Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری زنجان اگرچه نزدیک به یک دهه است که اجرایی شده؛ اما به دلیل عدم تجاری سازی؛ هنوز آنطور که شایسته است نتوانسته در اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده برای بخش دامپروری کشورمان نقش آفرینی کند. ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، درحالی که تغییرات اقلیمی و شیوه‌های سنتی دامداری مراتع کشورمان را تحت تاثیر قرار داده و به سمت نابودی برده است، بسیاری از کارشناسان تاکید دارند تغییر سیستم‌های دامپروری سنتی به سبک مدرن و همچنین اصلاح نژاد دام‌ها در بخش سبک و سنگین راهکاری است که می‌تواند علاوه بر بهره‌وری بالاتر ارزش افزوده بیشتری برای تولیدکنندگان و دامپروران ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های تولید گوشت قرمز اکنون از کمبود مراتع رنج می‌برد و درصورت بی توجهی به تغییر شیوه‌های سنتی پرورش دام بدون تردید در آینده نزدیک مشکلات بیشتری برای بخش دامپروری این استان ایجاد می‌شود؛ هرچند ادامه روند تولید سنتی کم‌کم منافع اقتصادی تولیدکنندگان را کاهش داده و عاملی در ترک این حرفه از سوی دامپروران شده و نهایتا کمبود گوشت قرمز در منطقه و البته کشور محسوس می‌شود.

برهمین اساس موضوع اصلاح نژاد گوسفند افشاری که زادگاه اصلی آن استان زنجان است از سوی مسئولان مطرح شد، به این دلیل که این نوع از دام سبک قابلیت چندقلوزایی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر با استفاده کمتر از منابع دارد؛ نکته اینجاست که کیفیت گوشت تولید شده از این نوع دام در سطح قابل قبولی است. البته به اعتقاد دامپزشکان و متخصصان در این زمینه گوسفند افشاری در مقابل سرما، بیماری‌ها مقاوم‌تراست و سرعت رشد بالایی دارد که ضریب تبدیل را در این نوع گوسفند منطقی می‌کند.

به هرحال علی‌رغم  تمام موارد ذکر شده اجرای اولین و تنهاترین طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری کشور در سال 85 با همکاری دو ارگان دانشگاه زنجان و جهاد کشاورزی به دست پژوهش‌گران با واردات  سلول‌های جنسی قوچ‌های هموزیگوت از کشور نیوزیلند در یک فضای کاملا بسته در مزرعه دانشگاه زنجان آغاز شد و در ادامه اولین ایستگاه بخش خصوصی  استان در سال 91 توسط اولین شرکت دانش بنیان آغاز به فعالیت کرد و طی سال 92 نیز مراحل انتقال دام اصلاح‌شده به گله‌های مردمی منتقل شد و در استان تجاری سازی صورت گرفت. اما این موضوع نتوانسته به سطح تجاری‌سازی ملی یا فرا ملی برسد و مورد توجه دامداران قرار گیرد.

توزیع گوشت گوسفند با قیمت تعادلی در بیرجند / مردم نگران نباشندگوشت تازه گوسفندی با قیمت تنظیم بازار در بیرجند توزیع می‌شودمنشأ تلف شدن گوسفندان در مرودشت بررسی می‌شود

زنجان قطب تولید دام اصلاح شده

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از زنجان با اشاره به این که در حال حاضر این استان به عنوان قطب تولید دام اصلاح شده در کشور مطرح است، اظهار داشت: پایه این طرح دانش بنیان و بومی‌سازی شده در کشور٬ اولین طرحی است که در مورد اصلاح‌نژاد دام کوچک در کشور انجام شده به همین دلیل استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های پرورش اصلاح‌نژاد در کشور مطرح است و در شمال غرب کشور به عنوان لیدر اصلی فعالیت داشته و در کل کشور متقاضی برای گوسفند اصلاح شده چند قلوزا را دارد.

وی افزود: این طرح طی سال‌های 91 و 92 در گله‌های مردمی تجاری‌سازی شده است و در 25 استان کشور نیز توسعه پیدا کرده و در داخل استان نیز 150 گله مردمی با بیش از 20 هزار رأس جز این طرح برای اصلاح نژاد گوسفندی قرار گرفته‌اند.

به گفته محمد علی صادقی عمده این طرح در سطح دام‌داری‌های روستایی گسترش یافته است و مراکز صنعتی حدود پنج الی شش مورد از طرح اصلاح‌نژاد گوسفند چند قلوزا استفاده کرده است، در صورت اجرا شدن کامل طرح، اشتغال‌زایی بالایی در بخش دامداری تجربه می‌شود. در حالی که اکنون نزدیک 400 الی 500 نفر به صورت مستقیم درگیر است و کل تسهیلاتی که در بخش دام استان داده می‌شود به سمت دام اصلاح شده گوسفند چند قلوزا هدایت می‌شود.

وی با اشاره به زمان‌بر بودن موضوع اصلاح نژاد گله‌ها تاکید کرد: دامداران باید به این نکته توجه داشته باشند که از سال اول در تمام گله اصلاح نژاد انجام نمی‌شود بلکه باید حدود دو الی سه سال با راهنمایی کارشناسان جهادکشاورزی کار اصلاح‌نژاد در گله‌ها انجام داد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاوزی زنجان با اشاره به این که در کنار اصلاح‌نژاد دام باید اقدامات دیگری هم در سطح دام‌داری صورت گیرد، تصریح کرد: جایگاه پرورشی دام باید اصولی و بهداشتی باشد، تغذیه مناسب همچون کنساتره و علوفه به مقدار نیاز در اختیار دام قرار گیرد. زیرا تاثیر قابل توجهی در چند قلوزایی دارد، از لحاظ کلی باید یک مدیریت خوب مانند مسائل بهداشتی، قرنطینه‌ای و اصلاح‌نژادی انجام شود که اگر تمام این شرایط در کنار هم رعایت نشود, طرح در شرایط سنتی و بومی موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

صادقی خاطر نشان کرد: در شرایط بومی و روستایی در برخی از روستاها٬ میش‌ها در برخی گله‌ها سه و چهار قلوزایی داشته‌اند و از لحاظ اقتصادی برای دام‌دار موثر بوده‌اند، علاوه بر این که اصلاح‌نژاد بهبود یافته گوسفند افشاری به دلیل شرایط فیزیکی و خصوصیات ژنتیکی می‌تواند دو منظوره یعنی گوشتی و شیری باشد همچنین مقاومت بالایی در برابر بیماری و شرایط محیطی دارد و ضریب تبدیل و رشد نیز بالا رفته است.

 

درصورت تقاضا گوسفند اصلاح نژاد شده تحویل می‌دهیم

مدیر عامل کشت و صنعت حسینیه اعظم زنجان نیز با بیان این که موسسه مصباح زنجان هم در حال تکثیر گوسفند چند قلوزا است، گفت: استان‌های متقاضی و دامداران در صورت داشتن درخواست برای پرورش این گوسفند در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

محمد آسیابی با اشاره به این که دانشگاه زنجان با جهاد کشاورزی استان ژن چندقلوزایی را به گوسفند افشاری انتقال داده‌اند، افزود: از طریق این دو ارگان٬ تثبیت ژن در گوسفند صورت گرفت و در نهایت تکثیر بعد از تثبیت ژن توسط موسسه مصباح و بقیه دامداری‌ها صورت گرفت.

به گفته وی، گوسفند نژاد افشاری بومی استان زنجان است و اگر در کل کشور پراکنده شده و از لحاظ خوراک، بهداشت و تکثیر مدیریت شود قدم موفقیت‌آمیزی برای تولید دام سبک و تامین گوشت کشور و درآمدزایی دامداران خواهد بود.

انتهای پیام/1011/ز

R7557/P/S6,59/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۸۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت

 به گزارش جام جم آنلاین از گرگان قربان حاجی‌مشهدی  گفت: درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده نقش موثری در تحول نظام سلامت دارد.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان ادامه داد: سال گذشته در مجموع با احتساب چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده، حدود هفت هزار میلیارد ریال به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌های استان گلستان و وزارت بهداشت واریز شده است.

حاجی‌مشهدی در ادامه به تمدید ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل زمستان تا ۱۲ اردیبهشت ماه جاری اشاره کرد و توضیح داد: پیش از این ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲ تا پایان فروردین ماه سال جاری مهلت داشت اما به دلیل استقبال خوب مؤدیان تا ۱۲ اردیبهشت ماه تمدید شد.

وی ادامه داد: مودیان مالیاتی که نسبت به انجام تکالیف قانونی خود اقدام کنند از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم قانون مالیات بر ارزش افزوده برخوردار می‌شوند.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان تاکید کرد: در صورت ندادن اظهارنامه مالیاتی، براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، جرایمی برای مودیان در نظر گرفته شده که در برخی موارد غیرقابل بخشودگی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل امور مالیاتی گلستان، قربان حاجی مشهدی در گفت و گو با خبرنگاران اظهارکرد: براساس قانون مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سه ماه زمستان ۱۴۰۲ تا پایان فروردین بود، اما با توجه به استقبال ۷۰ درصدی مودیان، با دستور رئیس سازمان امور مالیاتی، این مهلت تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تمدید شد.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان افزود: ۷۰ درصد مودیان مالیاتی، اظهارنامه خود را بر اساس اعداد و ارقام سال گذشته و بر اساس مقررات ماده ۳ قانون تسهیل مودیان در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی، اظهارنامه خود را تا ۳۱ فروردین ارائه کرده‌اند.

وی در مورد احتمال تمدید دوباره مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی هم گفت: بعید است مجدد تمدید شود، لذا مودیان باید در مهلت باقیمانده تا ۱۲ اردیبهشت اظهارنامه خود را ارسال کنند تا از بخشودگی‌های قانونی بهره‌مند شوند و مشمول جرایم تأخیر در ارسال اظهارنامه نشوند.مدیرکل امور مالیاتی گلستان با بیان اینکه یک درصد از درآمد مالیات ارزش افزوده در حوزه سلامت هزینه می‌شود، گفت: سال گذشته برای ارتقای سلامت گلستان ۲ هزار میلیارد ریال به طور مستقیم به حساب وزارت بهداشت واریز شد. 

قربان حاجی‌مشهدی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده نقش موثری در تحول نظام سلامت دارد.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان ادامه داد: سال گذشته در مجموع با احتساب چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده، حدود هفت هزار میلیارد ریال به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌های استان گلستان و وزارت بهداشت واریز شده است.

حاجی‌مشهدی در ادامه به تمدید ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل زمستان تا ۱۲ اردیبهشت ماه جاری اشاره کرد و توضیح داد: پیش از این ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲ تا پایان فروردین ماه سال جاری مهلت داشت اما به دلیل استقبال خوب مؤدیان تا ۱۲ اردیبهشت ماه تمدید شد.

وی ادامه داد: مودیان مالیاتی که نسبت به انجام تکالیف قانونی خود اقدام کنند از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم قانون مالیات بر ارزش افزوده برخوردار می‌شوند.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان تاکید کرد: در صورت ندادن اظهارنامه مالیاتی، براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، جرایمی برای مودیان در نظر گرفته شده که در برخی موارد غیرقابل بخشودگی است.قربان حاجی مشهدی در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: درآمد مالیاتی سال ۱۴۰۱ گلستان ۲ هزار و ۹۵ میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به ۳ هزار و ۲۰۸ میلیارد تومان افزایش یافت.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان مالیات مستقیم را بیشتر مربوط به مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی یا شرکت‌ها دانست و گفت: وصول مالیات مستقیم در گلستان طی سال ۱۴۰۱ حدود یک هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان بود که این عدد در سال گذشته به ۲هزار و ۳۶ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در بخش مالیات غیرمستقیم، وصولی سال ۱۴۰۱ حدود ۷۱۸ میلیارد تومان بود که در سال گذشته این مبلغ به یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان افزایش یافت.
حاجی مشهدی افزود: ۴۶۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان از مالیات وصول شده سال گذشته به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان واریز شد که بیشترین آن به مبلغ ۱۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به گرگان و ۸۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به گنبدکاووس بود.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان گفت: سال گذشته ۸۷ میلیارد تومان به حساب شهرداری گرگان، ۳۷ میلیارد به شهرداری گنبدکاووس، ۱۳.۵ میلیارد به شهرداری بندرترکمن و ۱۳ میلیارد تومان به حساب شهرداری علی آبادکتول واریز شد.
حاجی مشهدی افزود: در سال گذشته مبلغ ۴۷ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های گنبدکاووس و ۲۷ میلیارد تومان به حساب دهیاری های گرگان واریز شد.

دیگر خبرها

  • تمرکز شهرداری‌ها در ارزش‌افزوده تولید و ثروت باشد
  • ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • نحوه پرداخت عوارض آلایندگی به شهرهای استان بوشهر صحیح نیست
  • ایجاد ۴۰ هزار فرصت شغلی در استان کرمانشاه
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • رویداد صدرا در اشتغال‌زایی نسل جوان نقش دارد
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