Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@21:44:41 GMT

علائم آنفولانزا و درمان سریع آن!

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۵۵۹۹

علائم آنفولانزا و درمان سریع آن!

آنفولانزا ؛ یک بیماری عفونی خطرناک و شبیه به سرماخوردگی است که البته می‌تواند منجر به مرگ شود! علائم و راهکار های درمانی آنفولانزا چیست؟

به گزارش خبرگزاری برنا؛ علائم آنفولانزا را جدی بگیرید! یک بیماری واگیر دار که باعث عفونت دستگاه تنفسی می‌شود و با علائم شدیدی همراه است. قطعا فصل سرما تشدید کننده این بیماری و انواع مختلف آن است؛ بهتر است این گونه بگوییم که این روز ها تب آنفولانزا ( آنفلوانزا) بسیار داغ است حتی بیشتر از یک سرماخوردگی ساده! چگونه از شر این بیماری خلاص شویم؟ راهکار های درمانی آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا چیست؟

آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیر داری است که عامل آن نوعی ویروس آر ان ای از خانواده Orthomyxoviridae است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران تأثیرگذار هستند و باعث ایجاد عفونت حاد دستگاه تنفسی، سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب شدید و بی‌حالی بدن می‌شوند.

آنفولانزا از کجا و کدام حیوان آمد؟

بیماری آنفولانزا نخستین بار در سال ۱۹۳۳ در راسو ها تشخیص داده شد و این ویروس در سال ۱۹۱۸ و در قرن بیستم در بین افراد شیوع پیدا کرد که از همان شروع بیماری جان افراد زیادی را گرفت. این بیماری به طور معمول، با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود البته اگر به این ویروس و انواع مختلف آن یعنی آنفولانزای خوکی و مرغی گرفتار شوید، راه خلاص شما بسیار سخت خواهد شد.

علائم آنفولانزا ( آنفلوانزا) 

یک ویروس خطرناک که در نوع شدید یا خفیف می‌تواند کشنده باشد! این بیماری از یک سرماخوردگی ساده شروع می‌شود البته در کنار علائم مشترک با سرماخوردگی نشانه های خاص‌تری هم دارد؛ بیایید تا با هم علائم آنفولانزا را بشناسیم:

تب و لرز سرفه سوزش گلو آب ریزش بینی درد عضلات سردرد خستگی و بی‌حالی اسهال و استفراغ

از نشانه های بارز این بیماری تب است که معمولا در بزرگسالان ایجاد می‌شود؛ این در حالی است که اسهال و استفراغ در کودکان شایع تر است؛ قسمت سخت این بیماری عفونت های سینوسی و ویروسی آن است که باعث عفونت گوش، التهاب عضلانی و مشکلات قلبی و مغزی خواهد شد.

چنگال تیز آنفولانزا در گلوی چه کسانی فرو می‌رود؟

هر کس می‌تواند به بیماری آنفولانزا مبتلا شود؛ به طور کلی، افراد بالای ۶۵ سال با بیماری های مزمن مثل آسم، دیابت یا بیماری های قلبی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

همچنین، خانم های باردار، کودکان زیر ۵ سال یا زیر ۲ سال در خطر بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماری قرار دارند، اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است، بیشتر مراقب باشید.

علت بیماری آنفولانزا

اورتومیکسو ویروس ها از عوامل بروز آنفلوانزا هستند. آنفولانزا شامل ویروس آنفلوانزای A ، B و C است که از طریق تماس مستقیم یا غیر مستقیم گسترش پیدا می‌کند؛ همین ویروس ها هستند که به طور ناجوانمردانه بدن بیمار را ضعیف می‌کنند.

انواع آنفولانزا

آنفولانزا هم مثل بیماری های عفونی دیگر می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد البته شایع ترین آن ها آنفولانزای خوکی و مرغی است؛ همانطور که گفتیم، این عفونت های ویروسی از حیوانات و در اثر تماس مستقیم به انسان سرایت می‌کند و مراحل پیشرفت بیماری می‌تواند آنقدر خطرناک باشد که منجر به مرگ شود.

علائم آنفولانزای خوکی

آنفولانزای خوکی که از تماس مستقیم با این حیوان به فرد منتقل می‎شود؛ معمولا با علائمی مثل تب، آب ریزش بینی، گلو درد، اسهال و استفراغ همراه است.

علائم آنفولانزای مرغی

آنفولانزای پرندگان یا مرغی، به گروهی از بیماری های عفونی گفته می‌شود که به‌ وسیله‌ ویرو‌س‌ های آنفولانزایی ایجاد می‌شوند که پرندگان را عفونی و بیمار می‌کنند. H5N1، نوعی از آنفولانزای مرغی است که باعث عفونت شدید می‎شود و خطر مرگ و میر آن بالا است.

این ویروس از طریق بزاق، ترشحات بینی، مدفوع و همچنین غذایی که پرندگان می‌خورند، به انسان سرایت می‌کند. بیشتر افرادی که به آنفولانزای مرغی مبتلا می‌شوند، با پرندگان آلوده یا قفس آن ها و اشیائی که به مدفوع و ترشحات آن ها آلوده شده است، در تماس مستقیم  بوده‌اند. این نوع آنفولانزا معمولا با تب شدید بیش از ۳۸ درجه و مشکلات دستگاه تنفسی همراه است.

پیشگیری از عفونت با واکسن آنفولانزا

رعایت نکات بهداشتی مثل شستن دست ها و دوری از مکان شلوغ و عمومی و تماس مستقیم نداشتن با فرد مشکوک یا بیمار در کنار راه های پزشکی مطمئن تر مثل واکسن آنفولانزا می‌تواند به درمان بیماری کمک‌ کند.

واکسیناسیون تب های فصلی می‌تواند بدن شما را از سه یا چهار ویروس آنفولانزای رایج محافظت کند؛ اگر مشکلاتی از قبیل دیابت، کم خونی یا بیماری قلبی و کلیوی دارید، تزریق این واکسن را فراموش نکنید.

درمان سریع آنفولانزا با روش های خانگی

درست است که واکسن آنفولانزا حرف اول را می‌زند اما در کنار آن درمان های فوری خانگی هم می‌توانند کمک‌کننده باشند؛ شاید اولین گزینه برای پیشگیری یا درمان آنفولانزا مصرف آب و مایعات فراوان باشد، البته اگر عفونت شما شدید باشد، پزشک به شما داروی ویروس‌کش مثل اوسلتامیویر، رلزنا، راپی واب و ایکسو فلوزا تجویز می‌کند.

با گزینه درمان های خانگی آنفولانزا چطور هستید؟ چند قدم تا آشپزخانه فاصله دارید؟ شاید همین چند قدم ساده بتواند شما را از شر این بیماری عفونی خلاص کند.

مصرف گیاهان دارویی (نعناع، پونه، رزماری، گل گاو زبان و دمنوش زنجبیل) مصرف لبنیات پروبیوتیک آفتاب‌گیری و ویتامین Dطبیعی مصرف میوه ها و سبزی تازه با ویتامین های A و C شیر مادر ( برای کودکان مبتلا به عفونت) ویتامین های گروه B به ویژه اسید فولیک مصرف مایعات ( آب و آبمیوه طبیعی) تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی

قطعا این دو بیماری عفونی و ویروسی نقاط اشتراک زیادی دارند؛ از جمله این علائم مشترک گوش درد، سر درد، سرفه و خستگی بدن است؛ البته سه نشانه بارز سرماخوردگی، گرفتگی بینی، عطسه و آب ریزش بینی هستند؛ این در حالی است که نشانه اصلی آنفولانزا تب شدید است؛ البته شروع این بیماری هم به صورت ناگهانی است.

نظر شما درباره این بیماری عفونی چیست؟ شاید شما بعد از خواندن این مطلب از یک سرماخوردگی ساده هم ترس داشته باشید، نگران نباشید؛ راهکار های ارائه‌ شده در این مقاله به سلامتی شما کمک خواهند کرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمان سرماخوردگی شیر مرگ واکسیناسیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس

 سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است. مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شودخاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

 آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتار‌های وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتار‌های وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتار‌های وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتار‌ها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • درمان سنتی عفونت لثه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • درمان لوزه بزرگ را جدی بگیرید
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)