Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: پهنه های اکتشاف شده، طبق ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید، به بخش خصوصی واگذار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایمیدرو، خداداد غریب پور در جلسه شورای معاونان ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: این سازمان با جدیت موضوع اکتشافات را انجام می دهد و تلاش مجموعه این است که نباید پهنه اکتشاف نشده ای در کشور وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای اجرای اکتشافات 400 هزار کیلومتری، کمیته های اجرایی فعال شده و برنامه ریزی منظمی بین ایمیدرو، شرکت ملی صنایع مس و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی صورت گرفته است. غریب پور تاکید کرد: خوشبختانه روند فعلی عملیات اکتشافی، رضایت بخش است.

تحقق تعهد افتتاح 3.5 میلیارد دلار طرح

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تعهدات ایمیدرو مبنی بر افتتاح 3.5 میلیارد دلار طرح معدن و صنایع معدنی تا پایان امسال، محقق می شود، اظهار داشت: تاکنون یک میلیارد و 160 میلیون دلار طرح از جمله آلومینیوم جاجرم، احیای مستقیم بافت، اسید سولفوریک و غیره افتتاح شده است.

وی ادامه داد: از جمله طرح های قابل افتتاح، طرح تولید آلومینیوم جنوب (سالکو)، گندله گهر زمین، ذوب خاتون آباد، انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق و کنسانتره سنگ آهن فولاد مبارکه است. رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: کمیته پایش طرح ها در این سازمان، به طور منظم برگزار و ماهانه 80 مورد پایش طرح ها را انجام می دهد.

افزایش 3 برابری سرمایه صندوق بیمه

غریب پور با بیان اینکه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس مسیر خود را پیدا کرده است، اذعان داشت: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، شورای هماهنگی و خانه معدن (به عنوان بازوی اجرایی) در این طرح همکاری می کنند.

وی افزود: سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی از 110 میلیارد تومان به 350 میلیارد تومان افزایش یافته و در حال طی مراحل قانونی است. غریب پور اضافه کرد: مقدمات افزایش مجدد سرمایه این صندوق به 500 میلیارد تومان به زودی آغاز می شود که با این روند، حجم کار صندوق چند برابر می یشود.

تشکیل کمیته ایمنی معادن؛ به زودی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از اولویت های ما در کنار مسئولیت های اجتماعی، توجه به ایمنی، بهداشت و محیط زیست معادن است، گفت: حوزه یاد شده در شرکت های تابعه ایمیدرو، حیاتی بوده و ضروری است تا مسئولان این بخش، با برنامه ریزی، مدیریت مستمر، آموزش و انتخاب افراد متخصص، آسیب ها را به حداقل ممکن کاهش دهند.

وی افزود: به زودی کمیته ایمنی معادن را تشکیل می دهیم تا برای کاهش حوادث معادن واگذار شده، برنامه های لازم تدوین شود.

غریب پور گفت: طرح اسیدسولفوریک مس سرچشمه با 110 میلیون دلار سرمایه گذاری، یک طرح کاملا زیست محیطی بوده که اخیرا توسط رئیس جمهور در کرمان افتتاح شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره واگذاری امور بهداشت، ایمنی و محیط زیست معادن به شرکت های متخصص، اظهار داشت: با توجه به تجربه هایی که در معادن سیرجان به دست آمده، امور فوق در معادن قابل واگذاری، به شرکت های متخصص سپرده خواهد شد.

غریب پور یادآور شد: این اقدام مانع توسعه تشکیلات می شود و در عین حال پیمانکاران متخصص جذب این بخش خواهند شد.

وی افزود: مدیریت های ایمیدرو برای افزایش امتیاز عملکرد متوسط واحدهای تابعه در این حوزه از 15 درصد فعلی به 30 درصد، حمایت های لازم را به عمل می آورند.

بخش معدن و صنایع معدنی، پیشران تولید و صادرات

غریب پور خاطرنشان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی، به رغم تحریم های بین المللی، پیشران تولید و صادرات بوده است.

رشد عملکرد HSEE، از ضعیف به سمت متوسط

امیر ولدخانی، مدیر ایمنی بهداشت، محیط زیست و انرژی ایمیدرو در این جلسه با بیان اینکه سامانه آماری HSEE ایمیدرو در سال 82 راه اندازی شد، گفت: این سامانه، تنها سامانه فعال در این حوزه است که تاکنون در آن، کارهای بزرگی انجام شده است.

وی افزود: در سامانه ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی، کارهای اولیه آمارگیری را انجام می دهیم و براساس این اطلاعات و سیاستگذاری، برنامه ها را پیش می بریم.

ولدخانی تصریح کرد: طبق برنامه ممیزی عملکرد اچ اس ایی ایی ایمیدرو طی سال 97، حدود 7.22 درصد واحد ها خوب، 46.34 درصد واحدها متوسط، 39 درصد واحدهای ضعیف و 7.32 درصد واحد ها خیلی ضعیف بوده اند.

وی ادامه داد: بررسی واحدها از نظر اچ اس ایی ایی طی 3 سال گذشته، نشان می دهد که در سطح متوسط، رشد بسیار مطلوبی داشتیم. این حاکی از بهبود عملکرد اچ اس ایی ایی در ساختار سازمانی و مدیریت این مجموعه بوده است.

مدیر ایمنی بهداشت، محیط زیست و انرژی ایمیدرو خاطرنشان کرد: در بخش ضعیف و خیلی ضعیف نیز بهبود داشته ایم؛ به این معنا که از ضعیف به سمت متوسط رشد کرده ایم.

وی ادامه داد: هدفگذاری افزایش سالانه 15 درصد رشد امتیاز عملکرد متوسط داشته ایم که در سال 97 نسبت به سال 96، 205 امتیاز داشتیم که رشد بالاتر از 15 درصد اتفاق افتاده است.

ولدخانی گفت: مدارک تحصیلی کارکنان اچ اس ایی ایی در شرکت های تابعه، حدود 54 درصد کارشناسی و بالاتر و بقیه زیر کارشناسی بوده اند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد کانون های مساجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت های مسجدی اصفهان یادواره شهدا انتخابات انتخابات مجلس ایمیدرو صنعت و معدن معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا در زمان خودتان لوکوموتیوی واگذار نکردید/ با کدام عملکردتان برای راه آهن نسخه می پیچید؟

تین نیوز

محمد هادی ضیایی مهر، معاون ناوگان راه آهن، در واکنش به مصاحبه اخیر مدیرعامل مستعفی و اسبق راه آهن گفت: هر گونه واگذاری فعالیت ها یا خصوصی سازی باید منجر به بهبود عملکرد و کاهش هزینه ها از یکسو و افزایش کیفیت از سوی دیگر شود.

به گزارش تین نیوز از سایت راه آهن، ضیایی مهر افزود: در کنار روند تدریجی مشارکت بخش غیر دولتی در راه آهن ها، تجربیات ناموفق متعددی نیز از کشورهای مختلف به واسطه واگذاری های شتاب زده فعالیت ها و دارایی های راه آهن به بخش غیر دولتی از جمله در انگلستان، چین، فرانسه، آرژانتین و …گزارش شده است و به همین دلیل کشورهایی از جمله روسیه، هند، قزاقستان، ترکیه، ترکمنستان و … فرآیند خصوصی سازی را تا انجام بررسی و باز طراحی و مدلسازی دقیق تر به تعویق انداخته اند.

وی افزود: تجربیات جهانی در وضعیت کنونی ساختار اغلب راه آهن های پیشرو در دنیا نشان می دهد که افزایش بهره وری، نسبت ستانده به نهاده، در صنعت حمل ونقل ریلی در یکپارچگی فعالیت ها حاصل می شود .همانطور که در تجربیات خصوصی سازی راه آهن های دیگر کشورها مشاهده شد، عمده راه آهن های سایر کشورها اقدام خاصی برای واگذاری لوکوموتیوهایشان به بخش خصوصی انجام نداده اند و کماکان لکوموتیو به عنوان پیشران صنعت ریلی در اختیار راه آهن ها قرار دارد.

