Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@18:34:01 GMT

عزم نهادهای خوزستان برای کنترل ایدز

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۷۷۵۵

عزم نهادهای خوزستان برای کنترل ایدز

به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی روز چهارشنبه در همایش روز جهانی ایدز در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: فرصت ما برای عمل و تقویت بیماریابی، دسترسی افراد به مراقبت و درمان مناسب، حمایت ازبیماران و آموزش و اطلاع رسانی در خصوص بیماری محدود است و به همین دلیل خواستار شتاب بخشیدن به کاهش فاصله بین نیازها و خدمات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از هنگامی که نخستین نمودهای اچ آی وی نزدیک به ۴۰ سال پیش گزارش شده تلاش‌ بسیاری در سطح جهانی، منطقه ای و کشوری برای مبارزه با اپیدمی اچ آی وی انجام شده است.

شریعتی ادامه داد: در این مدت شواهد علمی فراوانی درباره مداخلات موثر فراهم شده که در پیشگیری از عفونت، مراقبت، درمان و مهار گسترش این ویروس موثر بوده است.

استاندار خوزستان گفت: برنامه کنترل عفونت اچ آی وی با مشارکت همه ادارات و سازمان های مرتبط موفق می‌شود و انتظار می‌رود فرمانداران، نظارت مستمر بر اجرای برنامه چهارم ملی کنترل بیماری ایدز توسط ادارات و سازمان های مسئول اجرای برنامه داشته باشند.

وی اضافه کرد: امروز با پیشرفت تکنولوژی‌های آزمایش و پیدایش آزمایش اچ آی وی سریع با حساسیت بالا، انجام آزمایش ساده تر از پیش شده است  بنابراین باید تعهد خود را برای پایان دادن به ایدز تا سال ۲۰۳۰ انجام دهیم.

شریعتی ادامه داد: پس می توان تلاش بیشتری برای خدمت‌رسانی به هر انسان داشته باشیم و از اتلاف فرصت برای تشخیص کسانی که از بیماری خود آگاه نیستند پرهیز کرد، آنها را به درمان و مراقبت لازم هدایت کرد و انگ و تبعیض در خصوص افراد دچار اچ ای وی را کاهش داد.

مدیر گروه بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز گفت: امروز می‌گوییم پیشگیری، واکسن برای بیماری های فرصت طلب، درمان موثر، دارو و مراقبت برای بیماری ایذر وجود دارد،

سید محمد علوی با اشاره به تغییر الگوی این بیماری افزود: امروز این ویروس و عفونت وارد خانواده ها شده و این یک زنگ خطر است؛ کودکان و زنان باردار آلوده شده اند و همچنین در سال‌های اخیر نسبت جنسیتی ابتلا به ایدز ۴۰ درصد زنان و ۶۰ درصد مردان است.

وی بیان کرد: راه های کنترل بیماری ایدز شامل اجتناب از رفتارهای پرخطر شامل اعتیاد تزریقی، بی بند و باری جنسی، تماس جنسی آلوده و تاتو کردن، رعایت اصل وفادار بودن، استفاده از کاندوم برای کاهش روابط جنسی پرخطر و استفاده از داروهای موثر است.

وی ادامه داد:افراد مبتلا به اچ آی وی عمر طبیعی می‌کنند، و با کشف داروهای مناسب، امید به زندگی و کیفیت آن برای این افراد افزایش یافته است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان نیز در خصوص برنامه ملی استراتژیک کنترل عفونت اچ آی وی گفت: در خوزستان ۴۸ درصد هدف شناسایی ۹۰ درصدی افراد مبتلا، ۸۸ درصد هدف درمان ۹۰ درصدی افراد شناسایی شده محقق شده و در خصوص این هدف که در  ۹۰ درصد افراد زیر درمان ، بار ویروسی آن قدر کاهش یابد که غیرقابل اندازه گیری شود ۷۷ درصد موفقیت آمیز عمل شده است.

سید مهدی حسینی زاده افزود: شکل بیماری ایدز سیر نگران کننده‌ای را طی می‌کند و با گذشت زمان پیچیده تر شده و حمایت بیشتر را طلب می کند.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش و حوزه سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان با حوزه سلامت استان همکاری خوبی داشتند و آموزش و اطلاع رسانی از جمله استراتژی‌های مهم در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

برچسب‌ها روز جهانی ایدز ایرنا خوزستان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز جهانی ایدز ایرنا خوزستان روز جهانی ایدز ایرنا خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۷۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری

رنگ چشم ما بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم، دربردارنده‌ اسرار مگو است و می‌تواند نکات و هشدار‌های مهمی را پیرامون سلامتی کلی ما آشکار کند.

به گزارش خبرآنلاین، اگر برای شما هم جالب است که بدانید کدام رنگ چشم بیشتر در معرض کدام بیماری قرار دارد، مطلب زیر را بخوانید:

۱) چشم‌های آبی مشکلات قند خون

یک مطالعه اروپایی در سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد که ترکیبی از چشمان آبی و پوست روشن، فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع یک قرار می‌دهد. البته برای اطمینان کامل از این نتیجه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

ویتیلیگو

بیماری برص یا ویتیلیگو یک بیماری پوستی است که با از بین رفتن رنگ یا رنگدانه‌های پوست، نواحی مختلفی از بدن سفید یا روشن‌تر می‌شود و به صورت لک خودنمایی می‌کند. معمولاً این لکه‌ها روی دست‌ها، ساعد یا پا‌ها و صورت ظاهر می‌شوند. اگر چشمان آبی رنگ دارید، احتمال آن کمتر است که به این عارضه مبتلا شوید. محققان معتقدند برخی ژن‌هایی که در آبی شدن رنگ چشم‌ها نقش دارند، خطر ابتلا به این بیماری را نیز کاهش می‌دهند.

اعتیاد به الکل

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، اگر چشمانتان آبی است، احتمال مصرف الکل و حتی خطر اعتیاد به آن در شما بیشتر از سایر افراد است. به باور محققان، این مسئله ممکن است به ملانین مربوط باشد؛ چرا که ملانین در اتصالات الکتریکی بین سلول‌های مغز نقش دارد. در نتیجه اگر میزان ملانین در چشم با مقدار ملانین در مغز مرتبط باشد، افراد دارای رنگ چشم تیره نسبت به محرک‌هایی مانند الکل حساس‌ترند و بر همین اساس، تمایل کمتری به مصرف آن دارند.

آندومتریوز

در بیماری آندومتریوز، بافتی که به‌طور طبیعی در داخل رحم رشد می‌کند به خارج از آن گسترش می‌یابد و در فضای بیرونی رحم نیز رشد می‌کند. در صورت حمله‌ی این بافت به اندام‌هایی، چون مثانه و روده، فرد دچار آندومتریوز عمیق نفوذی (DIE) می‌شود. بر اساس آمار‌های کمی، بسیاری از زنان مبتلا به DIE رنگ چشم‌هایشان آبی است.

۲) چشم‌های قهوه‌ای اختلال در شنوایی

مطالعات نشان می‌دهد افراد با رنگ چشم قهوه‌ای، در محیط‌های پر سر و صدا، نسبت به کسانی که چشم‌های روشن‌تر دارند، از قدرت شنوایی کمتری برخوردارند. باور‌ها بر این است که افراد دارای چشم‌های قهوه‌ای ملانین (رنگدانه) بیشتری در چشم و گوش خود دارند و هنگامی که سطح نویز (سر و صدا) بالا می‌رود، این ملانین‌ها محافظت کمتری را ارائه می‌کنند و چندان مقاوم نیستند.

آب مروارید

یک مطالعه استرالیایی نشان می‌دهد که صاحبان چشم‌های قهوه‌ای تیره، بیشتر در معرض ابتلا به آب مروارید قرار دارند. آب مروارید، نوعی بیماری چشمی با دلایل مختلف است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی چشم را مختل می‌کند. همه افراد بدون توجه به رنگ چشمشان ممکن است به آب مروارید دچار شوند، اما طبق تحقیقات انجام‌شده، ابتلا به این بیماری در افراد دارای چشم‌های قهوه‌ای رنگ، دو برابر بیشتر از سایر رنگ‌ها است.

خوشبختانه بیماری چشمی آب مروارید در بیشتر موارد و زمانی که باعث اختلال در بینایی شده باشد، با یک عمل جراحی ظریف برطرف می‌شود.

آستانه درد پایین

مطالعات پیرامون زنان در حال زایمان نشان می‌دهد زنان دارای چشم‌های تیره، در حین زایمان درد و ناراحتی بیشتری را متحمل می‌شوند. به طوری که زنان شرکت‌کننده در این مطالعات، از فرط درد از خواب بیدار می‌شدند، در هنگام استراحت یا حین حرکت، درد بیشتری احساس می‌کردند و به همین دلیل، بیشتر در معرض افسردگی قرار داشتند.

۳) چشم‌های سبز سرطان چشم

اگر دارای چشمان سبز رنگ، خاکستری و حتی آبی هستید، احتمال ابتلا به سرطان چشم (uveal melanoma) در شما بیشتر است. عنبیه‌های تیره‌تر، مانند چشم‌های قهوه‌ای رنگ، تا حدودی خطر ابتلا به ملانوما را دفع می‌کنند. در افراد دارای چشم‌های سبز و روشن‌تر، میزان رنگدانه‌های جذب‌کننده‌ی نور کمتر است و همین عاملی است که خطر ابتلا به سرطان چشم را افزایش می‌دهد. سالانه ۲۵۰۰ نفر در ایالات متحده امریکا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

۴) چشم‌های چند رنگ

در برخی موارد، افرادی که رنگ غالب چشمشان قهوه‌ای است، ممکن است دارای لکه‌های آبی رنگ در چشمان خود باشند. این مورد می‌تواند نشانه‌ای از «سندرم واردنبورگ» باشد. این اختلال ژنتیکی می‌تواند باعث از بین رفتن رنگدانه در مو، پوست و چشم شود. علاوه بر رنگ‌پریدگی چشم، در بسیاری از موارد ممکن است فرد مبتلا به سندرم واردنبورگ، چشمانی با رنگ‌های متفاوت داشته باشد؛ که این پدیده به عنوان ناهمرنگی عنبیه یا هتروکرومیا شناخته می‌شود. البته برخی افراد بدون داشتن سندرم واردنبورگ، دچار هتروکرومیا هستند.

۵) چشم‌های روشن (عسلی، میشی و ...)

شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن، بیماری دژنراسیون ماکولا است. ماکولا، قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که در این بیماری ماکولا تخریب می‌شود. یک مطالعه استرالیایی نشان می‌دهد افرادی که چشم‌های روشن و عسلی رنگ دارند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن هستند. چرا که عنبیه (قسمت رنگی چشم) این افراد نمی‌تواند به اندازه‌ی کافی اشعه ماوراء بنفش خورشید را جذب کند؛ بنابراین، مقدار زیادی از این اشعه به شبکیه چشم می‌رسد و باعث آسیب می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث کاهش بینایی شود.

دیگر خبرها

  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • گیاه بوچو چیست و چه فوایدی دارد؟
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟
  • ساز ناکوک آلرژی در بهار
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین