Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش صدای ایران- سید جلال ساداتیان، کارشناس مسائل بین‌الملل و سفیر سابق کشورمان در لندن، پیرامون اظهارات امروز حسن روحانی که گفته بود، اگر تحریم‌ها را بردارند، یک ساعت بعد با ترامپ دیدار می‌کنم و جلسه سران ۱+۵ تشکیل می‌شود اظهار کرد: «مواضع کنونی روحانی را نمی‌توام مواضعی جدید ارزیابی کرد. مقام‌های سیاسی کشورمان بارها پیش‌تر بر این نکته تاکید کرده بودند در قالب و چارچوب برجام ایران حاضر به مذاکره و گفتگو است اما در این میان خارج شدن آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های شدید بر تهران، مانع بزرگ برای پیشبرد مساله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع ایران این است که تحریم‌های خارج از عرف باید کنار گذاشته شود و بحث‌های کنونی حسن روحانی موضوع جدید ی نیست و همان مواضع پیشین ایران است.»
این کارشناس مسائل بین‌الملل در بخشی دیگر از گفته‌های خود پیرامون گفته‌های حسن روحانی در تشریح جزئیات گفتگوی خود با باراک اوباما در سال 92، با این مضمون که «به اوباما گفتم بعد از مذاکرات هسته‌ای سراغ مذاکرات بعدی می‌رویم» تصریح کرد: «واقعیت این است اگر دو طرف در یک روند معقول و معمول با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند، حتمی است که مسائل دیگر بعد از یک توافق مطرح شود اما زمانی که در میانه منازعه قرار داشته باشیم، نمی‌توان از بحث پیرامون موضوعات مختلف سخن به میان آورد. از اساس دیپلماسی یعنی گفتگو و تبادل افکار اما در مقطع کنونی روی کار آمدن دونالد ترامپ، موجب نابودی ظرفیت‌ها و پیش‌زمینه‌هایی شد که در دولت اوباما و وزیر خارجه او جان کری ایجاد شده بود.»
 به نوشته انتخاب، وی در ادامه تاکید کرد: «واقعیت این است در روند حصول توافق برجام ایران با 6 کشور حدود 23 ماه مذاکره کرد و بخشی بزرگ از تحریم‌ها بر روی ایران رفع شد و شاهد رفت‌وآمد هیات‌های دیپلماتیک با یکدیگر بودیم. اکنون مساله این است که دولت آمریکا نیز باید به دوران قبل از اعمال تحریم‌ها به عنوان پایه آغاز مذاکرات برگردد و از این دوران به بعد، می‌توان بر روی دیگر محورهای اختلاف مذاکره و رایزنی کرد. در صورت بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی، می‌توان پیرامون مسائل منطقه‌ای مذاکره کرد و بسیاری از اختلافات تاریخی میان دو کشور را مورد رایزنی قرار داد. واقعیت این است که بسیاری از مسائل و مشکلات میان دو طرف قابل بحث هستند اما نه در چارچوب شرایط کنونی‌ای که که حتی تروئیکای اروپایی شامال آلمان، فرانسه و بریتانیا نارضایتی و مخالفت خود را اعلام کردند. در چنین شرایطی با جدیت می‌توان گفت که فضای مذاکره وجود ندارد.»
سفیر پیشین ایران در لندن، افزود: «به طور حتم، در این مساله تردیدی وجود ندارد که بدون گفتگو، دیپلماسی و اعتمادسازی نمی‌توان در سطح جهانی سرمایه‌ها را جذب، تکنولوژی را وارد، توسعه همه‌جانیه و بازاریابی برای صادارات کالاهای خود را انجا داد. اگر فکر کنیم خودکفایی بدین معنا است که دور خود دیوار بکشیم و با دیگران ارتباط نداشته باشیم، سخت در اشتباه هستیم و رهبران سیاسی کشورمان نیز بارها این مساله را مورد تاکید قرار داده‌اند که چنین امری کاملا اشتباه است.»
ساداتیان در پایان تصریح کرد: «با وجود نیاز کشورمان به تداوم دیپلماسی و سیاست خارجی مبتنی بر مذاکره با جامعه جهانی، اکنون مساله این است که آمریکا در برابر تهران، رویکردی قلدرمابانه را در پیش گرفته است که خود عامل سلبی بزرگی برای گفتگو میان دو طرف است. این امر که در نتیجه تحریم‌های آمریکا بر مردم کشورمان فشار وارد خواهد شد، امری طبیعی است ولی نمی‌توان حیثت ملی را به حراج گذاشت. لذا گفته‌های رئیس جمهور کشورمان را مبنی بر بازگشت آمریکا به برجام در مقام پیش شرط مذاکرات را می‌توان منطقی و چارچوبی درست برای سیاست خارجی کشورمان ارزیابی کرد. در این امر تردیدی وجود ندارد که مذاکره و تنش‌زدایی با آمریکا در بهبود وضعیت اقتصادی کشورمان تاثیر مثبتی خواهد گذاشت اما از طرف دیگر مساله عزت ملی ما است که هیچ‌گاه با تسلیم شدن در برابر قلدری دولت ترامپ به دست نخواهد آمد. مذاکره و تعامل به هیچ عنوان به معنای تسلیم شدن نیست.»


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: گفتگو با ترامپ مذاکره با امریکا رییس جمهور مذاکرات صدای ایران مسایل بین المللی مواضع ایران روحانی استقلال کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۶۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مردم در بهبود وضعیت اقتصادی مهم و اثرگذار است

ایسنا/مازندران نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت  در مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر انقلاب امسال را به سال جهش تولید با مشارکت مردمی توصیه کرده‌اند و هر کاری که به مردم سپرده شود بی تردید به بهترین شکل ممکن نتیجه می‌دهد و به طور قطع نقش مردم در بهبود وضعیت اقتصادی بی‌بدیل است.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری و تلاش در جهت تحقق آن، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است که مسئولان را به بهبود وضعیت اقتصادی عموم جامعه سفارش می‌کنند و هر ساله نیز این مهم را با نامگذاری سال در قالب شعار تاکید می‌کنند.

وی اقتصاد را به عنوان ستون فقرات هر کشوری دانست و گفت: در صورتی که اقتصاد کشور بهبود پیدا کند بی‌تردید بسیاری از مشکلات هم حل خواهند شد، بر همین اساس مسئولان باید برای بهبود وضعیت اقتصادی گام بلندی بردارند.

واگذاری اقتصاد کشور به دستگاه‌های دولتی مشکل‌گشا نیست

محسنی بندپی با تاکید بر اینکه واگذاری اقتصاد کشور به دستگاه‌های مختلف دولتی آن گونه که باید در حد حل مسائل نیست، افزود: دستگاه‌های دولتی طی سال‌های گذشته گام‌هایی را برای رونق اقتصادی برداشته‌اند اما در حد انتظار نبوده است، بنابراین مشارکت مردمی یعنی حضور گسترده آنان در تمام امور اقتصادی کشور الزامی است.

وی در ادامه به نقش بانک‌ها به عنوان تسهیلگری در تحقق شعار سال جدید پرداخت و گفت: بانک‌ها در کنار سایر دستگاه‌های دولتی که قرار است صدور مجوز تسهیل رونق کسب و کارها را داشته باشند باید در تحقق شعار امسال «جهش تولید با مشارکت مردم» گام بلندی بردارند.

نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه با افزایش تولید شاهد حل بسیاری از مشکلات خواهیم بود، خاطرنشان کرد: صنایع مختلف از بنگاه‌های تولیدی ۳ الی ۴ نفره گرفته تا بنگاه‌های تولیدی ۱۰ الی ۱۱ نفره می‌توانند در امور تولیدی مشارکت کنند.

محسنی بندپی یادآور شد: رونق تولید و اشتغال، مسیری برای حل مشکل مسکن و ازدواج جوانان خواهد شد و کاهش آسیب‌های اجتماعی را نیز به دنبال دارد.

وی در ادامه خطاب به مدیران و مسئولان کشور افزود: متولیان امر باید در حد امکان مسیر همکاری مردم را در تولید فراهم کرده و مسئولان اجرایی برای صدور مجوز بنگاه‌های تولیدی امکانات لازم را فراهم کنند تا شعار سال محقق شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به موانع مشارکت مردم در تولید، ابراز کرد: بیشتر موانعی که در این زمینه وجود دارد باید به واسطه دو قوه مجریه و مقننه رفع شود هم چنین باید قوانین تصویب شده در جهت سهولت صدور مجوزها اجرایی شود اما مهمتر از آن نظارت بر اجرای این قوانین است.

همکاری نکردن بانک‌ها در تسهیلات به بنگاه‌ها و کارگاه‌های تولیدی

محسنی بندپی تاکید کرد: طی سال گذشته بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به بنگاه‌ها و کارگاه‌های تولیدی کشور همکاری لازم را نداشتند با وجود اینکه نمایندگان در مجلس منابع خوبی برای پرداخت انواع تسهیلات در نظر گرفتند اما متاسفانه بانک‌ها و دستگاه‌های متولی برای صدور مجوزها تمام قد پای کار نیامدند.

وی با تاکید بر اینکه اعضای کمیسیون «جهش تولید» قوانینی را در جهت بهبود وضعیت اقتصادی مصوب کردند، گفت: دستگاه‌ها آن گونه که باید در میدان عمل پا به عرصه نگذاشته‌اند، قطعا هم در قانونگذاری و هم در نظارت بر اجرا و اعمال قانون، مجلس می‌تواند گام‌های موثری در رفع مشکلات اقتصادی کشور بردارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روزبه‌روز به توان تسلیحاتی نیرو‌های مسلح افزوده می‌شود
  • بهبود گردشگری چهارمحال و بختیاری باعث کاهش بیکاری می‌شود
  • احضار معاون سفیر آمریکا به وزارت خارجه هند
  • نقش مردم در بهبود وضعیت اقتصادی مهم و اثرگذار است
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین/قرار گرفتن رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در لیست ترور روسیه
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • افشاگری سردبیر سابق؛ ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی | انحلال دفتر لندن و تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس
  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • مردمی کردن اقتصاد منجر به جلوگیری از فساد و رانت می‌شود
  • تولید، کلیدواژه بهبود وضعیت اقتصادی کشور است