ضیایی مهر تاکید کرد: در راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم پس از واگذاری واگن های باری و مسافری که سالیان متمادی از آن می گذرد و مدیران عامل، هیئت مدیره های مختلف بنا به مقتضیات و دلایل خاص خود نسبت به واگذاری لکوموتیوها اقدام نکردند.

وی خطاب به مدیرعامل مستعفی راه آهن، تصریح کرد: حتی در زمان مسئولیت جنابعالی، معاونت وقت ناوگان که از خبرگان صنعت ریلی هم هستند و تجربه حضور در معاونت وقت ناوگان را در سالیان متمادی و هم تجربه عضویت در هیئت مدیره و معاون بازرگانی و بهره برداری را داشته اند با تجزیه و تحلیل درست هیچ گونه تمایلی به واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی نداشتند و این رویکرد را حتی با تغییر مدیران عامل و هیئت مدیره راه آهن هم بیان کردند که لکوموتیو ناموس راه آهن است.

ضیایی مهر، با اشاره به برخی اظهارات اخیر مدیرعامل اسبق راه آهن، عنوان کرد: در ارتباط با واگذاری ۵۰ دستگاه لکوموتیو آلستوم به بخش خصوصی که در زمان مسئولیت جنابعالی به آن اشاره کرده اید، به رغم اینکه لکوموتیوهای مذکور در سال ۱۳۹۶ به روش ROO(بازسازی، بهره برداری و انتقال مالکیت) و در راستای حمایت از مشارکت بخش خصوصی با فرمت قرارداد مناسبی به یکی از شرکت هایی که در بخش تولید لکوموتیو هم ظرف سال های اخیر تجربیاتی را دارند واگذار شده و مقرر شده بود که طی ۵ سال یعنی تا سال ۱۴۰۱ هر ۵۰ دستگاه لکوموتیو بازسازی و با راه اندازی به چرخه حمل ونقل بار راه آهن افزوده شود.

معاون ناوگان راه آهن تاکید کرد: به رغم پیگیری ها و جلسات متعدد برگزار شده راه آهن با شرکت سرمایه گذار، تا پایان سال ۱۴۰۲ صرفاً تعداد ۲۰ دستگاه از لکوموتیوهای مذکور بازسازی و راه اندازی شده است که متوسط آماده به کاری همین ۲۰ دستگاه هم در حال حاضر حدود ۱۰ دستگاه (۵۰ درصد آماده به کاری) است و قابلیت اطمینان همین ۱۰ دستگاه هم حدود ۷۰ درصد است و در رده بندی قابلیت اطمینان لکوموتیو های باری بخش غیردولتی در رتبه آخر قراردارد.

وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که علت اصلی واگذاری این لکوموتیوها به بخش خصوصی که توسط مدیران وقت تصمیم گیر راه آهن از جمله جنابعالی اتخاذ شده بود این بود که شرکت سرمایه گذار با تأمین به موقع منابع مالی مورد نیاز و برنامه ریزی مناسب ظرف مدت تعیین شده در قرار داد، هر ۵۰ دستگاه لکوموتیو را بازسازی و با راه اندازی به موقع آن ها در عمل به رفع یکی از گلوگاه های اصلی حمل ونقل ریلی که لکوموتیو است کمک نماید که در واقع این طور نشد و نمی توان به عنوان یک تجربه موفق از آن نام برد.

معاون ناوگان راه آهن تاکید کرد: باتوجه به اینکه شرایط محیط اقتصادی بخش حمل ونقل در ایران به واسطه سیاست جاری و نامتوازن توزیع یارانه ها در این بخش به گونه ای نیست که رقابت واقعی بین بخش حمل ونقل جاده ای و ریلی وجود داشته باشد و همانطورکه جنابعالی در مصاحبه خود اشاره مختصری داشته اید، بدلیل پایین بودن نرخ سوخت، تقریباً رایگان بودن دسترسی به جاده ها، کم اهمیت بودن نرخ بالای تصادفات جاده ای، قیمت تمام شده بخش جاده ای به شکل غیر واقعی پایین نگه داشته شده وشرکت های بخش خصوصی ریلی به ویژه در بخش مسافری امکان فعالیت و ادامه حیات را بدون حمایت های دولت ندارند.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های قانونی خوبی ازجمله بند الف ماده ۵۷ قانون ۵ ساله برنامه ششم توسعه، پیش بینی شده بود که متاسفانه محقق نشد. منابعی که بر اساس برآورد طی سال های ۱۳۹۶ لغایت۱۴۰۲ بالغ بر ۲۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به راه آهن تزریق می کرد و البته ارزش روز این منابع بسیار بیشتر است.

ضیایی مهر تصریح کرد: همچنین عدم جبران زیان حمل ونقل مسافری ریلی در قوانین بودجه سالیانه و عدم تحقق منابع حاصل از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید ظرف سال های گذشته باعث انباشت تعمیرات انجام نشده در زیر ساخت های ریلی ناوگان و بر آورده نشدن انتظارات اقتصادی شرکت های سرمایه گذار بخش خصوصی و همچنین عدم توسعه متوازن زیر ساخت ها و ناوگان ریلی و در نتیجه عدم امکان افزایش سهم جابجایی بار و مسافر در شبکه ریلی شده است.

معاون ناوگان راه آهن تاکید کرد: بنابراین مشکل صنعت ریلی صرفاً واگذاری و یا عدم واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی نیست، بلکه ضرورت تقویت اقتصاد حمل ونقل ریلی با کمک دولت محترم و مجلس محترم است که امیدواریم با اجرای قوانین پیش بینی شده در برنامه هفتم توسعه و قوانین بودجه سنواتی، شرایط صنعت حمل ونقل ریلی بهبود یابد و بستر برای توسعه زیرساخت، ناوگان به منظور افزایش بهره وری و ارائه خدمات مناسب در بخش حمل ونقل بار و مسافر به مردم عزیز کشورمان توسط دولت و بخش خصوصی فراهم شود.

وی اظهار کرد: راه آهن جمهوری اسلامی ایران ظرف سال های اخیر از هرگونه سرمایه گذاری در بخش توسعه ناوگان از جمله لکوموتیو استقبال کرده است، به طوری که ظرف ۲ سال اخیر تعداد ۴۴ دستگاه لکوموتیو نو توسط شرکت های سرمایه گذار بخش خصوصی به چرخه حمل بار راه آهن افزوده شده است که نسبت به مدت مشابه ۷۶ درصد رشد داشته است.

ضیایی مهر خاطرنشان کرد: با افزایش سطح تعاملات و حمایت های لازم از شرکت های بخش خصوصی مالک لکوموتیو، از جمله بهبود پرداخت مطالبات آن ها و همچنین منطقی تر کردن تعرفه لکوموتیو، در سال گذشته، بیش از ۴۳ درصد حمل بار راه آهن توسط لکوموتیو های بخش خصوصی انجام شده است.

معاون ناوگان راه آهن تاکید کرد: این در حالی است که در سال ۱۳۹۸ سهم لکوموتیوهای بخش خصوصی از حمل بار ریلی حدود ۳۰ درصد بوده است که این موضوع بیانگر حمایت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ظرف سال های اخیر از سرمایه گذاری بخش خصوصی و افزایش سطح تعاملات با آن ها در حوزه لکوموتیو بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وزیر امور اقتصاد و دارایی: پرسپولیس به کنسرسیومی از بانک ها واگذار شد
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود
  • چرا در زمان خودتان لوکوموتیوی واگذار نکردید/ با کدام عملکردتان برای راه آهن نسخه می پیچید؟
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • در سال ۱۴۰۱، ۲۰۸ نفر و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۸۵ راکب موتورسیکلت فوت شده‌اند 
  • سال گذشته ۲۸۵ موتور سوار در تهران فوت شدند
  • سال گذشته ۲۸۵ موتور سوار فوت شدند
  • کارگروه مشترک همکاری اتاق بازرگانی و وزارت کار تشکیل می‌شود
  • بازپس گیری معادن غیر فعال کرمان