Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در کوتاه مدت نمی‌توان آلودگی هوا تهران را به صورت ریشه‌ای بهبود داد، راه حل کاهش آلودگی هوا را در توسعه حمل و نقل عمومی دانست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ سید آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، در رابطه با وضعیت آلودگی هوا تهران گفت: خوش‌بینی است اگر تصور شود با یک یا دو سال کار، مشکل آلودگی هوای تهران قابل حل شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این انتظار هم نزد افکار عمومی ایجاد شده که به دلیل شرایط نسبتا بهتری که سال گذشته آن سپری کردیم و اقداماتی که مدیریت شهری در دو سال گذشته انجام داده، می‌تواند به طور کامل مشکلات آلودگی هوا را حل کند، درست نیست.

وی ادامه داد: در بحث‌های محیط زیستی مطلبی تحت عنوان توان اکولوژیک مطرح است بدین معنا که محیط طبیعی به میزان مشخصی قادر است و می‌تواند آب یا هوای سالم تامین کند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر انسان بیش از توان طبیعت، از آن بهره‌کشی کند از توان و ظرفیت طبیعت هم کاسته می‌شود، اظهار داشت: توان اکولوژیک تهران به صورت طبیعی و ساختاری و به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش پائین است و به دلیل برخی از اقداماتی که در طول چند دهه گذشته انجام شده، این توان کاهش هم یافته است. این شرایط را در نظر بگیرید که در ایام آلودگی هوا، توان طبیعی شهر تهران به یک سوم کاهش پیدا می‌کند که بحث ساختاری است و ارتباطی با شورای حاضر و قبلی ندارد.

به گفته حسینی میلانی، هر ساله در تهران شرایط اضطرار در وضعیت آلودگی هوا ایجاد می‌شود که در برخی موارد، برای گروه‌های خاص مخاطره آمیز است.

او با طرح این سوال که برای تاب‌آوری و افزایش توان تهران در مقابل آلودگی هوا چه کرد؟ تصریح کرد: برای افزایش تاب‌آوری و توان تهران در مقابل آلودگی هوا، باید افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از مترو و اتوبوس و... را دنبال کنیم. باید ببینیم در این مسیر حرکت می‌کنیم یا نه؟ ممکن است سرعت حرکت در این مسیر کند باشد اما مدیریت شهری تلاش کرده از این مسیر اصلی منحرف نشود.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری افزود: در شورای پنجم و شهرداری بحث آلودگی هوا یکی از مهمترین اولویت‌ها بوده است. در این راستا هم شورا و هم شهرداری از این مسیر اصلی منحرف نشده اما آیا پشتیبانی لازم برای این کار از سوی دولت انجام شده است؟

حسینی میلانی با بیان اینکه باید شبکه حمل و نقل عمومی تکمیل شود، خاطرنشان کرد: انتظار ما آن است تمام این انرژی‌ها و توان‌ها در امر توسعه حمل و نقل عمومی تجمیع شود. انتقادی که در این زمینه وارد است، این بوده که دولت در خصوص تامین اتوبوس کمک موثری نکرده است. با وجود مصوبات خوبی که در دولت وجود داشته اما به دلیل تغییر شرایط محیطی که خارج از کنترل دولت است، دست‌اندازهایی ایجاد شده و برای اجرای مصوبات نیاز به همدلی، تدبیر و همت بیشتری است.

وی اضافه کرد: زمانی که اضطرار آلودگی وجود دارد، 40 درصد مردم از خودرو شخصی استفاده می‌کنند اما باید این ظرفیت هم در سیستم حمل و نقل عمومی وجود داشته باشد تا مردم کمتر از خودرو استفاده کنند. این در حالی است که در حوزه اتوبوس مشکلات زیادی داریم و باید تلاش کنیم تا سال آینده بخشی از این کسری‌ها برطرف شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست خبرگزاری برنا کاهش آلودگی هوا حسینی میلانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۶۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان

چین به‌تازگی از یک موتور دیزلی با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصد رونمایی کرده که اولین نمونه از نوع خود در سراسر جهان است و مصرف سوخت و انتشار کربن‌دی‌اکسید را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد و به این ترتیب نقش چشمگیری در کاهش آلودگی هوای شهرها خواهد داشت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، از زمان اختراع موتور احتراق داخلی دیزل در ۱۲۷ سال پیش، مهندسان و دانشمندان تلاش کرده‌اند تا بازده حرارتی آن را بهبود بخشند. یک شرکت چینی در یک پیشرفت قابل‌توجه، اولین موتور دیزلی در تاریخ با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصدی را به نمایش گذاشت. تیم سازنده این موتور تلاش خود را روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز کردند. این شرکت فناوری جدید خود را در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ تیانجین چین به نمایش گذاشت و موفقیت آن توسط سازمان تست معتبر بین‌المللی و مرکز تحقیقات و فناوری خودروی چین به‌عنوان یک نهاد تخصصی تست موتورهای احتراق داخلی چینی به‌رسمیت شناخته شد.

نوآوری پیشرو در بهره‌وری

درصد انرژی احتراق دیزلی که بدون نیاز به مکانیزم بازیابی حرارت اتلاف به کار خروجی مفید موتور منتقل می‌شود، به‌عنوان راندمان حرارتی موتور پایه شناخته می‌شود و اقتصاد موتور با افزایش راندمان حرارتی موتور پایه بهبود پیدا می‌کند. شرکت چینی یادشده در شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از موتور دیزلی که رکورد جدیدی را با راندمان حرارتی بدنه ۵۰.۲۳ درصد به ثبت رساند، به نقطه عطف قابل‌توجهی در این زمینه دست پیدا کرده بود. این شرکت در هشتم ژانویه ۲۰۲۲ پیشرفت بیشتری کرد و بازده حرارتی موتور را به ۵۱.۰۹ درصد رساند و در بیستم نوامبر ۲۰۲۲ به بازده حرارتی ۵۲.۲۸ درصدی دست پیدا کرد که می‌تواند منجر به کاهش قابل‌توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار دی‌اکسیدکربن شود.

تیم تحقیقاتی شرکت با سرمایه‌گذاری و تلاشی ۵۰۰ روزه روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز شد و از پیشرفت‌های قبلی فراتر رفت. این تیم به‌طور مؤثر فناوری‌های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با راندمان بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را توسعه داد و به دلیل این پیشرفت‌ها که با پیشرفت‌های اندک ۰.۱ درصدی به دست آمد، به نقطه عطف مهمی دست پیدا کرد. تلاش‌های تیم منجر به شکستن رکورد موتور از سد بازده حرارتی ۵۳ درصدی برای اولین بار در سطح جهان شد که این دستاورد قابل مقایسه با دویدن انسان در یک مسابقه ۱۰۰ متری در کمتر از ۹ ثانیه است.

کاهش مصرف سوخت

بر اساس برآوردهای فعلی مالکیت موتور دیزل در چین ارتقا از سطح راندمان حرارتی ۴۵-۴۶ درصد معمول به ۵۳ درصد می‌تواند اقتصاد موتور دیزل را تا حدود ۱۴ درصد افزایش دهد. این نوآوری منجر به صرفه‌جویی در سوخت سالانه حدود ۳۱ میلیون تن و کاهش انتشار کربن به میزان ۹۷ میلیون تن می‌شود. به بیان ساده‌تر یک تراکتور سنگین با مسافت پیموده‌شده سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر به لطف این فناوری می‌تواند در حدود ۱۲ هزار گالن سوخت دیزل صرفه‌جویی کند. این امر منجر به صرفه‌جویی سالانه تقریباً ۱۳ هزار و ۵۲۹ دلار برای مالک و با توجه به قیمت بازار سوخت دیزل ۱.۰۸ دلار برای هر لیتر سوخت می‌شود.

این پیشرفت تنها یک دستاورد فنی نیست بلکه مزایای آن شامل کاملاً شامل حال شهرها برای کاهش آلودگی هوا می‌شود.

کد خبر 747183

دیگر خبرها

  • کدام مناطق پایتخت در جدول تصادفات صدرنشین هستند؟
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند