Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، علیرضا رئیسی این سخنان را در هفتمین کنگره ملی پیشگیری و درمان چاقی که روز 6 آذر برگزار شد، مطرح کرده است.

او گفته است: در حال حاضر ارزان‌ترین سیگار دنیا در کشور ما عرضه می‌شود. همچنین در هیچ کجای دنیا کمتر از کشور ما مالیات از سیگار نمی‌گیرند. ترکیه مالیات سیگار را به صد درصد رسانده و ثابت شده است که مهم‌ترین راه کاهش مصرف دخانیات، اخذ مالیات از آن و جلوگیری از خرده‌فروشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیسی افزود: در حال حاضر مافیای بزرگ دخانیات در کشور ما کار می‌کند؛ به طوری که در وضعیت تحریمی که هیچ چیز حتی دارو به ما نمی‌دهند اما چند کمپانی بزرگ آمریکایی به ما سیگار می‌دهند و هیچ تحریمی برای سیگار وجود ندارد. ما به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دادیم که مالیات بر سیگار سالانه ۱۰ درصد افزایش یابد که در این صورت می‌تواند سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای کشور به دنبال داشته باشد، اما همین مافیای سیگار جلوی این اقدام را گرفتند. بنزین ۱۰۰۰ تومانی که به ۳۰۰۰ تومان رسید سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمدزایی دارد، اما مالیات بر سیگار به تنهایی می‌توانست سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد به دنبال داشته باشد، اما مافیای سیگار اجازه این کار را نداد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی

آفتاب‌‌نیوز :

آمار رسمی از سوی نهادهای بهداشتی این کشور نشان می‌دهد میزان بستری شدن کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی چهار سال اخیر ۷۳۳ درصد افزایش داشته و این آمار شامل کودکان زیر پنج سال نیز می‌شود.

پزشکان تاکید دارند مصرف سیگارهای الکترونیکی در بین کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی سال‌های اخیر موجب بیمار شدن و حتی بستری شدن آنها می‌شود.

در سال گذشته ۵۰ مورد بستری در بیمارستان‌ها به دلیل اختلالات مربوط به مصرف سیگارهای الکترونیکی وجود داشته که ۱۱ نفر از افراد تحت درمان چهار سال یا کمتر سن داشتند.

با این حال در سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ کودک پیش دبستانی به دلیل استفاده از سیگار الکترونیکی تحت درمان بیمارستانی قرار نگرفت و شش کودک به کمک پزشکی نیاز داشتند.

در ارقام سازمان خدمات ملی بهداشت انگلیس (NHS)، کل پذیرش همه افراد - کودکان و بزرگسالان - برای چنین اختلالاتی در چهار سال از سال ۲۰۲۰ تا کنون ۲۷۶ درصد افزایش یافته است.

آمارها نشان می‌دهد پذیرش کودکان در بیمارستان‌ها، شش درصد از کل پذیرش‌ها در سال ۲۰۲۰ را تشکیل می‌داد.

با این حال در سال گذشته ۱۴ درصد از ۳۶۵ مورد بستری در بیمارستان‌ها به دلیل عوارض سیگارهای الکترونیکی مربوط به بیماران ۱۹ ساله و کمتر بوده است.

همچنین بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ میلادی ۷۳۳ درصد افزایش در تعداد کل کودکانی که به دلیل اختلالات مربوط به سیگارهای الکترونیکی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، مشاهده شده است.

کارشناسان می گویند افزایش مصرف استعمال دخانیات کودکان به دلیل طعم های جذاب آن‌ها و تصمیم دولت انگلیس برای اجازه دادن به استعمال سیگار رایگان برای همه است.

به گزارش «نیویورک پست»، همچنین متخصصان هشدار می‌دهند کودکانی که بیشتر از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که به سمت مصرف تنباکو نیز بروند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده است در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند. من از کشورها می‌خواهم که برای محافظت از شهروندان خود، اقدامات سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از مصرف سیگارهای الکترونیکی به کار بگیرند به ویژه برای فرزندان و جوانانشان.

سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین و بسیار اعتیادآور هستند که برای سلامتی بسیار مضر است. در ابتدای عرضه این محصولات، اثرات طولانی مدت مصرف آنها به‌ طور کامل شناخته شده نبود اما حالا ثابت شده که این محصولات دخانی، باعث تولید مواد سمی در بدن می‌شوند که برخی از این مواد سمی سرطان‌زا هستند و برخی دیگر از آنها خطر ابتلا به اختلالات قلبی و ریوی را افزایش می‌دهند.

مصرف سیگارهای الکترونیکی همچنین می‌تواند بر رشد مغز تأثیر سوء بگذارد و منجر به اختلالات یادگیری در جوانان شود. قرار گرفتن جنین در معرض دود حاصل از استفاده از سیگارهای الکترونیکی هم می‌تواند بر رشد جنین در زنان باردار تأثیر منفی بگذارد.

در عین حال مطالعات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض تبلیغات سیگارهای الکترونیکی در رسانه‌های اجتماعی هرچند هم که کوتاه باشد، تمایل به استفاده از این محصولات و همچنین ایجاد نگرش مثبتِ کاذب نسبت به استفاده از این محصولات را افزایش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • افزایش تعداد جایگاه پمپ بنزین در کهیگلویه و بویراحمد
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع