Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@19:04:14 GMT

رئیس‌جمهور چه کند تا دیگر کلاه سر کشور نرود؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۸۸۸۵

رئیس‌جمهور چه کند تا دیگر کلاه سر کشور نرود؟

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: آقای رئیس‌جمهور در روز اجرای برجام اعلام کرد که تمامی تحریم‌ها در همان روز اجرا بالمره لغو خواهد شد در صورتی که در هیچ کجای برجام چنین مسئله‌ای مورد اشاره قرار نگرفته بود.

به گزارش مشرق، هادی محمدی کارشناس مسائل سیاسی، درباره اظهارات امروز رئیس‌جمهور پیرامون مذاکره مجدد با آمریکا مبنی بر اینکه "ما دیگر حاضر نیستیم سرمان کلاه برود" گفته است: اظهارات امروز آقای روحانی اعتراف تلخی است که پس از چند سال انجام تعهدات برجامی از سوی ایران و خروج آمریکایی‌ها از برجام و بی‌مسئولیتی کشورهای اروپایی در قبال این توافق‌نامه بیان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: عراقچی: از برجام منفعت نبریم، گام بعدی را برمی‌داریم روحانی(آبان ۹۸) : برجام افتخار ماست/ عراقچی(آذر ۹۸) : نتیجه برجام، افزایش تحریم‌ها بود

وی افزود: در روزهای برگزاری مذاکرات هسته‌ای  دلسوزان و کسانی که در این زمینه دیدگاه‌های کارشناسی داشتند، ایرادات خود به روند برگزاری برجام را به تیم مذاکره کننده کشورمان گوشزد می‌کردند ولی آقای روحانی و تیم ایشان و دستگاه رسانه‌ای که از ایشان حمایت می‌کرد، با القاب نامناسبی که زیبنده دلسوزان و کارشناسان سیاست خارجی نبود، پاسخ آنها را دادند تا جایی که  آقای روحانی تمامی منتقدان برجام را کاسبان تحریم معرفی کرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بهتر است  آقای رئیس‌جمهور با مردم صادقانه صحبت کند و خودش بگوید که چطور در مذاکرات هسته‌ای بر سر ملت ایران کلاه رفت، گفت: یکی از مواردی که موجب شد در برجام کلاه بر سر ملت ایران برود این بود که در حالی که  طرف مقابل ایران در مذاکرات هسته‌ای با عِده و عُده گسترده و تخصصی به میدان آمده بود در طرف کشورمان تنها چند نفر از مسئولان تمامی مسئولیت این مذاکرات را بر عهده داشتند و هیچ یک از کارشناسان این حوزه را در مذاکرات دخیل نکردند. بویژه کارشناسان حقوقی و کسانی که با ادبیات انگلیسی آشنایی کافی داشته باشند، مورد توجه قرار نگرفتند و پس از انتشار متن برجام مشخص شد که با اشتباهی فاحش، تعلیق تحریم‌ها را به مفهوم برداشته شدن تحریم‌ها در متن این توافقنامه قرار داده‌اند که نشان می‌داد مسئولان مذاکره کننده به بدیهی‌ترین مسائل در انعقاد برجام بی‌توجه بوده‌اند و به حد کافی از مهارت در مسائل حقوقی و ادبیات انگلیسی برخوردار نبودند. 

محمدی با تاکید بر اینکه  حاصل این نگاه غیر تخصصی و غیر علمی این بود که کشور به راحتی در تحریم مجدد قرار گرفت، خاطرنشان کرد: مسئله دیگر این بود که تاکتیک مذاکره ایجاب می‌کرد که آنچه که مربوط به تعهدات ایران و تعهدات طرف مقابل است  متناظر و متناسب باشد. مسئله‌ای که حتی تیم دیپلماسی روسیه در مذاکرات دوجانبه‌ای که با تیم ایرانی داشت، به طرف ایرانی گوشزد کرده بود.در نهایت حاصل عدم رعایت این تناظر و تناسب این شد که ایران تمامی تعهدات خود را قبل از اجرای رسمی توافق هسته‌ای عملی کرده باشد ولی طرف مقابل با بهانه‌های مختلف هم با تاخیر و هم با دبه کردن و در نهایت به شکل این توافق‌نامه را به اجرا برساند.

وی با اشاره به زیاده‌خواهی‌های کشورهای اروپایی عضو برجام گفت: امروز شاهد این هستیم که کشورهای اروپایی به جای انجام تعهدات خود در برجام، به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از ایران هستند و در عمل  آنچه که باید پس از برجام از سوی اروپایی‌ها و آمریکا به عنوان تعهدات برجامی به انجام می‌رسید امروز به مبنایی برای زیاده‌خواهی طرف‌های غربی و درخواست  امتیاز جدید از ایران تبدیل شده باشد.

محمدی عنوان کرد: بخشی از کلاهی که در قضیه برجام سر ملت ایران رفته این است که دولت در بیان واقعیت‌های  این توافق‌نامه و میزان امتیازاتی که ما از طرف مقابل گرفته بودیم با مردم صادق نبود.  آقای رئیس‌جمهور در روز اجرای برجام اعلام کرد که تمامی تحریم‌ها در همان روز اجرا بالمره لغو خواهد شد در صورتی که در هیچ کجای برجام چنین مسئله‌ای مورد اشاره قرار نگرفته بود. آن کلاهی که آقای روحانی از آن حرف می‌زند را در واقع خودشان با اظهارات غیرواقع درباره میزان امتیازات برجامی بر سر مردم گذاشتند. از سوی دیگر متاسفانه  مدتی پس از اجرای برجام مشخص شد که در تیم مذاکره کننده هسته‌ای تعدادی نفوذی حضور داشتند که سناریوهای مذاکره‌کنندگان ما  را پیشاپیش در اختیار طرف مقابل قرار می‌دادند. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اگر آقای روحانی به اشتباه و خطای خود اعتراف کند چیزی را از دست نمی‌دهند بلکه به ملت ایران این واقعیت را به اثبات می‌رساند که اگر یک مسئول بلند پایه اشتباهی در این سطح انجام می‌دهد باز هم می‌تواند صادقانه به اشتباه خود اذعان کند و جلوی ادامه خسارت محضی که به مردم در جریان مذاکرات هسته‌ای  وارد شد را  بگیرد. با این اقدام قطعا  روحیه روباه صفتی و نگاه غارت‌گرانه غربی‌ها برای مردم کشورمان نیز ییش از پیش روشن‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: اگر مصادیقی که موجب شد تا در ماجرای مذاکرات هسته‌ای سر ملت ایران کلاه برود توسط آقای روحانی و تیم سیاست‌ خارجی دولت به شکل شفاف برای مردم بیان شود، حداقل این الزام برای دستگاه دیپلماسی کشورمان ایجاد می‌شود که از این پس بهانه‌ جدیدی به دست دشمنان ایران ندهند. 

محمدی یادآور شد: آقای عراقچی با وجود اینکه همواره یکی از حامیان اصلی توافق هسته‌ای بوده، در روزهای اخیر درباره لزوم عدم اعتماد به غرب و مقاومت در برابر خواسته‌های استعمارگرایانه آنها گفته است که هزینه مذاکره با غرب از مقاومت کردن بیشتر است؛ دقیقا همان مطالبی که دلسوزان و کارشناسان در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای به دولت گوشزد می‌کردند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: متاسفانه علی‌رغم بیان چنین اظهاراتی از سوی آقای روحانی و تیم هسته‌ای کشورمان ولی برخی خبرها حاکی از مذاکرات محرمانه وزارت خارجه  با مقامات اروپایی به ویژه فرانسوی‌هاست و حتی در بحبوحه آشوب‌سازی‌هایی که در کشور به علت بی‌تدبیری دولت در اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین ایجاد شده بود،  شنیده شد که آقای روحانی از رئیس‌جمهور فرانسه درخواست کرده تا این کشور بسته اقتصادی از سوی اروپایی‌ها مطرح کند تا به نوعی زمینه مذاکره ایران با آمریکا فراهم شود. در همان راستا بود که در روزهای اخیر اعلام شد که چند کشور اروپایی دیگر به سازوکار اینستکس اضافه شدند و این را به عنوان یک شکلات پلاستیکی و نه شکلات خوراکی برای ایران مطرح کردند و پس از آن شاهد بیانیه به اصطلاح 77 نفر بودیم که در آن بار دیگر از لزوم مذاکره با آمریکا برای رفع مشکلات اقتصادی سخن به میان آورده شده بود.  مسائل به هم پیوسته‌ای که به شکل مشکوک به ساز مذاکره مجدد با آمریکا را کوک می‌کند.

وی در پایان با اشاره به سفر روزهای اخیر یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان به ایران گفت: حضور وزیر امور خارجه عمان در ایران نیز برای منتقل کردن پیام مقامات آمریکایی و  اروپایی  به ایران صورت گرفت و از آنجا که این پیام در بردارنده حداقل انتظارات آقای روحانی از طرف‌های غربی هم نبود  به همین دلیل ایشان در سخنرانی امروز خود تاکید کرد که  ایران دیگر حاضر نیست سرش کلاه برود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق تحولات لبنان سهمیه بندی بنزین تیم هسته ای وزارت خارجه هادی محمدی امریکا روحانی یوسف بن علوی سیاست توافق هسته ای توافق هسته ای رییس جمهور بی مسئولیتی رئیس جمهور فرانسه برجام ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۸۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • زلنسکی و احتمال مذاکره با روسیه!