Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل عراق اظهار کرد: استراتژی آمریکا در کشورهایی چون عراق، لبنان و ایران، تشکیل کشورهایی بدون حاکمیت دولت است به نحوی که در آنجا خلأ قدرت وجود داشته باشد و حاکمیت یکپارچه‌ای بر امور نظارت نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، حسین کنعانی مقدم صبح روز چهارشنبه در نشست «تحولات عراق – بازیگران و افق‌ها» که از سوی جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شده بود با بیان اینکه آمریکایی‌ها در حال حاضر استراتژی، شورش از درون و حمایت از بیرون را در پیش گرفته‌اند، گفت: در واقع هدف اصلی آمریکایی‌ها در کشورهایی چون عراق، لبنان و ایران تشکیل کشورهایی بدون حاکمیت دولت است به نحوی که خلأ قدرت در آنها ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مانند آنچه که اکنون در لیبی مشاهده می‌کنیم که حاکمیت یگانه‌ای وجود ندارد و یا در مصر می‌بینیم که دائم جنگ قدرت بین گروه‌های مختلف در جریان است.

کنعانی مقدم با اشاره به مسائل امنیتی موجود در منطقه گفت: باید به این موضوع توجه داشت که دیگر یک کشور نمی‌تواند بگوید که من اگر دور خود دیوار بکشم می‌توانم امنیتم را ایجاد کنم. امنیت از حالت منطقه‌ای نیز خارج شده و اکنون به یک مسئله جهانی تبدیل شده است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه آمریکایی‌ها به دنبال پیشبرد استراتژی جنگ‌های هیبریدی در منطقه هستند و در همین راستا جنبش‌های اجتماعی را ایجاد می‌کنند افزود: رسانه‌ها نیز اتاق فرماندهی و هدایت این جنبش‌های اجتماعی هستند.

کنعانی مقدم در ادامه گفت: یکی از ویژگی‌های این جنبش‌های اجتماعی دست ساخته این است که رهبری مشخص ندارند و هر کسی می‌تواند بر روی موج آنها سوار شود. آمریکایی‌ها نمی‌خواهند در عراق قدرتی مستقل و قدرتمند وجود داشته باشد و اگر مقاومت در عراق و منطقه از حالت فعلی به حالت حاکمیتی تغییر کند این بزرگترین خطر برای رژیم صهیونیستی است و ما همه می‌دانیم که خط قرمز آمریکا در منطقه امنیت رژیم صهیونیستی است و برای تامین این هدف هر اقدامی را انجام می‌دهند.

وی همچنین با اشاره به نیت آمریکا برای کنترل منابع نفتی و درآمدهای حاصل آن ادامه داد: در حال حاضر به نظر می‌رسد که یکی از بهترین حالات برای آمریکایی‌ها در عراق تجزیه این کشور است و در همین چهارچوب تلاش می‌کند رقابت‌های موجود بین گروه‌ها و احزاب سیاسی در عراق را به سمت جنگ داخلی سوق دهد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به برنامه ریزی‌های آمریکا برای ایجاد اختلاف میان شیعیان عراق گفت: آمریکایی‌ها فکر می‌کنند برای اینکه ایران را در عراق خلع ید کنند تنها راهش این است که بین شیعیان در این کشور اختلاف ایجاد کنند و سپس عراق را به سمت تجزیه سوق دهند.

وی با اشاره به استعفای نخست وزیر عراق ادامه داد: این استعفا باعث ایجاد خلأ قدرت در عراق خواهد شد و معلوم نیست که چه زمانی بار دیگر شاهد تشکیل دولت در این کشور باشیم چرا که بازیگران در صحنه عراق زیاد هستند و به تفاهم رسیدن آنها کاری سخت است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین با بیان اینکه در جریان تحولات عراق یکی از اهداف، حمله به مرجعیت در عراق بود، گفت: دست‌های پنهان در اعتراضات عراق تلاش داشتند ستون مرجعیت در عراق را بشکنند و به جایگاه آن ضربه بزنند.

کنعانی مقدم همچنین در مورد حمایت ضمنی آیت الله سیستانی از استعفای نخست وزیر عراق نیز گفت: به نظر می‌رسد یکی از دلایل این موضوع جلوگیری از کشتار بیشتر مردم عراق بوده است و احتمالا ایشان برای جانشینی آقای عادل المهدی نیز فکری کرده باشد.

این کارشناس مسائل عراق در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به وجود برخی ذهنیت‌ها در میان مردم عراق نسبت به ایران اظهار کرد: در ایجاد این ذهنیت شبکه‌های رسانه‌ای عبری، غربی و عربی سرمایه گذاری سنگینی کرده‌اند و ما بعضا می‌بینیم که برخی از مردم عراق فکر می‌کنند حتی برای آب خوردن نیز باید از ایران اجازه بگیرند و این خود باعث ایجاد یک فضای ناسیونالیستی در عراق می‌شود.

وی ادامه داد: ما متاسفانه در عراق حضور اقتصادی قوی نداریم. این در حالیست که ترکیه و یا امارات در این زمینه سرمایه گذاری زیادی کرده‌اند و این موضوعی است که متاسفانه ما از آن غافل بوده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناآرامی های عراق کنعانی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد

کارشناس مسائل جنوب آسیا گفت: ایران به لحاظ قدرت بالای پهپادی و موشکی به کشوری بلامنازع در حوزه نظامی دفاعی در منطقه تبدیل شده و پاکستان تنها کشور دارنده سلاح هسته‌ای در میان کشورهای مسلمان است بنابراین دو کشور توانمندی بالایی را به حوزه کشورهای جهان اسلام خواهند داد.

محمدرضا منافی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان به تشریح دستاوردهای این سفر به ویژه در حوزه امنیت و صلح پرداخت و اظهار کرد: سفر فعلی آیت الله رئیسی به پاکستان به چند دلیل متفاوت از تمام سفرهای قبلی ایشان و سایر سران جمهوری اسلامی ایران به پاکستان بوده است.

وی افزود: یکی از دلایلی که این سفر را متمایز کرده شرایط کنونی منطقه خاورمیانه و اقدام اخیر ایران در عملیات وعده صادق است که فضای افکار عمومی و رسانه‌ای بسیار بی سابقه‌ای را در پاکستان به دست گرفت و افکار عمومی پاکستان به شدت از این موضوع استقبال کردند و همین موضوع باعث شد که سفر آیت الله رئیسی در یک موقعیت زمانی بسیار خوبی انجام شود.

کارشناس مسائل جنوب آسیا تصریح کرد: همچنین می‌توان گفت به دلیل اتفاقاتی که در یکی دو ماه پیش بین ایران و پاکستان رخ داد و در مدت زمان کمتر از ۴۸ ساعت تنش‌های ایجاد شده برطرف شد، سفر آیت الله رئیسی به پاکستان بسیار مهم ارزیابی می‌شود؛ این سفر می‌تواند تمام آثار تنش موقت بین ایران و پاکستان را به کلی از بین برده و خنثی کند.

وی با اشاره به گفت‌وگوهایی که در طول این سفر بین سران و مقامات دو کشور انجام می‌شود، گفت: این موضوع به امنیت مرزهای ایران و پاکستان کمک می‌کند چرا که شاهدیم هر از چند گاهی امنیت مرزهای بین دو کشور دچار فراز و فرودهایی می‌شود و بر همین اساس می‌تواند شکل بهتری پیدا کند؛ همانطور که شاهدیم طی چند سال اخیر شرایط مرزی دو کشور بهبودی زیادی پیدا کرده است.

منافی ادامه داد: متأسفانه شاهدیم عواملی در سمت پاکستان فعال و وارد ایران شده و عملیات‌های ایذایی انجام می‌دهند که باید اینها کنترل و مهار شوند و مقامات دو کشور اجازه چنین اقدامات ایذایی و تروریستی را در ایران ندهند.

وی ایران و پاکستان را از جمله قدرتمندترین کشورهای منطقه عنوان کرد و افزود: ایران به اذعان تمام جهانیان قدرت بالای پهپادی و موشکی بالایی دارد و به کشوری بلامنازع در حوزه نظامی دفاعی در منطقه تبدیل شده است و عملیات وعده صادق گوشه‌ای از این توان نظامی را نشان داد؛ از سوی دیگر پاکستان تنها کشور دارنده سلاح هسته‌ای در میان کشورهای مسلمان است و ارتش بسیار قدرتمندی دارد؛ بنابراین دو کشور ایران و پاکستان در کنار هم توانمندی بالایی را به حوزه کشورهای جهان اسلام خواهند داد.

کارشناس مسائل جنوب آسیا با بیان اینکه ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه همیشه رابط خوبی با هم داشته‌ اند و در حوزه دفاعی نیز همکاری داشته‌ اند، تاکید کرد: رفت و آمدهای مقامات دو کشور نشان می‌دهد که ایران و پاکستان در حوزه مواضع نظامی و دفاعی همسو هستند؛ همچنین رزمایش‌های مشترک دریایی و زمینی که دو کشور هر سال به صورت منظم با همکاری یکدیگر برگزار می‌کنند حکایت از آن دارد که این دو کشور همسو بوده و هر کجا لازم باشد از جمله در حوزه مبارزه با تروریست و مسائل مرزی به صورت مشترک وارد عمل خواهند شد و اجازه نخواهند داد کشورهای ثالث و گروهک‌های تروریستی مشکلی جدی برای دو کشور ایجاد کنند.

کد خبر 747133

دیگر خبرها

  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • اردوغان: عراق درباره آب مطالباتی از ترکیه دارد
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند
  • کنعانی: اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی قانونی و در جهت ایجاد بازدارندگی بود / آمریکا زیر میز دیپلماسی زده نه ایران + فیلم
  • کنعانی: ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست