Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا تشریح کرد: این معضل به این دلیل بود که متاسفانه 6 یا 7 سال پیش با استقرار برخی از شرکت‌های فولادی در شهرک صنعتی فولاد، آن هم بدون تجهیز کنترل آلودگی و یا با تجهیزات ناقص در بالادست این کارخانه، باعث ایجاد آلودگی در منطقه اشکذر شده بود.

با تغییراتی که از شهریورماه سال 97 در مدیریت اداره کل محیط زیست استان یزد رخ داد؛ تمام صنایع وبالاخص فولادسازان استان تحت کنترل و نظارت شدیدتر محیط زیست قرار گرفتند و با نصب تجهیزات کنترل آلایندگی، عملکرد محیط زیستی صنایع همجوار شرکت فولاد آلیاژی نیز تغییرات بسیار چشمگیری داشته که بهبود وضعیت آلایندگی منطقه در افکار عمومی از لحاظ بصری نیز گواه آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شرکت فولاد آلیاژی ایران 44 میلیون دلار صرف ایجاد تجهیزات کنترل محیط زیست (فیلترها، تصفیه خانه‌ها و...) کرده و سالانه 6 میلیارد تومان به منظور راهبری این تجهیزات هزینه می‌نماید. اداره محیط زیست نیز به صورت سرزده در 4 دوره پایش‌های فصلی، میزان آلاینده‌های هوا و پساب را نمونه‌برداری و اندازه‌گیری می‎کند که تمام خروجی‌های آلاینده محیط زیست این شرکت پایین‌تر از حد استانداردهای محیط زیستی  کشور است، علاوه بر اینکه به سیستم پایش آنلاین نیز مجهز هستیم که وضعیت خروجی آلاینده‌های هوای شرکت در هر ساعت از شبانه روز از طریق اینترنت قابل رصد کردن و پایش است.

زارعی بیان کرد:‌ در مورد آب مصرفی دو نوع مصرف آب در شرکت وجود دارد: آب شرب، بهداشت  وفضای سبز ودیگری آب صنعتی؛ با توجه به تصفیه خانه مجهزی که در کارخانه وجود دارد و بیش از90 درصد نیاز آبی صنعتی به وسیله تصفیه مجدد و بازچرخانی آب تامین و فقط 10 درصد آب جبرانی به سیستم وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه براساس استانداردهای قانونی کشور، هر کارخانه باید 25 درصد فضای سبز داشته باشد،‌ اظهار کرد: مساحت شرکت فولاد آلیاژی ایران100 هکتاری است که بر اساس استاندارد باید 25 هکتار فضای سبز برای آن ایجاد شود این در حالی است که مساحت فضای سبز این کارخانه بالغ بر 52 هکتار است که تحت سیستم آبیاری نوین هوشمند قرار دارد که 25 درصد کمتر از آبیاری تحت فشار (قطره‌ای) مصرف آب دارد.

رئیس واحد محیط ‌زیست شرکت فولاد آلیاژی ایران تصریح کرد:  این کارخانه دارای دو نوع پسماند صنعتی عمده سربار و غبار است. پسماند سرباره جزء ضایعات صنعتی و گردوغبار جز ضایعات صنعتی ویژه محسوب می‌شود. با توجه به اینکه بیش از 70 درصد از پسماندهای فولادسازان، سرباره است که هیچگونه مخاطره محیط زیستی ندارد و با توجه به اینکه تناژ آن به تناژ مقرون به صرفه جهت فرآوری رسیده است شرکتی در حال تجهیز شدن جهت فرآوری آنها و استفاده مجدد از آن است که مورد تایید محیط زیست استان نیز قرار گرفته  که حمایت از طرح‌های بازیافت پسماندهای صنعتی (که چندین سال توجه کافی به آن نشده بود) را از اولویت‌های خود قرار داده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران سازمان حفاظت محیط زیست شرکت فولاد فولاد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان

مدیرکل محیط زیست زنجان درباره آخرین وضعیت مجتمع صنعتی آلاینده آندیا فولاد گفت: با توجه به اینکه تغییری در میزان آلایندگی این واحد ایجاد نشد، بنابراین روز گذشته دستور توقف آن را از دادستانی درخواست کردیم که در نهایت این مهم به توقف موقت فعالیت مجموعه منتهی شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدرضا یافتیان مدیرکل محیط زیست استان زنجان درباره وضعیت آلایندگی مجتمع صنعتی ریخته‌گری آندیا فولاد و بی‌توجهی آن به تذکرات گفت: اخطاریه‌ها و تذکرات فراوان به مجتمع صنعتی ریخته گری آندیا فولاد داده شد و بی توجهی به مسائل زیست محیطی موجب شد دستور توقف موقت فعالیت آن به دستور دادستانی صادر شود.

وی افزود: به صراحت باید گفت اخطاریه‌ها و تذکرات محیط زیستی نتوانست از فعالیت‌های نامطلوب این مجموعه جلوگیری کند.

وی درباره روند فعالیت این مجتمع طی سال‌های متمادی گفت: این مجتمع سال ۹۰ با عنوان شرکت ریخته گری سهند تولید شمش فولاد برای ۲۵۰ هزار تن مجوز استقرار دریافت کرد و اساس فعالیت آن به این شکل بود که قراضه‌های آهن را جمع آوری، ذوب و سپس به شمش تبدیل می‌کرد.

یافتیان بیان کرد: این مجتمع فعالیتی نداشت تا اینکه در سال ۹۴ اداره کل صمت وقت از اداره کل محیط زیست استان مجوز بهره برداری ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی را درخواست کرد.

وی افزود: به این مهم باید توجه داشت وقتی واحدی استقرار می‌یابد، همه ضوابط آن باید منطبق با محیط زیست باشد و تمامی پروسه‌های محیط زیستی باید مد نظر قرار گیرد از قبیل اینکه آلایندگی زیست محیطی دارد یا نه؟ و در صورتی که واحد صنعتی ضوابط را رعایت کرده باشد مجوز فعالیت به آن داده می‌شود در حالیکه واحد یاد شده هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده بود و این موضوع حتی برای کارشناسان نیز تایید شد.


وی ادامه داد: سازمان محیط زیست از ابتدا با مجوز بهره برداری این واحد مخالف بود و آن را اعلام کرد، ولی به رغم مخالفت اداره کل محیط زیست، اداره کل صنعت، معدن و تجارت این موضوع را در کارگروه تسهیل مطرح کرد که مجوز مربوط داده شد و این واحد با این مجوز فعالیت خود را از سر گرفت.


صدور ۳۰ فقره اخطاریه از زمان فعالیت این واحد صنعتی تاکنون 
مدیرکل محیط زیست استان زنجان تصریح کرد: فعالیت مجدد این واحد از نظر محیط زیست پذیرفتنی نبود، بررسی‌ها بیانگر آن است این واحد صنعتی در طول سال‌ها نه تنها کار خود را انجام نمی‌داد بلکه از سال ۹۶ در زمینه‌های دیگر از قبیل تولید کنسانتره آهن، منگنز و گندله سازی فعالیت می‌کرد و به هیچ عنوان مجوزی از این اداره کل نداشته است.

وی درباره طرح‌های شکایت از این واحد صنعتی گفت: به طور کلی طرح شکایت مبتنی بر فرآیند‌هایی انجام می‌گیرد و غیر مجاز بودن واحد صنعتی صرفا نمی‌تواند مبنایی برای شکایت سازمان باشد و باید آلایندگی آن احصا شود.

یافتیان ادامه داد: حدود ۳۰ فقره اخطاریه از زمان فعالیت این واحد صنعتی تاکنون صادر شده است و شکایتی نیز در سال ۹۶ مبنی بر دستور توقف واحد داده شد که در سال ۹۷ هم یک حکم قضایی شعبه اول ایجرود صادر گردید.

وی مطرح کرد: در سال ۹۷ دوباره و در سال ۹۹ نیز شکایتی از مجموعه انجام گرفت، ولی یکی از محدودیت‌های این اداره طولانی شدن زمان بررسی شکایات بنا به دلایل مختلف است که این موضوع به صورت استانی مورد پیگیری جدی قرار گرفت.


جریمه ۶۰ میلیارد ریالی
وی ادامه داد: این واحد بالاخره در سال ۱۴۰۰ به دلیل آلایندگی خاک و آرسینیک بالا به عنوان واحد آلاینده تشخیص داده شد که می‌تواند آب‌های زیر زمینی و سطحی را تحت تاثیر قرار دهد، به خصوص اینکه حتی در اراضی کشاورزی نیز مشکلاتی را ایجاد کرده بود.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان درباره وصول جریمه از این واحد اظهار کرد: پس از شکایت و اعلام حکم این واحد در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال جریمه شد که در همان سال به دلیل استمرار آلایندگی، علیه این واحد اعلام جرم شد و دوباره سال ۱۴۰۱ نیز شکایتی از این واحد انجام گرفت.

وی درباره پلمپ این واحد با توجه به تخلفات گفت: با شکایت این اداره کل در آبان سال گذشته تصمیم به پلمب موقت آن گرفته شد که اداره کل صنعت، معدن و تجارت در جلسه‌ای اعلام کرد مدیریت جدیدی در این مجموعه صنعتی بر سر کار آمده که درصدد رفع مشکلات است.

وی افزود: بنا بر پیشنهاد اداره کل صمت استان در جلسه دیگر استانی با هدف حمایت از تولید این مجموعه و الزام به رفع مشکلات زیست محیطی آن، فرصت چهارماهه تا پایان ۱۴۰۲ به آن داد شد تا مسائل و موارد را به طور قطع برطرف کند و مقرر شد این مجتمع صنعتی برنامه و پیشرفت ماهانه کاری خود را به این اداره کل اعلام کند که این مجتمع پس از ۲ ماه مکاتبات فراوان برنامه‌ای ناقص را ارائه کرد که این مسائل از سوی این اداره کل پذیرفتنی نبود.


تخلف بزرگتر ورود پسماند غیرمجاز بود
یافتیان بیان کرد: با توجه به فرصت داده شده این واحد تخلف بزرگتری یعنی ورود پسماند غیر مجاز را انجام داد و حتی از ورود کارشناسان اداره کل نیز برای بازدید از کارخانه ممانعت کرد که مراکز فروشنده پسماند‌ها به ۲ استان آذربایجان شرقی و خراسان رضوی اختصاص داشت که با مکاتبه صورت گرفته یکی از استان‌ها پیگیری‌های لازم را انجام داد.

وی تصریح کرد: این اقدام این واحد به نوعی مصوبه استانی را زیر سوال برد و همین مساله به شکایت مجدد از آن منجر شد.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: با توجه به اینکه تغییری در میزان آلایندگی این واحد ایجاد نشد، بنابراین روز گذشته دستور توقف آن را از دادستانی درخواست کردیم که در نهایت این مهم به توقف موقت فعالیت مجموعه منتهی شد.

وی ادامه داد: این واحد صنعتی همواره از زمان شروع فعالیت خود تاکنون در فهرست آلاینده‌ها قرار داشته است.

یافتیان در پایان با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال در واحد‌های صنعتی مطرح کرد: اگرچه اشتغال واحد‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد، اما رعایت مسائل زیست محیطی اولویت دارد و از اساسی‌ترین اصول فعالیت یک واحد به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • مارتینز اخراج شد، چون ۲۰ روز فولاد را تعطیل کرد!
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران