Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته گذشته برف و باد و باران به داد شهر تهران رسید و شهروندان تهرانی را از مسموم شدن در هوای سمی تهران نجات داد.

البته از سال پیش طرح جدید ترافیک به منظور کاهش ترافیک و آلودگی هوا در تهران به اجرا درآمد اما نوزیدن باد و سخنان حناچی شهردار تهران در رابطه با راهکار کاهش آلودگی هوا، نشان داد برای کاهش آلودگی هوای تهران امیدی به طرح جدید ترافیک نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حناچی دو هفته پیش در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوا گفت: اگر باد بوزد، آلودگی هوا کاهش می‌یابد.

طرح جدید ترافیک از پارسال تا همین چند ماه پیش در همه محافل مورد حمایت شهردار تهران و طراح آن، محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک حناچی  بود.

زیرا که پارسال همزمان با اجرای این طرح، نزولات آسمانی هم رو به فزونی نهاد و اجازه نداد تهران در سال ۹۷ حتی یک روز ناسالم را هم تجربه کند.
حناچی و پورسیدآقایی در اکثر سخنرانی‌های خود در یک سال گذشته، همواره با اشاره به اینکه نزولات آسمانی هم در پاکی هوا تاثیر داشته، اعلام می‌کردند: اجرای طرح ترافیک نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا داشته است.

اما نبود بارش‌های آسمانی و نوزیدن باد تا دو هفته پیش و چهارشنبه هفته جاری منجر به تعطیلی مدارس شد و نشان داد، دستاورد پاکیزگی هوای تهران در سال ۹۷، تنها تحت تاثیر همان بارش‌های آسمانی و وزش‌های فصلی است که اگر نباشند، با اجرای طرح جدید ترافیک شاخص هوای تهران از ۱۵۰ واحد هم عبور می‌کند و مداس تعطیل می شود.

سال گذشته مدیریت شهری به مدد بارش‌های آسمانی به طرحی که خود نوشته و اجرا کرده بود نمره قبولی داد، اما امسال که در ماه‌های مهر و آبان خبری از باد و بارندگی نبود، تقلبی به این طرح نرسید و این طرح رفوزه شد! و تنها در چند روزی که بخشهایی از تهران شاهد برش برف بود، این شهر نفسی تازه کرد.

ناگفته نماند که کاهش ترافیک خیابانها وکاهش آلودگی هوا، دو هدف اصلی اجرای طرح ترافیک جدید هستند، که ظاهرا این طرح در کاهش ترافیک خیابانها اثری نداشته و اثر آن بر کاهش آلودگی هوا هم محل اختلاف است.

اما محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران که طراح، مجری و مدافع طرح جدید ترافیک است، همچنان این طرح را در  رسیدن به اهداف خود موثر می‌داند.


محسن پورسید آقایی معاون حملونقل و ترافیک شهردار تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش وارونگی دما در دو هفته گذشته، گفت: بخش مهمی از این موضوع به تولید آلاینده‌ها و بخش دیگر هم مربوط به وضعیت وزش باد است که اگر صورت بگیرد آلاینده‌ها را می‌برد.

معاون حملونقل و ترافیک شهردار تهران با بیان اینکه امسال ۹ روز شرایط سکون هوا در تهران داشتیم، گفت: اگر همین شرایط را در سال‌های گذشته داشتیم که ۹ روز متداوم هوا ساکن بود، قطعا تهران به تعطیلی کامل رسیده بود.

پورسید آقایی با اشاره به اینکه سال گذشته در هیچ روزی سکون هوا نداشتیم، گفت: شرایط آب و هوایی امسال همانند وضعیت سال ۹۵ است که در آن زمان بخاطر افزایش آلودگی هوا شاهد تعطیلی بودیم.

او با بیان اینکه امسال در نهمین روز پیاپی از سکون هوا، شاخص آلودگی از ۱۲۰ واحد بیشتر نشده، اظهار کرد: این وضعیت نشان میدهد طرح‌های کنترل آلودگی هوا توانسته سبب کاهش تولید ذرات آلاینده هوا شود و پایداری شهر را افزایش داده است.

معاون حملونقل و ترافیک شهردار تهران خاطرنشان کرد: اگرچه شرایط آب و هوایی امسال مشابه سال ۹۵ است، اما به لحاظ میزان آلودگی هوا شرایط بهتری داریم که این وضع بخاطر طرح کاهش است.

