Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، دونالد ترامپ در سفر اخیر خود به افغانستان و در جمع نیروهای نظامی آمریکایی در پایگاه بگرام از آمادگی برای شروع مجدد مذاکرات صلح با طالبان پرده برداشت. مذاکرات صلحی که پس از برگزاری ۹ دور آن در قطر، در آخرین مراحل ابتر ماند و توسط آمریکا متوقف شد. آمریکا علت توقف مذاکرات را انجام اقدام تروریستی از سوی طالبان که منجر به کشته شدن یک سرباز آمریکایی شد، اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استراتژی آمریکا در رابطه با مذاکرات صلح با طالبان مشخص است. آمریکا از ۱۸ سال پیش که واقعه ۱۱ سپتامبر به وقوع پیوست، ناچار شده است که برای ممانعت از حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان و احتمال انجام اقدام مشابه آنچه در۱۱ سپتامبر اتفاق افتاد، شماری از نیروهای نظامی خود را در این کشور مستقر کند. این اقدام هزینه‌های مالی و جانی هنگفتی برای آمریکا به همراه داشته است، به طوریکه ترامپ، جنگ افغانستان را یک جنگ تحمیلی خوانده که میلیاردها دلار خسارت به کشورش وارد کرده است. وی تلاش دارد تا با رسیدن به یک توافق صلح با طالبان، از بار هزینه‌های مادی و جانی در افغانستان خلاص شود.

اما هدف طالبان از مذاکرات صلح با آمریکا چیست و آنها بدنبال کسب چه امتیازی هستند؟

آنچه که از مذاکرات صلح طالبان و آمریکا مشخص شده، این است که در قبال تضمین های امنیتی از سوی طالبان، آمریکا از افغانستان عقب‌نشینی خواهد کرد یا به عبارتی دیگر، نیروهای نظامی خود را از این کشور خارج خواهد کرد. واقعیت این است که استراتژی طالبان در افغانستان، تشکیل امارت اسلامی است. این گروه در مذاکرات خود با حکومت داخلی و کشورهایی که دخیل در مذاکرات صلح افغانستان هستند، استراتژی خود را مخفی نمی‌کند. نه حکومت داخلی و نه کشورهای دخیل در مذاکرات صلح، به هیچ‌وجه زیر بار این استراتژی نرفته و تشکیل یک امارت اسلامی در افغانستان را غیر قابل قبول می دانند.

حال باید دید که سیاست آمریکا در قبال تشکیل امارت اسلامی در افغانستان چیست. آمریکا که یک بار از وجود یک حکومت با معیارهای امارت اسلامی در افغانستان، ضربه سنگینی خورده، آیا حاضر است به تشکیل  مجدد امارت اسلامی در افغانستان تن دهد؟ واقعیت این است که همین که آمریکا حاضر به عقب نشینی از افغانستان شده، ریسک حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان را قبول کرده است.

آمریکا اگرچه در گذشته از وجود حکومت اسلامی در افغانستان ضربه خورده است، اما شاید با تشکیل یک امارت اسلامی که خطری برای آمریکا نداشته باشد و به علاوه رقیبی برای حکومت‌های معارض آمریکا در منطقه باشد، مشکلی نداشته باشد و حتی از آن استقبال کند. اما این موضوع همانطور که گفته شد، ریسک بزرگی است که باید دید آمریکا برای رهایی از هزینه های خود در افغانستان حاضر به معامله بر روی آن هست یا خیر. آنچه مسلم است، این که در مذاکرات صلح طالبان با آمریکا، گروه طالبان حاضر نیست در مقابل دادن امتیازات قابل توجه شامل دادن تضمین های امنیتی، تنها به گرفتن شکلات بسنده کند. 

به عبارت دیگر شاید بتوان گفت که این از واقیعت به دور و با استراتژی طالبان در تعارض است که هزینه خروج نیروهای خارجی را این گروه بپردازند، اما حاکمیت افغانستان همچنان در دست گروه‌های دیگر باشد و یا نهایتا نقشی محدود در حاکمیت به این گروه داده شود، موضوعی که مورد حمایت دولت افغانستان، کشورهای دخیل در مذاکرات صلح افغانستان و برخی کشورهای منطقه است.

 لذا به نظر می‌رسد جاه‌طلبی‌های طالبان که یک بار موفق به تشکیل امارت اسلامی در افغانستان شده‌اند، مانع از آن است که حاضر شوند به زیر چتر دولت افغانستان بروند یا اینکه حاکمیت بر افغانستان را با گروه‌های دیگری که به لحاظ ایدئولوژی سنخیتی با آنها ندارند، تقسیم کند. در نهایت چنین استنباط می شود که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح طالبان با آمریکا، این گروه به موقعیتی دست خواهند یافت که بر وضعیت داخلی افغانستان و همچنین بر منطقه تاثیرات قابل توجهی خواهد داشت.

علی امیدوار، کارشناس سیاسی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مذاکرات صلح آمریکا طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان

اداره ملی خط آهن طالبان از جابجایی بیش از ۷۴ هزار تُن کالا در یک هفته گذشته از طریق خطوط آهن افغانستان خبر داد.

به گفته این اداره این کالاها از طریق خطوط آهن هرات – خواف، تورغندی، آقینه و حیرتان جابجا شده است.

اداره ملی خط آهن طالبان گفت در اوایل هفته جاری هم برای اولین بار کالای اففغانستان از طریق خط اهن از مسیر ایران به ترکیه صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • از مبارزه حق طلبانه فلسطین حمایت می کنیم
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم