Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@05:50:53 GMT

جزئیات سامانه عرضه اموال مازاد بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۰۵۴۳

جزئیات سامانه عرضه اموال مازاد بانک‌ها

به گزارش خبرگزارش مهر به نقل از بانک عامل بخش مسکن، ابوالقاسم رحیمی انارکی اظهار داشت: سامانه اینترنتی عرضه و فروش اموال مازاد بانک ها که روز گذشته به همت وزارت اقتصاد و با کار جمعی شبکه بانکی کشور کار خود را آغاز کرد دو مزیت و منافع اقتصادی برای اقتصاد کشور و بخش های مختلف اقتصادی به خصوص صنعت و تجارت به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل بانک مسکن، با بیان اینکه در این سامانه مجموعه املاک مازاد شامل املاک بانک ها و همچنین املاک تملیکی، برای فروش مزایده ای با قیمت پایه کارشناسی شده، در بستر الکترونیکی عرضه می شود، افزود: هدف اصلی در راه اندازی این سامانه،‌ شفافیت بخشیدن به موجودی املاک مازاد بانک ها و همچنین شفاف شدن فرآیند عرضه و فروش این املاک است. از آنجا که بانک‌ها خود در زمینه راه اندازی این سامانه اینترنتی پیش قدم شدند، این انگیزه در مدیران بانکی وجود دارد تا پیرو تکالیف قانونی، منابع محبوس و قابل تبدیل شدن به تسهیلات و اعتبارات، هر چه سریعتر با عرضه در یک محیط شفاف، آزاد شوند و توان تسهیلات دهی به بخش های مختلف اقتصادی افزایش پیدا کند.

مدیرعامل بانک مسکن، «شفافیت در فروش اموال مازاد بانک ها» و همچنین «افزایش توان تسهیلات دهی با فروش املاک مازاد» را دو مزیت و آثار مثبت و سریع راه ­اندازی سامانه عرضه و فروش اموال مازاد بانکی عنوان کرد.

رییس هیات مدیره بانک مسکن درباره شکل فعالیت این سامانه گفت: این سامانه دو بخش دارد. در بخش اول، هر یک از بانک های عامل کشور لیست املاک و اموالی که مازاد تشخیص داده شده است را در سامانه ثبت می کند. در این بخش، ریز اطلاعات مربوط به نوع کاربری ملک، موقعیت استانی و شهری قرارگیری ملک، مشخصات اعیان و عرصه و همچنین وضعیت اینکه آیا ملک مورد نظر متصرف دارد یا خیر و اینکه مشکل حقوقی و ثبتی دارد یا خیر، ثبت می شود.

وی ادامه داد: در بخش دوم سامانه، کاربران که عموم مردم و همچنین سرمایه گذاران اقتصادی و صنعتی یا تجاری هستند، می توانند وارد سامانه شوند و به اطلاعات مربوط به هر یک از املاک در فهرست ها، دسترسی مستقیم پیدا کنند. بنابراین در این سامانه یک ملاقات مجازی بین بانک های عرضه کننده املاک مازاد و متقاضیان خرید این املاک شکل می گیرد و شرایط برای اعلام ثبت درخواست خرید از سوی متقاضیان در قالب انجام مزایده فراهم می شود.

رحیمی انارکی در عین حال از فراهم شدن یک امکان جدید برای خریداران و سرمایه گذاران در بازار املاک مازاد بانکی خبر داد و افزود: با تدبیر وزیر اقتصاد و مقامات دولتی، این امکان فراهم شده است تا متقاضیانی که علاقه ای به خرید مالکیت املاک مازاد ندارند اما خواهان مدیریت این املاک هستند بتوانند بدون نیاز به خرید مالکیت و با حفظ مالکیت بانک دارنده آن ملک، نسبت به مدیریت و انجام فعالیت اقتصادی در آن ملک اقدام کنند. این امکان برای کارخانه ها، کارگاه های تولیدی و هر نوع ملک که امکان فعالیت اقتصادی در آن وجود دارد، قابل انجام و تحقق است. البته شرط این شکل واگذاری مدیریت آن است که متقاضی، از تخصص و مهارت لازم برای هدایت و مدیریت کارخانه مدنظر داشته باشد و بتواند گزارش توجیهی قابل دفاع به بانک ارایه کند.

مدیر عامل بانک مسکن یکی دیگر از آثار فعالیت سامانه اینترنتی اموال مازاد بانک ها را افزایش عرضه ملک در بازار معاملات املاک اعلام کرد.

رحیمی انارکی همچنین از تایید عملکرد مطلوب بانک مسکن در جریان فروش املاک مازاد خبر داد و گفت: طبق نسبت استاندارد تعریف شده برای دارایی های ثابت در بانک ها، باید نسبت سرمایه پایه بانک به دارایی های ثابت تحت مالکیت آن بانک، حداکثر ۷۰ درصد باشد.

وی تاکید کرد: بانک مسکن بواسطه عملکرد مطلوبی که طی یکسال گذشته در بحث عمل به مصوبات دولت و بانک مرکزی برای فروش اموال و املاک مازاد ارایه کرد موفق شد این نسبت را به زیر ۷۰ درصد برساند. بنابراین در حال حاضر بانک مسکن در لیست بانک هایی که دارای اموال مازاد هستند، قرار ندارد اما با این حال روند کاری ما در بانک مسکن به این صورت است که از فروش هر نوع املاک مازاد به نفع افزایش توان تسهیلات­ دهی به بخش مسکن و ساختمان استقبال می­ کنیم و برای این کار، برنامه داریم.

کد خبر 4786990

منبع: مهر

کلیدواژه: اموال مازاد بانکها ابوالقاسم رحیمی انارکی بانک مسکن قیمت بنزین کمک معیشتی خانوار قیمت دلار بنزین بانک مرکزی ایران وزارت جهاد کشاورزی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی طرح ملی مسکن معیشت خانوار یارانه قیمت یورو سازمان برنامه و بودجه کارت سوخت قیمت سکه بهار آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز جدی بر اجرای طرح مولدسازی اموال مازاد دولت و مصوبات سفر رئیس جمهور

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، نشست بررسی آخرین وضعیت اجرای طرح «مولدسازی اموال و دارایی های مازاد دولت» و «بهره وری» در استان یزد به ریاست مهران فاطمی؛ استاندار و با حضور جمعی از مدیران استان برگزار شد.

استاندار یزد در این نشست، با بیان اینکه در امر برنامه ریزی، «تشخیص اولویت ها و پیگیری جدی آن ها» از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: اجرای طرح های مولدسازی اموال مازاد دولت، ارتقاء بهره وری و تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور، سه حوزه مهم مورد پیگیری در استان است.

وی با اشاره به شناسایی قریب به 600 ملک مازاد دولتی به ارزش حدود 12 هزار میلیارد تومان در استان یزد، افزود: براساس لایحه بودجه، امسال باید 530 میلیارد تومان از محل فروش این اموال وارد چرخه تکمیل پروژه های نیمه تمام شود.

فاطمی در همین راستا اظهارکرد: خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در راستای اجرای طرح مولد سازی اموال مازاد دولت در استان انجام شده که منجر به اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خواهد خورد.

وی با تاکید بر اینکه درآمد ناشی از فروش اموال مازاد در پروژههای شاخص و نیمه تمام هر حوزه صرف می شود، خاطرنشان کرد: پروژه های آبی؛ یکی از مهم ترین پروژه هایی است که از محل مولدسازی اموال مازاد دولت در استان اجرا می شود.

استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخاب یزد به عنوان استان هدف بهره وری در کشور، اضافه کرد: باتوجه به اهمیت این حوزه، سهم بهره وری در رشد اقتصادی استان، 40 درصد تعریف شده است.

فاطمی با اشاره به تعریف بسته هایی جهت افزایش بهره وری در برخی از حوزه ها، خاطرنشان کرد: محصول اجرای پروژه های بهره وری، صرفه جویی در مصرف آب، گاز، برق و ... و ایجاد ارزش افزوده خواهد بود.

عالی ترین مقام اجرایی استان در همین راستا ادامه داد: اجرای پروژه های حوزه بهره وری در استان، می تواند بالغ بر 17 همت صرفه جویی ایجاد کند.

استاندار یزد با بیان اینکه تحقق پروژه های حوزه بهره وری را، به صورت مصداقی در سطح عالی دولت پیگیری می کنیم، اظهارکرد: به منظور پیشبرد پروژه های این حوزه با سرعت بیشتر، به دنبال اخذ مجوزهایی در هیئت دولت هستیم.

وی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به عزم جدی استان جهت تحقق 100 درصدی مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر یزد در زمره استان های برتر کشور در حوزه پیگیری و تحقق مصوبات سفر قرار دارد.

استانداریزد با بیان اینکه تعهدات سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حوزه مصوبات سفر رئیس جمهور به یزد تا حد زیادی انجام شده است، گفت: وزارتخانه ها در تعهدات خود در بعضی از پروژه ها عقب هستند که در جهت تحقق آن ها، پیگیری های لازم به صورت وزارتخانه به وزارتخانه انجام می شود.

فاطمی با بیان اینکه در سطح معاونت اجرایی رئیس جمهور، مسائل مربوط به تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به استان را دنبال می کنیم، اظهارکرد: امیدواریم که بتوانیم تا پایان عمر دولت سیزدهم، مصوبات سفر رئیس جمهور به استان را به صورت ۱۰۰ درصدی محقق کنیم.

خبرنگار: فاطمه صادقیان

انتهای خبر/

کد خبر: 1228099 برچسب‌ها هیات دولت سید ابراهیم رئیسی دانشگاه یزد بودجه

دیگر خبرها

  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • واگذاری املاک مازاد وزارت کار
  • آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس
  • خرداد ماه امسال اولین قرارداد خریدو فروش در سامانه خودنویس رونمایی می‌شود
  • ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس در سال ۱۴۰۳ الزامی است 
  • تمرکز جدی بر اجرای طرح مولدسازی اموال مازاد دولت و مصوبات سفر رئیس جمهور
  • شناسایی ۱۱۲ ملک مازاد دستگاه‌های اجرایی در چهارمحال و بختیاری
  • پشت پرده عجیب آگهی‌های فروش مسکن