اما حجت نظری عضو شورای شهر تهران این استدلالت را منطقی نمی‌داند و می‌گوید بهترین معیار برای سنجش موفقیت این طرح آن چیزی است که افراد هنگام تردد در خیابان‌ها احساس می‌کنند.

حجت نظری عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به اظهارات پورسید آقایی مبنی بر اینکه وضعیت آلودگی هوا در سال جاری بهتر از شرایط مشابه در سال ۹۵ است، گفت: ما نمی‌توانیم یک برشی از تاریخ را برداریم و با یک بخشی دیگر از تاریخ مقایسه کنیم و زمان وسط آن را نادیده بگیریم.

عضو شورای شهر تهران در خصوص نتیجه اجرای طرح جدید ترافیک در تهران، گفت: بهترین قاضی در مورد عملکرد درست یا نادرست مدیریت شهری در حوزه آلودگی هوا و کنترل وضع ترافیک مردم هستند و خودشان به بهترین شکل می‌توانند قضاوت کنند که شرایط کنونی نسبت به قبل بهتر شده یا نه

نظری افزود: بر اساس متون مختلف قوانین و مقررات، در حوزه کاهش ترافیک و آلودگی هوا، ما تنها بازیگر در سطح دولت و بخش عمومی نیستیم، اما می‌توانیم نقش مهمی را ایفا کنیم.

او با بیان اینکه بخشی از این اقدام بر عهده مدیریت شهری است، اظهار کرد: ما نتوانستیم به درستی سهم خود را انجام دهیم و برنامه مناسبی برای آن داشته باشیم.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه طرح قبلی کنترل ترافیک هم کارآمد نبود، اظهار کرد:، اما وقتی می‌خواهیم یک طرح چند ساله را تغییر بدهیم حتما باید طرح کارآمدی را جایگزین آن کنیم و هنگامی که قرار است جایگزین ما نارضایتی‌ها را به وجود آورد و کارآمدی‌هایی هم نداشته باشد، انجام این کار خردمندانه نیست.

نظری در خصوص ویژگی‌های طرح کارآمد، اظهار کرد: طرح کارآمد، طرحی است که مردم نتیجه آن را لمس کنند، اما آنچه که امروز در هنگام تردد در شهر نسبت به دو سال قبل احساس می‌کنیم، این است که وضع ترافیک و آلودگی هوا بهتر نشده و لذا به نظر من فارغ از شاخص‌های روی کاغذ باید آنچه را که مردم در عمل لمس می‌کنند بهتر کنیم.

بیشتر بخوانید: آغاز موج جدید بارش برف و باران از فردا / کاهش آلودگی هوای تهران از پنج‌شنبه

شهرداری تهران با اجرای طرح جدید ترافیک در حال معامله با مردم تهران است. معامله‌ای که به گفته خود، بابت عوارضی که خودرو‌ها به کیفیت هوای تهران وارد می‌کنند، از شهروندان پول گرفته می‌شود و محدودیت‌های جدیدی در ساعت تردد در محدوده مرکزی شهر ایجاد می‌کنند، تا به ازای آن هوای پاک به شهروندان تحویل دهند یا حداقل آلودگی هوا را کاهش دهند.

اما اگر اجرای این طرح تاثیری در کاهش آلودگی هوا و ترافیک نداشته باشد، و هر آنچه که در بهبود کیفیت هوا صورت گرفته ناشی از وزش باد و بارش باران باشد، غش در معامله صورت گرفته است.

آلاینده‌های هوا که توسط دستگاه‌های سنجش کیفیت هوا اندازه گیری می‌شودند، شامل ۶ عنصر است، اما آنچه که همواره به عنوان شاخص آلایندگی هوا اعلام میشود، تنها میزان یک عنصر است که pm۲.۵ نامیده می‌شود. Pm۲.۵ به ذرات کوچکی اطلاق می‌شود که قطر آن‌ها کمتر از ۲.۵ میکرون است؛ و pm۱۰ هم به ذراتی گفته می‌شود که قطر آن‌ها کمتر از ۱۰ میکرون است. قطر موی انسان هم معمولا بین ۵۰ تا ۷۰ میکرون است.

این ذرات بر سیستم ایمنی ریه‌ها اثر می‌گذارند و بیماری‌های تنفسی قلبی و عروقی را تشدید می‌کنند. این ذرات علت اصلی کاهش دید هستند.

جای خالی گاز سمی در سنجش آلودگی هوا

یکی دیگر از آلاینده‌هایی که در این ۶ عنصر وجود دارد، ولی میزان آن هیچگاه معیار اعلام شاخص کیفیت هوا نیست، منواکسید کربن است.

منو اکسید کربن، گازی بی رنگ، بی بو و سمی است که بیشتر در اثر سوختن ناقص سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود.

منابع تولید کننده منواکسید کربن در فضای باز، اگزور خودروها، فرآیند‌های صنعتی (پردازی فلز و مواد شیمیایی) و شومینه است.

منواکسید کربن از طریق ریه وارد جریان خون می‌شود و در صورت غلظت بالا سبب اختلال در بینایی، سردرد، کاهش توانایی یادگیری و تنبلی می‌شود.

در حالی که این گاز نقشی خطرناکتری از ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون دارند، و گاهی اوقات میزان آلایندگی آن در هوا بیشتر از حد مجاز می رسد، اما شاخصی که در سنجش کیفیت آلودگی هوا معیار قرار می گیرد، ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۶۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باورنکردنی؛ مرز‌های تقلب در کنکور جابجا شد

عبدالرسول پورعباس شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح تمهیدات سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت: در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود، دیگر این موضوع ضرورتی ندارد. در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلب‌ها در اختیار ما نبود؛ اما اکنون با دستگاه‌های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلب‌ها در اختیار ما نبود؛ اما اکنون با دستگاه‌های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.

وی در ادامه تصریح کرد: تعدادی کلاهبردار به صورت ناجوانمردانه سعی می‌کنند از مردم پول بگیرند. از داوطلبان خواهش می‌کنم که به این افراد پول ندهند. پرونده‌هایی داشتیم که این باند‌های کلاهبردار از داوطلب و خانواده اش اعتراف گرفته‌اند و با این اعترافات آنها را تهدید کرده‌اند. ۱۹ هزار نفر را رصد کردیم که کانال‌های مدعی تقلب را ترک کردند.

معاون وزیر علوم یادآور شد: به تمام داوطلبان توصیه می‌شود این کانال‌ها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند؛ زیرا اگر با آشکارساز‌ها متوجه شویم که تجهیزات گرفته‌اند حتی اگر از تجهیزات استفاده نکنند هم متخلف محسوب شوند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اینکه تجهیزات هندزفری و موبایل واره در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است، افزود: روز گذشته دو کانال بزرگ با ۵۰ هزار فالور را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب می‌شود، این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریده‌اند. این دستگاه‌ها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه می‌شود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاه‌های ما سیگنال‌ها دریافت می‌شود و صورت جلسه می‌شود.

پورعباس تاکید کرد: برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزار‌های جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند. حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزار‌ها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود. این موبایل واره‌ها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود؛ یعنی شبکه‌ای پشت این موضوع است. موبایل ساده‌ای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و این ابزار‌ها را در بدن کار گذاشته‌اند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند، اظهار کرد: با توجه به تمام تمهیداتی که در نظر گرفته شده است امکان ندارد که تا قبل از بازشدن در مخزن هیچ انسانی با سوالات تماس داشته باشد. تا ساعت ۸ صبح که سوالات در قرنطینه است هیچ امکانی برای دسترسی به سوال وجود ندارد. اما ما می‌دانیم که عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عده‌ای این سوالات را حل کنند.

به گفته وی، پارسال سه نفر سه صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید؛ اما مطلقاً پاسخی به حوزه نمی‌رود. همه دستگاه‌های مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاه‌های آشکارساز تمام حوزه‌ها را پوشش می‌دهیم.

پورعباس یادآور شد: نظام آموزش عالی بر اساس عدالت آموزشی و کارآیی سنجش ورودی دانشگاه‌ها تعریف می‌شود. یک مصوبه‌ای علاوه بر مصوبه سال گذشته در شورای امنیت کشور تصویب شد تا آزمون سراسری به سلامت برگزار شود. داوطلبی که در جلسه آزمون گرفتار شود متخلف محسوب می‌شود. مجرمان با متخلفان متفاوت هستند و پلیس فتا وقتی افراد شبکه‌های متقلب را دستگیر می‌کند آنها با یک تا ۵ سال زندان مواجه خواهند بود.

منبع: ایسنا

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • کدام مناطق پایتخت در جدول تصادفات صدرنشین هستند؟
  • باورنکردنی؛ مرز‌های تقلب در کنکور جابجا شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • احتمال کاهش محدوده طرح ترافیک
  • بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک قطعی است/ احتمال کاهش محدوده طرح
  • راه اندازی ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قزوین
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • راه اندازی ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قزوین + فیلم
  • واژگونی تانکر روغن به دلیل خواب‌آلودگی راننده
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق