Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@20:04:07 GMT

ثبت رشته شهرسازی در سازمان نظام مهندسی ساختمان

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۷۶۸۹

ثبت رشته شهرسازی در سازمان نظام مهندسی ساختمان

ایسنا/اصفهان بزرگداشت روز جهانی شهرسازی با محوریت اشتغال در شهرسازی، ۱۲ آذرماه با حضور دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسین مشاور ایران و عضو کمیسیون تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی استان در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد.

مدیر گروه رشته شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان در آیین گرامیداشت روز شهرسازی، اظهار کرد: رشته شهرسازی قالب، حرکت و فعالیت رشته‌های نظام مهندسی است و این رشته شهرسازی است که به فعالیت دیگر رشته‌های مهندسی مفهوم می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آمریکا، فرانسه و کشورهای توسعه یافته دیگر، رشته شهرسازی مجزا و برتر از سایر رشته‌های مهندسی به شمار می‌رود.

محمد مسعود با بیان اینکه از اوایل دی ماه سال جاری شهرسازها ‌می‌توانند با داشتن مهر و پروانه اشتغال در زمینه شهرسازی فعالیت و کسب درآمد کنند، گفت: متاسفانه فارغ التحصیلان این رشته تاکنون نتوانسته اند از رشته مهندسی خود استفاده کنند، ولی تلاش مسولان باعث شد تا رشته شهرسازی به عنوان یک رشته رسمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان ثبت شود تا مهندسین این رشته فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کنند.

وی ادامه داد: در شهر اصفهان و اطرف آن سالانه ۵۰۰ نفر در رشته شهرسازی در مقطع کارشناسی و ۳۵۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۵ نفر در مقطع دکتری فارغ التحصیل می‌شوند. همچنین در دانشگاه نجف آباد و خوراسگان سالانه تعداد زیادی از این رشته فارغ التحصیل می‌شوند، در حالی که هیچ یک از این فارغ‌التحصیلان در جایگاه مرتبط با تخصص خود نیستند.

مدیرگروه رشته شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه، روانشناسی محیطی تخصص رشته شهرسازی و آمیزه ای از هنر، فن و علم است، افزود: افرادی که به صورت میان رشته‌ای تحصیل می‌کنند به مراتب شانس بیشتری از افرادی با یک تخصص هستند دارد.  

محمد مسعود، با بیان اینکه در آزمون استخدامی اصفهان رشته شهرسازی هیچ جایگاهی نداشت، تصریح کرد: عدم نیاز به شهرساز، ما را بیشتر حساس، مسئول‌ و متعهد می‌کند نسبت به افرادی که هرسال وارد این رشته می‌شوند.

دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران هم در این مراسم، اظهار کرد: شهرسازی که توان دیدن کودکان کار را ندارد، شهرسازی که اگر به حاشیه نشینی پرداخته، نتیجه ای جزء روند افزایش حاشیه نشینی نداشته و شهرسازی که بزرگترین درد آن سرانه ها، تناسب اراضی و خط محدوده است چگونه می تواند از حق شهر و حقوق شهروندی سخن بگوید.

سهراب مشهودی با بیان اینکه گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور، آسیب شناسی شهرسازی را در ۱۶ بند برای درج در برنامه ششم توسعه به دولت داده است، افزود: از جمله موارد آن نظارت بر انجام طرح های جامع و تفصیلی، تأمین زمین برای خدمات غیرانتفاعی شهری، ضعیف شدن کمیسیون ماده پنج، اخذ تصمیمات فنی تغییرات طرح، ضرورت حفظ باغات شهری، تصمیمات ماده صد که بیشتر در راستای خلاف طرح های شهری است.  

وی با اشاره به اینکه حق الزحمه مهندسان مشاور کشور برای حفاظت نیروهای متخصص خود حدود ۳۳ درصد است، تصریح کرد: این درصد بسیار اندک و ناچیز است، بنابراین باید در بودجه حق الزحمه مهندسان مشاور در ردیف های دائمی قرار گیرد و از بودجه های عمرانی جدا شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهرسازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۷۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، برخلاف دهه‌های گذشته در یک دهه اخیر شاهد ریزش تعداد دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته ریاضی در دبیرستان‌های کشور هستیم آن طور که آمارها نشان می دهد فقط بین 15 تا 18 درصد دانش آموزان رشته ریاضی را برای ادامه تحصیل خود در مقطع دبیرستان انتخاب می‌کنند، محمدرضا نیک نژاد با اشاره به اینکه در یک روند تقریبا یک دهه اخیر تعداد افراد علاقه‌مند به ریاضی کمتر شده است، اظهار کرد: در این مدت زمان شاهد علاقه‌مندی و حضور بیشتر دانش آموزان به رشته تجربی و در نهایت پزشکی و زیرشاخه این رشته هستیم.

وی با بیان اینکه فرهنگ آموزشی غالب بر روی دانش آموزان تاثیرگذار است، یادآور شد: قبل از این دهه دانش آموزان و حتی والدین آنها به رشته های فنی و مهندسی علاقه‌مند بودند و در برهه ای از زمان شاهد بودیم که حتی کشور و جهان علاقه‌مند به جذب نیروهای فنی و مهندسی بودند. 

این کارشناس آموزش و پرورش تاکید کرد: در سال‌های اخیر عواملی مانند افزایش بیکاری فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی و مهندسی و دیگر زیرشاخه‌های رشته ریاضی همچنین تغییر رویکرد از تولید و کارهای خدماتی به فعالیت‌هایی مانند دلالی که عمدتا نیاز به مدرک تحصیلی خاصی ندارد متاسفانه باعث شد تا نگرش جامعه نسبت به تحصیل در رشته ریاضی تغییر کند. 

به گفته نیک نژاد، در حال حاضر رشته پزشکی به دلیل درآمد بالا، نیاز جامعه و جذب در کشورهای خارجی بیشتر از سایر رشته‌ها به ویژه ریاضی مد نظر انتخاب دانش آموزان پس از انتخاب و تحصیل در رشته تجربی است.  

وی با بیان اینکه مردم ارزیابی خود را از شرایط جامعه دارند، اضافه کرد: در حال حاضر شاهد افزایش تعداد و ظرفیت دانشگاه‌ها در رشته ‌های مختلف پزشکی هستیم و شاید جامعه نیاز به رشته های فنی و مهندسی به دلیل نداشتن بازار کار مناسب ندارد، در حالی که والدین باید بدانند همان اندازه که جامعه نیاز به رشته هایی همچون پزشکی دارد به رشته های فنی و مهندسی نیز نیاز دارد. 

این کارشناس آموزش و پرورش متذکر شد: متاسفانه اقتصاد کشور براساس اقتصاد دلالی می چرخد که نیاز به مدرک تحصیلی فنی و مهندسی ندارد، این در حالی است که بسیاری از داشن آموزان می خواهند پس از دریافت مدرک تحصیلی مناسب برای ادامه تحصیل یا کسب شغل مناسب به کشورهای خارجی بروند. 

وی پیشنهاد کرد: برای رفع مشکل کاهش تعداد دانش آموزان در رشته ریاضی لازم است دولت بازار کار و اقتصاد کشور را ساماندهی کند و از طریق فراهم کردن شرایط مناسب برای بازار کار، رویکرد جامعه را نسبت به تحصیل در رشته ریاضی تغییر دهد، البته در این عرصه نیاز به یک آموزش فراسازمانی نیز است تا هم تعادل در تحصیل در رشته‌های نظری ایجاد شود و هم والدین بدانند که جامعه نیاز به همه رشته‌های تحصیلی دارد.  

گفت‌وگو از مهدیه قمری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز تعرفه نظام مهندسی، دستمزد و قیمت لوله گاز ۱۴۰۳ (
  • ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش‌آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 
  • ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد