکران آنلاین شود!

حمزه‌ای تصریح کرد: اکران آنلاین مثل یک شوخی است و به نظرم می‌توان آن را یک قاچاق محترمانه دانست، چراکه فیلمی که ساخته می‌شود، اگر روی پرده نمایش داده نشود و در مقطعی به لحاظ فضای رسانه‌ای نتواند خودش را به مخاطبانش معرفی کند، موفقیتی کسب نمی‌کند. دوستان عملاً فیلم را در شرایطی قرار دادند که بیش از این در موردش صحبت نشود. از اینکه چرا این اتفاق برای «کاپیتان» افتاد، اطلاعی ندارم و به نظر می‌رسد باید توضیح فارابی را در مورد این موضوع شنید.

وی همچنین گفت: معتقدم فیلم باید برای مخاطبان در سالن سینما عرضه و نمایش داده شود چون در کشور ما بستر مناسبی برای اکران آنلاین وجود ندارد. فیلم «کاپیتان» هشتم فروردین ساعت هشت شب اکران آنلاین شد و ساعت ۸:۲۰ این فیلم در کانال‌های تلگرامی عرضه شد و فکر می‌کنم سه ساعت بعد هم از کانال‌های ماهواره‌ای پخش شد!

کارگردان «کاپیتان» اظهار کرد: وقتی ما تابع کپی‌رایت در ایران نیستیم، شرایط برای عرضه آثارمان به صورت برخط فراهم نیست و من فیلمساز کاری جز نظاره کردن نمی‌توانم بکنم!؟ وقتی با فیلمی که با خون دل و دقت و وسواس تولید کردیم تا اینکه یک اثر استاندارد در مدیوم سینما به مخاطبان عرضه شود، به این شکل برخورد می‌شود، چه کاری می‌توان انجام داد!

«کاپیتان» می‌توانست مخاطب خودش را پیدا کند

وی بیان کرد: خیلی خیلی دوست داشتم فیلمم در سالن‌های سینما نمایش داده شود. هیچ ادعایی بر فروش شگفت انگیز «کاپیتان» نداشتم اما برای اکران این نوع از فیلم‌ها، راهکارهای متعددی وجود دارد که می‌توانست به لحاظ زمانی و با سانس‌های کمتر اکران طولی داشته باشد. با این شیوه، می‌توانست مخاطب خودش را پیدا کند و ارتباط بگیرد اما الان هیچ اتفاقی جز این نیفتاده که محصول تولیدشده در چارچوب تولیدات سینمای ایران را در اختیار شبکه‌های ماهواره‌ای و کانال‌های تلگرامی که بخش عمده‌ای از محصولات سینمایی را قاچاق می‌کنند، قرار داده‌ایم!

حمزه‌ای تاکید کرد: به نظرم «کاپیتان» قربانی اختلاف سلیقه تعدادی از مدیران سینمایی شد که قصد داشتند با بستن پرونده این فیلم با هم تسویه حساب کنند که علت آن را متوجه نمی‌شوم چرا من و فیلمم در این کشمکش‌ها قرار گرفته‌ایم.

مخاطبان خاموش سینما «کاپیتان» را می‌بینند؟

وی در پاسخ به پرسشی درباره موثرتر بودن مخاطبان آنلاین با توجه به اینکه تعداد آنها به مراتب بیشتر از مخاطبان سینمارو نیز است، گفت: به هر صورت منِ فیلمساز باید از ارایه و نمایش فیلمم، بازخوردی بگیرم اما وقتی تبلیغی برای ارایه و معرفی فیلم صورت نمی‌گیرد و فیلم به شکل غیرقانونی عرضه می‌شود، آمار دقیقی از میزان مخاطبی که توانسته جذب کند، در دسترس نیست. قطعاً فیلم در اکران آنلاین می‌تواند با طیف گسترده‌ای از مخاطبان ارتباط برقرار کند اگر پیش شرایطی برای اکران یا معرفی فیلم فراهم می‌شد. مخاطبان نسخه وی او دی فیلم‌ها، مخاطبان خاموش سینما هستند، چون شرایط عرضه، شرایط استاندارد و متعادلی نیست و من خیلی موافق این نیستم که فیلمی برای پرده سینما تولید می‌شود، به شکل ناگهانی سر از پلتفرم‌های نمایش فیلم در بیاورد. به اعتقاد من، نمایش آنلاین می‌توانست گزینه مکمل برای فیلم باشد نه گزینه اصلی! در این صورت می‌شد خیلی دقیق‌تر در مورد افزایش مخاطب یک فیلم صحبت کرد.

«کاپیتان» حلقه مفقوده زندگی امروز در کشور است

حمزه‌ای با بیان اینکه تلاش‌هایی را برای به تعویق انداختن تاریخ نمایش آنلاین داشته است، گفت: در این ارتباط، حتی با آقای خزاعی رییس سازمان سینمایی صحبت کردم اما آقای زین العابدین مدیرعامل فارابی را نتوانستم ببینیم یا صحبت کنم و به هر کسی که در دسترسم بود، پیام دادم اما ظاهراً عزمی جزم شده بود که زودتر پرونده «کاپیتان» بسته شود! «کاپیتان» در حوزه بین‌المللی با توجه به محدودیت‌های سینمای ایران، خیلی خوب در حال دیده شدن بود و به گواه طیف محدودی از مخاطبان که پیشتر موفق به تماشای «کاپیتان» شده بودند اثری استاندارد، گرم و مناسب خانواده‌ها بود. مضامینی که در «کاپیتان» مطرح می‌شود، حلقه مفقوده زندگی امروز در کشور است؛ یعنی امید، عشق، رویا و تلاش برای زندگی در شرایط سخت. در شرایط فعلی امروز، که جامعه با آن‌ها دست به گریبان است، این موضوعات می‌تواند قابل توجه باشد.

چه فیلم‌هایی در سبد اکران جریان رسمی جا دارند؟

این کارگردان سینما بیان کرد: «کاپیتان» به هیچ وجه صرفاً یک فیلم کودک نیست و مخاطب آن، بزرگسالانی هستند که باید قصه امروز زندگی خود را از زبان کودکان بشنوند. به اعتقاد من، اینکه چه رویکرد و هدفی را در سینما دنبال می‌کنیم اهمیتی ندارد اما وقتی با فیلمی که از بیت المال با رویکردی خاص و برای ارتباط با خانواده‌ها به عنوان مخاطبان گمشده سینمای ایران تولیدشده، برخورد می‌کنیم به نظرم نه تنها سینماگر را سرخورده و پشیمان می‌کنیم، بلکه یک سوال بزرگ و جدی برای طیفی از سینماگران مطرح می‌شود؛ اینکه وقتی با فیلمی که در چارچوب جریان رسمی با مجوز و بودجه دولتی تولید می‌شود، اینگونه برخورد می‌شود و از اساس در سبد اکران جریان رسمی جایی ندارد! پس مجوز و پروانه ساخت و نظارت دیگر چه مفهومی می‌تواند داشته باشد!؟

به تعامل و دریافت پروانه کار از مدیران سینما خوش‌بین نیستم

حمزه‌ای در پایان گفت: منِ فیلمساز اگر بنا نیست با پروانه ساخت و پروانه نمایش هم فیلمم نمایش داده شود چرا باید نسبت به تعامل و دریافت پروانه ساخت فیلم از مدیران سینما خوش‌بین باشم. به نظرم رفتارهای بسته و یک طرفه با سینماگران جز اینکه به جریان سینمای زیرزمینی (به قول خود آقایان) رسمیت ببخشد و فیلمسازان را بیشتر از گذشته به این سمت هدایت کنند، هدف دیگری ندارد. امیدوارم دوستان و مدیران سینمایی پاسخ قابل توجه و منطقی را به ما بدهند، چراکه شرایط را غیرمنصفانه، ناعادلانه و شبهه برانگیز می‌دانم. با این برخورد دو گانه عملاً سینمای ایران را دچار رخوت و سکون و تبدیل به یک سینمای تک محصولی می‌کنند. تردیدی نیست وقتی من به عنوان فیلمسازی که شغل دیگری ندارم در این مخمصه قرار می‌گیرم، برای بقا چاره‌ای جز تن دادن به جریان حاکم بر اکران سینما نمی‌بینم.

کد خبر 6080150

دیگر خبرها

  • تقدیر استاندار قزوین از افتخار آفرینی سپاه
  • بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
  • کیومرث پوراحمد پرچمدار سینمای کودک بود
  • افخمی: به نظرم به آوینی ایدئولوژیک بودن نمی‌چسبد
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • نرخ دستمزد مدیران، دستیاران و همیاران تدارکات سینمای ایران تعیین شد
  • فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • اکران آنلاین غیرمنصفانه و ناعادلانه است/ چرا «کاپیتان» قربانی شد؟